What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

capslock20 said:
witam nie wiem co jest z moimi shamanami maja 14 dni
HPS 150 wat
box 50x50 x100
temp 26-29 C
mieszanka ziemi to 40 % ziemi do kwiatów 40 %ziemi substral osmocote 20 % perlitu i keramzyt na góre posypany podlewane co 2 dni
napowietrzanie korzeni zastosowane
światło 24\0
nie chcą rosnąć

2 shaman

zmien osiwetlenie na 8 swietlowek kompaltowych 24W/1500lm. osram albo philipsa

G

Guest

zdzislawpodkowa said:
zmien osiwetlenie na 8 swietlowek kompaltowych 24W/1500lm. osram albo philipsa
nie wiem po co mam je zmieniać przecież hps jest dobry

G

Guest

nie mam kasy teraz na 8 swietlowek kompaltowych 24W/1500lm
moge jedynie dodatkowo wrzucić tam żarówke 60 wat lub 2 kompaktowe 14 wat
+ HPs do tego

Mysle ze jak sie ma hps i sie chce kupic swietlowki to strata kasy...
Mi na wegu pod hpsem 250wat zajebiscie rosly krzaczki...
Myśle ze oplaca sie tylko kupic swietlowki na wega po to aby zaoszdzic na pradzie :p
pozdrawiam

C

Ca2

Ogrodnik... veguje teraz Sensi Skunk x Johnny Blaze od HC pod 2x20W (2200lum) i totalnie zero wyciągania. Pod HPS okropnie przebiega weg. Mało światła dają te kompakty a sadzoneczki rozwijają się znakomicie. Przyrosty są bardzo widoczne z dnia na dzień. Jak bym był hajsiasty to do boxa np 250W HPS (flow) dokupił bym kompakta 150W na vega. Z kompaktami na veg chyba jedynie mógłby konkurować metalohalogen.

Czy ja wiem... mi tez sie kompletnie krzaki nie wyciagały... tylko rosly male i zwarte.. dopiero po przleaczeniu na flo wystrzelily w góre...
Pod swietlowkami jeszcze nie uprawialem wiec nie wiem... nie bd sie klucił
pozdro

C

Ca2

Ja mam porównanie i nawet spora różnica jest w kwitnieniu. U mnie topy takie jakieś rozlazłe są pod HPS a ziom pod 5x23W philips miał poprostu kamienie. Liście pod kompaktami rosną jak kapusta. Im więcej indyji tym cięższe i mega szersze.
Pod 2200lm mi znacznie lepiej rosną sadzoneczki niż pod 9000lum z hps.

C

Ca2

Tonny: dał byś PLN 292.00 za Kompaktowa świetlówka Agrolite 200W ????
Ja napewno nie. Fakt faktem są one wydajne niczym HPS. Ale napewno nie warte tej ceny. To już nie na kieszeń polaka. Na eBay'u brytyjskim jest multum tego i faktycznie takie kompakty są sprzedawane po cenie HPS 400-600W więc na PLN wychodzi kosmos cena.

Tonny

Member
hmmm,,
jak bym znalazł te 300zł to czemu nie :p
wolałem kupić kilka świetlówek w biedronce i git jest:))))

C

Ca2

Za tyle to kupisz komplecik świetlówek na start i HPS z allegro :d
A w ogrodzie..... w ogrodzie ZIELONO MI!!!!!!!! SSk x JB coraz większe coraz ładniejsze. Za 2 dni pęknie 14 dzień vega.

G

Guest

U mnie wcozraj byla sytuacja tragiczna. Wyszedlem sobie z kumplem pospreyowac na murach a kilka godzinek po powrocie zauwazylem ze nie ma sadzonek w doniczce!!! :yoinks: :badday: :pointlaug

Musialem szybko interweniowac: polecialem do kosza na smieci (nie wyrzucili na smietnik na szczescie) i po chwili znalazlem obie szadzonki. Kazda byla wyrwana z kwalakiem korzenia wiec pomyslalem, ze moze da sie jeszcze uratowac planty? ZAgrzebalem lodyzki do polowy, spryskalem roslinki i kubeczki od srodka, a nastepnie zakrylem tymi kubeczkami palnty dla zatrzymania wilgoci. Dzisiaj rano widze ze narazie nawet sie dobrze trzymaja.
Chcialem przesadzic planty na outa za 2 tygodnie, ale w tej sytuacji najpozniej za tydzien bo mi znow wyrwa.

Koszmar... wyjsc z domu nie mozna bo ktos wyrwie :p

Mieliscie juz cos takiego?

aha! jeszcze cos... Wesolych Swiat Wielkiej Nocy!

Last edited:

Tonny

Member
Raczej nie coś tylko ktoś, ja naszczeście nie mam takich przypałów bo umnie domownicy wiedza co gdzie rośnie ale tylko w domu oczywiście.
jeśli to rodzinka to zapewnie robiła by ci rewizje? chyba ze wiedza ze juz nie moga tego powstrzymać :p to krzaczki chociaz wyrwa,

G

Guest

Wiosna Panowie :D
11878wiosna.jpg

Last edited: