What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

O

OrganicShowmen

siemano :rasta::yes:,
Scrog na dworze, hmm. Fajnie ze poruszyliscie ten temat. Zawsze mnie takie wynalazki ciekawily. Uwazam ze to dobry pomysl, ale nie w przypadku partyzantki czy guerilla grow [zwieksza przypalowosc :/]. Jezeli zas chodzi o zawodnikow z wlasna dzialka, gdzie nie petaja sie jakies bezmozdza, to mysle ze ok :yes::yes:. Sam myslalem calkiem niedawno bo dwa sezony temu, kiedy to mialem grow na dachu starej szopy o tym zeby ograniczyc ich wzrost [kombinowalem na rozne sposoby jak... :D]. Pomyslem byla siatka czyli dokladnie taki duzy Scrog na dworze, utworzony mialbyc z zylek w misternie przykitrany sposob, Oł jea :rasta:. Plan nie doszedl do skutku bo mi sie wiazac siatki nie chcialo i uznalem ze jednak wole bydlaki nie przyciete. Pare osob wie o czym mowie, byly to wielkie planty, ktore daly duuzy plon. Popieram scrog outdoor, ale nie na polach bo to nie mozliwe i przypalowe.

bolk said:
Odnośnie wniosków co do wysadzania nasionek świeżo wykiełkowanych i podhodowanych w domu to polecam podhodować bo wszystkie potrzymane dwa tygodnie na oknie rośliny są w bardzo dobrej kondycji natomiast żadne z wykiełkowanych nasion nie wyszło na polu...
W przyszłym roku typowo będzie szafka 2-3 tygodni + okno i wypad w plener innej opcji nie widzę...

@bolk, nie prawda bo ja mam te piekne roslinki wysadzone dokladnie odwrotnie do tego co mowisz. Rosna jeszcze lepiej niz moje poprzednie zaczynane pod lampami. Po prostu brak szoku ktory nastepuje po zmianie klimatu dom/outdoor daje duza przewage rosliny czuja sie jak u siebie w domu bo stoja od razu na miejscowce. Jak widac sa piekne. Tylko chodzilem podlewac dosc czesto jak nie padalo [to jest konieczne]

Sianie na spocie, przypomne ze 27 maja dopiero, rosna jak szalone :rasta:

pozdro Organic
:D:yes:

Last edited:

bolk

Member
Coż za głupoty gadasz... po pierwsze jesli trzymasz sadzonki przy oknie licz sie z tym ze rosliny sie wyciagna w gore wiec jesli o trzymanie w domu to pierwszy tydzien lepiej przytrzymac pod lampa a potem dopiero na okno

po drugie jesli rosliny sie ociagaja w okresleniu plci to stary mozesz byc mysli ze to babki bo faceci zawsze wczesniej sie pokazuja a na kobiety jak zwykle trzeba czekac hehehehe
Nie gadam głupot tylko podaje wniosku z mojego tego rocznego Outa a konkretnie o sposoby kiełkowania...
Sadzonki które teraz rosną na polu były w tym roku hodowane przez tydzień w domu pod lampą w pseudo szklarence a drugi tydzień spędziły na oknie :)

Także nie musisz mi o takim systemie mówić ;] Podhoduje w przyszłym roku tydzień dłużej i wcześniej niż w tym trzymając w domu po prostu...
A pisze że boję się że to będą sami faceci dlatego że w zeszłym roku miałem 1 babkę i dwóch facetów obaj faceci nie dorastali nawet w połowie wysokości tej kobiecie...
Ale i tak mam w planach przesadzenie tych SM w bardziej nasłonecznione miejsce może to pomoże...

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
witam !

wlasnie dobiega do konca moja bardzo organiczna produkcja.... jak widac liscie sa zolte z jasnego powodu...zblizajacej sie jesieni oczywiscie...

Pozdro dla kazdych niezdrowych !

Cheers

G

Guest

Witam wszystkich!!
Scrog na balkonie to piekna sprawa! rok temu posiadalem taki:eek:)mam upirdliwych sasiadadow,a przy takiej technice byl nie zauwazalmny,polecam takie balkonowe wariacje

A oto moj reveg passion#1
49823DSC00385.JPG

49823DSC00387.JPG

49823DSC00386.JPG

49823DSC00374.JPG

Last edited:
G

Guest

pieknie dajecie :)

ja niestety w zalobie jestem.. ktos lub raczej cos pochlonelo moje 2 najwieksze durbany ;( wszystko wskazuje na zwierze, choć martwi mnie zalamanie lodygi na tym z prawej, jest zbyt rowne co by wskazywalo na najgorszy z gatunkow, z drugiej strony.. raczej znikly by wszystkie..hmm...

angolki w torfie... wolno ida, coz podloze kompletnie z dupy...

to samo w domu na podgladzie, tez torf, tez z dupy i tez wolno..

kwitnace LR1 micruski

2Afgani i cos

staruszki PakVall i SandStorm

poziomki Poziomki

Gaszczyk

Koncoweczka PP i SuperG, Angola potrzebuje jeszcze z 3tyg

K

Kameleon

GReen dreAM said:
witam !
wlasnie dobiega do konca moja bardzo organiczna produkcja.... jak widac liscie sa zolte z jasnego powodu...zblizajacej sie jesieni oczywiscie...

Pozdro dla kazdych niezdrowych !
Cheers

Wam liście żółkną przed zbiorami mimo tego, że podlewacie nawozami dalej czy właśnie dlatego, że już nie podlewacie?
Mi jakoś prawie nigdy liście nie żółkły.

EDIT:
Tak właśnie myślałem, że to jednak przez nawozy.
Moje miałyby jeszcze tydzień na samej wodzie, ale niestety u mnie coś dziwnego dzieje się z wentylatorami (topią się) i właśnie ze względu na drugą taką awarię musiałem rośliny ściąć. Teraz box'y zostaną unowocześnione więc problemu nie będzie.
Z drugiej strony one były już 10 tygodni na 12/12 więc tragedii nie ma.

Last edited:

wdr

Active member
Veteran
kameloen- liście żółką z braku azotu, bo jak wiadomo na flo stosuje sie nawozy głównie z P i K.

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
Apropo zolkniecia lisci to z doswiadczenia wiem ze jezeli nie uzywam zadnych dodatkowych specyfikow to pod koniec dojrzewania to jest normalne u rosliny ze liscie zoklna i opadadaja <TE WIEKSZE> i to nazywam ogranic production, jezeli w ciagu flo dodaje canna boost albo cos innego to liscie sa zielone az do konca.

G

Guest

Divi ja mialem podobne zmartwienia tyle ze z maluchami
Pierwszy spot zastalem kompletnie przkopany, strasznie sie wkurzylem
Nie wiedzialem czy to zwierze czy czlowiek
Ale jak ostatnio bylem to spostrzeglem jakies odchody
Wiec to pewnie dziki bo tego mam tu sporo
Szkoda miejscowki bo moze i za malo swiatla ale wilgoc trzymala super
ps.: wreszcie cos tam popadalo! ;D

pzdr shaman!

Muczaczo

Member
Siemafon!

Kurdę, chyba żaden thread na IC nie jest tak kolorowy jak Polish -> Co w ogrodzie.. :D. Jestem dumny... he he
Porcja fotek ode mnie, bo jeszcze mi za kare skasują konto.

Early mysty x chemo x coś tam x NL od pana P przez duże P (pozdro)

Low rider'y od Pana Joint doctora. Pestki leżały już z 2 lata więc w końcu wrzuciłem je na watkę i muszę przyznać, że choć małe to pokurcze, to cieszą oko i co tu dużo gadać. Niedługo Harvest Time :D

NL od Pana P. Kozackie rośliny... Wyrwałem wczoraj z 10 facetów, straszne bydlaki były z grubymi na 2 palce łodygami

No i Passion #1 u ziomka w szafce. Rodzice z rodowodem (DP)

Rodzaj męski niestety został nominowany do odejścia...

Pozdro i tak trzymać
:joint:

Last edited:
G

Guest

moj pierwszy in:

0,5m^2 160cm wysokosci 400w hps cooltube panna WW
nawozy planton s plus ghe bio bloom (i kiedys tam biohumus byl)
i pytanie czemu ona ma tak duzo lisci (i troche w dol pozawijane (nie podlewam za duzo;)))?
i czemu jak widac na fotce nr 2 tak sie wyciaga?
i jeszcze problem taki mam ze strasznie malo trichomow ma jak na okolo 7 tydzien flo (10 dni okolo zajelo zanim pojawily sie prelowery)
czy mozliwe ze ten stymulator powoduje te problemy? bo zaczalem go uzywac po miesiacu flo i wtedy wlasnie zaczelo sie to wszystko pieprzyc.

Azzzzzz

Member
Veteran
Divi: tez mam w torfie takim na terenach podmakajacych i nie za dobrze idzie, wydaje mi sie dlatego ze torf ma zla strukture, wolniej sie korzenie rozwijaja, rozrastaja. Przydalo by sie go jakos spulchniak, moze z piaskiem mieszac. bede musial nad tym pomyslec na next sezon.

Pozdr wszyscy zajebiscie jada !!! :jump:

:joint:

Gandzior

Member
Prędzej z gliną niż piaskiem, torf ma bardzo niskie PH i nie przetrzymuje substancji odżywczych, piasek tym bardziej. Jak robisz coś na torfach to dawaj dużo nawozu sypkiego i bardzo dużo dolomitu.

Ganja Smile

Active member
@azzz
torf jest zajebisty ;d moze to wina czegos innego lub moze malo zwiazkow milneralnych w ziemi... Ja do swoich roslin dalem: kompost, krowia kupe (obornik), ziemie do kwiatow balkonowych i ziemie ktora mialem na miejscu wszystko wymieszalem ;d i teraz ladnie rosna

8239100_04120.JPG

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam wszystkich ...

hehe gruby Swieta Prawda Bracie !
heyj ludziska i nie ujadac na podstawie domyslu , a czytac ludzi doswiadczonych ! ( jesli jeszcze nie nabrales doswiadczenia z praktyki ...)

Mam maly problem z lisciami na oucie ? poprostu sa obrzarte przez jakies latajace patalactwo , czym pryskac? obawiac sie jakis powiklan po pryskaniu ? czy moge poprosty kupic 1 lepszy preparat ANTY ? ( mialem na bluzie duzo tych zielonych muszek ...?...) passion 1 ZJEDZONY :nono: = kroliki ! podkresle ze na 2 spocie maja inne podejscie do MJ . W koncu udalo sie mi zaladowac foty z ostatniej wizyty w gaju ,

juz nie wyglanda tak fajnie cos zerzarlo mlode listki , bylem dzisiaj :1help: rosliny maja malo slonca , a od zachodu ZyDwoploT, po zachodzie slonca strasznie durzo tam latajacych owadow , zbyt zakrzczony teren ? :bashhead: :laughing:

Cos koncem maja dosadzilem ... 2x passion ,2x maroc , 2x PP, fem

:laughing: Cos mi tutaj jednak rosnie na tej glinie hehe wszystko fajowo ale w polandach to sie mialo jakies dojacie do wody , no a tutaj co slonko poswieci to musze jechac z litrami wody i przedzierac sie przez dziewicze tereny , nie lubie zostawiac za soba sladow ! mam cala zime by poprawic blendy i przygotowac lepiej nastepny rok , inaczej jak juz sadzisz w swoim terenie kilka lat i znasz okolice od mlodosci hehe to dopiero 1 out na wygnaniu ale juz wiem ze nie ostatni :dueling:

GR x VICTORY by vod ... :kissass: pozdro bracie ...

a tutaj GRxV w malej doniczce..

p.s. pijany na spocie ,a tradycja ma , to wiernym pozostac ...

Last edited:

Gandzior

Member
no to ja na to odpowiem tak, miałem krzaki na torfie parę lat temu jak zaczynalem się bawić w te wigibasy, i ich wzrost został zastopowany.. spytałem się w ogrodniczym dlaczego na czystym torfie nie chcą mi rosnąć krzaki odpowiedzała - czysty torf służy bardziej do przetrzymywania roślin w danym stadium a nie do hodowli, odkryłem - torf jest kwaśny, dodałem dolomitu wystrzeliło nawet w góre... ale 2 lata później zrobiłem inny myk pomieszałem glinę z torfami - efekt wspaniały :) i taki mix polecam. wiem że z kilkoma postami nie mam żadnego autorytetu, ale pisze to co zaobserwowałem

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
za przeproszeniem ....
LUDZIE korwa mac opanujcie sie !!!
Ja nie mam zamiaru sie chowac gdzies bo forum opanowala LUDZKA GLUPOTA ,
Gandzior jesli twoim wyznacznikiem jest pani z ogrodniczego ? to jak ty korwa wpadles na temat ze MJ to roslina !!!!? a od torfu ty sie odpierdol ! nad torfem myslala rzesza naukowcow a nie jakas pani z miesnego i skonczcie pisac ze macie jakies doswiadczenie , bo to juz wogule sie mija z prawda ....

p.s.