What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Z tego co widzę, musisz odkręcić kable od tej ceramicznej oprawki w którą wkręcasz żarówkę i przedłużyć je (najlepiej kup kostkę). Najprostszy sposób.

Święty

New member
Witam wszystkich, po dłuższej nieobecności.
W tym tygodniu postaram się umieścić zdjęcia mojego boxa w kolumnie głośnikowej... ;D
Obecnie posiadam 5Masterlow'ów F2 i zamierzam 2ładniejsze zostawic w boxie, 1na parapet, później do ogrodu (jako test tolerancji/cierpliwości rodziców), a reszte na spota. W zwiazku z odmiana, ktora bede uprawiac mam pytanie: Masterlow występuje w ogóle w odmianie F1?? Słyszałem, (albo źle zrozumiałem :/)że są odmiany które występują np. wyłacznie jako F5, czy Masterlow jest jedną z nich??
Pytam ponieważ zamówiłem nasiona na Seed.pl (10sztuk)- zgodnie z opisem na stronce powinienem dostać w oryginalnym opakowaniu, a dostałem w zwykłym czarnym woreczku.. Pytałem Marysi czemu, odpisała ze jest to odmiana F2 i jako taka nie może być oryginalnie zapakowana... Czy to prawda?

Przepraszam jeśli to pytanie jest głupie/nie ma sensu, ale to moja pierwsza hodowla i jescze wieeele musze sie nauczyć..
Pozdrawiam

bogusik2

Member
To po prostu kolejne pokolenie.. prawdopodobnie f1 rozmnozone przez polskich growerów. Masterlow tak jak LR#1 i LR#2 wystepuje jako f1 :)
RD cuś z wymiarami mi sie nie zgadza :D jestes pewien ze to nie 50*75*160?
Bardzo fajnie zaadaptowałeś tego boxa :D
Z dświadczenia radze wzmocnić podłoge :D najlepiej czymś co nie przepuszcza wody (ja owinolem taśma alu z takimi linkami nie do przewania)... pzdr

troyan

Member
witam, wczoraj bylem na poszukiwaniu spotow, juz dwa mam wybrane, jeszcze jeden musze jakis znalezc (planuje miec 3).
wczoraj takze wrzucilem na wate 10 passionow od p.Salvii ktore zostaly mi z tamtego roku. lada dzien (poczatek tygodnia) powinny przyjsc mi pestki (dostalem we wtorek maila ze juz wyslali). a wiec sezon outdoor rusza pelna para. juz pewnie za jakies 2 tygodnie moje sadzonki pojda do ziemii.
na ten sezon planuje:
-10 x passion od Salvii
-10 x hawaiixskunk1 od nirvany zamawiany w seedboutique
+ jakies freebie nadajace sie na out ktore mam nadzieje dostane :)

a wy kiedy planujecie kielkowac/wysadzac swoje planty?

pozdr, Troyan

LDV

Active member
a wy kiedy planujecie kielkowac/wysadzac swoje planty?

Ja będe wysadzał 1-3 maja planty głównie... Tak jak są te święta państwowe czy tam święto... Coś czasu wolnego będzie to będzie czas na wysadzanie...
A kiełkować będe gdezieś tak 20 kwietnia...
No chyba ze sie pogoda spierdoli ;]

G

Guest

Ja to dużo kombinuje tego outa i kilka sztuk już rośnie na spocie od 2tygodni kilka mi teraz kiełkuje i jutro wrzucam na spota ale to wszystko f2 z pokoleniem f1 czekam jeszcze 05,-1 miesiąca max...

G

Guest

:wave: Mi juz jedna WW wyszla z ziemi. Niedawno sie skapnalem, ze moje WW tak wolno kielkuja, nie glownie przez niska temperature, tylko przez ziemie - wczesniej juz uzywana i lekko przenawozona jak dla malcow. Ale mysle ze za okolo tydzien powinny zaczac rosnac w normalnym tempie.

Bylem dzisiaj na spocie i wykopalem narazie dwa dolki. Za tydzien zajme sie moimi PPP. Bede musial wykopac nastepne 5 dolkow na 1 spocie (z WW) i 5 na drugim. Nie ukrywam ze jestem podekstycowany :woohoo:

G

Guest

Wywaliłem na balkon 2 samce. Wkrótce wywalę 2 następne. Zostanie mi w boxie samotna panienka :badday:
Ale samce są piękne. Aż szkoda mi ich zabijać... No chyba żeby... :chin:
11878Clipboard0122222.jpg

LDV

Active member
czy ktoś wie jak wpływają retardenty na wzrost konopii?

tak jak na normalne rośliny kwitnące? czyli że:
sa mniejsze
maja tyle samo liści
mają tak samo duże kwiaty
?????????????

Jak ktoś coś o tym wie to niech napisze linki albo wypowie się na ten temat. Dzieki Pozdro

BTW: Odpowiedzi w stylu: "daj spokój z chemią dla ukochanych konopek" są niemile widziane. To nie jest forum misyjne żeby nawracać każdego na ekologiczna uprawe...

bogusik2

Member
Czas na kilka fotek :D
Na temperature na razie dałem wentylator-farelke (oczywiscie grzanie wylanczone ma hyhy).. wieje jak widać - zaraz nad topy...
Widzimy tu tez Matki i pobrane klony GF... zaraz potem mała rośłinka - niedorozwinięta, ale to chyba LR#2 bo kwitnie przy 24/0 - albo ze stresu zaczela hehe
W średnim boxie na razie wszystko ładnie rośnie :D w najmniejszym ukorzenia sie hehe (matki GF miały potrzebe azotu - zaspokojona doglebowo i dolistnie)..

Teraz duzy boxik :D
Pierwszy rzadek - fotki topów z daleka :D masakrycznie mało ziela będzie :( ale coż wiaderko nasion moze nawet lepsze :D hehe
Co ciekawego zauważyłem - 2GF sa podobne do 2 LR#2 - wysokość niemalże ta sama.. tyle ze GF mniej zaawansowany flowering ma.. wiec jak widać jeżeli chodzi o wielkosć mozna brać wszystko :D nawet dobrze wybreedowaną sative ;)

Dalej widzimy zbiliżenia topów rośłin, których nasiona bedą w 100% miały autoflowering.. Pierwszy to niższy top LR#2, w środeczku LR#2 z 3-ój palczastymi liśćmi i najmniejszego LRf5.. mikrus fanjy :D pewnie bedzie z niego kilka nasionek i max 0,5 grama hehe - na końcu ładny topek największego LRf5...

Mam nadzieje ze sie podoba ;) pzdr

G

Guest

Wiem juz co sie stalo z reszta moich pestek ktore zamowilem... zostaly przechwycone przez matke :p Akurat tego dnia kiedy przyszedl listonosz z paczka, przyszla wczesniej z pracy :badday: Co za pech! No coz, ale mam jeszcze inne pestki ktorych nikt mi nie zabierze :]

@Grunwald - zrob sobie makumbe :D

LUKAS

New member
AKAP13 nie zgodze sie z Toba, niejeden gatunek przeznaczony tylko na in bez problemu dochodzi na out jesli sie o niego odpowiednio zadba.

Ja juz wysadzilem in pod 500 W :
10x Mazar DP
4X Maroc FS
4X PP FS
10X kc33 N
9X NPP N
3X Grapefruit FS
2X Northern Light

a po miesiacu wedruja na out.
pozdro ALL :joint:

przed posadzeniem na zewnatrz postaram sie pochwalic zdjeciami ;)

Last edited:

L&M

Member
@bogus fajnie Ci rośnie, tak trzymaj
@Grunwald kapa troche z tymi męszczakami ale makumba będzie z nich dobra:D

... a mnie w ogrodzie rośnie ... early misty, nie wiem dokładnie ale z 2,5 miecha mają:D za jakies 2 tyg idą na spota.

a z tego zrobie mega spota:

powodzenia

bogusik2

Member
Czyżby jakiś serdecznik syberyjski? troche podobne nasionka :D hyhy pzdr
E: no moze mniej wysmukłe :D bardziej okrąglaste ale i takie podobne widziałem serdecznika... Co to za nasionka??? Jak na moje oko zielone za bardzo... przynajmniej większosć niedojrzała. pzdr

Last edited:
G

Guest

by jakiś serdecznik syberyjski? troche podobne nasionka :laughing:

btw z tych sionek ma byc cos super ;]

Last edited:

Latest posts

Latest posts