What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

A ja właśnie z pleneru wróciłem. 2 kolejne spoty przygotowane. Na jednym 5 a na drugim 8 dużych dziur. Wypełnienie to lokalna ziemia zmieszana z kupną (łącznie 150 litrów), trochę dolomitu i trochę saletry amonowej.
Czyli w sumie mam już przygotowanych 21 dziur :D
Na parapecie grzeją się na słoneczku 3 mixy by castle (5/5 wykiełkowało w 2 doby) i 2 NL by Plantator (3/5 w dwie doby). Wyszły dzisiaj w nocy z ziemi. Poza tym jeszcze 4 wykiełkowane ziarenka są w ziemi i kilka na ligninie (NL i Danish Passion).
Przestawiłem swoją WRxA na nocny tryb życia aby planty z parapetu na noc również miały oświetlenie. Za 2 tygodnie idą na dwór...
pozdro1410

Last edited:

Tonny

Member
No pora rozpocząć sezon, :woohoo:

oto moja mini szklarenka stoi sobie w ogrodzie i jest tam naprwde ciepło nawet w nocy

a w niej: kilka ww, ss, es, nl, dojda jeszcze ww które kupiłem u quakeminda:)

rozkwitająca mini ww miała być bonsai szkoda ze samiec...

a te nl stoją sobie w tunelu bo pod szklarenką sie bie zmiesciły :p

Tonny spoko pomysł tylko mnie martwi czy nie maja tam za mało powietrza pod tym akwarium/szklarenka??
A ten nl to jakis strasznie wyciagniety :D
życze oby sie udało :)
pozdrawiam

Tonny

Member
z tyłu szyba jest droche zbita wiec powietrze dochodzi choc nie wiem czy tyle ile powinno, i tak chodze tam codziennie to mysle ze bedzie ok,
te nl, stały na parapecie ,puzniej dopiero przeniosłem do tunelu heh najwyzej wkopie troche glebiej i wytrzymalsze beda bo byle wiatr ich nie przewróci:p

L&M

Member
@Castlevania nie no zajebisty materiał, ślinka cieknie...:D
@Tonny pamietam jak ktoś robił taką szklarnie z akwarium w zeszłym roku tu na icmagu i jak zostawił na 2 dni jakoś bo musiał wyjechać a akurat była zajebista pogoda to upiekły się i zdechły, więdz uważaj... zresztą po co zaczynać sezon tak wcześnie skoro nie masz boxa a w nocy mrozy jeszcze sa??

Tonny

Member
... troche juz stoi i jest ok,
mam boxa ale jest w nim ww, i zaczyna juz kwitnac wiec tam ich nie wstawie,
ciągle mam na nie oko więc bedzie dobrze :)

G

Guest

Piękne planty wszyscy, widzę że niektórzy już ostro jadą z outdoorem, jak temperatury dzisiejszy mróz nie zniszczył upraw? Można już wysadzać klony?

Obiad :D
12888Smieszny_dzien.jpg

Oczekiwana paczka od seed.pl takk :D:D

12888Smieszny_dzien_4_.jpg

A w boxie na razie bida 3/6 z ziemi wyszły słabe zdjęcia bo komórka sobie nie radzi (n80) ...
Zdjęcia dwóch tych samych roślinek... Trzecia jest jeszcze nie rozłożona bo musiałem jej zdjąć nasionko ponieważ sobie nie radziła i nie pokazała jeszcze tych pięknych listków :S

Wszystkim zajebiście rośnie oby tak dalej...
Hot jak zwykle pokazał klasę ...

Last edited:

Święty

New member
Sadził ktoś Masterlow'y??
Posadziłem w piątek po południu jednego do ziemi. Wyrósł w środę (ma teraz ok 5mm wysokości). 4 w sobote polozyłem na gazie, jeszcze nie pekły :/. Qumpel posadzil w piatek 5 do ziemi- jeden wyrosł juz na 5cm, reszta nie wyszła z ziemi... Mamy sie obawiać? Jak szybko powinny kiełkowac Masterlow'y? Jaki moze byc mniej wiecej czas miedzy wyrosnieciem pierwszego a ostatniego?

Pytanie 2: Mam boxa o wymiarach 20x30x60cm (oświetlenie 3x1500lm) moge w nim hodowac 4Masterlow'y? Pierwotnie miały byc 2 ale teraz zastanawiam sie czy moglbym 4wrzucić... Mam 2x4litrowe donice

franzPL

Member
Świety uprawiać uprawiać a nie hodować co do wyrosniecia to po 10 dniach mozesz sie zaczac martwic( noce są troszke zimne to pewnie dlatego) co do drugiego pytania dorzuc jeszcze z 2 zarowki energo hmm 4l doniczki starcza na jakis czas nie wiem czy chcesz tam UPRAWIAĆ do konca czy tylko do wykiełkowania i podrośniecia a potem na out jesli do konca to doniczki troszke małe

buSka

Member
Alarec to jest blubbleberry nie? Jak ci smakuje? Mi smakowala bardzo - extra zapach (trzymalem chyba w 3 worach a i tak smierdzialo =]] ) i dosc niezla moc! (wiaderka z niej sa zabojcze - sproboj :))
peace!

G

Guest

witam nie wiem co jest z moimi shamanami maja 14 dni
HPS 150 wat
box 50x50 x100
temp 26-29 C
mieszanka ziemi to 40 % ziemi do kwiatów 40 %ziemi substral osmocote 20 % perlitu i keramzyt na góre posypany podlewane co 2 dni
napowietrzanie korzeni zastosowane
światło 24\0
nie chcą rosnąć

shamanfemcf2.png

2 shaman
shamaan2femiur3.jpg

G

Guest

capslock20 said:
witam nie wiem co jest z moimi shamanami maja 14 dni
HPS 150 wat
box 50x50 x100
temp 26-29 C
mieszanka ziemi to 40 % ziemi do kwiatów 40 %ziemi substral osmocote 20 % perlitu i keramzyt na góre posypany podlewane co 2 dni
napowietrzanie korzeni zastosowane
światło 24\0
nie chcą rosnąć

shamanfemcf2.png

2 shaman
shamaan2femiur3.jpg
Mi sie podobaja :) nie wyciagniete , nie boj sie nadrobia pewnie jeszcze :) Chodz ja dal bym im 16 h swiatla reszta noc :p

Last edited:
G

Guest

Mattry często roślinki na początku wolno rosną odczekaj dwa tyg i zobaczysz jak się wszystko zmieni jak odbija w góre

G

Guest

GrowFather said:
Mattry często roślinki na początku wolno rosną odczekaj dwa tyg i zobaczysz jak się wszystko zmieni jak odbija w góre
Nie Mattry tylko capslock20 :p

alarec

Member
BuSka tak to bubbleberry, no wali nieprzeciętnie, jak wiozlem raz sztuke 5min w samochodzie to całe auto waliło, a nie mowie jak wszedłem do sklepu;p No smak po dobrym curringu jest całkiem sympatyczny:) Hight taki sativowo-indyjkowy, euforyzująco-zamulający, ..., długo by to określać, ale przyjemny
a mi jeszcze resztki zostały to krece caly czas lolki:)

Latest posts

Latest posts