What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

polak

Active member
Witam serdecznie wszystkich, nowych i starych, czytajacych i udzielajacych sie ;)
Wypadalo by wkoncu napisac cos od siebie prawda? Malutki update, bo roslinka malutka, czekam na harvest, a co pozniej zobaczy sie.
Odmiana - smieszna sprawa bo nasionko lezalo na podlodze, po outdoorze, z dlubania wypadlo :pointlaug . Wyroslo i okazalo sie dziewczynka :)
Zapach - superlight, owocowa, guma do zucia. Nie przypomina skunka. W pomieszczeniu nic nie czuc, jedynie gdy pomacamy topki to cos tam sie wydziela ale naprawde pozaboksa nie wychodzi ;)
Box - jak w stopce, wymiary macie podane, oswietlenie 40W cfl'a hehe :p

kilka fotek

Cala roslinka

To samo tylko przy zgaszonym swietle

Tutaj w mnijeszym boksie z 40W przepraszam za jakosc zdjecia, kolejne updaty beda lepsze

Main top, main jak main.... ona jest tak pogieta, ze ten topek jest poprostu najwiekszy i uwazam go za top glowny

Tutaj jakis malutki dolny topek, wloski juz brazowieja

Tutuaj proba zdjec robionych pod HPS... musze nabrc wprawy

To samo, macie jakies swoje tajniki robienia fotek pod HPS?

Korlic

Member
Znalazłem fotki WSa z samego początku floweringu :p Jak widać dopiero pierwsze preflowery wyskakują tzn. preflowery były już widoczne na wegu, wogóle te klony były jakieś dziwne- zapewne przez to że ściągane były już z kwitnącej rośliny- cały weg wszystkie liście były 3palczaste- jak sie przyjrzycie to na fotkach dojrzycie jeszcze pojedyńcze, po przełączeniu na flo rośliny zwariowały- zaczeły rosnąć w niesamowitym tempie, nowe liście były 5 palczaste (dopiero kolejne porcje miały już po 7 palcy :) )

Pierwszy miesiąć pod świetlówkami kompaktowymi 100W w sumie ~5500lm. Potem ok. 2 tygodnie puchły pod HPSem 400W. Wtedy doznały prawdziwego szoku :) Napuchły i były prawie gotowe do ścięcia, niestety musiały opuścić miejsce pod lampą dla nowych kiełków, i zostały ścięte. Plon? 20-30 gram, nie miałem dostępu do wagi skąd ta nieścisłość. Ok pora na fotki. Zapodam jeszcze spod HPSa tylko znajde :p

Pozdro!

peace!

Last edited:
G

Guest

czy lr bedzie sie wyciagal jak odmiany bez karlowatosci jak bedize mial malo swiatla?;>

Korlic

Member
pan_tralalinski said:
Korlic fotek spod HPS'a nie widac :D
?? U mnie widać :] Ale nie fotki tylko jedną fotke :] Niestety nie zdążyłem zrzucić wszystkich fotek z SXa :]

madix
LR jakby miał za mało światła, to chybapoprostu by nie rósł, tzn. zacząłby kwitnąć jakbybył bardzo mały, plon-lufka :)

Lewar

Member
@polak sprobuj powabic sie z balansem bieli np. zarowki albo wlasny.
w aparatach jako AWB (automatyczny wybor bieli). pozdro

Korlic said:
Co do biohumusa- poprostu dżdżownice kalifornijskie (biohumus) są pod ochroną więc nie można już robić z nich tego nawozu, co nie znaczy że nie można go kupić (Leroy Merlin, Obi, Nomi ma tego myśle jeszcze spory zapas więc minie jakiś czas zanim na stałe zniknie z półek sklepowych :) )
Pozdrawiam!

Biohumus'u nie robi sie z dzdzownic kalifornijskich tylko z ICH ODCHODOW.
PS. U mnie w kazdym lepszym ogrodniku mozna dostac biohumus i to z roznych firm.
Pamietam jak jeszcze za czasow OG rowniez ktos (niepamietam juz kto i kiedy) straszyl ze biohumus wycofali ale bylo to nieprawda. Moze u Was w miescie tylko chwilowo nie ma tego nawozu.

Last edited:
G

gelowas

biohumus jest wszedzie, a jak go nie ma tzn, ze sklepik sie slabo zaopatruje :)
prognozy klamia czesciej, niz na to rachunek prawdopodobienstwa wskazuje, nie ma sie co martwic
Ca2, wielki :respect: za twoja roslinke! cudowna! lepiej sie nie dalo wytrenowac!

Mazur, chyba niedlugo bedziesz scinal, czekamy na smoke raport,
please zapodaj nam wszystkim dobry sposob na zrobienie screena do haszu, bo kiedys zaslyszalem, ze twoj to hand made

Fish, Sweet - sami wiecie co chce powiedziec heh ;)

Pozdro, zycze duzo szczescia wszystkim!

hehe wiedzialem ze jak zaw3sze bede jakies ale kochana polska zazrodsc was rzera :D
wrzucilem fotki niektore HC poniewaz wiekszaoc nowych a nawet starych growerow nie obejzala calej gakleri HC wiec nie plakac ... juz nei bede wrzucal pozdro ....

bogusik2

Member
A mi sie podobały takie wstawki :p jakoś tak sie przyjemniej theard czyta... HC osładza nam zycie po prostu ;) hehe
Żeby offa nie robić to napisze cos na temat growshop.pl///
Zamówiłem i potem dowiedziałem sie ze wszystko gites tylko wentyla nie ma na stanie ani u nic ani w czechach... heh 160m3/h, 100mm i 80 kilkazł..
Oczywiscie innego tego typu towaru nie było - kolejny nadający sie wentyl kosztował 380zł ;/ więc tu już mały problem, bo musze sobie sam szukać (brak dbałości o klienta) wentyla o tych parametrach, co powiem że jest ciężkie, jezeli sie nie chce zabulić 160-200zł.. ale coż..
W ten weekend chciałem montować 2 szafe, ale oczywiscie paczka jeszcze nie doszła! Ostro sie wk** ... A propo "co w ogrodzie rośnie Ci?" - na raZie nie cannabis :p już niedługo... <niecierpliwy i sfrustrowany>.. pocieszcie mnie :D pzdr

Last edited:

Biodizel

Member
czy jest jakas roznica medzy pestakami dojrzewajacymi pod HPS a CFL?

meski LR jest juz wyrwany, chce zebrac troche pylku do pozniejszego zapylania LR#2, i LR (wielkosci zapalki hehe)

RD, nie masz wlasnych? wiekszosc juz dawno widzialem, co to za problem przejrzec czyjas galerie, troche czasu, checi, nic prostszego, HC wklejal wiekszosc do poprzedniej wersji tematu, nie ma sensu ich tu znowu umieszczac, nowy temat, nowe fotki ! Hot chyba bedzie mial sie jeszcze czym pochwalic? jak juz wroci

Last edited:
Biodizel tu chodzi o to ze wiele growerow z tego forum wchodzi tylko na jakis czas i nie ma czasu jak Ty ze siedzi wiekszosc na forum ... Wiec moje zdjecia to tylko popropzycja na to zeby kazdy kiedys wziol i obejzal sobie na spokojni cala galerie HC ... Naprawde warto ja polecam ...
A jesli chodzi ogolnie to poco piszesz 10 postow z pytaniami jak mozesz w jednym umiescic 10pytan ...
Kolejna rzecz Kolric mowisz ze wkuriwaisz sie jak pokazuje zdjecia HC a sam napierdalasz posty gdzie sie tylko da hehe ludzie nie ocenajcie kogos jak sami nie jestescie swieci pozdro

G

Guest

teraz ja se nabije posta

ReQuIeM dReAm :listen2:nie pisz nic przez 3 dni
a potem wszystko co sie skumulowało w guwce napisz w jednym poscie
...i będzie gites :bashhead:

Nio nie ? :D

Edit: i nie martw sie o innych growerow ,jak nie ogladali to niech załują :D

peace :wave:

Last edited:

Biodizel

Member
jak komus szkoda czasu na przegladanie galerii, czy wczesniejszych tematow to chyba jego problem

zeby off topa nie robic, to w ogrodzie rosnie mi
icon10.gif

16155P1010538-med.JPG

Last edited:

cardiel

Member
Ej chlopcy, chlopcy.... Wezcie troche na wstrzymanie.... Tymczasowo nie ma moderatora i zobaczcie co za burdel sie zrobil.... Proponuje zeby niektore osoby edytowaly swoje posty i usunely slowa powszechnie uznane za wulgarne....

pozdro Cardiel :smile:

hodowca85

Member
a ja bede inny hehe i zapodam coś z tematu "co w ogrodzie rosło mi...." to jest Chrystal z Nirvany ...krzyzówka F1 (NL x WW) x NL z maja 2004 ...joł...

p.S. Chłopaki przestańcie sie głupio zachowywać...a tym bardziej z tymi postami...kto ma więcej ...przecierz to nie wyścig...chodzi przeciez o to zeby pokazać co potrafisz...
,a nie....

a propo zdięć innych użytkowników IC : :yummy:

p.S. prponuje załozyć nowy thread..wrzucalibyście tam wszyscy zdięcia które się wam wyjątkowo podobają i mają w sobie "to coś" ... co innych urzeka

i wszyscy wtedy moze bedą zadowoleni... :canabis:

Last edited:
madixx said:

Hej! Już ktos tutaj niedawno pisał ze poleca wentylatory dospela.. pisał ze sa nie drogie a w maire ciche! Nie powiem na wlasnym doswiadczeniu bo ich jeszcze nie miałęm okazji uzywac!
Jutro wrzuce fotki :D
Pozdrawiam

Hodowca spoko krzaczki :D :woohoo: Tak trzymać :D :joint:

Last edited:

Latest posts

Latest posts