What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

alarec

Member
wcześniej wam wspominałem że dorwałem hpsa 150W, tylko musze go podłączyć, a jest inny statecznik niż moje dwa. ten jest firmy Tridonic i ma 4 wyjścia, po 2 w 2 kostkach. jak mam podłączyć go do reszty??
nigdzie nie moge znalesc schematu, do tego 4 wyjsciowego.
najlepiej jakby ktos wrzucil schemacik.
thx

C

Ca2

szok: bardzo ładnie rośnie ;P Czyżby wiadro wcześniej robiło jako składowisko nawozu? :D

G

Guest

Szok od teraz mam szacuneczek dla kibli :) Juz nigdy nie bede w nie zygal hahaha, oby

Kolorujemy:
Shaman

EDIT: zeby ktos nie napisal ze mam obrzydliwe paznokcie, jak to komus kiedys wypominano haha :pointlaug

Pozdrawiam :wave:

Last edited:

57fun

Member
witam mam problemy z netem wiec nie mogelm napisac wczesniej. wczoraj wrzuciłem jeszcze 18w czyli mam juz 38W i jak narazie jej wystarczy:], musze dzis szytsko przenies bo tym sie rozjebal i trzeba sie miec na bacznosci :[ ,co do zmniejszenia boxa to narazie nie musze bo i tak roslinka siedzi topem w blaszce na keks 4cm pod swietlowkami:]
Z tym kartonowym walcem to tez dobry pomysl ale lepszy chyba z rury kanalizacyjnej o maxymalnej srednicy:] dorzuce niedlugo foty jak sie maleństwo przeprowadzi bedzie to teraz szafka kuchenna o standardowych wymiarach 40x50x80-110?
Ładnie wam rośnie chopy :)

szok

Member
@57fun: przenieś, przenieś !!! jasne że trzeba sie mieć na baczności!!! a w twoim przypadku to szczególnie !!! ja tam nie znam sie za bardzo ale za takiego mega grow to z kilka latek byś wyłapał i nie ma,że boli. a potem to tylko byś musiał uważać na mydełko :moon: :yoinks:

i wcale nie zartuje :woohoo: przenoś wszystko jak najszybciej nikt przecież nie chce żebyś sie powalił :angrymod: !!! potem w gazetach będą pisać i na pewno w "Faktach" też będzie, łojojoj :noway: w końcu 38(słownie:trzydzieści osiem) watt to się nie często zdarza, żeby nie powiedzieć masssakra !!!

Last edited:

bogusik2

Member
szok fajny krzaczek :p ktoś musiał tam "upuścić" nasionko kiedyś hehe ;)
A ja podejde wasze serca od innej strony - bez topów :D kiełkujace nasionka..
Podziękowania dla Urbana, Gelowasa (VxRS, WYD), Blancika (AHKxDP), Grow Father'a (WR) i jeszcze raz Urbana (nie byłoby bez niego połowy odmian :p) :D... pzdr

C

Ca2

bogusik2: a ty znów sadzisz WW :D mało Ci? :D ja ide ostatniego kabana z WW#1 kopsnąć ziomowi bo już mi się nie chce tego palić, a grosz się przyda (taaaa zdissujcie od komerchy ;D ).

bogusik2

Member
Jak sadziłem wcześniej WW z tygodniowym wegiem to miałem takie fajne lizaki :p tęskni sie za tym ;) z resztą juz mam końcówke nasion WW, więc możnaby z czymś zcrossować ;) moze nawet sie pobawia w rozsadzenie samców na parapet i f3.. hmmm sie zobaczy :p pzdr

buSka

Member
Heyah =] jedno nowe zdjecie mojej kobity

I juz niedlugo next grow =] tym razem jack horror, c'99, godbud x dreamwaver a na nadchodzacego wielkimi krokami outdoora narazie pare pestek passion no.27 =]] ale uprawa wkreca, mocniej chyba niz samo palenie =]]]]]

a teraz lece do biedronki bo jebneli promocje swietlowek =]]]] ----> wpadam do biedrony a tam zostaly tylko 2 zarowy (akurat tyle ile chcialem=]]]) chujowe bo chujowe 32W a tylko 1700 lumenow ale za 2 nie zaplacilem nawet 20 zl =]]

Last edited:
G

gelowas

Bogusik, widze, ze rozplanowales sobie spoty na outa...szczerze polecam zmienic koncepcje i 1 odmianke sadzic w 1 miejscu, unikniesz tym samym czestego jezdzenia najpierw, aby rozpoznac meskie pre i wyciac, a nastepnie, aby sciac wszystkie w optymalnym czasie kwitnienia. W zeszlym roku myslalem jak ty - wszystkiego chcialem po trochu sprobowac i sie troszke przejechalem, bo ciezko dopilnowac to wszystko. (za duzo sie zapylilo, czesc za pozno sciete, pomieszanie ktora jest ktora etc) :( no chyba, ze masz do ogrodka dwa kroki...\
Ps. jak sie ciesze, ze w koncu ktos v x rs przetestuje, uwaga gruba skorupka i dlugo kielkuja, stuknij fotorelacje czasem, POWODZENIA!

Buska, fajne odmianki, zapowiada sie masakra grow hehe

Cardiel, nie moge sie doczekac, az zacznie kwitnac, bankowo bedzie mocny szuwar z tego, pozdro jol

dobry Polak, czemy zrezygnowales ze snow white x white snow? na out niezle ci zywica oblalo...lol

T

technoMAXgrower

Siema wiara dzisiaj ściołem pierwsze 3 planty grejfruta #1pheno trachałem w 54 dniu nie czekałem dłuzej bo chciałem je miec świeżynki, wszystkie trzy wyglądają identycznie. Piękne pheno niedoośc że szybkie to oblepione od góry aż do samiutkiego dołu. Topy nie sa najwieksze jakie posiadam w boxie, za to są o strukturze cukierkowate i kleją się jak cholera. Świetny stosunek ilosci liści do kwiatów, sprawia że kwiaty nawet te przy ziemi maja dostęp do swiatła. Całkowicie bezproblemowa w uprawie dla poczatkujących jest jak znalazł. Pod względem zbiorów w niczm nie odstaje od Skunka speciala.

Grapefruit
Pheno#1

bukiet kwiatow
6276DSC5106.JPG

:wave:

Last edited:

bogusik2

Member
Buska, Techno super topki :) nie mam słów..
Gelo to nie plan outa tylko ina, którego włąśnie zaczynam :D hehe
Po prostu dam im tydzien wega i dlatego tak ich dużo ;)
Wyjdzie las lizaczków do zapylenia przez LR#2 ;) pzdr

alarec

Member
no buska ładnie ci rośnie ta bubbleberry,
ja teraz mojej zapodałem Flore Bloom, już ładnie widać żywiczke na liskach, harvest planuje za jakieś 2 tygodnie, mam troszke wieksze budsy niż ty, na dniach zarzuce fotkami, musze skołować lepszy aparat.
I na następną uprawkę chce cos mało śmierdzącego, sative.
zastanawiałem sie nad Arjan's Strawberry Haze - Green House Seeds, ale nie wiem jak tam z zapachem, a może ktoś ją miał i umie powiedzieć??
I do boxa chce jeszcze dołożyć, te pestki które mi zostały, WW, Super Skunk, Snow White.
No i na outa, dam bubbleberry (jeszcze pechy dojrzewają na krzaku):)

Czytałem gdzieś ostatnio na jakimś z forów że ktoś polecał małą dawkę Ripen'a na veg! ale niestety nie wczytałem się zbyt dobrze i teraz już nie mogę tego znależć.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

jak tam? widze ze niekturym rosnie ze hej!!hehe
no to i ja cos wzuce bo dawno mnie niebylo,hehe

sensi skunk x johnny blaze

664IMG_2253-med.jpg

664IMG_2252.jpg

true blueberry x white russian

664IMG_2229-med.jpg

664IMG_2216.jpg

c99 x bk

664IMG_2143.jpg

664IMG_2137-med.jpg

peace

Wilk

Member
siemano!!
Ładnie wam to wszysto rośnie :woohoo: TAK DALEJ !!! :yummy:
@HC, mozna powiedzieć ze jesteś ojcem chrzestnym tych maluchów :pointlaug Rosną 2 WRxA i 2 SSxSS
U mnie jak narazie chyba w porządku choć wydaje mi się że listki są troche blade i słabo to rośnie :chin: nie wiem to chyba od hpsa ze mają go na wega :badday: . Jutro pójde rozejrze się za świetlówkami bo wpadlo mi troche waluty. Tak wyglądają w 6 dniu wega.

I jak wam się wydaje ? Dobrze rosną ?

Pozdro wilk

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
powodzenia wilk,wyglondaja ladnie

a tu jeszcze pare swiezych z flower room, co tam jest?
sour jack,sadhu,white widow,blubonic,c99,arjan haze x kali mist,
dreamweaver x godbud,strawberry cough,black indiglow x white russian,dirty harry,wyd,wyd x wr.......i duzo nowych jeszcze w veg room niedlugo sie dolanczy,hehe

664IMG_2239.jpg

664IMG_2243.jpg

664IMG_2261.jpg

664IMG_2262.jpg

664IMG_2263.jpg

664IMG_2265.jpg

peace