What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Grapefruit jest kozak moc jest powalajaca :) smak nie moge ocenic bo z malo plukalem korzenie i wydawalo mi sie ze taki posmak jeszcze nawozow ale plony tez dosyc duze odmianka jest naprawde kosmiczna

Ja teraz maze o c99 pheno ananasowe ktos z tego forum zrobil mi na nie strasznego smaczka :) hehe

DRAKOS

New member
Wentylacje , mam ustawioną tylko na 3V. W zupełności wystarcza a i cicho jest przy okazji.Jedynie temperature mam wyższą bo dochodzi do 32 stopni. Box mam kartonowy .Przy fimowaniu przy jednej roslince za mocno chlasnąłem i uciął mi sie listek i gałązka z jednej strony , za to drugie odgałęzienie poszło w góre jak szalone. Listki są delikatnie przenawozone , ale to nie szkodzi, to tylko była chwilowa reakcja. Dzis mam swoje planty na 10 dniu flo , jeden krzak ma 11 szczytów ( jeden sie na siłe wybił jako trzeci z pierwszego piętra łodygi) a drugi ma 9 szczycików . Jedna pokazała preflowery w poniedzielek(12 luty) druga w 15 czyli wczoraj.Jak rozwiązujecie problem chłodzenia lampy?? , ja mam wycieta w gorze boxa dziure 20x25cm na to położona szybę 4mm grubą i na szybie leży odbłyśnik z metalohalogenem (3000K) w z którego ciepłe powietrze wyciaga mały wentylatorek, a i tak mam temperature jednak za wysoką , chyba wykombnuje tak ze dam nad tą szybą 2 cm druga taka samą a miedzy nimi przepływ powietrza , chyba powinno pomóc . Dopiero jak planty zatrzymaja wzrost w gore i zaczna formowac topy dam hps`a zeby tak sie nie wyciągneły póki co sie fajnie krzewią pod mh , Powiem dobry patent . Veg pierwsze 10 dni świetlówki kompaktowe . reszta veg i 1/3 flo mh 3000k i reszta flo pod HPS . Pierwszy raz tak robie i efekt mi sie podoba.Box jest umieszczony w szafie , w której tylną płyte pilśniową usunąłem , aby wentylacja była sprawniejsza.Także szafa jest odsunieta ok 15 cm od ściany.
To że są ładnie poddtrenowane to swoją drogą wydaje mi sie ze MH też troche zrobiło swoje.

R

retbatler

Hohoho koledzy pięknie dajecie! Rośnie Wam jak na Bugu we Włodawie.
Tak sobie oglądam te zielone zdjęcia i idę potem do szafki upewnić się że mi też rośnie:)

White Widow 40 dni

darz bór

Flo

Member
wymiatacie tam w swoich ogródkach ostro.

retbatler, bardzo ladne roślinki. :yummy:
HC, mistrzu twoje kwiatki biją wszystko. :yoinks: wielki :respect:

wlaśnie minely 3 tygodnie od momentu gdy przelączylem oswietlenie i rozpocząlem kwitnienie swoich roslinek. od jakichś dziesięciu dni podaje ostro co2 z butli przy jednoczesnym wylączeniu wentylacji. co2 zapodaje cztery razy na dzień przy tmp dochodzącej do 40 stopni. roślinki piją jak szalone bardzo dużo podlewam nawozem rozrobionym w maxymalnym stężeniu podanym przez producenta. mimo to jednak widzę że największa roślinka AHKxDP potrzebuje jeszcze. najprawdopodobniej brakuje jej fosforu. liście z ciemno zielonych robią się coraz bardziej zielone wpadając w odcień żólci. nie jest jak do tej pory źle ale obawiam się, że z czasem będzie liście będą nabierać coraz bardziej żóltawego koloru.
mam pytanie. czy jak dam większe stężenie PK 13/14 niż zaleca producent mogę zaszkodzić roślinkom?

a tak mniej więcej przedstawia się sytuacja w moim ogódku:

VxRS na tle innych roślin więc trochę ciężko odróżnić od reszty.

AHKxDP moja faworytka.

DRAKOS

New member
Kurcze te żółknące spodnie liscie to wydaje mi sie ze to zasługa braku azotu wiec podlałem wczoraj większa dawką Humusa (odpowiednik biohumusa), powinno pomóc zrobiłem tez torebeczki po 2 gramy Plantonu K , ale uzyje dopiero po 2 tygodniu kwitnienia i ogranicze humusa z 2 nakretek na 1,5 litra do 1 nakrętki (zalecane 1 nakretka na 1 litr ) ,dodałem też łyzeczke dolomitu razem z tym humusem na 2 planty , myslicie ze nie za duzo biorąc pod uwage ze do mieszanki ziemi nie dodawałem dolomitu...

Last edited:

Flo

Member
Glegot dobrze to określileś. dokladnie tak jak podczas mojej ostatniej uprawy szafa mi trochę za mocno zarosla.
roślinki są w różnym wieku. najstarsza AHKxDP byla ok.8 tygodni na wegu. jedna VxRS z najkrótrzym wegiem ( ok.2 tyg.)bardzo wolno rośnie i jeszcze nie zaczęla kwitnąć.

C

Ca2

Flo: lej nawozu lej. Producent biohumusu podaje 2 nakrętki na litr a ja dochodziłem spokojnie do 6 na litr. Daj najpierw 110% dawki, a jak nie pomoże 120%. Zwiększaj tak powoli co 10%.

L&M

Member
@Flo - fuck! :yoinks: ale masz ogródek stary, istny Busch, nie jestem fachowcem od takich indoorowych molochów, moze mi sie wydaje ale czy one nie sa wyciagniete? takie mam złudzenie optyczne że topy raczej beda baardzo długie niż grube:D ale pewnie fotkami za 1-2 miesiace obalisz moja nedzną teze:D mimoto fajnie masz w tym Boxie :D:D

@DRAKOS lej biohmusa ile Ci pasuje raczej nie przedawkujesz:p a tak po za tym , to czy napewno to jest niedobór? może roślina poprostu nie potrzebuje tej 2 pary lisci już i postanowila sie jej pozbyć :) ja jak mialem grapefruita (no cóż nie trenowalem go tak zajebiście jak Ty) to te liscie 3 palczeste uschły jeszcze zanim zaczął kwitnąć, poprostu są one potrzebne roślinie w poczatkowej fazie wzrostu aby "wykarmić" młode liście pietra powiedzmy od 4-5 i w pewnym momencie ich rola sie konczy czego efektem jest ich wysychanie i odpadniecie.... w sumie nie wiem, podlac biohumusem w 3x dawce zawsze mozna:D ale tymi liśćmi osobiście bym sie nie przejmowal wcale

powodzenia :wave:

Korlic

Member
Hmmmm.. Mam pytanie- czy niska temperatura może opóźnić flowering? Powiedzmy w dzień 25oC w nocy 14oC. Lampa HPS400W
16473IMG_0076-med.jpg

Tak wygląda ogródek.

Ze wszystkich plantów zaczęłą kwitnąć tylko jedna (i też jakoś mizernie) I czy jeżeli HPS chodzi powiedzmy godzinke, i wyłącza się na 2 minuty, znowu się włącza i tak to wygląda przez cały dzień, rośłinki są na flo od ponad 2 weekz (ale przez pierwszy tydzień HPS nie działał i podłączone były świetlówki 4x24lm)

(załóżyli w piwnicy blokade VA, bez kondensatora wogóle nie odpalał, wjebaliśmy 50mF i czasem przygaśnie)

POZDRO! Czekam na odpowiedź. :)

Azzzzzz

Member
Veteran
Przedewszystkim to nie powiedziales ile one tak wlasciwie maja ??, mi one wygladaja na 2 tydzien. Z tym hpsem to masz chujnie, przy wlaczaniu zuzywane jest w pizdu energii - ostro ci nabije rachunek jak tak sie wlacza i wylacza... no i lampa ci sie szybko rozwali... solve it

Pozdr

EARTH MOTHER

New member
Flo ładuj odrazu 4-5 dla tej AHKxDP! - a tak wogole co to za geny?? to jest mieszanka Durbana ... x .... .... ???
:yummy: a dla młodszych panien odpowiednio mniej nawozu, stosunkowo do rozwoju :chin:
Hehe, będziesz miał zajebiste pałki :yummy:

:smoweed: :wave:

bogusik2

Member
Afghani Hindu Kush x Durban Poison :D ja tez mam to u siebie w ogrodze i bede sadził na outa.. zostawiłem sobie kilka sionek bo reszta poszła do quakemind.pl, ale wiąże z nią spore nadzieje na out 07' :)
Breeder tych nasionek rozwala nas (poza kilkoma diamencikami ;) na łopaty hyhy
Flo super to rośnie :D
Korlic tez zajebiście ;) ale jak Azz napisał... bedziesz miał w końcu problemy z lampą i zabulisz sporo wiecej.. pomysl moze nad jakims małym prądotwórczym pudełeczkiem hyhy chyba można dostać gdzieś takie 600W.. nie podejrzeważ żeby dużo bęzyny spalało - pewnie mniej by kosztowało niz prad przy takim wlanczaniu i wylanczaniu ;) pzdr

G

Guest

Hot CArgo : ty to mnie sowoimi fotami powalasz na kolana jak ty to robisz ze ci tak zajebiscie rosnie
Flo : : tobie tez zajebiscie rosnie ile ty tam roslin masz i jakie masz wymiary tego boxa ??
Bogusik2 : tobie tez zajebiscie rosnie
A teraz mam takie delikatne pytanie do was czy jest sens montowania w boxie 120cm x 100cm x 190 cm wysokosci 400w hps +250w hps ??

bogusik2

Member
Oczywiscie :D 650W na 1,2m2 będzie super :D wysokość pozwoli Ci na wega 6-7 tygodni, więc bedziesz miał wyj** plon. pzdr

G

Guest

hej @afgani, spokojnie wystarczy nawet 400whps,
poniżej zdjecia z ogrodu roslina bublelicious from nirvana, sadzona z klona i trenowana, rozciagana, fajne kwiatki macie tak trzymać, pozdro top.

tak wygladała roślina jakiś czas temu :)

Last edited:

Korlic

Member
Azzzzzzz
13.12.2006 zostały wysadzone. Czyli mają 67 dni. Większość pokazała już preflowery, część to klony młodsze, inne wysadzone później. Z tych najstarszych to jedna kwitnie. ale widać że czesc juz zaczyna flo. ;) Dadzą rade myśle- maltretujemy je PK 13-14 + Stymulatorem kwitnienia + Witaminki Hesi + Biohumus + B Cuzz A+B.

Za prąd nie płace :]

Azzzzzz

Member
Veteran
Jesli chcesz wiedziec czy dobrze rosnie to powiedz ile maja dni na flow ( jak przelaczyles na 12/12 )

btw W pizdu duzo tych nawozow tam dajesz, uwazaj bo jak dasz ich za duzo to mozesz spowolnic metabolizm rosliny i bedzie zamulona....

Pozdr