What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

A

akap13

Czolem
4 x Ice i 2 x Grapefruit od FS, weg 3 tyg, flo 8 tyg, 250 HPS, flora gro, flora micro, flora bloom + 10 dni Rippen od GHE. Pachna slicznie. 3 dzien - suszenie przez powieszenie.

One Love
PS. SZOKU nie wytrzymalem ziomek 10 tyg, hehe, wielkie dzieki, spokoju ducha czlowiek
PS2 T.A.S. R.I.P.
One Love

Święty

New member
Miło że jeszcze ktoś ma zamiar UPRAWIAĆ te odmiany co ja xD - fajnie będzie porownywać wyniki xD

Ostatnio się dużo dowiadywałem w sprawie tych odmian, ale rozumiem, że chodzi Ci o wiedzę praktyczną.. Z praktyki to mogę Ci jedynie napisać, że:
- z 3nasionami to nawet nie masz co zaczynać, bo to tak CHUJOWO kiełkuje, że się w pale nie mieści.. (z moich 5 jeden jest juz ładny. 1 pekł, ale jeszcze nie wyrosł ponad ziemię. 3nie pękły i już sie poważnie obawiam, że już nic z nich nie będzie :badday: )
- Z boxem w kompie cięzka sprawa.. Na poczatku myslisz ze jest duzo miejsca a jak konczysz to zastanawiasz sie jak tam cos w ogóle moze przezyc (pisze o normalnej obudowie, z BigSerwer jest znacznie lepiej). Żeby z kompa światło nie uciekało to trzeba stosowac takie karkołomne technikiu ze masakra.

ALE OGÓLNIE POWODZENIA xD

Cinnamon

Member
@Ogrodnik-PL16 - pomysł z micro box'em jak najbardziej :]. Możesz prawie każdą odmianą tam wsadzić ;). Odpowiedni trening jak pokazał Ca-2 potrafi zdziałać cuda.
Z tego co zaobserwowałem to Lr potrafi przy sprzyjających warunkach wyrobić się w 6-7 tyg.

@Święty - możliwe, że tylko Tobie się trafiły takie pestki ;) nie każde tak samo kiełkują - nawet jeżeli są z tej samej rośliny.

@akap13 - ładnie to ująłeś suszenie przez powieszenie :wave:.
Trochę małe to topy wydają się na zdjęciach, ale najważniejsze, że SWOJE ! :D
Gratulacje :woohoo: liczę na jakiś mały smoke raport :]...

@rberciol -masz rację już zmieniam :] - mój błąd...

Peace iG... :kissass:

Last edited:

rberciol

Member
Zaraz zaraz Lr#2 to chyab santa maria x lr .
Ogrodnik, koszty są duże, ale to zoabczysz jak będziesz się pieprzył z robotą. Ja już zrobiłem, ale gdybym teraz miał go robić to bym stanowczo powiedział NIE i czekał na outa:p

Rberciol hehe koszty nie sa duze... potrzeba mi tylko na doniczki - 10zł, ziemia 5zł, folia - 5zł... reszte co trzeba to mam... swietlowki bd mial za darmo... pestki pewnie tez...
a pozatym to tylko tak dla sproboweania i hobby...
na out stawiam na plony a tutaj troche pokombinowac :D hehe
pozdro

rberciol

Member
Dolicz jeszcze taśmę, gwinty, kable, kostki i opaski kablowe. No ale mniejsza z tym. Najwięcej kosztują lampy i obudowa. Zapraszam do przestudiowania moich wypocin :p

L&M

Member

L&M

Member
@akap zajebiście tam masz, :D:D grapefruit i tak najlepszy, najlepsza baka jaką sobie wyhodowałem kiedykolwiek, bedziesz z niego zadowolony w huuuuj
@rberciol, :) kup nowy planton, toż to wydatek >5 pln:)

C

Ca2

Ogrodnik olej Lowrydery... plon niewielki a i niczym specjalnym się nie wyróżnia.
Wyszukaj sobie możliwie najczystszej Indyji (szybka reakcja na przełączenie fotoperiodu i kompaktowe zbite szczyty).
Dla zachęty ;) poraz tyśięczny White Widow:

No i tutaj na oko 1/3 plonu:

Zamiast LR wystarczy Coco, nawozy +Fe oraz jakieś 3 litry doniczki.
Sadząc taką indyje poprostu wrzucasz to na tydzień lub półtora wegetacji i czekasz na zbiory. Przy kompaktach (dobrych np. Osram lub Philips - 65 lum z Watta - 23W) otrzymasz jeszcze bardziej zwartą roślinę.

Last edited:

rberciol

Member
@L&M -No zbieram na ziemie do roślin. Przez budowę boxa na razie jestem bankrutem :D

@Ca2 - Nie widziałem, czy taki jest, ale móŋłbyś założyć swój włąsny topic jak robić takie cudeńĸa. Podcinanie itp, czy jak Ty to tam robisz:D

Last edited:
C

Ca2

W żadnym razie FIM...żadnego podcinania.... Jack horror był ostatnią rośliną, którą fimowałem!!
Główny szczyt rodzi największego topa... Fim jedynie się może sprawdzać przy dłuższym vegu.

Jak ja to robię?? Normalnie;D
Podlewam... całuję pieszczę doprowadzam do orgazmu i naginam sznurkami ile się da, żeby wszystko było na jednym poziomie. Ale podstawową zasadą jest odmiana Mostly Indica bo sativy po przełączeniu na flow wypierdalają niemalże w kosmos i są strasznie rozlazłe.

Uo-Kai

New member
Chlopaki mam problem - zbliza sie 4 tydzien flo a jeden z cinnamonow nawet nie pokazal pre :badday: (wspomne tylko ze musialem naciac pestke zeby wykielkowal wiec od poczatku byl ta czarna owca) Mieliscie juz taka anomalie? Poradzcie czy dac mu jeszcze troche czasu czy odrazu gdzies w plener wyjebac...

Peace

Cinnamon

Member
@Uo-Kai jeżeli nie przeszkadza Ci w boxie to czemu chcesz go wyrzucać ?
Kilka razy już mus był pomagać pestką przy kiełkowaniu ale nie miałem nigdy takiego czegoś, żeby przez 4 tyg. nic się nie zmieniło ...
Zbyt zimno jest jeszcze aby można było roślinki wynieść na dwór - komuś nawet śnieg spadł - n/c.
U mnie pogoda też nie teges - non stop chmury - zero słońca do tego jeszcze chyba zaczyna padać - i weź tu człowieku cokolwiek zrób :-/.

Peace iG... :kissass:

WeedTime

Member
hey akap13, super ci wyrosly pod 250W. ile na raz trzymales roslin pod 250W i jak szacujesz plony z tych krzaczorow?

pozdro

kubstyl

Member
siema, mam pytanie odnosnie nawozenia na flo :D moje roslinki są na flo od 3 dni, i kiedy mam je zacząć nawozić ? moge od zaraz ? i jakie nawóz uzywac na kwitnienie ? florovit moze byc ? czy lepiej co innego ? i jesli tak to jak mam rozcienczac ? ile nawozu ile wody itp.
pozdro

kubstyl

Member
dobra,a jak mam juz florovit, to mam rozcienczac tak jak na opakowaniu /. czyli 1:400 -5ml (1 łyżczeka) na 2 litry wody ? czy jak ? i tez mam podlewac tak jak na opakowaniu pisze, co 7-14 dni, czy przy kazdym podlewaniu moge uzywac florovitu czyli co 3 dni ?:D

Latest posts

Latest posts