What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

tomato

Member
Veteran
to i ja pokoloruje :rasta:
przedwczoraj postanowilem sciac wszystko i wybralem sie ostatni raz na spoty. niestety ktos byl szybszy odemnie i scial mi emhh....ale z pustymi rekoma nie wrocilem hehe. pod noz trafil dp i emhhchemonl. strasznie kompaktowe urosly mi te planty, ale moze dlatego nikt ich nie znalazl...jak na pierwszy out to i tak jestem zajebiscie zadowolony . dzieki panowie za wszelkie rady i pomocna dlon, wielki szacun dla was :headbange
dp

emhhchemonl

pozdro :rasta:

G

Guest

hodowca zajebiscie :) jak masz za duzo to mozesz mi oddac troche hehehe :) of course joke. Nie wiadomo ile by bylo to i tak jest za malo, takie moje oto motto. he.

co do pytania ganja smile, mysle ze zle on je sformułował, chodziło mu pewnie o to ze dał je na 12/12 i zobaczyl płec i teraz chce znow na 24/0, tak? jezeli o to chodzilo to nic nie powinno sie z nimi dziac. Duzo growerow tak robi by zobaczyc jaka plec.

Czy jestem dumny ze bylem uzytkownikiem OG, tak... i hodowca nie naprezaj sie tak prosze, wszyscy badzmy w pozytywnej atmosferze, wiadomo na og byli wspaniali growerzy (kopernik i inni) ale tu jest to samo jak np wlasnie ty hodowca (lol ale wazeliniarstwo, no ale co zrobic). Tu tez czuc ten klimat jak na og, no ale zrozum ganja smile'a bo lezka w oku sie kreci na wspomnienia o og :) Tak wiec peace and smoke your outdoor herb :)

hodowca85

Member
h9tric said:
]Czy jestem dumny ze bylem uzytkownikiem OG, tak... i hodowca nie naprezaj sie tak prosze, wszyscy badzmy w pozytywnej atmosferze, wiadomo na og byli wspaniali growerzy (kopernik i inni) ale tu jest to samo jak np wlasnie ty hodowca (lol ale wazeliniarstwo, no ale co zrobic). Tu tez czuc ten klimat jak na og, no ale zrozum ganja smile'a bo lezka w oku sie kreci na wspomnienia o og :) Tak wiec peace and smoke your outdoor herb :)

wiem, moze troszke sie uniosłem ,sorry za to :) ostatnio jakis rozdrazniony chodze.
,a tak wogóle to też byłem na overgrow.

pozdro ! i PEACE ! :headbange

G

gelowas

Nie gramy sie licza, tylko jakoszcz i zabawa hehe
Hodowco85, widze masz mega smiszny sposob suszenia, ale jednoczesnie skuteczny, bardzo ladnie wygladaja twe budsy, jak z coffeshopu, winszuje udanych lowow.
Sam dzisiaj 3godz bawilem sie suszarka do wlosow, nie chcac ryzykowac numeru z zeszlego roku (sasiad poczul 'swad gazu' na parkingu 50m za blokiem, gdy uzywalem wozkowni do wieszania wiazanek).

Bezpieczenstwo na chlopski rozum - polska policja dziala, gdy musi, tj gdy ma wezwanie, bo np zaniepokojona matka sprawdzila w historii, ze 15-letni synalek tutaj zaopatruje sie w trawke, uprzednio znaleziona w szufladzie. Sadze, ze dopoki wiekszosc z nas przynajmniej bedzie sie starala zachowac pozory dzialalnosci hobbystycznej dopoty obejdzie sie bez wtop i dalszych konsekwencji. Chociaz z drugiej strony skoro wielu userow pochodzacych z bardziej cywilizowanych krajow ze sluzba o realnej dzialalnosci prewencyjnej, gdzie -o dziwo- mj jest rowniez niedozwolona, posiada mega ogrody i mega kule haszu to MY polskie ziomki mozemy byc spokojni o te 3 roslinki na dworze, czy tez 50g na uzytek wlasny.

Mozna sie udupic konkret nie przez forum, tylko przez nieostroznosc, stad
kacik porad:
- nie trzymamy w domu suszu, pustych pacynow, wagi, uzywanych akcesoriow do palenia
duzo lepszym pomyslem jest znalezienie schowka u niepalacego kolezki, czy tez na dzialce za miastem, w ostatecznosci pomieszczenie, ktore jest wspolwlasnoscia mieszkancow (wozkownie, suszarnie, pralnie, pomieszczenia gospodarcze) moga -jak sadze- spelniac taka funkcje
- nosimy przy sobie ilosc zaplanowana na spalenie w 1 opakowaniu (pod wplywem latwo cos zostawic na wierzchu lub zgubic)
- na dworze/imprezie trzymamy majeranek W MAJTACH lub USTACH, do pierwszej opcji przewaznie nikt nie zaglada przy rutynowej kontroli, jednak druga jest bezpieczniejsza, bo mozna polknac (a samo bycie pod wplywem nie jest karalne)
Do 2giej opcji polecam opakowac w folie sniadaniowa, latwo sie lyka i nie zamoknie :)
- przez telefon nie mowimy o trawce narkotycznej, tylko o koszulkach, plytach cd, etc. smsy w ogole bym wykluczyl
- drobne pieniazki regularnie wplacamy na konto kolezki, w razie nieprzyjemnosci nie stracimy wowczas calych oszczednosci (na poczet przyszlej grzywny, ktora gwarantuje, ze nie bedzie nizsza, niz konfiskata), a takze pomoze to uniknac zarzutu dilerki, szczegolnie gdy nieszczesliwie wejdziemy w posiadanie znaczonych banknotow.
- fon proponuje na karte, warto zastrzec numer, a przypalowe numery na liscie kontaktow ukryc pod smisznymi nazwami (latwiej zapamietac) np talib, cegla, gowno, maciek z klanu...etc
- nie ma co liczyc na szybki zarobek, a raczej na szybka wtope. Imprezy masowe, koncerty, dyskoteki, miejsca gdzie wszedzie jest cala rzesza 'klimatycznych' gapiow nie sa ok. Mlody pan wladza doskonale wie jak sie odziac, wtopic w tlum, nie wzbudzac podejrzen, przeprowadzic szybka transakcje na spisanych pieniazkach, ostatecznie dorwac pod klubem.
- a najwazniejsze: gdy juz jestesmy udupieni to trzymamy fason i na szereg natretnych i nieprzyjemnych pytan odpowiadamy 'nie wiem' , 'nie znam' , 'znalazlem' bo i tak obiecanki cacanki sw mikolaja sie nie spelnia haha

Przede wszystkim kazdy powinien zdawac sobie sprawe z tego, co mu grozi, bo po roku kryminalu lekka reka nie wroze powrotu do edukacji/pracy (zaswiadczenie o niekaralnosci), czy dziewczyny. Sorry za wywod, skoro mowa o bezpieczenstwie, a dodatkowo ostatnio u mnie na wsi zle sie dzieje to nie moglem sie powstrzymac. Moze jednak nie dla wszystkich kwestia bezpieczenstwa jest jednakowo oczywista.
Pozdro, acha, licho nie spi!

PS. tez bylem na og, jestem teraz ol yeah? :headbange :headbange :headbange :headbange :headbange

Azzzzzz

Member
Veteran
Hodowca: Patent z suszeniem za zaslonami rozwalil :> :> polak to ma pomysla :>, a tak na powaznie gratuluje plonu i przyjemnego pozytkowania zycze :>
Kov: hold dla twych slow bo prawda sa one i tylko prawda :>

LDV

Active member
OCZYWI?CIE R?KAMI I NOGAMI PODPISUJE SIE POD TYM CO MOWIL GELOWAS! Chcia?bym tylko doda? ze na komendzie najlepiej powiedziec: NIE PRZYZNAJE SIE DO WINY, ODMAWIAN SK?ADANIA ZEZNA?, WYJA?NIENIA Z?O?? W S?DZIE W OBECNO?CI ADWOKATA.
Wczesniej nale?y sie oczywi?cie zapyta? w jakim charakterze nas przes?uchuj? i jesli nie bedzie mo?liwa odmowa sk?adania zezna? to nasza odpowiedzi? staje sie NIE WIEM nawet jesli jest ona najbardziej bezsensu.

LDV

Active member
Sorry za post pod postem ale z telefonu moge tylko 450 znaków zrobic.
WIEC mówimy NIE WIEM jesli nie mozemy odmówi? sk?adania zezna? (chyba tylko przed s?dem jest obowi?zek sk?adania zezna? ale nie jestem pewien). Wiec mówimy NIE WIEM bo w s?dzie sie powie ze bylo sie zastraszonym, przestraszonym itd. Nie polecam zmienia? zezna? bo wtedy jestesmy ma?o wiarygodni dla s?dziego i radz? udawac przed prokuratorem przej?cie ta sprawa takie mega w huj

LDV

Active member
wykaza? sie inicjatywa, prosic, b?aga?, pisac podania. Nigdy nie udawac cwaniaka. Ubiera? sie schludnie ale bez wielkiej pompy czyli na normalnego statystycznego kujona ze tak powiem. Wyra?a? sie p?ynnie i poprawn? polszczyzn? i z szacunkiem i przej?ciem do s?dziego itd. Mowie wam, to sa wnioski praktyczne wyci?gni?te dziki wielu godzina sp?dzonym w s?dzie na ró?nych sprawach jako obserwator

LDV

Active member
i rozmowa prywatnym i lu?nym z s?dziami, prokuratorami i adwokatami w których np s?dzia mowil nie tylko jak powinno byc ale tez jak jest. I PAMI?TAJCIE LEPIEJ ZROBIC Z SIEBIE UZALE?NIONA OFIAR? KTORA ZBLADZI?A NIZ WYRAFINOWANEGO DILERA KTÓRY ROBIL TO DLA SIANA ITP...

Sorry jeszcze raz za post pod postem ale uzna?em ze jest to dosyc wazne. pozdro i do zobaczenia!

G

gelowas

Tak Leonardo, raczej masz racje, ALE wiesz dlaczego 90% malolatow robi inaczej (poza niewiedza oczywiscie)? Bo jezeli bedziesz im tak mowil i nie zgodzisz sie tym samym na dobrowolne poddanie sie karze to niemal pewne, ze przesiedzisz 48h na rozpoznaniu w 1 osobowej celi 1x1m kw w oczekiwaniu na rozmowe z prokuratorem, masz prawo do posilku raz na 12godz, jezeli stroze prawa beda mieli koncepcje, azeby zawiezc Cie na glowna komende do stolowki (sa szanse), aha, ale jak ich tak wkurwisz to szczerze watpie, azeby ktokolwiek mial koncepcje pojsc z toba do kibla czy po wode (male szanse). Za to, ze dostaniesz po zebrach, czy po pietach, czy obudza cie jak juz zasniesz po kilkunastu godzinach sa duze szanse. Smieszne. W rezultacie w chuj osob godzi sie dobrowolnie poddac karze, oczywiscie karze z gornej polki.

PS. LDV, jasne, ze nie ma sensu zmieniac zeznan, szczegolnie tych pod ktorymi zlozyles podpis, te wczesniejsze np w lodowie mozna chamsko przekrecac wedlug uznania, chociaz 15-latkom nie polecam tego robic, w tym wieku lepiej palic glupa od poczatku do konca, zeby wyjsc z sytuacji bez szwanku i nastepnego dnia lapac dyma na przystanku o poranku hehe.

P2. Pewien moj GURU z tego forum powiedzial ostatnio madra rzecz. Jak masz przypal za posiadanie to warto pojsc do psychologa i grac uzaleznionego. Masz zabezpieczenie na przyszlosc. Nastepnym razem jak cie zawina i spytaja, czy byles leczony psychiatrycznie to odpowiesz TAK, od uzaleznien. Sad zamiast wpierdolic ci 3mies czy zawiasy prawdopodobnie skieruje cie na obowiazkowe wizyty u psychologa, czy jakiegos monaru, nie wiem. Na pewno to duzo lepsze opcje. No i nie mozna tym samym wykluczyc przyszlego posiadania subst psychoaktywnych, wiec kazdy kolejny przypal -jest szansa- ze wlasnie zakonczy sie ponowna 'kuracja'. Fajno, co?

