What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

D

dEv-9

No pieknie chlopaki:)

Dzis skonczyl sie zywot 'out'owych' low ryderkow :jump:

Najpierw obcielem im troche lisci. :dueling:

3815lrrechy.jpg

Potem uruchomilem lodówe :laughing:

3815lrout.jpg

Pozdro :lurk:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Deszczu malo bylo ale widze ze nie powstrzyma nic Zielonej Polski :smile:
Ostro wszyscy daja az milo wejscpo calym dniu na icmaga hehe
Zeby nie przynudzac pokoloruje...
RS GH project

Inmix jakos mi podupadl na zdrowiu to fota ogolna w topicu o chorobach wiecej.

Pozdro zieloni bracia :rasta:

cropper

Member
i tak co do komentarzy do mojej metody scrog na oucie mysle ze nie bedzie to bardzo udane doświadczenie, widze to po fotkach innych zagranicznych forumowiczów :) Pozdro cropper (usem) :joint:

C

Ca2

Kameleon: u mnie nawet liście nie idą do kosza... ty też tam nic nie wywalaj tylko zgotuj sobie makumbe z tego ;D

Gandzior

Member
gruby said:
witam .w hiszpani ludzie robia srog na balkonach tarasach itp.wiecie jak to wyglada na tarasie o powierzchni 4 m2 rosliny po dwa metry i nadole ludzie chodza,ogolnie centrom miasta.niektorzy to maja w dupie a niektorzy wola zostac nie zauwazalni.zlodzieji ziola tutaj jest wiecej jak uprawiajacych.niekturzy startuja z klonow w czerwcu i pozniej trenuja .drzewko jak konczy ma 120cm .mam gdzies fotki jak znajde to wzuce.
na balkonie ma to sens raz, ze inni nie widzą, a dwa że możesz drzewku ograniczać powierzchnie rozrostu bardziej niż przy supercroppingu. Jak ktoś robi gdzieś sobie w krzakach jest to bez sensu, dużo bardziej ściąga na siebie uwagę. jak ktoś chce dochodzić do perfekcji w zbiorach na out to może walnąć LST, ale nie wiem czy robota warta jest zachodu.

Zathir

Member
Żeby nie było ze u mnie nic w ogrodzie nie rosnie, zdjecie z jednego spota.
Po prawo easy sativa x wczesne od plantatora, wysadzona ostatniego dnia kwietnia, kobietka :D. Po lewo durban a z tyłu tas/pinky x eroc/dp tez pokazał juz żeńskie preflowery.

30389IMG_9566.JPG

Last edited:

bogusik2

Member
Alijah super szronik :D
Dev spore te LRki :) chciałbym zeby moje takie bycze wyrosly hehe
Zathir, Tomato, Finger, H9tric - oucik jak sie patrzy :)
Kameleon wymiatasz hehe szkoda ze zabraklo wyraźnych fotek bo krzaczki sa naprawde pokazowe ;)
U mnie na razie tylko skromne LRki kwitna.. przyszle mamusie od Plantatora juz calkiem ladnie oszronione sa :>

12128aaaaaalrkimacro.JPG

12128aaaaaalrkimacro_1_.JPG

12128aaaaaalrkimacro_3_.JPG

Mutant B3N7 x E/P przestal niestety mutowac a za to zrobil sie naturalny FIM :) nie wiem jakim cudem, ale treningiem nie rozkrzaczyłbym go w tak krotkim czasie :)
Szybko tez (niesamowicie szybko - 2-3 dni?) opanował korzeniami nową doniczke..
Zajebioza jednym slowem :)

12128aaaaaalrkimacro_4_.JPG

12128aaaaaalrkimacro_5_.JPG

Maroc x Early Plantatora juz pokazalo pleć!!! Cos niesamowitego ;> ..szkoda ze samczyk, ale za to jaki wczesny ;) prawie jak z autoflo lol Jakby ktos chcial klona na pylek to pm :)

12128aaaaaalrkimacro_6_.JPG

Early Dogi i kloniki GFa :) coraz lepiej sie rozkrzaczaja. pzdr

12128aaaaaalrkimacro_7_.JPG

12128aaaaaalrkimacro_8_.JPG

K

Kameleon

też ubolewam nad tymi fotkami. no niestety tak wyszło.
ale wszystko do nadrobienia bo najlepsze okazy zostały wybrane na następny grow więc będzie jeszcze lepiej!
Zanim zaczną kwitnąć znowu to już muszę mieć jakiś aparat hehehe. Full wypas lustrzanka to pewnie nie będzie (fundusze), ale postaram się kupić coś dobrego.
Co możecie polecić? (nie drożej niż 600zł tak myślę. szkoda mi kasy na aparat)

Dawno tu nie zagladalem ale widze że wszyscy pieknie koloruja, oby tak dalej :D a to kilka wybranych plantow z mojego ogrodu:

WW

T44

Passion Mix od dobrego człowieka z tego forum :)

Lowsnow

Pestka z OP

To tyle, pozdro

GanjaDevil

Member
Tak to wygląda u mnie . Pare dni temu zasiliłem je sporą ilością biohumusu , ale na jednej z roślinek pojawił sie niepokojący sygnał w postaci wybielałych brzegów liści .... co to może oznaczać ?

G

Guest

GanjaDevil said:
..na jednej z roślinek pojawił sie niepokojący sygnał w postaci wybielałych brzegów liści .... co to może oznaczać ?

Magnezu chce. Może być pod postacią dolomitu.

:D

tomato

Member
Veteran
kameleon, ja tez ostatnio rozgladam sie za tanim ale dobrym aparatem, i chyba zakupie Canon PowerShot A720 IS. moj wybor padl na ten model bo jest to taki kompromis pomiedzy lustrzanka a kompaktem. mimo ze to kompakt , ma on w pelni manualne ustawienia, wiec mozesz sam decydowac jakie chcesz zrobic zdjecie.pozatym ma jeszcze wizjer optyczny, z ktorego lubie korzystac.dodatkowo mozna dokupic do niego specjalna tulejke na ktorej montuje sie rozne filtry:uv,makro itp.wiec nie jest to zwykla małpka, tylko aparat dla osob z nieco wiekszymi ambicjami.. no i robi naprwede dobre fotki, a to jest najwazniejsze. ceny od 560 pln, zalezy jak mocno poszukasz.
pozdro :rasta:

E:ale zeby bylo na temat, oto druga laseczka z regularnych pestek :D

Last edited:

chlodek

Member
Chlopaki wszystko zajebiscie, lowsnow i lr'y pięknie wyglądaja a u mnie w rejonie przypał, rozpoczęło się polowanie na outdoorowców, w ciągu ostatniego tygodnia leśniczy złapał juz 4 osoby. I to w takich miejscach, ze az szok... :badday:

Last edited:

bolk

Member
Las daruje nam nasze błędy

Las daruje nam nasze błędy

Dziś byłem z moim współbratymcem sprawdzić co w trawie piszczy...

EG daje radę, nie zrobiłem niestety SM bo brakło mi miejsca w telefonie ale kiepściutko jej idzie za mało słonka chyba, muszę ją w najbliższym czasie przesadzić w lepsze miejsce. The Quest od jednego z forumowiczów jest o 5-10cm niższa od EG także daje sobie radę ;]
Mam cichą nadzieje że nie okaże się że wszystkie SM to chłopcy i dlatego się opierdalają...
Odnośnie wniosków co do wysadzania nasionek świeżo wykiełkowanych i podhodowanych w domu to polecam podhodować bo wszystkie potrzymane dwa tygodnie na oknie rośliny są w bardzo dobrej kondycji natomiast żadne z wykiełkowanych nasion nie wyszło na polu...
W przyszłym roku typowo będzie szafka 2-3 tygodni + okno i wypad w plener innej opcji nie widzę...

Last edited:
bolk said:
Odnośnie wniosków co do wysadzania nasionek świeżo wykiełkowanych i podhodowanych w domu to polecam podhodować bo wszystkie potrzymane dwa tygodnie na oknie rośliny są w bardzo dobrej kondycji natomiast żadne z wykiełkowanych nasion nie wyszło na polu...

A to ciekawe wnioski, bardzo ciekawe... :D Bo u mnie zupelnie sytuacja odwrotna, nie mialme mozliwosci podhodowania krzaczkow w domu i wszystko bylo kielkowane w kubeczkach na polu i... kielkowalnosc bliska 100%. pozdrawiam :wave:

Ganja Smile

Active member
chlodek said:
Chlopaki wszystko zajebiscie, lowsnow i lr'y pięknie wyglądaja a u mnie w rejonie przypał, rozpoczęło się polowanie na outdoorowców, w ciągu ostatniego tygodnia leśniczy złapał juz 4 osoby. I to w takich miejscach, ze az szok... :badday:

No to w takim razie amatorzy :) wiecej osob zabierac ze soba i czesciej na spoty chodzic !

Ganja Smile

Active member
bolk said:
Dziś byłem z moim współbratymcem sprawdzić co w trawie piszczy...

Mam cichą nadzieje że nie okaże się że wszystkie SM to chłopcy i dlatego się opierdalają...
W przyszłym roku typowo będzie szafka 2-3 tygodni + okno i wypad w plener innej opcji nie widzę...

Coż za głupoty gadasz... po pierwsze jesli trzymasz sadzonki przy oknie licz sie z tym ze rosliny sie wyciagna w gore wiec jesli o trzymanie w domu to pierwszy tydzien lepiej przytrzymac pod lampa a potem dopiero na okno

po drugie jesli rosliny sie ociagaja w okresleniu plci to stary mozesz byc mysli ze to babki bo faceci zawsze wczesniej sie pokazuja a na kobiety jak zwykle trzeba czekac hehehehe

pozdrawiam greenbrother ;D

R

retbatler

hodowca said:
scrog na dworze? to jakas bzdura! nie ma to najmniejszego sensu. scroga robisz po to aby lepiej oswietlic szczyty w domu. a na out? po co to robic?chyba ten koles mial problem z wysokoscia roslin.....

Dałem parę sadzonek koledze, który robi z nich vertical scrog w siatce ogrodzeniowej, na ogródku. Chce w ten sposób przytrzymać je nisko ziemi i wypuścić wszystkie szczyty na południową stronę siatki. Jak mu to wyjdzie to skojarzę jakieś zdjęcia.

Zarzucę coś indoorem dla odmiany.
Orange Bud i Grapefruit 41 dni kwitną:

Na out też coś rośnie, niestety baterie padły po pierwszym zdjęciu. Upały dają w kość i tym w szafie i tym na polu.

Last edited: