What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

bogusik2

Member
Pierwsze niepokoje.. ;)

Pierwsze niepokoje.. ;)

A więc tak.. roślinki skiełkowane i posadzone (większosć) w tym samym czasie i w tej samej mieszance ziemii, ale jak widać bardzo rożnia sie w stopniu rozwoju.. Czy jest to spowodowane uwarunkowaniami genetycznymi?? Widac ze pierwsze 3 donice od drzwi szafy wydaja sie mieć najokazalsze rośłinki, podczas gdy np. RL#2 na 4 fotce wydaje sie być mały i upośledzony <hmm> Roślinki zostały wsadzone do ziemii 28 stycznia.. jak oceniacie ich wzrost i zdrowie?
E: 2 środkowe fotki w ostatnim rzędzie przedstawiaja AHKxDP (dwujiełkowca) oraz mikrusa DP.. pzdr

Last edited:

Korlic

Member
Marysia u pajączka już wykiełkowała :) Znad coco wyszło około cm łodyżka, liścienie jeszcze złożone. Oświetlenie 18+13W=~1500lm :) Zobaczymy co z tego wyjdzie.:] W ciągu kilku godzin można zobaczyć zmiany w rozwoju kiełka. :] Zaczyna mi się to podobać :) Parahybanie raczej nie (ciągły stres jak coś przy roślince robie)

LDV

Active member
Chłopaki można dostać taką lampe w polsce??

można na stronie seed.pl jest...

@TMG
Bez kitu jesteś najlepszy!

IMHO: Mi sie właśnie nie podobają topy w stylu "thai" jakbym poszedł i dostał takiego topa u dila to pewnie bym powiedział że natura jakaś, same liście itd... ciekawy jestem jak takie cos porabia jaki jest po tym high i czy warto sie meczyc bo tego typu konopki baaardzo dlugo kwitną...
Napisz jakis smoke raport :)

Pozdro

@Finger
a ty masz jakies pajączki?? ja aktualnie posiadam:
Acanthoscurria geniculata L11
Brachypelma smithi L8
Pterinochilus Murinus Usambra L8
Chromatopelma cyaneopubescens L5

rogin

Member
Lofer byku przegiołes pałe zdeka. Taki plant <wow> Powiedz czemu on tak dziwnie wyglada zeb zadnych prawie odgałezien ? Taka genetyka czy co ?
peace

Korlic

Member
Parahybanka L7 raczej :) Jak chociaż łupinke od nasiona wyciągałem to parahybana spierdalała ;) Potem siedzi skulona w sobie przez pare godzin :]

Azzzzzz

Member
Veteran
Ja mysle Rogin ze to przez to ze plant byl z klona, jak walniesz klona odrozau po ukorzenieniu na flow - to za duzo sie nie krzaczy... ( bynajmniej u mnie prawie zawsze tak jest )

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no nareszcie sie tu pokazalem,hehe
mam wiele pracy ostatnio i czasu mam malo na internet.
ale zaglandam kiedy moge. teras mam pare fajnych odmianek
no i oczywiscie nowe nasionka sa w drodze tesz.
zapylilem sensi star,blubonic i c99 z true blueberry x white russian.
mysle ze benda fajne z tego nasionka. bluebonic bardzo mi sie podoba ,jeszcze nie palilem ale pachnie bardzo slodko i wyglanda ze benda duze zbiory z nich.
niemoge sie doczekac maple leaf indica i mk-ultra. bardzo chce sie pobawic z tymi gatunkami.ale to jeszcze za miesianc dopiero. narazie jest jak jest,hehe

664IMG_2443.jpg

664IMG_2444.jpg

664IMG_2452.jpg

zapylona blubonic z true blueberry x white russian

664IMG_2456.jpg

peace

Flo

Member
technoMAXgrower coś wspanialego. lubię takie "lizaki".

hc ty jak zawsze zadziwiasz swoimi roslinkami. fajne krosiki szykujesz. :respect:

bogusik2 ja bym się nie przejmowal lr#2, przynajmniej na razie. zobaczymy jak się będą dalej rozwijać. powodzenia.

C

Ca2

Jack Horror:

Teraz zmieniłem taktyke odliczania. Czekam, aż roślina przestanie się wyciągać i zakwitnie. Od tego momentu zaczynam odliczać 10 tygodni. Przy okazji mam kalendarzyk z numerowanymi tygodniami roku HiHi :D I zliczam od poniedziałku 05.02.07r. :) Więc jakoś 9 kwietnia HARVEST :) jak mnie walnie to poczekam 11 tygodni co przypadnie na 16stego :) Tak więc żniwka już z góry przewidziane.

Biodizel

Member
bogusik2, wszystkie LR#2 ci wykielkowaly? zapowiada sie ciekawie

juz piaty tydzien leci, a wiekszosc pestek jeszcze nie dojrzala

WeedTime

Member
TMG naprawde kozak pheno ci sie trafilo z tych roslinek, mam nadzieje ze masz klona z tego SD ? ona normalnie rosla ze ma taki fajny ksztalt czy cos z nia robiles ? widze ze nie ma za duzo odgalezien. ile byla na vegu ?
na jakich dodatkach hodowales ta roslinke ?

HC jak zawsze super crossy i budsy w twoim magic roomie ;]

pozdro

bogusik2

Member
HC niesamowite jak zawsze składanki pixeli tutaj zapodajesz ;)
TMG też brak słów :D
LR#2 liczyłem na wiecej, ale i tak nieźle - 7/10 nasion..
Reszta kiełkowała nieźle, ale np. żadny WYD, VxRS nie skiełkował ;/
2-3 roślinki miały jakies problemy juz w ziemii (też nie wiem co im nie podpasowało - moze dlatego że od razu do dużych donic?) i tez nie wyglądaja jakby miały przeżyć..
Ogólem z 62 nasion mam 46 rośłinek.. czyli i tak lepiej niż większosć twierdziła że będzie, więc nie jest źle ;)
Kurcze chyba to zwykły niepokuj rodzica, ale dręczy mnie to że większość jest taka mała i sie nie rozwija ;/ za jakieś 4 dni chciałem już flo im zaczać ale nie bardzo wiem czy to ma sens.. LR i LR#2 i tak pojda własnymi ścierzkami, ale zeby zapylić inne odmianki wypadałoby już niedługo flo zalanczać ;/
Planuje za 2 dni podac im 1/3 dawki Advaced Hydro Grow (który nie wiem dlaczego znalazł sie w zamówieniu z growshop.pl <heh>) i liczyć ze wreszcie zaczna rosnąć sensownie. pzdr

buSka

Member
Wypasione roslinki panowie =]]
Jezu meczy mnie sprawa - wczoraj mamuska zapomniala mi wylaczyc "szafy pelnej wrazen" =] i hps wylaczyl sie sam (programator czasowy) ale 2 swietlowki swiecily do 2 nocy :/// Roslinka jest teraz w 48 dniu flo i mam pytanie czy moze sie z nia cos zjebac po takiej jednorazowej akcji? :/// Musialem zapytac o taki moze banal ale nie daje mi to spokoju :p

Latest posts

Latest posts