What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

bogusik2

Member
Castelvania super babeczki (samcom mowimy nie :)) już sobie wyobrażam jak bedą wyglądac za kilka tygodni :p pzdr

castlevania

Member
Rystal==>THX...Boguś..dzieks... no ile babeczek to sie okaze bo narazie 2 dzion flo idzie za jakies 2 tyg moze sie dowiem co i jak:) pozdro!!

Last edited:
Lewar said:
@korlic
brak wentylacji i wystarczajacej ilosci co2 moze zaszkodzic i to powaznie. jednak nie w tak mlodym wieku. no moze gdyby siedzialy tydzien w malej szafuni, ale nie w tak duzym pomieszczeniu gdzie w dodatku pare razy dziennie dostarczane jest co2 z "ust"
. cyrkulacja jest, z tym ze nie ma dostepu. moze sie myle, ale na moje to nie przez to ;)
może kiedys sie dowiemy od czego sie to stało... :confused: moze to przez dolomit, może przez nawozy ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :badday: wazne ze wszystko wraca do normy i planty zaczeły sie krzaczyc
peace

57fun

Member

2dni od wydostania sie na swiat :]

3 dnień tzn dziś :]
Udało mi sie juzs prawie wszystko zrobic jeszcze musze tylko nazbierac na hps-a i zmieścić w oprawce :], wszystko sie ladnie trzyma i oby tak dalej :pPs. Castelvania dlaczego masz poobcinane końcówki niektórych listków...? wiem ze jak sie oberwie topa głównego tam gdzie jest punkt wzrostu to beda rosly 2 topy itd, ale z tymi liśćmi to nie czaje bazy :]

Last edited:
57fun, strasznie ci sie plancik wyciaga. przybliz zrodlo swiatła bo niedlugo zacznie ci sie przewracac..
moze Castelvania poprzyciłak koncówki bo mu zółkły :F bo na klony mi to nie wygląda :D

HeHe!
Castelvania robi ot tak jak hot cargo z tymi konckwkami ;p
Ucina te koncówki poprostu po to zeby krzaczki sie ladnie krzaczyły :D hehe chyba an tym ro polega :p
Pozdro PeAcE

Ogrodnik-PL16 said:
HeHe!
Castelvania robi ot tak jak hot cargo z tymi konckwkami ;p
Ucina te koncówki poprostu po to zeby krzaczki sie ladnie krzaczyły :D hehe chyba an tym ro polega :p
Pozdro PeAcE
pierwsze słysze :D poczekamy na wypowiedz Castelvania i HC niech nas oświeca

EDIT: byłby ktoś na tyle miły i skrótowo napisał coś na ten temat

Last edited:

Fish131

Active member
HC juz sie wypowiadal na ten temat...

57 fun ladny kłos heh. Jakie masz tam swiatlo i dlaczego tak daleko?!

T

technoMAXgrower

Jeszcze tydzien, płukanko i budsy nabiorą rasowego wygladu
7 week
Ajsy i grejfruty w obiektywie

57fun

Member
fiszu zwykla energiooszczedna swieltowka 20W bo innej nie mam ;[ tylko jedna ale i tak ten plant jest tylko do zabawy, zebym nauczył sie wyginać moje kolejne bejbe:]
Wyciągneła sie bo dałem jeje wczoraj 6h nocki zeby poszlo troszke w korzenie ale jak widać poszła w góre :] bliżej chyba juz jej nie dam ale zobaczy czy nie bedzie miala za cieplo :]'
Edit: czubek jest 4cm od swietlowki...chyba wystarczy ?

Last edited:

Fish131

Active member
57 tak 4 cm jest ok! Ja co prawda swoje swietlowki kompaktowe mialem okolo 2 cm od szczytow i wszystko bylo ok ale nie wiem jak ta Twoja sie grzeje...
Ja na Twoim miejscu (jak nie mozesz tej roslinie dorzucic wiecej wattow) ograniczylbym miejsce... Chodzi o to ze Twoj box jest o wiele za duzy jak na jedna rosline i swiatlo sie marnuje lecac na obszar calego boxa... Proponowalbym zrobienie czegos mniejszego albo ograniczenie przestrzeni w tym boxie tak zeby byla mniejsza powierzchnia i zeby swiatlo moglo sie odbijac od scian a przez co nie marnowac sie...
Ale mega prawda jest taka ze pod 20W i tak gowno wyrosnie...
Wyginania to Ty sie tam zbytnio nie nauczysz bo jest za malo swiatla i roslina zamiast rosnac i wytwarzac szybko kolejne pietra lisci bedzie sie strasznie wyciagac co zreszta juz widzisz...

Last edited:

57fun

Member
to zse pod 20W gowno wyrośnie to wiem :] ale co poradzisz :( musze cos wykabinowac ale napewno nie dzis, jutro moze porzycze swietlowke<jarzeniówke potocznie> od kumpla chyba 20W lub 38W moze to cos pomorze :). Nie jestem w stanie teraz wrzucić 6 kompaktów po 32W czy więcej bo mnie nie stac a mam plan kupic HPS-a czyli to jest moj pierwszy wydatek w ta strone :]

bogusik2

Member
TMG czy ty praktykujesz na nich przemoc w rodzinie ze takie opuchnięte :p hehe
Szkoda ze nie słychać jak teraz brawo bije ;) :respect: pzdr

castlevania

Member
dokładnie jak mowi ogrodnik, gadałem z HC i postanowiłem ze tez tak sie pobawie :) podobno krzaki lepiej sie krzewia:) moze dlatego ze wiecej switła dostaja dolne partie rosliny nie wiem, ale powiem wam ze cos w tym jest bo jakies gesciejsze sa:) HC mowił mi ze tnie wszystko na około z fimem itp. pozdrooooo

Last edited:

asdf

Member
tylko HC troche dluzej trzyma na wegu.Nie wydaje mi sie zeby byl to dobry pomysl przed przelaczeniem na flo ale zobaczymy

castlevania

Member
asdf said:
tylko HC troche dluzej trzyma na wegu.Nie wydaje mi sie zeby byl to dobry pomysl przed przelaczeniem na flo ale zobaczymy

moze i tak ale mysle ze nic im nie zaszkodzi po 2 dniach na flo dostały widocznego kopa rosna ladnie, zreszta zawsze cos nowego ;) sie zobaczy, ale tak jak mowie sa o wiele gesciejsze niz jak tego nie robiłem w poprzednim indorku pozdro

Fish131

Active member
I tak wygladaja moje Grapefruity...
Tak jak mowilem, trzem z nich musialem obciac liscie poniewaz i tak z nich nic nie bylo bo sie same juz kruszyly... Ale nastepne liscie wygladaja zdrowo wiec teraz powinno wszystko isc bez komplikacji :)

castlevania, wielkie dziekie! jeden wyrozumiały :D
ja na twoim miejscu bym dłużej dał im weg po zrobieniu fim. kiedys tez tak zrobiliśmy z Lewarem i zobacz co urosło pod hpsem 400W...
img00239ia.jpg

dwa mikro bobki...
pozdrawiam :wave:

Latest posts

Latest posts