What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

alarec

Member
na ja dzis załapałem sie na przypał w domu, stary wyrzucił wszystkie 10 plantów które miałem, zdążyłem tylko zobaczyć ze ww od bogusika i super skunk były panienkami. Mowił ze czeka mnie test, a huj tam jakoś trzeba rzyć dalej, nic sie nie stanie jak dowiedza ze jaram, no beda sapac, jak zwykle ale najbardziej mnie nurtuje to ze nie dołożą mi do mieszkania jak bede chciał w tym roku iść na swoje :( , pisałem do kumpla rzeby ponurkował w smietniku to moze da sie cos uratowac i posadzic na outa, ale chyba nic nie napotkał. Cóż narazie mi pozostaje tylko out, troche pestek jeszcze mam. Jeszze troche stuffu bubbleberry zostalo na szczescie. Najgorsze ze nie bede mogł narazie wrzucać zdjęc, musze zagadać z kumplem to moze wezmie mojego boxa do siebie i coś się wykombinuje.
pozdro wszystkim i udanych, wysokich lotów/plonów życze;)

alarec no to przejebane :/ tez miałem lipe ze starymi w huj razy ale po 5 - 6 razach sie przyzwyczili i juz nawet nie pierodla mi starych gadek o jaraniu itp itd no wiedza ze niema sensu :)
Takie pytanie do growerów ktorzy mieli na outcie skuna -
czy skunk i odmiany pochodne maja szanse dojscia u nas na out?? np skunk special itp itd... niemam mozliwosci posadzic skunka w domu <z wiadomej przyczyny> i chcialbym go posadzic na out.
bd wdzieczny za dobra rade...
jak patrze na pogode w necie to juz mozna bd sadzic od polowy kwietnia :D ma byc podobno bardzo ciepło :D wiec szykowac spoty i jedziemy :D hehe
pozdro peace

G

Guest

ja mialem bagseed x skunk#1 oraz homergrownpurple x skunk#1 i doszly bezproblemowo ale nie wiem jak sie to odnosi np do skunk special...
Ktos sie wypowiadal ze w maju maja byc nawet przymrozki ;> ja wole poczekac hehe. Pozdrawiam :wave:

alarec

Member
Ogrodnik, też próbowałem moich starych przegadać, bo wczesniej miałem 3 razy w boxie w domu, stary pieprzył przez pierwsze 2 tyg, puzniej zapomnial, bylo git, pozniej znow sobie przypomnial, kazal mi zlikwidowac, przenioslem do piwnicy (ladne zbiory mialem:)), a wczoraj jak sobie paliłem blanta w domu, to akurat wszedł i zaczął chrzanic ze czuje trawe:p, no i pożniej do piwnicy, i znalazl 10 plantow, ktore wyjebal do smietnika. po godzinie juz ich nie bylo bo moj kumpel szukal i nie znalazl. bede myslał dalej jak temu zapobiec, bo ja chce uprawiac ze wzgledu głównie na hobby:D, kumpel mnie namawia bo ma caly swój garaż i chce zeby cały gararz zawalić plantami, ale jeszcze musze to przemyslec....
niech dobrze wam rosnie i zycze bez przypalów;)

G

Guest

Ca2 said:
Filipek: a może Jack Horror ;D Niby wszystko sprowadza się do herrera...
Mi tam Jack Horror pasuje ;p zaraz sobie zapale trochę tego mega energetyzującego stuffu ;D

Podróbki Herrera też są takie energetyzujące ?:) :woohoo:
Właśnie przyszły m.in. pestki jocka hoorora z nirvany.
Możesz coś bliżej, jak ci szła uprawa, jakieś problemy?, smoke raport?

castlevania

Member
NL sciety,moze nie duzo ale fajne zielsko wyszło, mozna jakos zwarzyc metodą domową hehe :D, zywiczne zioło lepi sie jak cholera, topy lekko zbite, napewno polecam ! pozdro

12071DSC02015-med.JPG

12071DSC02017-med.JPG

12071DSC02018-med.JPG

C

Ca2

castlevania: no około 40g tego NL będzie. Te 2 duże topy po wyschnięciu będą miały ok 9-10g lub więcej (w zależności od tego jak są zbite i jak wyschną).

Last edited:

mario_PL

Active member
elo, pomóżcie bo nie wiem czy mam sie martwic, wydaje mi sie ze tood temperatury moze byc ale nie wiem na 100%: liście od dołu zaczęly zolknac tak od koncowek i sa lekko ochlapniete, gorne za to sa podniesieone do goru i calkiem zdrowe, jutro postaram sie wrzucic foty jak opis jest za slaby:) osobiscie mysle ze po tam jak je dzis obnizylem bedzie juz dobrze ale wole sie upewnic, temp. teraz 30 stopni bo nie mam jescze wentylatora zalozonego niestety (brak zasilacza)

mario_PL

Active member
no wlasnie to chyba nie popalenie bo gorne listki sa w doskonalym stanie, z opisow na necie wyglada mi to na niedobor azotu, ale z drugiej strony nie chce ich przenawozic , one sa teraz w 0,5 litrowych kubkach i podlewam je codziennie, podlewam na zmiane woda albo woda z biohumusem, biohumusa terwz dawalem 3 nakretki na litr wody, a podlewam po ok 50-75 ml wody rano,

C

Ca2

Daj azotu bo najwyraźniej z tym mają problem. Zrób standardową mieszankę biohumusa jaką stosujesz i podlej tak aby przeciekło dnem. Nie podlewaj przemiennie tylko za każdym razem dawaj biohumus.

Ganja Man

Member
Siemka
Panowie super wam rosnie dymek :):) :woohoo: :woohoo: Mi niestety zdechły maluchy ale sie tym nie przejmuje bo wiedze zdobywa sie cały czas i jak sie czegos nie spierdoli to bym sie nic nie nauczył i dzisiaj dałem nowe nasiona na wate i niebawem foty :)
pzdr

C

Ca2

Jeżeli nie zacznie do końca miesiąca jeszcze puchnąć i nadrabiać niedoboru fosforu... to Jack'a czekają nożyczki ;D

A w ziemi od dziś 6x Sensi Skunk x Johny Blaze :D

L&M

Member
@mario a wilgotność? dobra jest?
@ganja men, hehe, skoro żeby się coś nauczyć potrzebujesz najpierw coś zjebać to ja nie wiem czy wytrwasz kiedyś do zbiorów:D:D
@Castlevania no rzeczywiście nie wyszło tego oszołamiająco wiele ale na kilka (kilkanaście?) wieczórów z bacikiem wystarczy:D

Ganja Man

Member
heh L&M dotrwam do zbioru teraz zrobiłem wszystko od początku i powinno byc okej bo mi sie wydaje ze cos zaatakowało te planty moje i sie tak stało ale obiecuje ze teraz juz nic nie spierdole :)
pzdr

mario_PL

Active member
wilgotnosc nie wiem jak ocenic ogolnie wstawilem do szfki kilka kubkow z woda zeby parowaly, mozliwe ze jest to zamalo bo na jednej roslince liscie sa lekko pomarszczone, podlalem biohumusem i zobaczy,y jaki bedzie efekt,
pozdro

G

Guest

Ca2 said:
Jeżeli nie zacznie do końca miesiąca jeszcze puchnąć i nadrabiać niedoboru fosforu... to Jack'a czekają nożyczki ;D
A w ziemi od dziś 6x Sensi Skunk x Johny Blaze :D

Ile już go tak trzymasz?

castlevania

Member
L&M said:
@Castlevania no rzeczywiście nie wyszło tego oszołamiająco wiele ale na kilka (kilkanaście?) wieczórów z bacikiem wystarczy:D

LM - no starczy napewno na długo, bo nie tylko ta jedna NL była w boxie:), wczesniej jeszcze siciełem 2 mini roslinki (ale zawsze cos) pozatym w boxie dochodza ostatnie dwie panie wdowy :D ta mniejsza naprawde fajnie spuchła, az musiałem do lapmy podwiazac topy bo sie wyginały do dołu, no i zapomniałem ze w kacie na 48 h cienia postawiłem (AK48) ktore dzis bedzie ciete wieczorkiem :D wiec jest dobrze hehe pozdro!!!

Box - 2 x WW

12071DSC02021-med.JPG

12071DSC02022-med.JPG