What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

WeedTime

Member
czesc HC, roslinki wygladaja super, bardzo fajne odmiany :)

mam taki problem - kupilem nasiona WhiteWidow z Dutch Passion i posadzilem je razem z nasionami WW z FemaleSeeds, w sumie jest 8 roslinek - 4 z FF i 4 z DP.
WW z Femaleseeds mialy 4tyg veg i juz super kwitnie tak jak mozecie zobaczyc w poprzedniej mojej uprawie ale roslinki z DP mialy 3tyg vega i tez sa juz 5 tygodni na 12/12 i wogole nie kwitna - o co chodzi ???????? na jednej pojawily sie pierwsze wloski ale dalej nic sie nie dzieje. mial ktos z was kiedys taka sytuacje ?

niewiem czy mam tzymac te roslinki i one w zakwitna czy je wywalic i posadzic juz cos nowego... ogolnie to jestem na nerwie bo te pestki z DP sa jedne z drozszych .....;/

pozdro all

G

Guest

ja mysle żebys poczekał podobno ww strasznie poźno zaczynają kwitnąć i późno zalewają się rzywicą

bogusik2

Member
HC niesamowicie opuchnięte :D dzięki temu dodatkowemu N masz teraz fajne pokazowe fotki :D hehe wg mnie z taką zdrową zielenią im do twarzy :)
Franz tobie też fajnie opuchly :D kiedy będziesz nasionka zbierał?? pzdr

LUKAS

New member
Mam problem i prosze Was o szybką odpowiedz.... Mianowicie trzymam swoje dziewczyny w pomieszczeniu gdzie temperatura utrzymuje sie na poziomie 30-32 C, ale jest rowniez niesamowicie wilgotno. Problem w tym, że przez 3 tygodnie rośliny szly jak nalezy, a teraz liscie zaczynają schnac i odpadac, po kolei od najstarszych. Myslalem ze to bardzo dobre warunki dla nich ale jednak nie. Czy to moze byc wina zbyt duzej wilgoci, czy moze czegos im brakuje???? Dodam ze liscie zolkna na calosci, nie miejscowo... Z gory dzieki za w miare szybkie odpowiedzi.

mario_PL

Active member
@LUKAS mialem to samo, u mnie porzadne podlanie biohumusem pomoglo od razu, (niedobor azotu)

u mnie sie dzis 2 panienki ujawnily (WRxA i BBxA) :D

jak wyciągnac najwiekszy plon z tych moich krzaczkow w nieduzej szafce?? chce robić LST:)

Last edited:

bogusik2

Member
Wczoraj pracowity dzień...
Przerobiłem oświetlenie, wentylacje i kilka szczegółów technicznych boxa zrobionego z szafy składanej 50*75*160 :D
Ładnie wpasował sie tam pojemnik techniczny 80L i posadziłem do niego 8 roślinek :D
2x (KMxAH) x (T44xNL)
2x White Russian x Afghani
2x White Widow x Santa Maria
Vortex i Hells Angel :D

Problemy jakie wyszły to temperatura - 38 przy otwartych i 40 przy zamkniętych drzwiczkach (suwak hyhy) i sama lampa! Dziś rano nie chciała odpalić - przetrząsnolem wszystkie kabelki itd, pokombinowałem z żarówką i dopiero majstrowanie przy oprawce pomogło.. ALE coś dziwnie brzęczy ta żarówka i co jakiś (długi) czas wydaje dźwięk tak jakbym ją dosyć mocno uderzył :scratch: nie mam pojęcia o co w tym chodzi, ale nie jest to normalne. Ziemie dałem tym razem specjalną do pikowania i rozsadzy, żeby nie było niedociągnięć :D dodałem dolomitu i perlitu po czym obficie wszystko podlałem - myślicie że rośłinki wytrzxymają te 38st?? pzdr

E: zrobie coś co forumowicze bardzo żadko robią (chyba tylko jeden raz Fish złamał "zasade" hyhy) i zapodam filmik :D
Jest to moj pokuj - prosze nie zwracać uwagi na bałagan hyhy po dniu wczorajszym wszystko jest w rozsypce :D Film nosi tytuł 'Ganja Room' :D pzdr

E2: hyhy ktoś z google musi jeszcze to zatwierdzić :p btw. zamieszczanie takich filmoków na google video jest bezpieczne, zakładając ze po ip do mnie nie dojda? Przy okazji trafiłem na stare video sprzed kilku miechów :D aż łezka sie w oku zakręciłą :D http://video.google.pl/videoplay?docid=-4865464552563159505 pzdr

Last edited:

castlevania

Member
@WeedTime mam WW w 6 tyg flo i prawie nie ma na niej zywicy :-/ ,WW chyba juz taka jest, zobaczymy po harvescie jak z mocą :D

Last edited:

bogusik2

Member
Obiecane kino akcji hehe
http://video.google.pl/videoplay?docid=-5192147019306486359
W sumie mam już 3 boxy :D Pierwszy to mała szafeczka, do której wwaliłem 6 świetlówek i 2 matki GF na klony (+ mały ukorzeniający sie klonik GF, który zakańcza produkcje - jestem go bardzo ciekaw. miał już na sobie małe nasionka.. ciekawe jak zreweguje :D).. nie ma wentylacji za to w dzień wieje w jego strone dosyć spory wentyl (mieszacz stojący)...
Drugiego boxa przedstawiać nie trzeba :D hehe
Trzeci to moja wariacja.. 50*75*160 i 400W :D roślinki już sie przystosowały, bo nie widać żadnych złych oznak (oprocz jednej WWxSM, która chyba jest samcem - zwijają sie troche listki). Rośłinki wczoraj poszły na flo :D pzdr

E: Tonny nie powiem dokładnie.. bo nie da sie tego wyliczyć :D za 2 sezony z HPS 400W zabuliłem ok. 700zł..
Teraz mam 2x HPS400W + 6 świetlówek po 24W :chin: pzdr

Last edited:

Tonny

Member
Lol 3 boxy
NOO, fajnie to wszystko wygląda tylko jak tego nikt nie zaczai?
i ciekaw jestem ile bulisz za prąd :)
pzdr,

L&M

Member
siema chłopaki!

korzystając z zajebistej pogody i z nieobecności starych postanowiłem wybrać się na poszukiwanie spotów. Najpierw zajrzałem na mojego wseszłorocznego spota no i jest zajebiście, "kikuty" męskich osobników z zeszłego roku jeszcze sobie stoją, no i nie obyło się bez spotkania mojej kochanej sarniej rodzinki, swoją drogą 2 młode sarenki które jesienią były zajebiście małe nieźle podrosły przez zime. Ale mniejsza o to, wybrałem się dalej w poszukiwaniu i jestem w huj zadowolony z efektów. Jakies 6 km za moją mieściną odkryłem zajebiście wielki ugorek:D:D (kocham spoty na ugorach) . Myśle że z palcem w dupie bez przypału wpierdole tam z 20 krzaków. Już niemoge sie doczekać sadzenia!!:D:D:D:pP
@Bogusik no niezła robota stary:D

no a teraz "TIGER" i do nauki!!!!:/

powodzenia all

Azzzzzz

Member
Veteran
Witam, w ogrodzie rosnie mi WWxES w 64 dniu flow ( bede scinal dnia 70-tego, choc optimum mysle ze byloby kolo 75-80 ).

W veg boxie matki sadhu i WW ladnie rosna, klony juz powinny byc ukorzenione, WRxafghani tez juz calkiem spore, na wacie z przeznaczeniem na out sa juz NL i mix NLxHHxES.

A to moje pieknosci:

To juz wszystko, za dwa tygodnie sadze out. Powodzonka i pozdrawiam

:joint:

G

Guest

@Bogusik, a ile ty placisz za prad chlopie? hahah :yoinks:
Ale boxy sa naprawde fajniutkie :D
@franz, podobno jak sie zapyla wlasne panienki to jakosc zielska spada. Bardzo mozliwe, ale w przypadku twoich topow to chyba jest wyjatek :D

Reszta tez niczego sobie ^^

po prostu zazdroscic guys! :wave:

R

retbatler

Ca2 said:
No na fotce akurat z lekka dolega magnez ;)
Ha ha, pewnie masz rację - nawóz nie zawiera magnezu, a zamiast dolomitu wcisneli mi w ogrodniczym węglan wapnia, to chyba taki dolomit bez magnezu.
Ale jak ty to wypatrzyłeś... dla mnie wyglądały na zupełnie zdrowe :)

btw. niezłego bonzaia znowu wyhodowałeś
Ca2 said:
normalnie scrog bez siatki :respect:

HOT CARGO - nie moja liga :respect:

FranzPL, Azzzzzz, bogusik2 i inni spomiędzy mojej ligi a HOT CARGO :respect:

Ganja Man

Member
Witam
Super wam chłopaki rośnie
Hc : ty to normalnie jestes najlepszy : :jawdrop: :jawdrop:

To teraz ja cos od siebie dodam :
WEG 2 DZIEN
Są TO 2x Nothern light

A dzisiaj jeszcze wyszedł jeden :)

No narazie sie jescze nie pierdoli nic :D:D:D i oby tak dalej
Ps: jescze jest w ziemi konkretne 2 bagseedy Masakratory
pzdr

troyan

Member
maly Offtopic: do tych ktorzy zamawiali pestki z seedboutique badz innego angielskiego seedbanku - dzis dostalem wiadomosc od nich ze kasa doszla i ze moje zamowienie trafilo do dzialu pakowania przesylek (jutro pewnie pojdzie na poczte). za ile dni powinna paczka dojsc do mnie? ile idzie przesylka z anglii?

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ci co kupuja od SeedButique i SeedBay maja okazje dostania fajnych freebies.
jak na zdjenciu i c99 krosy.dlugo ich raczej niebendize,hehe

664IMG_2736-copy-med.jpg

peace

Latest posts

Latest posts