What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Q_ba1

Member
RD jak ktoś będzie zainteresowany fotkami HC to sobie kliknie magiczny przycisk galeria i gites, nie musisz robić prezentacji.............

hodowca85 ładnie ładnie ;)

.....gdzie ten mazur.....

Azzzzzz

Member
Veteran
Madixx: Juz pisalem o dospelu ale for you powtorze - te wentyle sa zajebiste, bardzo ciche ( cichsze nawet od tych zwyklych lazienkowych 100m3/h ), bardzo tanie oraz bardzo wytrzymale. Bierz w ciemno, napewno sie nie zawiedziesz, tylko wez pod uwage srednice, budlaki potrafia byc spore...

Stay on sky

G

Guest

Q_ba1 said:
.....gdzie ten mazur.....

jest gdzies lecz nie widamo gdzie

a powaznie to niedanwo dopiero wlaczyli mi prad niemialem go od wczoraj wieczor

lampy chlodze wentylatorami pod kazda lampa jeden wentyl
z tym ze nie mam pojecia jaka jest ich wydajnosc wentyle mam z holki chodza pod 220 a wygladaja i dziala idetycznie jak te od kompa do chlodzenia zasialcza tyle ze sa pare razy wiekrze i wydajniesze a tym samy parwie tak samo ciche
temp pod szczytami 26-28 nei stosuje zadnej szyby
w razie potzreby mam dmuchawe wyciagajaca powierze na zewnatrz ale to w cieple dni tylko

gelowas moja metoda to wiadreka i screny mesha identcznie jak to robil hot zanim jeszcze nabyl bubble bugs

Last edited:

LDV

Active member
A jesli chodzi ogolnie to poco piszesz 10 postow z pytaniami jak mozesz w jednym umiescic 10pytan ...
Kolejna rzecz Kolric mowisz ze wkuriwaisz sie jak pokazuje zdjecia HC a sam napierdalasz posty gdzie sie tylko da hehe ludzie nie ocenajcie kogos jak sami nie jestescie swieci pozdro

Powiem krótko... LOOOOOL

IMFO: Jak sie niema co o sobie pisać to sie pisze o innych - ciekawa metoda ;]

Takie pytanie troche na czasie dotyczace LR'ow

Czy w pokoleniu F1 gdy sie krzyzuje LR z jakas inna odmiana (ktora niema w sobie w ogóle genów autoflo raczej i najpewniej) wystepuje stała liczba osobników z autoflo?
Ile ona wynosi? Oczywiscie mowie tak teoretycznie...
Bo kiedys byla klotnia czy jest cecha recesywna czy nie czy jeden allel odpowiada za autoflo czy wiecej itd i teraz kurwa juz sam niewiem jakie sa szanse ze hybryda F1 z lowryderem bedzie miala autoflo...

W pokoleniu F2 jest koło 25% a w F1?

Troche zamieszalem ale kto zna odpowiedz ten skmini hehehe :)

Pozdrawiam!

PS: Mój tajny agent buduje u siebie growboxa totalnie ukrytego praktycznie w "ścianie" hehehe :D Trzymajmy kciuki zeby mu sie udało to bede mogl leciec z kochanym indoorem az sie przeniose na wlasne mieszkanko... Indoor mega konspira ale niestety tylko 250W ;( - przydałyby sie dwa boxy po 250W ;) Wtedy to by byla jechanka heheh

Pozdro

Biodizel

Member
zy w pokoleniu F1 gdy sie krzyzuje LR z jakas inna odmiana (ktora niema w sobie w ogóle genów autoflo raczej i najpewniej) wystepuje stała liczba osobników z autoflo?

teoretycznie 0% osobników z autoflo w pokoleniu F1, wedlug JD, on raczej wie o czym mowi

wszystko sie wyjasni po posadzeniu DF x LR, P#1 x LR, i innych x LR ktore posiadam (duze populacje), ale na 99,99% jest to cecha recesywna, z typowym dziedziczeniem

mam nadzieje ze pomoglem hehe

Last edited:

Wilk

Member
Siemano

W końcu mogłem ruszyć z z moim indoorikiem :woohoo: Cały box jest troche niski ale mysle że dam rade :wink: Wczoraj 4 wyszły na wierzch, 2 się jeszcze ociągają.
W ogrodzie rośną 2x Sensi Skunk x Sensi Star by HC, 2x White Russian x Afghani (HC) oraz 2x PPP pod HPS 150W

Mam nadzieje że wszystko będzie w porządku :joint:

Pozdro

WeedTime

Member
hodowca85 widze ze calkiem dobrze sie ten cross udal, topy i liscie widac cale ociekaja zywica, super !

a co do wrzucania nie swoich fotek to nie jest to nic zlego ale moim zdaniem wypadalo by sie kogos najpierw zapytac czy mu to nie przeszkadza... bo moze wcale nie chce ich tu pokazywac...

pozdr.

Last edited:

LDV

Active member
teoretycznie 0% osobników z autoflo w pokoleniu F1, wedlug JD, on raczej wie o czym mowi

wszystko sie wyjasni po posadzeniu DF x LR, P#1 x LR, i innych x LR ktore posiadam (duze populacje), ale na 99,99% jest to cecha recesywna, z typowym dziedziczeniem

mam nadzieje ze pomoglem hehe

no wlasnie liczylem na Ciebie ze mi pomożesz!
Dzieki, wlasnie tak myslalem tylko nie bylem pewien do konca bo juz tyle teori czytalem ze sie pomieszalo troche hehehe :)

No i sie dziwilem i dziwilem a moje zdzwienie powiekszalo to ze kiedys (moze nadal nie orientuje sie) mozna bylo w seedsbankach kupic LR x (costam) i pisalo ze autoflo wynosi 50%...

Ja wlasnie tez mam teraz troche duzo nasion LRxEG F1, LRXEG F2 i musze wymyslic co z nimi ciekwego zrobic moge...

Ogólnie to jesli to cecha recesywna to trudno jest cos ciekawego zrobic z crossa z lr'em pare lat hodowli na wieksza skale i selekcji, hujuwka jednym slowem moge juz sobie dac spokoj... :/

Korlic

Member
Kolejna rzecz Kolric mowisz ze wkuriwaisz sie jak pokazuje zdjecia HC a sam napierdalasz posty gdzie sie tylko da hehe ludzie nie ocenajcie kogos jak sami nie jestescie swieci pozdro

RD
"Przyznam się że denerwuje mnie jak wrzucasz tutaj fotki HC, nie lepiej dać linki ? :)"
Przeczytaj to kilka razy.. Popierwsze- denerwuje :) Po drugie- nie lepiej dać linka, net się męczy ładując po kilkanaście obrazków na strone- pomyśl troche o ludziach z modemami lub ze słabszymi łączami. Co do drugiej części twojej wypowiedzi- ja nie przyczepiam sie że TY napierdalasz postami, bo prawde powiedziawszy to dobrze :) Taką postawą rozwijamy tylko forum, grunt to wnosić coś nowego do tematu. (BTW mam 11 postów- rzeczywiście NAPIERDALAM OSTRO xD)

Big Green Worm
Hehe :) Ja byłem przekonany że Biohumusa robi się z samych dzdzownic :) Ale teraz zaczynam rozumiec dlaczego zawsze ten nawóz śmierdział mi H2S :]

Biohumus:
Kompost uzyskany przy intensywnym współudziale dżdżownic nosi nazwę biohumusu (inne nazwy: kompost koprolitowy, wermikompost, kompost dżdżownicowy). Cechuje się on szczególnie korzystnymi właściwościami w porównaniu z kompostem otrzymywanym metodami tradycyjnymi. Uzasadnia się to tym, że biohumus zawiera w dużych ilościach enzymy i mikroorganizmy, związane z metabolizmem dżdżownic. Wprowadzenie takiego kompostu do gleby pobudza jej życie biologiczne, w rezultacie czego nawet toksyczne związki metali ciężkich przekształcane są w trudno przyswajalne przez rośliny połączenia chemiczne tych metali. W każdym bądź razie uważa się, że omawiany kompost ma właściwości detoksykacyjne. jego stosowanie może mieć szczególnie duże znaczenie dla gleb, które utraciły zdolności samooczyszczania się wskutek skażeń.
http://www.republika.pl/podszarotka/index1.html?http://www.republika.pl/podszarotka/biohumus.html

Hehe :) Moje wątpliwości zostały rozwiane ;) Pozdro! Jak P_T dostarczy mi fotki WSów moich to wrzuce:p Pozdrawiam!

a co do wrzucania nie swoich fotek to nie jest to nic zlego ale moim zdaniem wypadalo by sie kogos najpierw zapytac czy mu to nie przeszkadza... bo moze wcale nie chce ich tu pokazywac..

