What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

urban

Active member
Diploidalny , wiesz juz ile zebrałes z tego nl x lr suszu i czy znaczna czesc roslin przechwyciła autoflo?Sam wysadziłem niedawno ta odmiane i jestem ciekaw.
Pozatym wykiełkowałem 2 ztuki apollo11 x LR , myslicie ze moze dojsc na oucie.10 nasion apollo11 x LR pójdzie na jesien do boxa na nasiona.

Fishu mógłbys podrzucic linka do tematu o kontrolowanym zapyleniu bo niemoge tego znalezc.

G

Guest

Mam do was pytanie chlopaki. Mam zamiar zapylic cala rosline i sie zastanawiam czy nasiona beda gorszej jakosci niz np jakbym zapylil kilka topow... ?

Kurde ale fajne te wasze lowrydery, dobrze miec juz swoj stuff w polowie lipca :)

Urban-Ile zebrałem suszu? nie potrafię odpoweidzieć na to pytanie, gyż jeszcze nie wyschlo, nie mam wagi i nie scianalem calych roslin, gdyz czesc topow byla niedojrzala... Mysle ze z najmniejszej rosliny bedzie okolo 3-4g, a z najwiekszej 15... To i tak nieźle biorąc pod uwagę że zostały wsadzone do ziemi ze spota, zadnych dodatków (tylko dolomit). Sciete topy sa juz w szafce i powoli schna, a smierdzi w calym pokoju :) Roslina ktora miala najwiecej dostepu do swiatla ma zbite, twarde topy... a ta która praktycznie rosla w cieniu, prawie ich nie posiada...

Zapomnialem napisac o tym autofloweringu...
Mialem okolo 20 roslin, z tego tylko 2 nie mialy autofloweringu... Ciekaw jestem jak to bedzie w nastepnym pokoleniu.

Last edited:

urban

Active member
"Roslina zapylona pylkiem LRa moze a nie musi odziedziczyc AF poprostu zdarza sie ze rosliny z tych nasion beda posiadaly AF"
Dlatego najlepiej przeprowadzic selekcje roslin z autoflo i pozapylac je miedzy soba , wtedy nastepne pokolenie bedzie miało juz znacznie wiecej roslin z tą cechą.

Fish dzieki.

LDV

Active member
autoflo jest cechą dominującą z tego co czytalem.
Średnio chyba połowa roślin ma autoflo jak sie skrzyzuje LR z czyms nie?

Tak czy inaczej selekcje trzeba przeprowadzac nie tylko pod wzgledem autoflo ale i pod wzgledem jakosci, plonow i dlugosci kwitnienia (w zaleznosci jak dlugo chcemy zeby trwalo od wysadzenia do zbiorow).

Dlatego to nie jest takie proste i fajne :)

urban

Active member
"autoflo jest cechą dominującą z tego co czytalem.
Średnio chyba połowa roślin ma autoflo jak sie skrzyzuje LR z czyms nie?"
Po sobie wiem ze niema tak łatwo ,mniejszosc roslin przechwyca AF

"tak czy inaczej selekcje trzeba przeprowadzac nie tylko pod wzgledem autoflo ale i pod wzgledem jakosci, plonow i dlugosci kwitnienia (w zaleznosci jak dlugo chcemy zeby trwalo od wysadzenia do zbiorow). "

Dla wiekszosci palaczy-growerów wystarczy tylko selekcja aby roslina sama kwitła.

Panowie moze bedzie miał ktoś jakis ciekawy pyłek? , wzamian moge zaoferowac pestki powstałe z jego pomocą.Chce zapylic T44 ,marock x afgan a w dalszej kolejnosc durban i HH jakimis ciekawymi pyłkami

Kolejne foty :D
Przy okazji zapyliłem jedną roślinę LR[LrxNL] pyłkiem Canadian Swamp Mix, może coś ciekawgo z tego wyjdzie :) NIestety zapylenie Sour Dieslem nie wyszło, chyba było coś z pyłkiem nie tak :(

Lebanese
Najwiekszy krzak (female)

Bagseed

Passion #1

Nlx?

Po lewej LrxNl (fenotyp bez autofloweringu) po prawej Lowryder x Hells Angel

Last edited:

Burek

Member
witam wczoraj byłem na spocie oto zdjęcia
1 największa

2 mniejsza oklapięta troche ale to chyba od słońca (została natychmiast podlana woda i roztworem biohumusa)

no i i treaz preflower :p przyjrzycie się z bliska tam widoczne są 2 malutkie pręciki bo w facetach perfidnie widać kuleczke taką maluteńkś a to kulką raczej nie jest

POZdro

Prosze o komentarze jakby co

rogin

Member
Burek roslinki OK tylko tej 1 przydalo by sie cos z duza dawka N
A co do tej ostatniej fotki to nie widze tutaj zadnych pleflowerow tylko nowe odgalezienie :/ ale byc moze sie nieznam :]
peace

troyan

Member
@burek ggdzie ty widzisz te preflowery? ja chyba slepy jestem albo monitor mi szwankuje... tak na serio to rogin ma racje - to nastepne rozgalezienia. przynajmniej tak to widac z tej foty.

Fish131

Active member
Panowie jest tam pre. Bardzo ladny meski pre :D

Twoj pre wyglada ksztaltem jak ten

EDIT:

Wlasnie przybyla do mnie Salvia Divinowum :D Zaraz jej zalatwie wygodniejsze buciki :D THX Gelo k++ :joint:

Last edited:
G

Guest

....fajne pomidory macie...kolorowe itd :yummy:

HxS 40dzien flo /scrog :pointlaug / hps 400W 14/10

peace

pozdro rogin :wave:

Last edited:

LDV

Active member
Witam
Czemu Sour Diesel (ibl) nie jest dostępny w seedboutique?
Czy to jest na stałe?
Czy ktoś się orientuje czy ta odmiana wyszła z "obiegu" czy to tylko chwilowo?
Jeśli wyszło czy wie ktoś jeszcze gdzie będzie/można to dostać i czy w ogóle jest to możliwe/będzie?

Pozdrawiam

Latest posts

Latest posts