What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

R

retbatler

grapefruita jeszcze nie hodowałem ale white widow z female seeds są uniform jak klony, 4 nasionka i 4 jednakowe rośliny

10 dzień 12/12 - obie panny 2 dni temu zaczęły kwitnąć

i bardzo dobrze, niech kwitną bo z poprzedniego harvestu już niewiele zostało:)

nie obyło się bez problemów - jedna roślinka pokazała takie plamy na liściach, okazało się że ph w doniczce jest koło 5.0 a przecież dawałem wapno do obu :chin:

musiałem źle rozmieszać ziemię z wapnem i większość trafiła do jednej doniczki
:bat:

niech rośnie :joint:

REDBATLER - spoko ci rosnie :D
Powiedz cos wiecej.. Jakie wymiary boxa.. jaka lampa jak dlugi weg nawozy, jaka mieszanka ziemi... itp itd :D
Zycze Wysokich Plonów :D
PeAcE

R

retbatler

Ogrodnik-PL16 dzięki, mój boks jest tu:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=13244
ziemia kwiatowa z wapnem i keramzytem, 3 tygodnie veg, nawozy to biohumus forte (na następną uprawę już go nie będę używał - to jest jakiś stężony kwas)
Edit: to była jakaś zepsuta butelka, być może od temp. teraz mam inną i jest ok dobry nawóz.
na flo Pokon do kaktusów i sukulentów - ma NPK 477 rozcieńczam 1/4 zalecanej dawki i daje radę.

Pozdro Growers :wave: niech Wam rośnie

Last edited:

Fubar

Member
Azzzzzz said:
W srodku nie moge dostrzec zadnyc wychodzacych pierwszych lisci, poprostu miedzy liscieniami nic nie ma... mial ktos cos takiego ??

Nie jednokrotnie. I Tobie sie to jeszcze trafii - Nic szczegolniego. Powiedzałbym, że nawet dosyć czeste.--> Moze raz na 100 nasion.

LDV said:
Ogólnie to jesli to cecha recesywna to trudno jest cos ciekawego zrobic z crossa z lr'em pare lat hodowli na wieksza skale i selekcji, hujuwka jednym slowem moge juz sobie dac spokoj... :/

Nie poddawaj sie tak szybko. Masz LR - masz WW/santa - możesz zrobić F1-F2- i z selekcji w F2 mieć nasiona F3 100% foto ob: nie ma co płakać ;)

Poza tym możesz nasiona których już masz za dużo sadzić bardzo gesto: I tak F1 bedzie najwczesniejszych czyms co bedziesz miał / na 90%/ A w F2 trafi sie troche foto ob..

Last edited:
T

technoMAXgrower

Świetne shoty z ogrodów zapodahjecie ziomale, normalnie elegancja francja
szwecja wenecja :joint:
Mazur fajowo wybarwiły ci sie listki a topy sa wysuszone, taka trawa ma super smak i jakosc. Gratuluje udanego growa.

Wchodzacy w druga faze flo Sour Diesel JBL

Co do pozostalych odmian to nie mam jeszcze 100%pewnosci co mi rosnie

Raczej ICE? juz blizej mu ku koncowi mysle ze tydzien moze 2 i bedzie gotowy

Podobne zjawisko pokazywal jakis czas temu toptopganja mi sie takie cos pokazalo na grapefruicie i na C99. Mutacje staja sie coraz bardziej powszechne poczawszy od podwójnych sadzonek wyrastajacych z jednego nasionk co jest w moim przypadku standardem. Co kiełkowanie trafia mi sie bonusowy podwojny okaz, np teraz wystapil u odmiany RHINO DVPot, która zaprezentuje.

BCH-Black Cherry tydzien temu zostaly sciete klony te palenie nadal wymiata w moim ogrodku, niewytrzymałem i bez przeprowadzonego curringu ja puszczam z dymem, a co sie bede jebal. Jak szalec to szalec!!!

6276DSC4966.JPG

Na koniec z Greenhausu White Rhino nie jestem z niej super zadowolony ale wyszla całkiem przyzwoita medical indyjka o znieczulajacym działaniu najlepsze jest w tej odmnianie niespotykana ilosc cannabinol 1,6% :yoinks: super sprawa bo bania jest nieprzeciętna :sasmokin:

pozdrawiam wszystkich fanatyków zielonego fachu :wave:

Last edited:
6 tydzien Flo :(

6 tydzien Flo :(

Witam :D Pięknie wam rośnie :D
JA cos wrzuce jak zwykle od siebie :
Kwiatki sa na 6 tyg flo :D Dam im jeszcze 2 tyg i scinam... topy sa bardzo malutkie :badday: MAm nadzieje ze jeszcze napuchną... Mysle ze kwiatki nawet ladnie oblane zywica :D Sądze ze bedzie dobre palonko na ferie :woohoo: :D :p
Troche lipnie rosnie :badday: :( Ale trzeba sie cieszyc co się Ma :D :woohoo:
Bd Wdzieczny za opinie i komenatrze :D

Last edited:
G

Guest

hej @technoMAXgrower
podoba mi się fajnie to wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje,
white rino to jedna z moich ulubionych odmian ma to coś.
poniżej kilka fotek bubllelicious

alarec

Member
chciałbym sie dowiedzieć kto ma jaką wentylacje przy HPS 150W?
bo właśnie dorwałem sprzet za 50złociszy, obeznie mam 250W HPS i 400W MH.
i tak sie zastanawiam czy duża jest różnica w oddawaniu ciepła?

Fish131

Active member
Ja mam 150W i wentylacja to 2 wentylatory komputerowe 80x80 (gora wyciag, dol wlot). I nie ida na pelnych obrotach bo jak wiadomo takie ventylatory powinny byc zasilane 12V a ja zmniejszylem do 7,5V... Temperatura w boxie to 25-27oC. Objetosc boxa to 0,56x0,76x1,6=0,68m3...
Pozdr,
Fish

bogusik2

Member
Box po ulepszeniach :p

Box po ulepszeniach :p

Coż na razie nic w ogrodzie nie rośnie mi, ale wczoraj zabrałem sie do usprawnień boxa 90*120*180, w który wsadze rośłinki AF i odmianki do crossowania...
A więc :p
Ogólny zarys boxa..

Postarałem sie ograniczyć :wypadanie światła kilkoma patentami wymyślanymi na bierząco...

Samo oświetlenie wzbogaciłem z HPSa 400W na HPS 400W + 6x24W świetlówki 1500lm... coby sie LRkom lepiej rosło :p

Nowe doniczki... podstawek do nich nie miałem, ponieważ są wsadzone na wcisk i mają szerokie dno - uszczelniłem boxa klejem na ciepło (pistolet z klejem), położyłem folie, oklejając taśma alu i zrobiłem "próg", co czyni z dołu boxa jedną wielką podstawke.. chociaż w załozeniu nie mam zamieru lać LRkoom aż tak dużo żeby zatopić dno boxa :)

A to już nawoziki... będe używał biohumusa + widoczne nawozy na weg a na flo dokupie coś fajnego jak p/k 13-14 i do tego biohum forte + moze pokon do kwitnących.

Była to moja pierwsza wrzuta fotek na icmag.com :p mam nadzieje ze wyszło ładnie ;) Co myślicie o tych usprawnieniach? pzdr

Q_ba1

Member
alarec ja mam 4 komputerowe osiemdiesiątki które wyciągają powietrze out, chodzą na 12V, temp przy szczytach max 32* ale to dlatego, że filtr węglowy ogranicza przepływ powietrza, no i w pokoju mam jakies 24*C :p

bogusik2 ...zapowiada sie konkretnie, kiedy start?

Last edited:

bogusik2

Member
Duży box startuje jak tylko dostane paczke z growshop.pl - czyli pewnie pn/wt będe kiełkował - zapodam offkorz fotki sionek :)
Mniejszy box bede mogl zrobić dopiero po przyjściu nieszczęsnej paczki - start planuje na sobote/poczatek przyszłego tygodnia..
Ogólnie nie polecam nikomu jak na razie zakupów w growshop.pl./ niestety ale osoba która wypowiada sie na forach to nie ta sama, która wysyła - zajmują sie tym czasi i już jedna osoba dostała paczke z opóźnieniem i złą zawatrością.. U mnie jak na razie jedynie sie opóźnia - jak będzie zła zawartość bo będe very unhappy ;/
Mam nadzieje ze każdy będzie mogl przetestowac powstałe sionka - wszystko (w sumie 1,4m2) idzie na nasiona i na max zapylenie... pzdr

KILER

Member
Mozecie mi doradzic czy Maroc i Easy sativa z female dojda w naszym klimacie?? Mam zamiar zakupic te pesteczki na outa 07! Moze wiecie jak smak i moc tych budsów?
Bogusik: fajny box! Masz tam dwie lampy? Jaka moc?

G

Guest

Jezeli bedzie takie samo lato i jesien jak w '06 to lekko dojda. Spojrz tylko na galerie slaw77 ;) Pozdrawiam :wave:

Last edited:

bogusik2

Member
Kiler obie odmianki będa świetne pod nasz klimat :)
Dzix - boxa ciągle będe usprawnial. Lampy to HPS400W + 6x1500lm świetlówki kompaktowe.. W symie 64 000 lum pzdr

Fish131

Active member
Hej Panowie patrzcie co dostalem :woohoo:

Całość:

Indywidualna sesja heh:

Pamietacie to nasionko? heh

Podziekowania dla ofiarodawcy. K+ :respect:

Last edited:

bogusik2

Member
j/w :p btw. jak uzyskac tak duze nasionko? Kiedyś właśnie widziałem takie kolosy i sie zastanawiałem czy to jakas odmiana czy czymś to powleczone x-P
Super zbiór ;) pzdr

Biodizel

Member
cos mi sie wydaje ze wyjda z tego nasiona 2 kielki a nie 1 hehe, wyglada jak blizniaki syjamskie

duze pestki, mozna otrzymac przez ciagly inbreed, tak samo male nasiona, wielkosc wacha sie od 1,5 do 9mm +/- 0,5mm, na icmag jest temu poswiecony caly temat

Last edited: