What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fishu zrobiłem tak jka mówisz! Ej a co to jest to co ty sadzisz na tym oknie?? Bo jeszcze o tym nie słyszałem?? Czym podlać krzaki zeby szybciej rosły albo coś! nieiwem co ci rosnie na oknie ale fajnie wygląda :)

Fishu bardzo ciekawe! Ale mógłbys cos przyblizyc o tej roslinie?? Np czy jest legalna w polsce?? Jak sie ja iprawia czy można pod lampami?? I gdzie można kupić nasionka tych roslinek i która jest najlepsza według ciebie? byłbym wdzięczny pozdro

G

Guest

siemka :joint::yes:
@ogrodnik chciales komentarzy ok, bedzie komentarz. zaczne od tego ze imho chyba miejscowke wybrales nie tentego. widac jakby mialy za malo slonca. strasznie wyciagniete i zadnych odgalezien [jak na lipiec to nie wygladaja za krzaczasto :D] wiesz co ja Ci proponuje przesadzic je do dobrej workowej ziemi substral nie dawac na razie zadnych nawozow. potem jak zobaczysz w sierpniu jakas poprawe dasz Biohumusa spora dawke. polecam Ci dac je w naslonecznione miejsce z odrobinka cienia w poludnie. to im pomoze troche podrosnac przed kwitnieniem. w sumie kwiatki masz zdrowe tylko troche przygluszone. i druga rzecz na moje oko troche pozno namoczyles te siona i wsadziles do ziemi [powiedz kiedy wyszly ponad glebe?]

powiem Ci tak jestes nie pierwszy nie ostatni, jakbym Ci pokazal moj poczatek to bys sie ze mnie smial. ja swoj pierwszy out spalilem nawozem ale to tak ze planty w 3 dni uschly na wior :D:D hehehe, ale sie nie podlamalem i jade dale i od tamtego czasu minelo sporo lat. glowa do gory ziom. powiedz jeszcze co masz tam odmiany i ogolnie jak sie tym zajmujesz. chodzi mi o czestotliwosc podlewania/nawozenia. czym dokladnie nawozisz [nie pisz ze nie wiesz czym nawozisz bo to troche glupka z siebie robisz a chyba tego nie chcesz] no to tyle jak czegos zapomnialem to mnie zaraz poprawcie.
aaa @rogin K+ planciory :yes:
pozdro pes :wave:

Last edited:

Fish131

Active member
Ogrodnik te rosliny sa calkowicie legalne. Sa to tzw legal drugs :D
Ja je uprawiam poprostu dla zabawy i nie mam zamiaru z nich korzystac (no moze z marihuanilli jako dodatek do batow :D).
Uprawa hmmm. Okienna, balkonowa lub ogrodowa :D To rosnie samo... Nie ma sensu dawac tego pod lampy.
Nasiona tego nie wiem gdzie sa do kupienia. Ja je dostalem od innego growera z tego forum (THX Grzesiu).
Ktora wg mnie jest najlepsza. Hmmm... moja jedyna ocena moze byc tylko ocena wygladu i narazie najbardziej podoba mi sie datura (ze wzgledu ze narazie ona pokazala kwiatki :) )
Pozdro.

no to słuchaj! Podlewam co 4 dni! Co tydzien podlewam biohomusem i flurovitem - to chyba to!! Ziemia tam jest workowa tylko z góry jest normalna! Ziemia jest wymieszana z perylitem i steropianem i ziemia "Kurzak"!
Mylisz się co do miejscówki! Tam słonce swieci od rana do wieczora! ma pare godzn przerwy bo krzaki czasami zasłaniają! Jest tam 3 x C99 na poczatku było 10 ale je szlak trafił - tzn ślimaki zjadły uschły kret je wywalił do góry itp! I sie uchowało tylko 3!
Nasionka ponad glebe wyszły ok 20 - 21 czerwca! coś jeszcze?? W sobote wyjezdzma na 16 dni i niestety nie ebde ich pilnował! Mam nadzieje ze strasznej suszy nie będzie :/ PeAcE
Ja na twoim miejscu bym ot spróbował! Wiem czyutałem ze zjedzenie większej ilości jest śmiertelne! :p Ale wiesz! Ryzyk fizyk! <lol2> Pozdro

Last edited:

Fish131

Active member
Ogrodnik nie pisz podwojnych postow. Edytuj starego i dopisz do niego...

Nie chce tego szamac. Wczytaj sie dokladnie w to co uprawiam to bedziesz wiedzial :D Ja jestem wierny MJ!

hej!
Jak na razie pogoda dopisuje, rośliny wszystkim pięknie rosną :)
Mała fotorelacja :)

LrxNL

Canadian Swamp Mix

Są to rośliny z moich zeszłorocznych nasion, bardzo wczesna odmiana o niezłej mocy... Jak widać już zaczęła już nieźle kwitnąć.

Lebanese:

Ponoć bardzo wczesny strain... Jak na razie 3 z 5 rośłin okazały się być kobietami :D pozostałe 2 rośliny nie pokazły płci.

P#1

Lr[NlxLr] fenotyp bez autofloweringu

LRxHells Angel
Roslina o dziwnie purpurowej łodydze :)

A tu ścięte 1,5 rośliny :) Ogólnie LR[NlxLR] potrzebuje około 3 miesięcy by dojrzeć. Zebrałem również 6 nasionek (późno wyrwany męszczak), które zapewne mi się przydarzą tym bardziej, że wyrwałem wszystkie samce tej odmiany zanim się zorientowałem, że nie będę miał czym jej zapylić :)

castlevania

Member
tak patrze na te wasze LR i chyba sam sobie sie pobawie z nimi:) @diplo bardzo ładne krzaki, powodzenia , juz prawie 2 tyg od kiedy nie byłem na spocie:( nie miałem czasu, ale jutro chyba pełna mobilizacja i ide zobacze moje potworki( mam nadzieje ze jeszcza tam są) SADPxS pewnie zarosniety kwiatkami jak nie wiem , moze juz wreszcie wszystko sie okresliło,
kiedy mniej wiecej zakwita AK48 na out wie ktos moze?? pozdro

rogin

Member
diploidalny niemoge z tego LR jest naprawde kozacki !!! A co do Leb to mi tez pozno kwitanie dopiero 2 pokazaly plec
peace

cheech and bong

Active member
zrobilem pare zdjec dzisiaj ktore zamieszczam dla tych co na zielone patrzec lubią ;]

na poczatek dla fisza
daturka rosnie u mnie wszedzie gdzie to mozliwe

lowryderki jam session ;]

troche indoora zaniedbanego przez 2 tygodniowe niedogladanie hehe moj kumpel dal ciala :) z tej perspektywy moze wyglada to dobrze ale nie jest dobrze bo kszary maja po 1,5 metra i trzeba zapodac 1000 watt zamiast tych 600

Fish131

Active member
No fajna datura :D

Widze Cheechu ze zakochales sie w Lowryderach :D

Co do indoora to z perspektywy tych 2och zdjec nie widac ze jest zle...

K+++++

G

Guest

chech fajne planty

moze ktos mnie oswieci co zrobic zeby gleba nie byla tak bardzo gliniasta...

G

Guest

Tez moge cie oswiecic..

bierzesz dolomit i lopate, idziesz jesienia na miejscowe przekopujesz ziemie dolomitujesz tak jak pisze na opakowaniu... zostawiasz na zimie

na wiosne bierzesz lopate, dolomit zreszta tez :p
i krowie placki
idizesz przekopujesz jeszcze raz, jeszcze raz dolomitem sypiesz, na dno dolka dajesz krowia kupe + do tego jakis nawoz co ma duzo N np: saletra amonowa , saletra potasowa

i ziemia przytotowana + do tego jakies nawozenie przy podlewaniu i masz sliczne rosliny...

szkoda ze ja tak niezrobilem;/ ale dobra mniejsza z tym

2 sposob tak jak mowi ryba ziemia sklepowa jest zajebista, tylko czemu taka ciezka...
niewiem jak bym mial zatargac na miejscowe np: 500 L ziemi.. poprostu niewiem :D

3 sposob szukac dobrej gleby

LDV

Active member
heh...

on sie spytał tylko co zrobic aby gleba gliniasta nie była taka gliniasta...
a wy mu zaraz wyjeźdzacie z przygotowaniem spota...

Moim zdaniem nie trzeba zadnych dolomitow i krowich plackow do sprawienia "aby ziemia gliniasta nie byla taka gliniasta"

Albo robisz tak jak powiedział fish i masz dołek z ziemią kwiatową albo bierzesz wór piasku ziarnistego sypiesz i przekopujesz widłami niektorzy na spulchnienie gleby dają słome ale to juz sa super mega wymysle pomysly ;P...

Pozdro

EDIT: Spoko nie chciałem ci pojechac w zaden sposób ani nic niewiem czemu sie wkurzyłeś.

Last edited:
G

Guest

hmmm to takie smieszne ?

cos z hypka czytalem niechce mi sie tego szukac.. bylo cos takiego ze krowia kupa rozluznia ziemie jak jest zatwarda i utwardza jak jest zaluzna cos chyba w tym jest.. wiec chyba mu o to chodizlo mniej wiecej

ps LDV ja chcialem tylko pomuc nie?

troyan

Member
super te wasze planty :) ja u swoich nie bylem prawie 2 tyg. niestety zmogla mnie choroba i sie nie ruszam z domu (swoja droga co za pech - choroba w lipcu :( ) patrze na wasze LR i sa niesamowite. musze je wyprobowac na nastepny out. ciekawe teoretycznie jesli wykielkowac by je poczatkiem kwietnia to juz na poczatek lipca harvest?! +suszenie+curing=swoj stuff od polowy lipca... marzenie.... :yummy: a moze ma ktos z was pylek LR? jest by zapylic passiony lowryderem to od czego zalezy czy dalej rosliny beda posiadaly geny determinujace autoflowering?