ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Fishu zrobiłem tak jka mówisz! Ej a co to jest to co ty sadzisz na tym oknie?? Bo jeszcze o tym nie słyszałem?? Czym podlać krzaki zeby szybciej rosły albo coś! nieiwem co ci rosnie na oknie ale fajnie wygląda
Ogrodnik powiedz nam tutaj (jak na spowiedzi hehe PS: Jebac rydzyka ) dawales tam ziemie sklepowa czy sadziles na ziemi jaka byla? I co to za odmiana oraz kiedy ja sadziles?
Fishu bardzo ciekawe! Ale mógłbys cos przyblizyc o tej roslinie?? Np czy jest legalna w polsce?? Jak sie ja iprawia czy można pod lampami?? I gdzie można kupić nasionka tych roslinek i która jest najlepsza według ciebie? byłbym wdzięczny pozdro
siemka
@ogrodnik chciales komentarzy ok, bedzie komentarz. zaczne od tego ze imho chyba miejscowke wybrales nie tentego. widac jakby mialy za malo slonca. strasznie wyciagniete i zadnych odgalezien [jak na lipiec to nie wygladaja za krzaczasto ] wiesz co ja Ci proponuje przesadzic je do dobrej workowej ziemi substral nie dawac na razie zadnych nawozow. potem jak zobaczysz w sierpniu jakas poprawe dasz Biohumusa spora dawke. polecam Ci dac je w naslonecznione miejsce z odrobinka cienia w poludnie. to im pomoze troche podrosnac przed kwitnieniem. w sumie kwiatki masz zdrowe tylko troche przygluszone. i druga rzecz na moje oko troche pozno namoczyles te siona i wsadziles do ziemi [powiedz kiedy wyszly ponad glebe?]
powiem Ci tak jestes nie pierwszy nie ostatni, jakbym Ci pokazal moj poczatek to bys sie ze mnie smial. ja swoj pierwszy out spalilem nawozem ale to tak ze planty w 3 dni uschly na wior hehehe, ale sie nie podlamalem i jade dale i od tamtego czasu minelo sporo lat. glowa do gory ziom. powiedz jeszcze co masz tam odmiany i ogolnie jak sie tym zajmujesz. chodzi mi o czestotliwosc podlewania/nawozenia. czym dokladnie nawozisz [nie pisz ze nie wiesz czym nawozisz bo to troche glupka z siebie robisz a chyba tego nie chcesz] no to tyle jak czegos zapomnialem to mnie zaraz poprawcie.
aaa @rogin K+ planciory
pozdro pes
Ogrodnik te rosliny sa calkowicie legalne. Sa to tzw legal drugs
Ja je uprawiam poprostu dla zabawy i nie mam zamiaru z nich korzystac (no moze z marihuanilli jako dodatek do batow ).
Uprawa hmmm. Okienna, balkonowa lub ogrodowa To rosnie samo... Nie ma sensu dawac tego pod lampy.
Nasiona tego nie wiem gdzie sa do kupienia. Ja je dostalem od innego growera z tego forum (THX Grzesiu).
Ktora wg mnie jest najlepsza. Hmmm... moja jedyna ocena moze byc tylko ocena wygladu i narazie najbardziej podoba mi sie datura (ze wzgledu ze narazie ona pokazala kwiatki )
Pozdro.
no to słuchaj! Podlewam co 4 dni! Co tydzien podlewam biohomusem i flurovitem - to chyba to!! Ziemia tam jest workowa tylko z góry jest normalna! Ziemia jest wymieszana z perylitem i steropianem i ziemia "Kurzak"!
Mylisz się co do miejscówki! Tam słonce swieci od rana do wieczora! ma pare godzn przerwy bo krzaki czasami zasłaniają! Jest tam 3 x C99 na poczatku było 10 ale je szlak trafił - tzn ślimaki zjadły uschły kret je wywalił do góry itp! I sie uchowało tylko 3!
Nasionka ponad glebe wyszły ok 20 - 21 czerwca! coś jeszcze?? W sobote wyjezdzma na 16 dni i niestety nie ebde ich pilnował! Mam nadzieje ze strasznej suszy nie będzie :/ PeAcE
Ja na twoim miejscu bym ot spróbował! Wiem czyutałem ze zjedzenie większej ilości jest śmiertelne! Ale wiesz! Ryzyk fizyk! <lol2> Pozdro
A tu ścięte 1,5 rośliny Ogólnie LR[NlxLR] potrzebuje około 3 miesięcy by dojrzeć. Zebrałem również 6 nasionek (późno wyrwany męszczak), które zapewne mi się przydarzą tym bardziej, że wyrwałem wszystkie samce tej odmiany zanim się zorientowałem, że nie będę miał czym jej zapylić
tak patrze na te wasze LR i chyba sam sobie sie pobawie z nimi @diplo bardzo ładne krzaki, powodzenia , juz prawie 2 tyg od kiedy nie byłem na spocie nie miałem czasu, ale jutro chyba pełna mobilizacja i ide zobacze moje potworki( mam nadzieje ze jeszcza tam są) SADPxS pewnie zarosniety kwiatkami jak nie wiem , moze juz wreszcie wszystko sie okresliło,
kiedy mniej wiecej zakwita AK48 na out wie ktos moze?? pozdro
zrobilem pare zdjec dzisiaj ktore zamieszczam dla tych co na zielone patrzec lubią ;]
na poczatek dla fisza
daturka rosnie u mnie wszedzie gdzie to mozliwe
lowryderki jam session ;]
troche indoora zaniedbanego przez 2 tygodniowe niedogladanie hehe moj kumpel dal ciala z tej perspektywy moze wyglada to dobrze ale nie jest dobrze bo kszary maja po 1,5 metra i trzeba zapodac 1000 watt zamiast tych 600
bierzesz dolomit i lopate, idziesz jesienia na miejscowe przekopujesz ziemie dolomitujesz tak jak pisze na opakowaniu... zostawiasz na zimie
na wiosne bierzesz lopate, dolomit zreszta tez
i krowie placki
idizesz przekopujesz jeszcze raz, jeszcze raz dolomitem sypiesz, na dno dolka dajesz krowia kupe + do tego jakis nawoz co ma duzo N np: saletra amonowa , saletra potasowa
i ziemia przytotowana + do tego jakies nawozenie przy podlewaniu i masz sliczne rosliny...
szkoda ze ja tak niezrobilem;/ ale dobra mniejsza z tym
2 sposob tak jak mowi ryba ziemia sklepowa jest zajebista, tylko czemu taka ciezka...
niewiem jak bym mial zatargac na miejscowe np: 500 L ziemi.. poprostu niewiem
on sie spytał tylko co zrobic aby gleba gliniasta nie była taka gliniasta...
a wy mu zaraz wyjeźdzacie z przygotowaniem spota...
Moim zdaniem nie trzeba zadnych dolomitow i krowich plackow do sprawienia "aby ziemia gliniasta nie byla taka gliniasta"
Albo robisz tak jak powiedział fish i masz dołek z ziemią kwiatową albo bierzesz wór piasku ziarnistego sypiesz i przekopujesz widłami niektorzy na spulchnienie gleby dają słome ale to juz sa super mega wymysle pomysly ;P...
Pozdro
EDIT: Spoko nie chciałem ci pojechac w zaden sposób ani nic niewiem czemu sie wkurzyłeś.
cos z hypka czytalem niechce mi sie tego szukac.. bylo cos takiego ze krowia kupa rozluznia ziemie jak jest zatwarda i utwardza jak jest zaluzna cos chyba w tym jest.. wiec chyba mu o to chodizlo mniej wiecej
super te wasze planty ja u swoich nie bylem prawie 2 tyg. niestety zmogla mnie choroba i sie nie ruszam z domu (swoja droga co za pech - choroba w lipcu ) patrze na wasze LR i sa niesamowite. musze je wyprobowac na nastepny out. ciekawe teoretycznie jesli wykielkowac by je poczatkiem kwietnia to juz na poczatek lipca harvest?! +suszenie+curing=swoj stuff od polowy lipca... marzenie.... a moze ma ktos z was pylek LR? jest by zapylic passiony lowryderem to od czego zalezy czy dalej rosliny beda posiadaly geny determinujace autoflowering?