ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Planton S (do surfinii) też nie jest najgorszy jako uzupełnienie nawożenia...
- taki w czerwonym opakowaniu...
zreszta pojdzcie zobaczcie sklad i sami przemyslcie...
L&M przecież dał etykiete z jakiejś nalewki hehehe ;P
ganja : jest nas wielu hehe, i fish tez jest. ja np. smigam non stop w berecie
all: jesli chodzi o plantona K to dawkować ostrożnie, ja daje 6g na 20L wiadro + 40ml pk13/14. dla niektorych roslin nawet trzeba zmniejszyc dawke do 4g/20L
Nie polecam nawozu Planton S do surfinii. Surfinia lubi kwaśną ziemię i w związku z tym ten nawóz ma odczyn silnie kwaśny (jak sprawdzałem sobie kiedyś z ciekawości wyszło mi pH 4,5 ), no chyba że chcecie obniżyć pH podłoża.
Hej!chcialbym jeszcze raz wspomniec o moim dylemacie z poprzedniej strony bo troche zalezy mi na czasie(nasiona PPP i top44 juz do mnie lecą)
tak wiec co polecacie na pokrycie boxa w srodku najtanszym kosztem i czy zwykle biale kartki A4 dadza rade???
ps.co do plantona k to wiem ze na indoorze moze sie to zle skonczyc taka wieksza dawka ale na oucie nie raz wsypala mi sie o wiele za duza ilosc nawozu i nigdy nic zlego sie z roslinkami nie dzialo(mialem passiony od pana salvi i jakas pyszna cytrynowa hybryde z przewaga sativy nieznanego pochodzenia)
i od razu pytanie co do plantona K na in.co ile podlewan go stosujecie?i jakie uzupelniacze do niego polecacie ?
najtańszym kosztem to chyba folia alu. ale to jest słaby pomysł najlepiej jakbyś kupił folię z www.seed.pl niejest taka najdroższa a efekt gwarantowany
Elo Panowie!
Oj dawno juz tu nie zagladalem i nie wiem kiedy tak naprawde zagladne, bo teraz jestem u znajomego zeby tylko wrzucic kilka fotek... Mam nadzieje ze na ferie bede mial juz sprawnego neta i ze przeczytam to wszystko co tu napisaliscie!
Tak jak napisalem wyzej ja tu tylko na chwile, zeby malego update zrobic.
Wiec przejdzmy do konkretow!
Moje Grapefruity. FIM i podwizanie fajne wyszlo bo mam po 4 glowne szczyty. Oby tak dalej! Ostatnio podlalem je woda + nawozy w dawce 50% zalecanej. A nawozilem mixem Terra Flores, PK 13/14, Canna Accelerator Boost, CO2 Tabs... Po tym podlaniu rosliny dostaly niezlego kopa . One sa mniej wiecej 10-12 dni po przerzuceniu na flo i preflowery juz sie pokazuja...
No to chyba tyle pisania z mojej strony! Teraz fotki .
Hehe Fishu idziemy leb w leb :>, przedstawiam dalszy cylk zycia wlasnego crossika, stosowany maly fim i lst, nawozow na kwitnienie jeszcze nie daje. Wszystko idzie bezproblemowo - z 6 roslin zostaly cztery paniusie.
W malych doniczkach w trakcie zrzucania skorupek sa do veg boxa 3 x sadhu, 3 x WW ( zamiar crossa ), pragne tu podziekowac temu ktory wie o co chodzi.
Pytanko - ma ktos dane o tym ile sie traci lumenow odnosnie grubosci szyby, oraz jakie kondensatory ( ile mikrofaradow ) do hps 250 i 400 ??
ps. Bio za mocnego masz HPS'a, przy swietlowkach by sie nie popalily przez wode.... hehe :>
pozdr
na wstepie musze powiedziec, <co juz chyba wczesniej pisalem > cinamonik super odmianka na robienie klonow, kloniki juz po dwoch tyg sa oblane i ladnie szybko budsy sie tworza z dobrym yeildingiem...tutaj kilka fotek: 6-7tydzien flow (250w)
klonik cinamonka pare dni vega po ukorzenieniu, doniczka 4.4 <nie mam weedu i skubie juz z 2tydzien dlatego taka uskubana ;p>
tutaj klonik w 3-4 tyg flow...pierwsza fota 5 dni odstepu od drugiej
familia...z przeodu i z prawej kloniki cinamona, w jednym curverze gdzie topki cinamon z grapefruitem 9 klonikow<bez vega>, w drugim grapefruit na siatce 7klonikow<1tydz vega, 2flow>
matka cinamonka, spozniona z flow o ok 1-2tyg przez problemy z temp i rozerwanie glownej lodygi
grapefruit 6tyd flo
out mixa(passion x ES,Maroc,PP)
FranzPL: Czemu tak dlugo na wegu ?? mocna lampa czy jakas specjalna taktyka... ??
ps. widac ze dobra indyjeczka bedzie, lubie te miesiste liscie :>
Pozdr
Franz: te jasne krzyczą "Azotu!"
Na stronie PLANTONA wyniuchalem fajny nawozik PLANTON S.
ze zwiększoną zawartością schelatowanego żelaza do codziennego zasilania Surfinii i innych petunii oraz werben; polecany także do wszystkich innych roślin na przemian z PLANTONEM® K.
Skoro dedykowany pod surfinie ... to będzie miód na flow ;D
Dzieki gelo, szok tamte to nie były moje najwiękse budsy. Ja bardziej licze na wyglad jaki wyjdzie mi topa niż na jego wielkosc, choc wiadomo że te obie rzeczy idą razem w parze.
Przy okazji harvestu rozegrałem sobie swój własny konkursik canabis cup
Zobaczcie jaki wielki kutas mi wyrósł w tym sezonie mój nr 1 bud od dzisiaj, po prostu wygrywa zawody. I najlepsze z tego wszystkiego jest to że ta uprawe pojechałem 100% bio min. oszukałem bo 4x dawałem ph- (kwas ortofosforowy, lemon juice) )na wega ale to mozna uznac za nie chemie.
trafiły mi się 2 wypaśne phena Sour Diesla. Oto one:
Ze on mi się nie złamał to normalnie jest cud
ZamalxWarlock struktura szczyta w stylu muai Thai, pierwszy raz mam stycznośc z tego typu genetyka, maxymalny plon
ICE któryś z kolei leafbud to chyba jakaś przypadłośc w sensie pozytywnym pestek od femmale bo na grape też ten motyw wystepował