What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Cinnamon

Member
@GanjaDevil z tego co się orientuję nikt takowych os'ów już nie przeprowadza. Ze względów finansowych> Także wydaje mi się, że raczej nikt nie będzie zakładał skrzynki pocztowej na taką tylko akcję...

Tym dwóm Panom przed moim postem polecam ogarnąć słowniki ;-). Nie to, żeby pisał sam poprawie ale - weszłem to lekkie przegięcie ...

Peace iG... :kissass:

G

Guest

ja też popełniam wiele błędów i nie twierdzę że jest to coś złego jakoś daje rade

Cinnamon

Member
ehh - wam pasuje innym nie !
Czytając same błędy człowiek przyzwyczaja się do tego i później są opłakane konsekwencje - Rd poczekaj aż będziesz musiał napisać jakiś list motywacyjny do pracy - wtedy papierkiem o chorobie będziesz mógł co najwyżej się podetrzeć - bez urazy ! :]
btw. popracuj także nad składnią - w tym też widzę, że nie błyszczysz ...

Peace iG... :kissass:

Cinnamon umowmy sie tak niech kazdy pisze jak uwaza :) tylko zeby drugi zrozumial a Ty jesli chcesz byc taki dokladny to ok nie mam nic przeciwko ale nie zwalaj sie na innych :D

A o prace sie nie martw jak bedzie trzeba to sie list napisz bez problemu jak rozniego rodzaju podania ... ja w necie nigdy nie uzywam ąęł z powodu szybkiego pisania ... jak piszesz pare zdan dziennie to jest moze ok ale jak piszesz strony dziennie to zaczyna Ci sie w pewnym momencie odechciewac :D kwestia przyzwyczajenia ...

Last edited:

L&M

Member
koledzy pasowało by coś zrobić z userami w przedziale postów 1-50 , może założyć jakieś ograniczenia w tworzeniu nowych topiców, nie mam pytan, na chata do 75 posta nie moge wejsc a nowy temat od 1 posta moge tworzyc:/:/ co wbijam to nowy temat:d, ehhh, ide dalej uczyc sie geografii:D:D

powodzenia, ładnie wam rosnie wszystkim

Święty

New member
Skoro wkroczył na chwilę wątek pisowni to tak dorzucę od siebie, że "HODOWAĆ", pisze się przez samo "H"... Mistrzem ortografii nie jestem, ale ten wyraz pojawia się tak często (prawie zawsze przez "CH"), że warto by było żeby niektórzy przypomnieli sobie jak sie go prawidłowo pisze...

@L&M ma rację. Już chyba z 7stron z tematami. Wiekszość w stylu: "Mam jeden żółty liść, co robić?" z 5odpowiedziami z czego 3 - "Po co zakładałeś nowy temat?". Coraz ciężej znaleźć ważne informacje...

Last edited:

szok

Member
cześć
gdzie kupię taką folię co nie przepuszcza światła a z jedniej strony jest biała i je odbija?
czy jest moze taka w castoramie? ewentualnie gdzie?

kobaia

Member
szok said:
gdzie kupię taką folię co nie przepuszcza światła a z jedniej strony jest biała i je odbija?
czy jest moze taka w castoramie? ewentualnie gdzie?
Pewnie chodzi ci o folie kiszonkarska, dostaniesz w wiekszych sklepach rolniczych (duze arkusze), a w necie, np. sklep.sadownictwo.com.pl ..... link ... greets rodacy :joint:

57fun

Member
HC wez skasuj te posty wyżej bo znow piszas bez sensu...
OT: co z tym zapylaniem...kiedy dokładnie samica bedzie juz gotowa?

L&M said:
koledzy pasowało by coś zrobić z userami w przedziale postów 1-50 , może założyć jakieś ograniczenia w tworzeniu nowych topiców

Ograniczenie bez sensu. Co to za problem nabic 50 postow? Wystarczy wejsc na jakies obcojezyczne forum i pisac przykladowo "nice plants" itp. albo tak jak to niektorzy robia nabijac posty w "co w ogrodzie...". Powstawania nowych bezsensownych tematow nie powstrzymamy - moga byc jedynie codziennie usuwane przez HC.
Pozatym wyznacznikiem wiedzy nie zawsze moze byc ilosc postow...

G

Guest

Masz jak najbardziej racje @Big Green Worm, a może kolega @L&M to forumowy Giertych, bez odbioru.

G

gelowas

Cinnamon said:
ehh - wam pasuje innym nie !
Czytając same błędy człowiek przyzwyczaja się do tego i później są opłakane konsekwencje - Rd poczekaj aż będziesz musiał napisać jakiś list motywacyjny do pracy.

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac - w 100% potwierdzam, w internecie pisza bardzo rozni ludzie i po pewnym czasie podswiadomie zastanawiamy sie jak napisac nawet czesto uzywany wyraz, bo np przez ostatnie kilka stron threada pojawil sie w kilku roznych wersjach, heh.

Big Green Worm said:
Obie rzeczy moim skromnym zdaniem nie maja ze soba nic wspolnego, kto co i jak to widac po galerii lub po jakosci (a nie ilosci) wypowiedzi.

Hmmm...a co by bylo, gdyby kazdy mogl napisac tylko 1 posta dziennie na polskojezycznym forum (?)
pomysl moze ciut drastyczny, ale na pewno lepszy od zaproponowanego ciut powyzej - azeby HC kasowal smietnik, nie wymagajmy od kogos pelnej dyspozycyjnosci, przeciez to nie zawod, tylko hobby.

przy okazji chcialem powinszować Sweetowi odmianki Bubbleberry x Afghan, widac bardzo dlugie przezroczyste wloski, na pewno to bedzie mocny sprzet haha.

