What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

szok

Member
LDV said:
witam szok.
a marekdz_43 na bank jeździ na rowerze teraz mi sie przypomniało jak pisał mi kiedys ze sobie bark połamał :]

bark to on sobie złamał jak wchodził na drabine opartą o tą MJ co mu wyrosla w szklarni :moon: :wave:

Tomu

Well-known member
Veteran
Witam
Dawno tu nie zagladalem, z moich plantow zostal tylko jedna panna California Orange Skunk (High Quality Seeds), jest zenska jedna byla meska (wyrwalem), moje feminizowane dwa grpefruity z femaleseeds szlag trafil, nie chce mi sie robic zdjec moze jak zaczna kwitnac :bat: ale widze ze nie proznujecie.
Pozdro.

rogin

Member
szok said:
po 5. nie wiem do konca czy temp hamuje wzrost kwiatow, niebawem sie dowiemy bo u mnie chyba tez cos male mam kwiaty

z mojego doswiadczenia to przy wysokiej temp ok 40-45C taka mial kumpel w szafie to rosliny hamouja swoj wzrost bo bardzo powoli i miernie mu rosly. A po wyjebaniu na dwor chyba szoku dostaly i tam to wogole juz prawie nie rosly
peace

tussin

Member
@ szok

wysoka temp hamuje rozoj roslin na 100% 35 C to maxx - ALE! tego co wiem to jesli nawozisz co2... to rosliny rosna znakomicie przy wiekszych temp do 40 C

tak samo wilgoc . za duza "zamyka" aparaty szparkowe

Fish131

Active member
Tussin czy aby napewno?
Co do co2 to dwutlenek wegla podnosi temperature...
A co do aparatow szparkowych to zamykaja sie z powodu braku wody wiec jest to analogiczne do wilgotnosci powietrza. Aparaty szparkowe otwieraja sie w powietrzu wilgotnym a zamykaja sie w powietrzu suchym...

jasmin

Member
@cannagraphic dobra niespodzianka, wszystko co potrzebujesz zmiesci sie w jednym jajku , a co zrobiles z czekoladą ;) ?

Udało mi się przejrzec wszystkie watki w Co rosnie w ogrodzie (troche to zajeło ale to była przyjemność) i chcialbym wyrazic moj szaczunek dla WAS,

zycze powodzonka w dalszych uprawach

p.s.
a jak mi sie uda zrobic zdjecia to przedstawie wam moje damy w ogrodku ;)

G

gelowas

Cannagraphic, leee, z 1,5 roku temu na og juz to bylo, biker chyba to dawal (ciekawe co z nim)
Urban & other, pylek bedzie to dam znac na forum
Rogin, grzybnia tym razem piekna, z dnia na dzien coraz wieksza, fotke dam jak dokladnie obiore sloiki z etykietek

--- kilka szt Salvi 'in stock' 3bie ---

Pomimo braku opadow pojechalem wczoraj na bardzo dalekiego spota i puls mie sie na chwile zatrzymal, pierwszy raz na oczy zobaczylem cos takiego - kwiatki 2m, najgrubsza lodyga na dole ma jakies 2 kciuki (nie wiem jak zetne), pozostaly 4 zenskie: Santa Maria, Passion, Canadian Swamp Mix i Bagseed from PES. Malo wiary mialem w tego spota i nie inwestowalem w strainy, a wyszlo najlepiej, doswiadczenie na przyszly rok, miejscowa w na polu pokrzyw, ziemia super zyzna i nie trza widocznie dowozic wlasnej, super bedzie.

A tutaj spot nr3, w srodku lasu plynie se rzeczka, pokrzywy rosna na ponad 2m wkolo, niestety malo slonka i takie sobie krzoki.

Najwieksza rosnie 'Bagseed' from Greengirl, bravo!

A tutaj z 1 sionka wyrosly 2szt Ruderalis Indica, dodam, ze kielkowalnosc Sensi (a moze tego straina tylko) przeraza - 3/16szt, nie mam pytan, inne pestki mialy 100%.

Wloski Pesowskiego Big Brancha probowalem uchwycic, tak wyszlo:

Straszna szkoda, ze sam breeder nie ma pewnosci, czy to w ogole zawiera THC, przynajmniej oko cieszy...a moze bedzie good

Pozdro
G

greengirl

Active member
Piękne krzaki Gelo, co do ziemi to na moim spocie też jej nie dowożę, okazuje się ona wystarczająco żyzna. Cztery tak duże kobiety - palenia na pewno starczy ci na cały najbliższy rok. Widać upały wcale nie są tak złe dla naszych konopek. Cieszę się, że i z moich nasion coś ci się pokazało, mam nadzieję, że będziesz z tego zadowolony.
Glinka - fajnie wygląda ta ww, dobrze, że ją nagiąłeś.

pozdro dla wszystkich polskich rolników - ten rok zapowiada się na bardzo udany

greengirl

tomek1300

New member
witam wszystkich ciekawych ludzi tego forum. od pół roku jestem obserwatorem tego forum,i musze przyznać że jest tu grupa najciekawszych polskich hodowców i to mnie bardzo cieszy. od 5 lat pasjionuje sie uprawą tej ciekawej roślinki, która jest jak klucz do innego świata..;) postaram sie podzielic z wami swoimi doswiadczeniami, i jeszcze raz bardzo mi miło ze mogłem tu trafić. do wieczora

G

Guest

siema
gelo said:
Straszna szkoda, ze sam breeder nie ma pewnosci, czy to w ogole zawiera THC, przynajmniej oko cieszy...a moze bedzie good
tak, zgadza sie. niestety skradli mi grabiezy chultaje jedne moja jedyna BB wiec nie moglem jej spalic. nie recze za nia czy ona kopie, ale daje duza przyjemnosc z growingu jak powiedzial grzesio :yes: @ciesze sie ze Ci sie podoba ziom i masz radoche, o to przeciez chodzi. nowe crossy ode mnie juz beda pewne :D

peace :joint:

Fish131

Active member
Maly update roslin z okna:
Calosc

Sibiricus i rosnace kwiatki:

Nicotiana kwiatek:

Nepeta kwiatek:

Lactuca:

Datura: calosc, kwiatek i szyszka (nie wiem jak sie to nazywa :D)

tussin

Member
Pomagajcie :/

Pomagajcie :/

Susze sobie material w ciemnym miejscu i zauwazylem, ze czesc topkow mi sie przesuszyla .... jak to anprawic ?

HELP !

greengirl

Active member
Taki mały ogród psychodeliczny, co Fish? Próbujesz tego wszystkiego czy uprawiasz dla przyjemności?
Byłem dzisiaj w moim ogródku, oto fotki:

roślina pozostawiona sama gdzieś na uboczu

na tle innych roślin widać te posadzone przeze mnie

kolejne miejsce

i następne

któraś z tych to na pewno papaya/ak48, któraś to pewnie WYD, pewnie też jest Papaya i geny otrzymane od ziomka. Tylko co jest co? Deszcz (kiedy to było?) zmył napisy z butelek i teraz mogę się tylko domyślać.

chyba złapałem tych skurczybyków co dziurawią mi liście na gorącym uczynku

na koniec zaczynająca kwitnienie samiczka czegoś tam, w każdym bądź razie cannabis

pozdro

greengirl

Last edited:

Fish131

Active member
Tussin daj do sloika to ziolo przesuszone i wloz do niego kawalek obranego ziemniaka, zakrec sloik i zostaw na 20 minut. Powinno pomoc :D A jak bedzie dalej za suche to trzymaj dluzej.

Green nie nie proboje tego. Moze skusze sie na marihuanille jako dodatek do batow :D

G

Guest

@Tussin fajnym sposobem jest wkladanie do jednego sloika/worka skorke od cytryny, pomaranczy czy tam mandarynki :yummy: . Ziolo robi sie wilgotniejsze a zarazem dostaje fajnego zapachu, ale ten sposob co dal fish tez daje rade :) Pozdrawiam :wave:

Last edited: