What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
Madixx masz cos takiego?
7983atakrobala.jpg

GanjaDevil

Member
ja mam coś podobnego , ale nie przejmuje się bo to niewiele liści tak ma ... u mnie na spocie zauważyłem tylko mrówki i komary ... na liściach nie widziałem robaków , pająków , larw ... tylko dużo mrówek wokół ...

G

Guest

fisz dolkadnie takie same, na poczatku niema co sei przejmowac ale tego jest coraz wiecej :( co za robale to robia? srodek na mszyce bedzie ok?

devil jak sie dobrze przyjzysz napewno cos znajdziesz

rolnicy plakali, lasy sie palily niech ten deszcz popada i nawet z tydzien :p

Last edited:

cheech and bong

Active member
chlopaki ale macie fajne roslinki bardzo ladnie to idzie w tym roku swoja droga jestem ciekaw co jest u mnie bo niektorych spotow nie odwiedzalem 3 tygodnie hehe moze juz tam jest suszona ganja ;) chlopy bijcie brawo cheech wreszcie zaliczyl cheech jest na 3 roku hehehehe sam w to nie wierze zaliczylem mikrobiologie. Nie uwierzycie jakie jakie mialem ostatnie pytanie na dowidzenia na tym tescie ;]
potrzeby nawozowe oraz mikroflora korzeniowa roślin konopiowatych jednak to przeznaczenie jejeje zaraz zajebie ganja sie ;]

Fish131

Active member
Madixx wydaje mi sie ze to przez jakies gasienicowate stwory, bo widzialem i mnustko w okolicy spota. Jednak nie robilem nic i powiem Ci ze nie widze wiecej wyrzadzonych szkod przez te paskudztwa...

Cheech GRATULUJE :D Pewnie im pierdolnales takie wyklad ze hej hehe :D

rogin

Member
siema
wrocilem dzisiaj ze spota roslinki strasznie oklapniete bede musial jednak czesciej tam jezdzic i podlewac ale zaniepokoila mnie 1 dziurka

podejzewacie co to moze byc ?? Kret ?
peace

G

Guest

ciezko powiedziec, jesli srednica nie jest zbyt wielka (tylko taka jak widac na zdjeciu) to ryjowka, albo jakis maly gryzon, jesli wieksza to pewnie kret

G

Guest

A jednak Italia. dziwna ta pilka growerzy. hehe pozdro pes
@rogin co Ty tam masz? czyz mnie wzrok nie myli. LR? :chin:

Last edited:

troyan

Member
mam pytanie do tych co uzywaja plantonu k do swoich roslin w outdoor - jak czesto podlewacie je, jaka iloscia roztworu na jednego krzaka i ile dajecie nawozu na iles tam litrow? bo pierwszy raz podlewalem nim w czwartek - dalem mala lyzeczke do herbaty proszku na 1,5l wody i podlewalem krzaki po 0,5l roztworu kazdy. jutro bede na spocie - czy podlewac znow czy dac sobie na razie spokoj i podlac za pare dni?
z gory dzieki za odpowiedz!

Ganja Smile

Active member
Elllo !!!
Wrociłem z heinekena i było zajebiscie;] wszyscy jarali i bylo czego smakowac i sluchac hehe impreza 10/10 warta swej ceny ale trzeba miec kase jednak na to...
Roślinki sa małe i nie wiem dlaczego ;/ zrobie im kuracje nawozową hehe
zapodam troche fot moje pajączka :D pozniej teraz mi sie nie chce ich wrzucac :D

rogin

Member
greeneurope a ta ryjowka moze byc grozna dla roslin ?

peas tak to jest LRxNL mały bo niedawno wysadzony :[
jutro postarm sie zapodac lepsze fotki bo dzisiaj jak bylem to rosliny bardoz miernir wygladaly z braku wody ale jutro powinno byc w miare ok
peace

G

Guest

troyan kupilem sobie w tamtym roku plankton na outa do flo
niestety nie mialem przyjemnosci testowania go i paczka lezy zamknieta do dzis. ale mi sie wydaje zeby nie przesadzac z tym bo mozesz spalic planty.
podlewanie gdzies tak co 14 dni.

G

Guest

rogin ziemia w donicach wysycha o wiele szybciej + takie skwary co byly + tak dlugo one byly niema co sie dziwic ze oklaply twoim pannom liscie...
pewnie niedalo sie nawet zobaczyc czy oprysk cos pomogl na te dziury..

Tu taka ciekawostka, nic nie kupujemy nic niewydajemy pieniedzy a mszyc niema, moze sie komus przyda :D
Preparaty roślinne do zwalczania mszyc:

Odwar z wrotyczu
3 kg świeżych kwiatostanów (lub 0,3 kg suszu) zalać 10 litrami wody i przegotować; po ostudzeniu odwar przecedzić i opryskiwać nim rośliny zaatakowane przez mszyce.

Napar z pędów krwawnika
Nadziemne części rośliny wysuszyć w suchym i zacienionym miejscu. 0,8 kg rozdrobnionego suszu zalać wrzątkiem i pozostawić na 30-40 min, po czym uzupełnić wodą do 10 litrów i pozostawić na 48 godzin. Następnie przecedzić i naparem opryskiwać rośliny zaatakowane przez mszyce.

Gnojówka z pokrzywy zwyczajnej
1 kg świeżych roślin lub 0,1- 0,2 kg suszu zalać 10 litrami wody i fermentować przez cztery dni; rozcieńczyć w stosunku 1:50 i opryskiwać rośliny zaatakowane przez mszyce.

E: srodki ze sklepu chyba zabespieczaja nas przed mszycami, te wywary zdzialaja na zaatakowane rosliny, no ale moze komus sie przyda :)

Last edited:
G

Guest

ema tutaj C99 od JLP. ladnie rosna, bardzo bardzo szybko i zdrowo. razem pomagaja Black Afhgani i WW. do tego spota dolaczy niedlugo armia klonow bb x bc od HC i cob x p1 jak i rompiszon. do zapelnienia tego malego spota ubezpieczeniowego dorzuce tam jeszcze te Lowrydery.

LR sorki za marne zdjecie

clonki

C99

pozdr pes :wave:

G

Guest

...co w ogrodzie rosnie mi
Haze x Skunk -ciekawe co z tego wyrosnie :joint:

Najlepsze jest to ze na 21 krzakow 20 okazalo sie pannami. Jeden jeszcze nieokreslony... :wave:

Last edited:
G

Guest

djff bez przesady...plantonem mozna lac przy kazdym podlewaniu i to w zwiekszonej dawce...nic sie nie stanie :)

G

Guest

no doctorku niezle, niezle. bardzo ladne krzaczorki i to niezle zakamuflowane K+. tylko jesli pylek byl z herma to niestety bedziesz mial same hermy lol. przykro mi ;)

pozdro pes

G

Guest

zalezy czym hermienie bylo spowodowane, a poza tym hermy moga byc chwilowo zakamuflowane, moga sie ujawnic w kolejnych pokoleniach, moga sie nigdy nie pojawic, ale niech wypowiedza sie eksperci
icon10.gif
icon10.gif

12283pk-med.JPG

Last edited:
G

Guest

witam

Niestety to moja ostatnia wedrowka na spot w tym miesiacu. Podlalem duza iloscia wody z plantonem S. Meskiego hh&em wyjebalem a Hawaii&skunk-a zostawiłem bo b.wolno kwitnie wiec mysle ze jak przyjade jeszcze nie bedzie mial meskich kwiatow, bede mial go pod kontrolą. Zasadzilem Lowrydery sa b.male jak nie bedzie deszczu przez 2 dni to G z nich bedzie ale zaryzykowalem, nie mam nic do starcenia.

Hawai&skunk męski

WW nie dojdzie
10488P7100007-med.JPG

WW to samo
10488P7100008-med.JPG

hh&em jak tylko sie zblize do spota to go czuje :)
10488P7100009-med.JPG

10488P7100010-med.JPG

PP najlepsza
10488P7100013-med.JPG

10488P7100016-med.JPG

hh&em jak tylko puscil kielek dalem go na spota i teraz tak wyglada (rosnie obok pp ) hahahah
10488P7100015-med.JPG

h&s1 nie obojolem go całego ale bedzie z niego palenia w kurwe ale moze być puźny :badday: albo nie dojdzie.
10488P7100025-med.JPG

10488P7100027-med.JPG

Fb - brak wody robi swoje
10488P7100029-med.JPG

Lr (4)
10488P7100030-med.JPG

Zapomnialem jeszcze 1 hawaii&skuna i to by bylo na tyle

dobrze wam rosnie,

Pes ty to chyba do konca sezonu będziesz sie wzbogacal o nowe strainy - to dobrze :)

Last edited: