What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Witam
wszytkich po malej przerwie ... Mialem maly przypal :( mamusia zobaczyla mariuchane i powiedziala ze nie jest to chlodzenie zadnego komputera ... Wiec musialem wsszytko uspokoic i teraz bede chodowal w malej garderobie takeij jak posiada juz Bogusik2 i ktos jeszce z tego forum poniewaz to dosyc tanie a z tego grow z hempa wydawac 1000zl to mi szkoda wole odkladac hajs dalej na profesionalne hydro albo samochod ...

Wielkie uzniania dla wszytkich pieknie wam rosnie HC... TMG... to juz w ogole inna bajka ...

A teraz pytanie potrzebuje 5 feminizowanych nasionek dobrej odmianki ( nie chodzi mi o to ze chce od kogos z was tylko poradzcie mi gdzie moge dostac 5 naionek dobrej odmianki w granicach cenowych 200-300zl ...)
Patrzylem na fr.pl ale slabo cos z ekwiunkiem u nich ostanio... grapefruita juz hodowalem wiec nie wiem czy jeszce raz ... sam nie wiem co robic ... piszcie co ciekawego jest w takich granicach cennowych zalezy mi na czasie ...

Pozdro 600
Rd

Bogusik2 obczajalem ich oferte i powiem szczerze ze tez nie jest zbyt wielka mniej niz na fr.pl :) 4 odmiany femi ...

"
"
"
\/

Last edited:

bogusik2

Member
Requiem wbijaj na seed.pl ... masz troche feminizowanych.. a sprowadzić mozesz cokolwiek ;) pogadaj z Marysią na gg to na pewno coś ugadasz pozytywnego. pzdr

Azzzzzz

Member
Veteran
WWxES by Azzzzzz

WWxES by Azzzzzz

Witam, a teraz bez zbednego gadania:
- WWxES
- od tygodnia hps 400
- polowa 3-go tyg na flow
- rosnie bezproblemowo

Puki co tyle next update za ponad tydzien.

Pozdrawiam - stay high :joint:

C

Ca2

Rośnie mi rośnie ;) teraz jakoś dostrzegam, że rośnie ;D

Co jakiś czas będę robił prysznic, żeby spłukać robactwo. Wiem, że to walka z wiatrakami ale co mi w życiu pozostało ....

alarec

Member
Ja ostatnio gadałem z Marysią z seed.pl i w najbliższym czasie ma mieć ok 47 nowych gatunków !!! :yoinks: konkret, mi sie to widzi:D

buSka

Member
Hm po tygodniu nie widze za bardzo zeby wiecej wlosow sie zrobilo brazowych :p No ale uj maly upload fotosow

W pizdziet malych topkow z dolu uskubalem juz =] i nawet niezle sie to pali cacko ale czuc ze to jeszcze nie koniec jej mozliwosci =]
Peace! ide zakopcic =]

Tonny

Member
Hej jestem tu nowy...
przeczytałem większosc postów z tego pokoju i jestem pod wielkim wrazeniem waszych osiagniec...
Postaram sie i mysle ze tez wam kiedys dorównam
ale trochę mi to zajmie :p
Pozdrawiam all....

L&M

Member
Azzzzzz , Buska goooood job:D
siema Tonny, witaj na pokładzie, czekamy na zdjątka Twoich ww:p

a moje early misty powoli umierają....

powodzenia

buSka said:
Hehe :p pudlo - to blubbleberry :p A swieci na nia 150w hps + 2 swietlowki 32W (jakies lipne daja chyba 1700 lum. kazda)
ladnie rosna pod tym 150W :D a co do swietlowek to lumenów nigdy nie zamalo ;)

Last edited:
G

Guest

Po pierwsze przekazy podziwu dla waszych osiagniec, @buSka masz zajebiste kfiatki

Po drugie, prosba byscie w miare mozliwosci dopisywali krutko w postach do zdjec co to za odminay. Nie kazdemu chce sie grzebac w poprzednich postach by odnalezc te nazwy.

Po trzecie pytanko... duza jest roznica w zbiorach pomiedzy hps400 a 600W?

I czy koniecznie lampy hps musza byc tak nisko zawieszone nad roslinkami? Widzialem przeciez growroomy gdzie lampy sa zawieszane mniej wiecej 1.5 metra nad szczytami

Last edited:

L&M

Member
napewno jest jakaś różnica w zbiorach, tylko że nie ma sensu stosować 600w do małych boxów, 600w powinno wystarczyc na jakies 5-6 ro roślin:D a to box musi być już spory

jak sa zawieszone na 1,5 m tzn że są to właśnie 600-tki, lub nawet 1000-siączki, a po za tym 1,5 to chyba troche za wysoko, moze to bylo z 1 m? :D

powodzenia

G

Guest

Co jakiś czas będę robił prysznic, żeby spłukać robactwo. Wiem, że to walka z wiatrakami ale co mi w życiu pozostało ....
yo jak masz taka sytuacje to uzyj takiego srodka "bioczos". to jest naturalny srodke nazeawa sami mowi z czego, no i to rozrabiasz w cieplej wodzie, przez bawelniana szmatke odcedzasz miazsz taki, a pozniej do opryskiwacza to i na roslinke dokladnie listki od gornej i dolnej strony a potem lodyzki. mozesz wymyc scianki boxa detergentem jakims to tez pomoze i ogolnnie 3mac czystosc i bedziesz mial do koncaflo bez problemowo.
I czy koniecznie lampy hps musza byc tak nisko zawieszone nad roslinkami? Widzialem przeciez growroomy gdzie lampy sa zawieszane mniej wiecej 1.5 metra nad szczytami
ta ale to sa lampy 1000W hps i dlatego tak wysoko bo maja duze pole razenia hyhy :D:D

pozdro pes :joint:

Last edited:

cheech and bong

Active member
Glegot said:
Po trzecie pytanko... duza jest roznica w zbiorach pomiedzy hps400 a 600W?

witam grwersomanow

1,5 metra to przesada 1m przy tysiacu watt by chyba wystarczyl ja przy 600watt mialem ok 70cm nad roslinami

moim zdaniem wlasnie od wartosci 400watt mozna zaczac rozwazac mozliwosc osiagniecia prawie 1g z watta(teoretycznie) poniewaz skalda sie na to wiele czynnikow odmiana, ziemia, dostepnasc CO2 itd.

powiem tak

z HPSem 400watt musisz sie niezle nastarac zeby te 400g z metra wyciagnac a z HPSem 600 jest na to duza szansa

ostatni moj grow prowadzilem pod 600watt i szczerze mowiac olewalem troche sprawe masakryczne przedziorki, bardzo malo nawozow, wyjechalem tez na 2 tygodnie zero kontroli troszke mi sie szczyty co niektore popalily a i tak bylo ok 430-450g suszu. Duza zasluga w tym wydajnych odmian takich jak skunk special , grapefruit no i easy bud szczegolnie. Mysle ze gdybym sie przylozyl porzadnie do tego wszystkiego, to ponad 500 bym wyciagnal. Ja przez caly grow to chyba 2 razy biohumusem podlalem krzaczki i to w malej dawce bo mi sie skonczyl i juz wiecej nie kupilem.

Zapomnialem jak sie koles nazywal ale doszedl do zajebistego stwierdzenia pewien biolog-ekolog że "czynnikiem ograniczającym rozwoj organizmow jest ten ktory znajduje sie w minimum" czyli..... nawet jesli bys mial najbardziej wypasiona lampe, nawozy, ziemie,itd ale brakowalo by CO2 to i tak roslinka ci nie bedzie rosla odpowiednio. Korzystniejsze w tej sytuacji jest sredniej jakosci lampa srednia ziemia i sredniej jakosci nawozy ale tez ze srednia zawartoscia CO2.

podsumowujac hehe
nie mozna zadawac pytania czy jak bedziesz mial lampe 600watt zamiast 400watt to czy zbiory beda lepsze

dobra koniec wymadrzania ;] generalnie mozna tak przyjac wieksza lampa wieksza wydajnosc i produkcja biomasy (ale z zachowaniem pozostalych czynnikow na odpowiednim poziomie - wieksza produkcja biomasy > wieksze zapotrzebowanie na nawozy > intensywniejsza fotosynteza > wiekszy pobor CO2 .....)
god bless Poland

Last edited:

DRAKOS

New member
Update fotek grapefruitów:

Narazie rosną zdrowo tylko martwie sie wysokoscią , zostawilem trosze dłużej w małej doniczce po przełaczeniu na flo to troche wzrost spowolnilo , ale po przesadzeniu znów wystrzeliły w góre.Ile dawkować ( w gramach) Plantonu K na 1 litr wody ??

Last edited:

cheech and bong

Active member
Drakos bardzo ladnie prowadzisz te roslinki. widze ze to ty je kontrolujesz a nie one ciebie. Powiedz mi co to za odmianka jest. Po lisciorkach widze ze jakas hybrydka chyba z przewaga indyjki. Uwielbiam te grube palczory i w ogole wyglad indyjek jest inspirujacy