What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

BlinD

Active member
Siemanko..
dzisiaj zakonczylem zbiory i suszenie ;p
palenia wyszlo 300-400 sztuk z 3 plantow ktore jako jedyne przezyly bo byly w doniczkach 3/4 lata ;p Odmiana Ruderalis Skunk.. jak zawsze od 3 lat taka sama..... dla mnie bomba ;] niedlugo dorwe kabel od aparatu bo zgubilem to wrzuce conieco ;p..
teraz chyba zaczne znowu lekko sie udzielac na forum bo przekazuje wiedze znajomemu bedzie mial WW nirvana f3. (chyba).. pod 150w
pozdro

Ganja Smile

Active member
heheheh no blind mowisz ze masz ucznia?:D

moja MOD szaleje wyciaga sie a juz dawno sie styka z lampa a smutno mi jej szczyt przycinac :( cala reszta tez nie szczedzi zmienilem ziemie i rosna jak na drozdzach w ostatniej selekcji zostalo mi 5 kobiet :)
Tez nie mam aparatu ale mysle ze dzis bede mial okazje zrobic fotki :)

nO i K++++++++++ 4everyone ;)
pozdro

Last edited:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^nie musisz przycinac szczyta, zlam lodyge w odleglosci ok 15-20cm od gory, tak zeby szczyt "patrzyl" w dol, i przytwierdz go w tej pozycji za pomoca kawalka drutu lub sznurka do lodygi.

Tak mozna odzyskac troche z nadmiernej wysokosci rosliny, robilem tak niedawno juz ktorys raz z kolei i dziala swietnie.

pozdr, kov

darek1917

Member
Mam jeszcze pytanie do moderatorów tzn.dostałem private messages i nie moge odczytać.czy to dlatego ,że musze mieć 50 postów na forum??

Kanaba

Member
BlinD, no dawaj dawaj te fotki ;p bo interesuje mnie ta odmianka na out 08 :D Mowisz doszly Ci na oucie? ;> spoko :D pzdr

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
darek1917 said:
Mam jeszcze pytanie do moderatorów tzn.dostałem private messages i nie moge odczytać.czy to dlatego ,że musze mieć 50 postów na forum??

Tak...

LDV

Active member
darek popisz troche na zagranicznych forach w growlogach ze super trawa itd, bo tutaj to sie bedziesz pare tygodni męczył...

doktorek mógłbyś zrobić zestawienie tego co miałes na outdoorze, kiedy ścinałeś, jak materiał wygląda (dojrzałość), moc, zapach i ogólne podsumowanie?
Wielu użytkowników (w tym ja) byłoby bardzo wdzięcznych :)

Pozdro

G

Guest

LDV said:
doktorek mógłbyś zrobić zestawienie tego co miałes na outdoorze, kiedy ścinałeś, jak materiał wygląda (dojrzałość), moc, zapach i ogólne podsumowanie?
Wielu użytkowników (w tym ja) byłoby bardzo wdzięcznych :)

Pozdro

…hmm wyglądało to tak- zestaw pestek na out w tym roku był bardzo urozmaicony. Większość „firmowych” pestek miedzy innymi Apollo 11 – Dr. Chonic, Nigerian Nightmare – Reeferman Seeds, Santa Maria – No Mercy
Skunk Special - Femaleseeds, Purple Star – Dutch Passion
Passion#1 - Dutch Passion, Top 44 – Nirvana ładnie wykiełkowała następnie w drugiej połowie kwietnia 10cm sadzonki powędrowały
na wcześniej przygotowane spoty. Każdy pomidor trafił do osobnego dołka :/ w których znajdowała się ziemia osmocote 3w1, po garści amofoski, dolomitu, kurzaka i słomy. Cieszyłem się bo roślinki pomimo małych przymrozków i ogólnie słabej pogody ładnie się rozwijały. Będąc szczęśliwym posiadaczem pestek od znanych mi użytkowników forum na początku maja postanowiłem ze zrobię jeszcze jednego spota który okazał się strzałem w 10 bo w sumie prawie wszystkie pomidory które obierałem z liści w tym roku pochodzi z niej. Łodygi (na wysokości 10-30cm) pomidorów wcześniej wysadzonych podczas krótkich letnich upałów (prawie wszystkie) zostały ogryzione wokoło hmm wydaje mi się ze to sarny lub zające. Preparaty(sarna stop) i patenty których używałem nie dały rady wiec od prawie umierających określonych już panienek pobrałem klony do szafy pod 400W. Odmiany które wybrałem na tegoroczny out ładnie się rozwijały i nie było żadnych problemów, wcześnie pokazały płeć i myślę ze spokojnie by było lade palenie no może t44 trochę się ociągał. Krzaki były duże lecz systematycznie ogryzane nie dały rady i 90% uschło.
To co zostało ścinałem systematycznie co sobotę zaczynając od 6pazdziernika
Na początek sativa od G hmm duże krzaki zero problemów z karmieniem, budsy puszyste hehe materiał stosunkowo luźny i tu chyba się pośpieszyłem(może dlatego ze złamałem rękę i zamieszanie z tym związane popieprzylo wszystkie plany) palenie wyszło bardzo łagodne w działaniu, używaliśmy jako wypełniacz do blantow :)
Passion ścięty na początku października to liściasty, zbity, aromatyczny materiał, nawet spoko klepie
Happy Mix wiadomo od kogo hmm trawa luźna, cudownie pachnąca (guma Donald) moc średnia na wesoło…
WW freebie z canabis.fr chyba pokolenie naszej maskotki i wybitnego ciastkarza Bogusia bardzo ładnie pachnie, również zbite i liściaste wyszło pod słoneczkiem, znajomi wytypowali ze to najlepsza odmianka która mialem w tym roku hmm
NL od P to hit sezonu, ogromne drzewa hehe myślałem ze nie dam im rady jedna ręką :) roślina silna, trzymałem najdłużej do 27pazdziernika i nie zauważyłem pleśni ( stosowałem zapobiegawczo Amistar 250 S.C. w sumie cztery opryski co 7 dni ) fioletowe i zielone pheno zdecydowanie mniej liści budsy zbite twarde, zapach intensywny pachnie jak komercyjna dobra trawa z ulicy. Trudno mi się doszukiwać podobieństw do NL bo miałem go na siatce i wyszedł zupełnie inny ale o tym później :) można zauważyć dobra rękę i talent pana P. palenie w większej ilości powoduje chwilowy paraliż…gratulacje !!!
Przyznam się ze potraktowałem w tym roku out trochę z buta chcąc się przekonać czy np. warto kupować ziemie, czy nie lepiej zainwestować w mix podłoża i nie łatać co tydzień podlewać po prostu dbać o ogródek ryzykując tym ze ktoś nas namierzy i zetnie krzaki przed nami itp. Wyszło na to ze podlewać trzeba, konsystencja podłoża ponad wszystko, zastanawiam się czy nadmiar azotu podawanego w granulacie do gleby nie powoduje iż szczyty są bardziej liściaste? Dobrze jest ogrodzić lub osłonić pomidorki jak to niektórzy zrobili w tym roku, a w ogóle to potrzeba trochę szczęścia żeby na out wszystko zaskoczyło :)
Nie stosujcie syntetycznych polimerów, żelów ogrodniczych itd. – miałem pod wszystkimi krzakami i nie sprawdza się, krzaki podlewane dodatkowo w znacznie lepszej kondycji
Ripen z GHE na out raczej nic nie daje, myślę ze niesprzyjające warunki nie pozwalają wykazać się temu specyfikowi hehe w szafie tez zapodałem – pojawiło się więcej żywicy i włoski robią się w większości brązowe czyli jest ok a i jak to szok kiedyś napisał nie zastanawiasz się kiedy ścinać a może jeszcze kilka dni itd. tylko lejesz ripen i za 10 dni pod nóż hehe pozdro szok’u.

darek1917 said:
dr.greenthu jak ten skunk special radzi sobie na out??jaka trawa??
Niestety nie przeżył na out ale pomimo plagi przędziorków dal rade pod 400W i tak jak mowi cheech and bong jest to numero uno trawa szkoda ze miałem problemy z ph i szczyty nie są rewelacyjnej wielkości. Co tu dużo pisach ehe Po prostu skunk special dla tych co lubią skuna a ja do nich się zaliczam odmianka do przetestowania i wbrew pozorom ten z female wcale tak wybitnie nie pachnie podczas uprawy. Suszy się jeszcze t44 i nl ale to może innym razem hehe
Pozdro all

1007050ld5.jpg

Flo

Member
siemka.
nie zaglądalem do was przez jakiś czas ale już mam tą możliwość.

dr.greenthu, escobar, azzzzzz wielki respekt. oczywiście wszystkim zajebiście rośnie. gratuluje.

mam pare fotek ze swojego ogórdka. roślinki już prawie gotowe.

pozdr.

castlevania

Member
witam! to moj pierwszy indoorek z którym nie poszło zbyt dobrze:( od poczatku oznaki niedoborów i marnie to wszystko widze, zastanawiam sie czy nie zacząc od nowa z moja sprawdzoną odmianą, rosliny na fotkach w 10 dniu flo, 30 dni wega miały nie wiem co z nimi było ze takie marne, jak myslicie trzymac je dalej czy nie warto marnowac pradu i jechac od poczatku? pozdro chłopaki !!

castlevania

Member
sa juz w docelowych 8 L donicach z poprzedniego indorka ktory wtedy wyszedł mi całkiem niezły (zdjecia w galerii), jednak moje pierwsze zakupy w polskim seedbanku okazały sie kiepskie :( jednak co swoje fasolki to swoje , nie wiem potrzymam je jeszcze i zobacze co sie stanie, jak cos zaczynam wszystko od nowa pozdro !!

Escobar

Active member
Siema
Napisz moze cos wiecej o ziemi i nawozach jakie stosujesz jaka lampa etc rozumiem ze pestki to arjans haze#3?

castlevania

Member
ziemia najzwyklejsza z ogrodniczego, moze to własnie przez nią. przy ostatnim indorku stosowałem substral z nawozem,a ta jest bez niczego, nawoz tradycyjnie kalifornijskie dzydzowniczki (biohemus) i teraz na flo chciałem Planton K, odmiana AH#3 fem , w białej doniczce WW regular ( najłądniej sie rozkrzaczył ale cos czuje ze to facet:( )

Escobar

Active member
Wiesz wydaje mi sie ze moze byc opoznienie 2tyg z powodu tej choroby a skoro roslinka juz jest zdrowa to powinno byc teraz ok:)

ponizej white rhino ok 30dnia flo next

white widow 35d

Z moich obliczen wynika, ze nie wystarczy mi cannaboost do konca uprawy wiec sie zastanawiam czy boosta nie zostawic dla 2 roslin i dokupic ripen i diamond nectar czy jednak zostac przy cannaboost?

Flo

Member
kilka dojrzalych roślinek poszlo pod nóż.

VxRs wyszedl tak jak powinien

oraz marniutki MSxSh o dziwnym zapachu marchewki :chin: (prawie identyczny jak u mojej AHKxDP)

G

Guest

Castle, witaj chłopie!! Dawno CIę tu nie było...
Niestety Twoje crossy zostały u mnie skradzione lub w stadium baaaaaaardzo niedojrzałym spoczywają u mnie w słoju na czarną godzinę. Rosły pięknie... może innym razem się uda coś jeszcze ten tego...
Jeśli chodzi o Twoje roślinki ... hmmmm... Jeśli masz pestki i nie żal Ci tych maleństw... wywal te stare i zacznij od nowa. Ja bym tak przynajmniej zrobił. Rośliny, które zaczynają ostro już do końca zazwyczaj dobrze dają. Te którym w młodości nie poszło różnie się zchowują a już na pewno nie dadzą Ci takiego plonu jak te pierwsze. Ale wiesz... ja mam tylko jeden in w swoim życiorysie. w dodatku kompletnie nie udany...

Latest posts

Latest posts