What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Święty

New member
Dokładnie L&M
W tym roku pierwszy raz sadze z 2qumplami. Zero doświadczenia + nieco wiedzy z icmaga (dzieki wam wszystkim), zobaczymy co wyrośnie. W razie niepowodzenia ja pozbieram wszystkie baty, poniewaz jako jedyny z naszej 3 coś tam wiem ;P.
W planie jest:
5x C99 FS
15x Masterlow (coś trzeba palić przez wakacje xD)
10x jeszcze coś ale nie wiem co, na pewno regularne.. może Passion 1?
Życzcie nam sczęścia bo dużo go potrzebujemy, na dniach kupujemy nasiona.
I jedno pytanie: Halny wiejący w oklolicach września (ostatnio nawet częsciej) nie jest zagrożeniem dla roślin?

Lewar

Member
sluchajcie panowie niedlugo bede robil kolejny bimbrownik co2, niestety brak funduszy na butle z osprzetem i jestem skazany na cukier+drozdze. jakie proporcje wy stosujecie? chce zrobic 2 baniaki 5l, moge zrobic tak jak zawsze, ale chcialbym sie dowiedziec czy wy dostarczacie CO2 swoim kwiatkom w taki sposob, jesli tak to w jakich proporcjach i na jak dlugo wam starcza :)

pozdrawiam, Lewar

bogusik2

Member
4 litry wody, 1,5 kg cukru, filiżanka ryżu i rodzynek.. do tego pol kostki drożdzy...
Zauważyłęm że jak sie doda rodzynek lepiej bąbelkuje - mozę to zasługa naturalnych drożdży, zawartych w skórce winogron.. hmm
To proporcje na butle 6l (Primavera - tania i smaczna ;))
Tak czy inaczej wymieniam co 3 tygodnie i jest bardzo ok :D pzdr
E: foty poniżej mnie rozwaliły :D super!!! już sie nnie moge doczekać kiedy u mnie bedzie podobnie troszke ;D :wave: pzdr

Last edited:

castlevania

Member
12071DSC01634-med.JPG

12071DSC01635-med.JPG

12071DSC01637-med.JPG

12071DSC01636-med.JPG

xy1

Member
bogusik2 said:
4 litry wody, 1,5 kg cukru, filiżanka ryżu i rodzynek.. do tego pol kostki drożdzy...
Zauważyłęm że jak sie doda rodzynek lepiej bąbelkuje - mozę to zasługa naturalnych drożdży, zawartych w skórce winogron.. hmm

Dokładnie tak jest z tymi rodzynkami.

Zamiast drożdży piekarskich lepiej użyj drożdzy winiarskich, produkują więcej i dłużej CO2, bo znoszą dużo większe stężenie alkoholu(18%).

Last edited:

mario_PL

Active member
elo, pieknie wam rosnie, u mnie 12 dzien veg, niestety dwie roslinki przestaly rosnac ta ktora jest w srodku tez jest zawieszona dziwnie ale moze jescze ruszy, tamte dwie chyba przeschly za bardzo i musialem je usunac:(, reszta w miare sobie radzi, niedlugo dojda jeszcze 3x Santa maria bo chce miec 4 zenskie roslinki do konca, mial ktos ta odmiane moze??

aha, prawie wszytkim te male listki pierwsze zżółkły , czy to moze byc od tego ze lampa byla przy nisko troche??

Last edited:

Sharpie1

New member
Witam wszystkich serdecznie i postuje tutaj 1 raz. W tym roku bedzie moj pierwszy out, na który juz sa przygotowane ladne pestki (4xMarocFM, 13xPassion1REG, 3xHH&EM, 9xJockHorror). Wiadomo wiedza swoja a praktyka swoją drogą, wiec mam pytanko do juz doswiadczonego grona Grownerow czy jest szansa aby Jock H. jakos doszedl u nas na oucie bo mam te sionka ale sa na indoor'a a szans i tak nie ma zebym je w boxie sadzil bo mialem maly przypal i boxa juz nie ma :/ A co do reszty jak myslicie bedzie cos z tego, tzn czy dobry wybór jak na 1 out ??

Pozdro!

PEACE!

cardiel

Member
Powiadam Ci

wybor Twoj celnym jest :smile:

jednak watpie zeby J.H doszedl a reszta jak najbardziej tak

witam i powodzenia :smile:

castlevania

Member
w swietle dziennym :) jakos mnie wzielo na trzaskanie fotek:) mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze za duzo wrzucam ;) pozdrowki

38 dzien flo (szoty mniejszych bobkow, zajebicie zywiczne) :yummy: , jak myslicie kiedy zbiory?? ja mysle ze jeszcze okolo 30 dni

G

Guest

Dzien doberek! Nurtuje mnie strasznie pytanie typu: jakie przetwory mozna otrzymac z lisci ktore sie obcina podczas suszenia? A co za tym idzie jaka jest jakosc takich przetworow? No coz.... domyslam sie ze dosc wysoka jakosc mozna otrzymac z lisci znajdujacych sie tuz przy kwiatach.

Esc

New member
siema. Glegot z lisci mozesz makumbe zrobic alo ciasto i duzo smacznych rzeczy. Z lisci przy kwiatach mozesz hasz zrobic sa dobre sposoby. Hey franzPL kiękne te twoje szczyty , :yummy: Kto jest tatusiem tych nasion ?? :wave:

G

Guest

Witam :wave: po długiej przerwie niepisania Pozdrawiam wszystkich oby wam sie zieleniło
@gelot na samej pierwszej stronie bez większego szukania byś znalazł http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=28552 i Jeszcze to http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=9014

:bat:
Co nowego zacząłem niedawno Kolejną uprawę 3 razy Nevilles Haze Hybryd feminizowane i jedna Norten Light mam nadzieje że będzie to kobietka .Newill zaciekawiła mnie bo mało osób ją uprawia a ojciec to Jack herrery , Ponadto ma posiadać dobrą moc , co niestety przekłada sie w długie dojrzewanie .
A oto jak to wyglądało kiedyś dla porównania stary boks i nowy :) jak to oceniacie ??Ta pierwasza to wcześniejsza uprawa

Druga uprawa została polepszona o Mix ziemi ,większe doniczki bo 20 litrów , dwa filtry napowietrzające trzy doniczki , dwie pięciolitrowe butelki mające dostarczyć co2 czy to wystarczy?? , Folie aluminiową zastąpiłem farbą a nad roślinkami świeci całyczas to same 400wat

Ale po koleji tak rozpoczął sie boks i kiełkowanie

A tak wygląda to na obecną chwile 20 dzień wega roślinki wyglądają na opadłe ale niedawno je podwiązywałem w związku z tym troche sie przestraszyły +małe przesadzenie z azotem co spowodowało niedobór potasu i magnezu .Pierwsza roślinka to NL

a tu wszystkie

Pozdrawiam czekam na opinie porady 3mcie sie :wave: