What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Cinnamon

Member
Z ciekawości zapytam - a co :D
Używał może ktoś polimerów w uprawie pomidorów ?
W skrócie - substancje które zatrzymują wodę.

Cytat z równoległego forum - mam nadzieję, że ScuN nie będzie miał obiekcji :D.'

"Poliakrylaty (w przemyśle znany jako PAC) są używane przy produkcji na
przykład pieluch jednorazowych, mogą przechować ogromne ilości wody - między
600 a 800 razy więcej od własnej masy (zależy to od czystości wody - im
więcej rozpuszczonych ciał stałych tym mniej polimer może zatrzymać). "

Linki : KLIK

Peace iG... :kissass:

G

gelowas

GanJah said:
Jak dlugo mozna przechowywac wode np. w takich bianiakach jak jest mineralna 5l schowana gdzies w zacienionych krzakach albo zakopana w ziemi zeby byla zdatna do podlewania nia roslin? Tak przechowywana woda moze tam lezec miesiac albo dluzej i nic sie z nia nie stanie zlego?

Woda mineralna chyba ma z 2 lata date waznosci, ojciec kiedys kupil W CHUJ kartonow, ze zapchalo cala piwnice przeterminowanej wody po 10gr/1,5l , mielismy takze wielki zapas oryginalnej coca-coli miesiac po terminie po 20gr/puszka :O
jedno i drugie my i wszystkie sasiady pilismy i zyjemy...takze roslinom tym bardziej nic sie nie stanie, oczywiscie podlewaj woda, a nie cola :p

Cinnamon, znajomy uzywal Stockosorb, to wlasnie jest produkt na bazie polimerow i nadaje sie do uprawy roslin jadalnych, takze topy tez. :D
Niestety u mnie na wsi tego znalezc nie moge, a w netcie juz nie mozna tego kupic, jednak jezeli masz dostep to polecam.

jutro robim bardzo wiesniacka rzecz (tak rekreacyjnie), idziemy na rowerek ze znajomym i 30 namoczymi sionkami VxRS , saperka skladana i 20l ziemi kupczej, co laka/nieuzytek/wioska dajemy 1szt w doleczek wykopany paroma machnieciami i spadamy....haha, ciekawe co wyjdzie na jesieni.
dobra szpata oznaczac miejscowki wg numerow slupow telegraficznych, gdy nie ma innych, lepszych wyznacznikow.

Divorium mialem to samo...
Patrz na ta roslinke na samym dole w prawym rogu.. tak samo ci sie robi??
niemartw saie wszystko bd dobrze... z tej malej roslinki wyrosl krzaczek co mial 4 czubki wzrtosu :d hehe tkai spoko mutancik :D pozdrawiam

G

Guest

A u mnie calkiem spox heh! Obie WW zyja i nawet maja sie dobrze. Dalem je wlasnie pod 3 swietlowki po 1500 lm. Nie jest to duzo, ale niektorzy radzili sobie nawet z 2 swietlowkami :cool:. Pod swietlowkami trzymam jednak tylko kiedy sie ciemno robi, a zazwyczaj na parapecie. Normalnie bym non stop pod zarowami trzymal gdyby nie stara, a na dodatek w czwartek przyjezdza ojciec na swieta wiec bede musial gdzie indziej przetrzymac roslinki przez jakis tydzien :p ... moze na balkonie??? tylko te przymrozki faq!!!

Teraz jem codziennie co najmniej jeden jogurt, zeby miec pojemniczki na ziemie :D

:smoweed:

G

Guest

ogrodnikpl16
Patrz na ta roslinke na samym dole w prawym rogu.. tak samo ci sie robi??
THX pocieszyles mnie, wyglada podobnie, kilka przyciolem a kilka zostawilem jak byly... na dniach bede wiedzial co z nimi :)

ja juz DP nie kupuje, stawiam na greenhousa i FS w zyciu nie mialem z nimi problemu, nigdy mi sie nie zdazylo ze cos nie wykielkowalo o hermach nie wspominajac...

pozdr 4all

L&M

Member
@divinorum, dzięki za te posty, mimo wszystko nie zamówie nic już z DP, wole od Seedsmana skunki wziąść niż mieć takie nieprzyjemności(zwłaszcza z fem.) jak TY i jak Ogrodnik.

powodzenia

Last edited:

franzPL

Member
UPDATE

Box nr 1 hps 400W weg 50dni flo 56dni nawoz grow,blom,micro co2 kwasek+soda
odmiany Skunk#11 Top44 reweg Skunk#11 na dole klon Skunk#11 Arjans oraz Blublleberry

box nr 2 hps 250W weg 50 dni flo 56dni nawozy grow,bloom,micro co2 kwasek+soda
odmiany Twilight , Twilight, klon Top 44 z przodu Big Bud damski obok 1 sztuk Afghan x skunk x durban oraz klon skunk#11

pestki Twilight x big Bud

Afghan x durban x skunk

blublleberry

_
Arjans

klon skunk#11

oskalpowany z pestek Twilight :)

pestki skunk#11 rowniez zapylone pyłkiem Big Bud

szczyt skunk#11

szczyt skunka#11 jakis mutant ale duzy :)

klon skunk#11 w mixie coco-ziemia box nr 1

top44 reveg

Twilight szczyt

A

akap13

czolem
poszukuje czegos pomixowanego z genami NEBULI, ma ktos moze cos takiego??

franzPL ladnie ladnie :D pozazdroscic :D hehe
ej franz z kad amsz ta blueberry?? taka oszroniona ze masakra :D mniam :D
Bd mial pestki arjans-a??;>
pozdro

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
wielki Dirty Harry w dwa galonowej doniczce. bendzie 3oz+ napewno.

664IMG_3218-med.jpg

Sadhu

664IMG_3180-med.jpg

podwujna glowa na sensi skunk x sensi star,hehe i brudny obiektyw,hehe

664IMG_3199-med.jpg

MK-Ultra

664IMG_3179-med.jpg

sensi skunk x sensi star- nazwalem go kameleon,hehe

664IMG_3231-med.jpg

peace

Last edited:

Esc

New member
Nie opowiadam bajek dla mnie super hehe smasznie i zdrowo pozazdroscic HOT... Cala reszta tez zajebiscie Franz zajebiste masz nasiona widzalem je na seed.pl. L&M widze ze dobry aut bedzie ja juz dolki kopie.Smaku sobie narobilem ide zapalic...
Pozdro. :wave:

Last edited:
G

Guest

:jawdrop: hot jak zakoloruje to szczena opada

harry oporowy !!!! NICE!!!!

a odemnie: kubki na kielki ;)

buSka

Member
woooow niezle wszystkim sie zieleni ! =] Az nie moge wytrzymac, chociaz jeszcze nie skonczylem przebudowywac boxa to dzis daje do kielkowania 1xmist of destruction, 1x jack horror, 2x afghani hindu kush x durban =] Jak wyjda z ziemi to zapodam fotki :) peace !

C

Ca2

buSka: ale będziesz HAPPY jak zetniesz Jack Horror.... generalnie z Maroc od FS byłem mega zadowolony.... ale Jack Horror to poprostu najlepsze zielsko jakie miałem. Zajebista moc... zajebisty pozytyw... poprostu coś pięknego na takie cudne wiosenne i przyszłe letnie dni pełne słońca i radości :D

Dzień 11(24/0):
66704626gp6.jpg

Moneta na zdjęciu to 10gr.
56263974jo2.jpg

94474767bb7.jpg

71150808qx5.jpg

castlevania

Member
ema chłopy co tam u was:D widze ładnie zapierdalacie, ja ost mam natłok spraw i nie mam czasu na forum:(, chwilowo mnie nie ma w kraju, ale jest ze mną moj laptopik:D i mam czas własnie na wrzucenie kilku szotów ktore zrobilem jakies kilka dni temu :D wszystko juz sie wysuszyło pewnie i czeka na mnie w domciu hehe:D pozdro i tak 3mac ! :joint:

u gory troszke suszu (AK48) i NL, na dole WW :)

WW

WW

(AK48)

NL

i jeszcze wiszace sobie bobki WW :D

Last edited:
C

Ca2

castlevania... ale mi smaku narobiłeś ;D a ja tylko 6 mikrusów w boxie mam;D Wszystek Jack Horror spalony.... ostatnie 8g oddałem za umożenie długu i worka na pare rurek mojej kobiecie na wycieczke szkolną, żeby nie muliły jak pizdy ;D i tak sam zostałem bez THC do życia....