EDIT: damn....i masz babo placek, wujku nie pisalem tego w odniesieniu do twojej wypowiedzi, tylko: "HC wez skasuj te posty wyżej bo znow piszas bez sensu..."
HC to, HC tamto, a teraz HC zrezygnowal i mozemy sobie wybrac kogo badz, z tymze ta osoba juz na pewno nie bedzie autorytetem dla wszystkich. :( :( :(

Last edited:
gelowas said:
Obie rzeczy moim skromnym zdaniem nie maja ze soba nic wspolnego, kto co i jak to widac po galerii lub po jakosci (a nie ilosci) wypowiedzi.
Wlasnie to napisalem tzn mialem to na mysli :D

gelowas said:
ale na pewno lepszy od zaproponowanego ciut powyzej - azeby HC kasowal smietnik, nie wymagajmy od kogos pelnej dyspozycyjnosci, przeciez to nie zawod, tylko hobby.
Nie chodzilo mi o to ze HC musi usuwac te theady, tylko o to ze aby byl pozadek na forum, jest to nie do unikniecia bo ich powstawania nie powstrzymamy...

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

moji drodzy pszyjaciele,
dopiero wyslalem pm do DG zeby zdjela mnie jako moderator polish forum.
modem bende tutaj tylko do czasu kiedy DG znajdzie nowego.
nic wiencej sie nie zmienilo. Co w ogrodzie rosnie Ci? leci jak lecial,
ja zrobie ostatnie pozadki i nareszcie niedlugo bende wolny jak zawsze.

peace

HC to wielka strata dla nas :/
Oby jakis debil nie zostal Modem :/
Mysle ze HC dalej bd tutaj sie udzielał jak zawsze?? :D W kocnu jestes z krwi polakiem :D
Hehe
Pozdrawiam

prosto.pl

Member
tak jak napisal Ogrodnik-PL 16, HC wielka strata, ale i wiele obowiazkow spada na moda. Forum IC obserwuje od upadku OG, jesli mozna to na moda mianowalbym KOV'a , na OG radzil sobie z tym swietnie , nie udziela sie teraz, ale outdoor sie zbliza i bedzie jechal rowno z swoimi plantami, jesli mialby tylko czas zeby zostac modem to wybranie jego byloby swietna decyzja, odpowiedzialny i na OG radzil sobie swietnie

pzodro

castlevania

Member
Ca2 - ladnie ladnie:) ile juz na flo ta roslinka?? kiedy scinasz?? mam podobne trichomy i czekam az bedą lekko mleczne i ciach pozdro!!

Last edited:

mario_PL

Active member
siemka, maly update, dzis dzien 20, 3 lub 4 flo (pierwszy pod HPS),
po przesadzeniu wszytkie roslinki zaczeły pieknie rosnac, dzis je przyciolem zeby mi sie zmiescily w szafce i wysialem wykielkowane pestki 1xSM i jeszcze 1 BBxA, zeby miec w miare pewnosc ze do konca zostana 4 panny, (w drodze zenski klonik SM - wielkie dzieki)

HC respekt, te twoje pestki lepiej kielkuja lepiej niz oryginalne:)

jeden rusek ma pomarszczone listki od czego to moze byc?

reszta kwiatkow, szafka bez tylniej scianki narazie , czekam na paczke z folia:)

pozdro

L&M

Member
no wiec tak...

57fun said:
HC wez skasuj te posty wyżej bo znow piszas bez sensu...
to moj post zalicza sie do tych bezsensownych? wiem że ten temat jest aby chwealić sie swoimi roslinami, hmm, może mialem zalozyc kolejny bezsensowny topic??:D skoro zaczeliśmy już te dywagacje to pozwole sobie sprecyzować moje intencje

Big Green Worm said:
Quote:
Originally Posted by L&M
koledzy pasowało by coś zrobić z userami w przedziale postów 1-50 , może założyć jakieś ograniczenia w tworzeniu nowych topiców

Ograniczenie bez sensu. Co to za problem nabic 50 postow? Wystarczy wejsc na jakies obcojezyczne forum i pisac przykladowo "nice plants" itp. albo tak jak to niektorzy robia nabijac posty w "co w ogrodzie...". Powstawania nowych bezsensownych tematow nie powstrzymamy - moga byc jedynie codziennie usuwane przez HC.

zdanie wyjete z kontekstu ale nic...
masz racje tylko sądze że nowi userzy nie znają elementarnych niepisanych zasad tego forum do których nalezy niezaśmiecanie bezsensownymi problemami, problem jakże dobrze znany z innych forów, juz nie bede wytykać palcami dokładnie jakich... w czasie gdyby nabili te 50 postów mogli by sie nauczyc tego że bez sensu nie należy pisac...

Growfather said:
może kolega @L&M to forumowy Giertych
lol,

wiem że ten topic nie jest do takich dyskusji, pięknie wam wszystkim rośnie
@mario fajnie sie rozkrzaczają,

moje em dostały przez te ostatnie dni duzo swiatła i w przeciagu 4 dni zwiekszyły swoją obietosc masy listnej o 100% gdzieś, a wysadzane byly na poczatku lutego.. na dniach sie pochwale:pPPPPP

powodzenia

Last edited: