What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

no Panowie kolorować forum nie obijać sie hehe.

hawajan skunk
:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
16265IMG_0480-med.jpg

Last edited:
G

Guest

Bio za te brzozy to bym cię wykarczował - WANDAL
Zresztą przypał sobie robisz w ten sposób.

Biodizel

Member
Filipek said:
Bio za te brzozy to bym cię wykarczował - WANDAL
Zresztą przypał sobie robisz w ten sposób.
moze i wandal :D ale drwal brzmi lepiej :D

a ty myslisz ze same sie tam zasialy? :D teren prywatny
zastanow sie jak powstawaly i powstaja pola uprawne na terenia naszego kraju? :yoinks:

learn to read
troche szkoda tych drzewek, ale predzej czy pozniej i tak mysialy by zostac sciete, teren prywatny
nie siej paniki bo i tak gowno bys zrobil i zrobisz, zabierz sie lepiej za wlasne spoty

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
hej witam po przerwie a oto co slychac:
- 4x WWxES 42 dzien flow
- do konca mysle ze jeszcze z 3 tyg conajmniej ( nie pytam co myslicie bo jakos zdjec i tak marna )
-swieca pod hps 400
- wegbox tez pelny, krzewia sie ladnie na matki Sadhu i WW, wlasnie wyzenaja sie z ziemi WRxAfg

Pozdrawiam i wysokich lotow zycze

castlevania

Member
zastanawia mnie pewna rzecz, podczas gdy NL blyszczy juz od zywiczki, WW nie daje znaku nawet ze bedzie ja produkowac:( nie wiem powiedzcie sami czy NL jest taka wczesna a WW produkuje zywice w puznej fazie?? przypominam ze to juz 41 dzien! flo HPS 250 W pozdro

NL

WW

Last edited:
G

Guest

Co z nimi jest?

Co z nimi jest?

Kiedy zaczęły się objawy myślałem że spowodowane to jest temperaturą (pozwijane liście) i zbyt niskim ph. W związku z tym obniżyłem zdecydowanie rośliny. Teraz mają ok 28 stopni. Podlałem je także dolomitem (łyżeczka od herbaty na 1,5 l wody) Może za mało? Wygląda to nieciekawie zwłaszcza, że dolne liście u jednej roślinki umierają praktycznie (te pojedyncze karbowane)... Co im może dolegać?
Roślinki (WRxA) mają z 10 dni.
Ziemia to substrat torfowy (pH 5-6) z perlitem.
Oświetlenie 150 W HPS
Wentylacja 80m3/h + pasywne wloty. Dodatkowo w miarę mocny mieszacz w środku boxa.
11878100_7030.jpg

Last edited:

rberciol

Member
Dodaj jakiegoś biohumusa i więcej dolomitu. Dolomit prowadzi do zapewnienia roślinom ph 7.0, wiec możesz go więcej dać.

Azzzzzz

Member
Veteran
No moze byc za niskie ph albo moze Zn im brakuje - poszukaj obrazkow niedoboru Zn - bo to moze byc to.

Pozdr

witek

New member
Czy ktos sadzil roslinki na podmoklym bagno-podobnym terenie? Mam ciekawa wysepke miedzy dwoma strumyczkami, jest szeroka na okolo 3 metry i 0.5 metra nad poziomem strumyczkow. Widac ze duuuzo chwastow tam roslo. Podloze to mieszanka gliny i torfu. Czy konopii spodoba sie taki teren?

bamse

Member
zalezy jakie to sa strumyczki, w jakim to terenie. czy jest tam mocny nurt- czy plynie tam latem woda, a to czesciej jesli jest to bardziej w 'gorzystym terenie. np. na jednym spocie jest teraz bagno, strumyki prawie wylewaja, siegaja poziomu sadzenia roslin. a latem niema ani sladu wody tam i moglbym sadzic nawet na dnie okreoswego strumyka.

witek

New member
bamse said:
zalezy jakie to sa strumyczki, w jakim to terenie. czy jest tam mocny nurt- czy plynie tam latem woda, a to czesciej jesli jest to bardziej w 'gorzystym terenie. np. na jednym spocie jest teraz bagno, strumyki prawie wylewaja, siegaja poziomu sadzenia roslin. a latem niema ani sladu wody tam i moglbym sadzic nawet na dnie okreoswego strumyka.

Teren lesny, jednak z ladnym przeswitem slonka, strumyczki wyplywaja ze zrodelka. Las jest na terenie wyzynnym, do tego na najwyzszym punkcie w okolicy.

G

Guest

Sorry ze pisze wtym temacie ale bardzo wazne pytanie da sie czyms innym zastąpic ukorzeniacz zeby klony zaczeły sie korzenic bo niemam ukorzeniacza i moze czyms da sie go zastąpic napiszcie cos Prosze ???

kaczy

Active member
Veteran
No to wreszcie po bulach i trudach wrzucam pierwsze fotki mej wesolej gromadki. Wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego serdecznie dziekuje:)
gromadka sklada sie z 3 White Russian X Afghani, 2 Bubleberry X Afghani i 2 Lowrydery(jeden dopiero wychodzi z ziemi).
A oto i nasi bohaterowie:

Poki co roslinki siewdza bardoz blisko swietlowek kompaktowych, jednak na dniach dojdzie do mnie hps 250W, wiec beda mialy wiecej slonca:)

rogin

Member
super kaczy ! bedziesz klony robil na outa ? czy wszystko in ?
Ja mam zamiar te odmianki wysadzic na outa w tym roku i ciekawe jestem czy dojda :| Z ciekawosci wysadze jutro 3 nasionka i zobacze czy wytrwaja na dworze o tej porze roku, jak tak to przyszly out zaczynam od marca ;]
peace

Last edited:

kaczy

Active member
Veteran
@rogin jeszcze o tym nie myslalem, ale to niezly pomysl. Poki co chce sie maxymalnie skupic na tym indorze i wycisnac z niego ile sie da:)
Pogoda rzeczywiscie zaczyna zachecac do eksperymentow, ale boje sie, ze noce moga byc jeszcze bardzo zimne.
pzrd

G

Guest

Biodizel said:
moze i wandal :D ale drwal brzmi lepiej :D

a ty myslisz ze same sie tam zasialy? :D teren prywatny
zastanow sie jak powstawaly i powstaja pola uprawne na terenia naszego kraju? :yoinks:

learn to read

nie siej paniki bo i tak gowno bys zrobil i zrobisz, zabierz sie lepiej za wlasne spoty
Co z tego, że prywatny, na wycinkę drzew trzeba mieć pozwolenie z gminy, a co do moich miejsc to się nie ciskaj, dam sobie radę bez wandalizmu.

@afgani, kubek z wodą, od góry przykryty folią aluminiową, w nią "wbite" klony z końcówkami w wodzie. Po tygodniu w dobrych warunkach możesz wsadzać w ziemię.

Biodizel

Member
czas przekopac spota :yoinks:

kaczy, co to za doniczki, przypominaja trfowe

castlevania, ww pozniej produkuje zywice, ale powinna nadgonic, kwitnie troche dluzej niz NL

Co z tego, że prywatny, na wycinkę drzew trzeba mieć pozwolenie z gminy, a co do moich miejsc to się nie ciskaj, dam sobie radę bez wandalizmu.
to zglaszanie tego do gminy, twoim zdaniem bylo by mniej przypalowe? moze jeszcze nowe pole uprawne mam zarejestrowac :D sory ale POJEBAŁO CIE :D

kto jest bez winy niech pierwszy zuci kamien, świety człowieku, nigdy nic zlego nie zrobiles (soft, mp3, konopie) :D

zażucasz mi wandalizm prawny czy moralny? jesli prawny to nie badz smieszny, ja nielegalnie scinam ty nielegalnie sadzisz, wszystko

jesli moralny

sadzisz konopie, i je ścinasz?
koleś posadził drzewa, i je ścina

wkurwiają mnie matoły ktore same świete nie są a dogadują, mohery :D moze jeszcze byś mnie zakapował ormowcu? :fsu:

Last edited:

kaczy

Active member
Veteran
Panowie, a moze tak troche wiecej kultury?Macie do siebvie jakies Esy to moze rozwiazcie je na prv'ie a nie w watku bagno robicie!
Wiecej luzu!

@Biodizel to sa doniczki torfowe, ale zanim wrzuce je do wiekszych normalnych donic, odetne w nich denka

Last edited:

Biodizel

Member
teoretycznie powinny sie rozlozyc, obcinajac denka mozesz uszkodzic system korzeniowy, wieksze ryzyko niz przy przesadzaniu z typowych doniczek

po to sa takie doniczki zeby nie trzeba bylo roslin z nich wyciagac :D

kultura to zecz wzgledna, jesli ktos mnie wkurwia, to nie powiem mu ze jest be i wogole niefajny, tylko ze mnie wkurwia, druga sprawa jest taka ze powinien mi napisac pm, jesli napisal na forum to mu na forum odpisalem

edit bio :D

Last edited:

Latest posts

Latest posts