'chlopak frajerzy, zycie stwarza sytuacje trudne,
podwinie sie noga wtedy morda na klodke,
napierdalasz z ucha to zbieraj na trumne,
slodki smak zemsty poznasz predzej czy pozniej'

Last edited:

LDV

Active member
no wystarczy znac swoje prawa i ich sie domaga?, jesli nie chca isc do wc z toba to nigdy nie wychodzic samemu. Moj znajomy mial taka sytuacje i dosta? dodatkowo wyrok za prób? ucieczki bo psy specjalnie zostawi?y otwarte czy jakos tak to bylo. No i sprzedawanie psom nic nie da, jak juz to prokuratorowi ale wi?kszo?? ludzi sprzedaje bo sa mietkim hujem robieni wiec i tak do prokuratora ma?o kto wytrwa.

Ganja Smile

Active member
@hodowca widac ze napięty jestes ostatnio ;) moim pytaniem chcialem tylko potwierdzic obawy, przez rok nie mialem kontaktu z roslinami bo nie mialem mozliwosci wykonczenia boxa.. Nie dziw sie ze pytam bo nie pamietam wszystkiego dobrze i otoz to bawilem sie fotoperiodem dlatego mialem obawy i wolalem spytac :)

Ja sie nie obawiam :) ufam ze załozyciele tego forum dbaja o nasze bezpieczenstwo

gigi

Member
hej panowie wstawia kazdy z nas fotki ale kto nam udowodni ze to sa akurat nasze fotki . Przeciez zawsze mozna powiedziec ze to z internetu i tyle i za co was oskarza za to ze sobie fotki z neta sciagacie?? bzdura
--------------------------------------------------------------------------------------
@HC pelen profesjonalizm (respekt)
@Hodowca mistrzostwo

a mi sie skonczyl dobrobyt i 150g z ES poszlo juz z dymem

sorry za to ze nie pisze Polskich znakow ale mi sie nie chce :p

Last edited:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Sprawy moze istotne...

ale nie widze na tej stronie zadnych obrazkow

Kolorować a nie gadac! :D

szczycik c99 f2 w ciazy

4497c99_f2_seeded.JPG

pozdr, kov

Azzzzzz

Member
Veteran
HEj, z tymi fotkami to raczej oczywiste, ja tam szukam fotek po innych forach i je zamieszczam, powiedzcie ladne nie ? :> :

WYDxWR 55flo:

A tu ferajna klonow WYDxWR, NL, oraz dwie zenskie Cinnamony:

Pozdr

LDV

Active member
Witam po ogólnie nieobecności!

bo to co robiłem wcześniej ciężko nazwać obecnością.

Troche ostatnio nasmiecilem to teraz pare starych fotek (nie mam nowszych) z mojego ogrodka.

Data jest na zdjęciach.

Podsumowując mój outdoor: 1/3 plonu straciłem przez przypadek, połowa roślin nie doszła. W sumie zebrałem plon średnio dojrzały z 2 krzaków i hujowy plon z 3 krzaków z czego 2 poszły sie jebać (własnie ta 1/3 plonu) no i z niedorozwiniętej jakiejś mega purpurowej odmiany.
Zaskoczyła mnie odmiana która jak podejrzewam nazywa się K2 bo troche pozapominałem gdzie co sadziłem itd...

Wnioski:
1. Outdoor ogólnie zjebałem jak na zamierzone cele ale materiału i tak jest nawet dosyc sporo i polowa materialu tego co mam ma nawet ladna moc.
2. Przekonalem sie ze indoor jest w sumie lepszy
3. Żadna z moich odmian nie pachnie tak jak chciałem, żadna nie pachnie jak Skun z ulicy a wlasnie taki zapach lubie najbardziej.
Jedna jebie jak jabłka, druga jebnie jak bratki trzecia jebie jak ziemia hehehe.
Ogólnie lipa.

Ale głowa do góry, w weekend przeczytam zaległości z icmaga i zobacze co wam powyrastało. Na AK48 sie zawiodłem (chyba ze to bylo T44 ale małe szanse)
Rośoiny jakoś niepodochodziły ogólnie lipa...

Dobra spierdalam bo pisze juz bez sensu.

Pozdro

Latest posts

Latest posts