HC, wrzucił te fotki na ICmaga co jest równoznaczne ze zgodą na rozpowrzechnianie ich w ramach serwisu :p Nie opuściły ICmaga więc nie jest źle :]

Last edited:

hodowca85

Member
Ogrodnik PL16, Q ba1 , WeedTime : Dzieki chłopaki :wave:

WeedTime said:
a co do wrzucania nie swoich fotek to nie jest to nic zlego ale moim zdaniem wypadalo by sie kogos najpierw zapytac czy mu to nie przeszkadza... bo moze wcale nie chce ich tu pokazywac...

Masz racje z tymi prawami autorskimi...nalezy sie najpierw zapytac...
z drugiej jednak strony komu sie będzie chciało fatygować ...

A co do tego Chrystala z Nirvany - to nie jest mój cross ,tylko takiego go kupiłem w 2004.To było dokładnie to:
http://www.nirvana-shop.com/product_info.php?currency=PLN&products_id=38&language=po

Teraz Nirvana pod nazwą Chrystal ma juz coś innego:

https://www.seedboutique.com/store/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=163

ciekawe czemu?? :confused:
szkoda ...

polak

Active member
hodowca85 said:
a ja bede inny hehe i zapodam coś z tematu "co w ogrodzie rosło mi...." to jest Chrystal z Nirvany ...krzyzówka F1 (NL x WW) x NL z maja 2004 ...joł...

z tego co pamietam to to jest white rihno.... troche zmutowany bo rosly caly czas liscie trojpalczaste.... Zdjecia widzialem na hyper jakis czas temu, ale czy na 100% to byl whiterihno? Cholera sprawdze na drugim kopmpie bo zapisalem je sobie

hodowca85

Member
Jakie White rino ???:nono:
To akurat jest Chrystal ...

A to zmutowane co widziałeś kiedyś na hypciu to był mój Ak-48:
hehe :wave:

Last edited:

Fish131

Active member
17 dzien Grapefruitow... 3ci dzien vega pod HPSem, mysle ze im wystarczy.
Dzisiaj beda mialy pierwsza noc i zaczynam foto 12/12...

Azzzzzz

Member
Veteran
ESxWW 16 dzien

ESxWW 16 dzien

Rosnie wlasny cross WWxES (Early Special), roslinki obecnie maja kolo 16 dni od zrzucenia skorupki, zdj sprzed paru dni. Jada sobie 18/6 pod 250, puki co tylko sladowe dawki nawozu...
Z tego co widze to z 3 roslinki na bank beda purple, ES ma spora tendencje do zabarwiania sie wlasnie na ten kolorek.
Bardzo mnie interesuje taki maly mutant, ktory tylko rozwinal liscienie( chyba tak sie nazywaja te dwa pierwsze listki) i nie ma zamiaru robic nic wiecej, od ponad tygodnia liscienie sa ladne zielone z czego wnioskuje ze to nie obumieranie korzeni czy jakies gnicie a poprostu niedorozwiniety mutant. W srodku nie moge dostrzec zadnyc wychodzacych pierwszych lisci, poprostu miedzy liscieniami nic nie ma... mial ktos cos takiego ??
Od poniedzialku planowane jest przelaczenie na 12/12 do czasu pokazaniu plci, a pozniej powrot do wega.

ps. Sory za jakosc zdj ale min przez to nie zamieszczam wielu fotek na foru, nie mam ich czym robic zeby byly ladne.

Pozdrawiam :lurk:

Korlic

Member
Tak jak obiecałem- fotek ciąg dalszy. (podziękowania dla Pana_Tratalinskiego- czesci z tych fotek istnienia nawet nie podejrzewałem :p)
A więc, generalnie fotki są z flo, z różnych okresów czasu :)

11/17/2006

12/01/2006

-Święta prawda :) Ogólnie fajne zielone wiaderka produkują.

12/10/2006- roślinki już dogrzewały się pod HPSem ;) Ostatnie dni z ich życia, pożyły jeszcze koło tygodnia i harvest :]

:] Palenie niestety bez curringu, suszone najpierw głowami do dołu na sznureczkach 4dni, potem nocka pod HPS i do worków :) Smak miało bardzo przyjemny, ziołowy, zapach osiedlowej trawki ten typ blokowego kozaczka sprzed 2 lat ;) Jeden duży buch wystarczał aby mieć ciekawe loty :] Chociaż bez obawy można było spalić większe ilości bez obawy że spędzimy najmilsze chwile z głową w muszli toaletowej. Niestety palenie miało jeden mankament- gryzło, szczypało i co tam jeszcze mogło :p Nie dało rady z nim wygrać. Przy paleniu wyglądaliśmy jak żółtodzioby każdy bo 2-3 buszku dusił się i charczał jakby pierwszy raz miał stuffa w płucu :) Plon- ~25g. Oceniajcie jak wam sie podoba! Pozdro!

Last edited:

Biodizel

Member
grow moze byc hehe, ale po co suszyles pod HPS'em? szybkie suszenie, bez curingu, i efekty jak opisales

co wy na to?

when they is couple days to harvest, turn the lights off, and keep your plants in complete dark, for 1-2 weeks, smoke will not be harsh, even when not cured long, chlorophyl will disappear, plants and buds will looking yellow, almoust gold when dryed, and the potency is unbelievable, copmared to the same clones that was let groweing typically, when they will be rady, cut them, and dry in darkness too

Last edited:

Korlic

Member
Biodizel
Z mojej niewiedzy :] Po 4 dniach obrałem budsy z gałązek i wrzuciłem do pojemnika i suszyłem pod wiatraczkiem, ale nie pomyślałem o pleśni- suszyły się w sporej wilgotności (piwnica), ale za późno pomyślałem i dałem pod HPS, troche sie nawet przesuszyły i po HPSie spryskałem delikatnie wodą i leżały 2 dni jeszcze w ciemnościach. Ogólnie smakowo były dobre jak na "curing" pod HPSem tylko że dusiły :p

O trzymaniu plantów po flo w ciemnościach też słyszałem- z tego co pamiętam userzy wypowiadali się że generalnie chodzi o to aby dostarczyć roślinom dawke stresu- nakłuwanie łodyg, trzymanie w ciemnościach. Wg. mnie ciemność wpływa na roślinne jako czynnik stresujący, i wtedy liście starają się zaopatrzyć kwiaty w wartości odżywcze aby mogły przetrwać kryzys- efektem tego jest usychanie liści i oblanie się topów żywicą :)

Biodizel

Member
no tak, ale tu jest mowa o trzymaniu roslin 1-2 tygodnia w ciemnosci, a nie 2-3 dni hehe, taki curing jeszcze na krzaku? usuwanie chlorofilu, to jak polozenie jakiegos przedmiotu na zielonej trawie, na podwórku, po kilku dniach, po usunieciu przedmiotu, zielone do tej pory rosliny, sa zolte, czasami wrecz biale, zeby do tego doszlo musza zyc (nie moga byc sciete), i jednoczesnie musza byc pozbawione dostepu do swiatla, nie jestem do tego przekonany, ale moze sprobuje

o zwiekszeniu mocy sie nie wypowiem, choc wiadomo ze THC degraduje czesciowo na swietle, w nocy sie odbudowuje (jesli mozna to tak nazwac)

Q_ba1

Member
my.php

A tu dwa grapefruity mojego znajomego, seeds od female seeds, hps 150 watt i takie tam...
krzaki troche sie różnią... eee, niestabilność... szykują sie dwa całkiem rózne phenos (przynajmniej z wygladu), wykluczam karła bo krzak który mógłby być karłem za dobrze rośnie...
Mieliscie podobne przygody z grapefriutem?

Last edited:

Latest posts

Latest posts