What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

orangin said:
...Ktos juz to pytanie zadal, ale ponowie: jakie sa wskazania do opryskow przeciwplesniowych?

Wg mnie powinno się zapobiegawczo opryskać:
późniejsze odmiany
mocno zbite kwiaty (zwłaszcza indicowe)
w sytuacji gdy nasze damki mają dużo wilgoci, deszczów, mgły itp

A ja zapytam: czym pryskać? jakie preparaty, w jakim stężeniu pryskać i jakie są ich okresy karencji?

urban

Active member
Ja uzywał bede w tym roku jak i poprzednich srodka o nazwie Switch z firmy Syngenta.
Jest to srodek z glownym przeznaczeniem na oprysk truskawek i rosliny warzywne.
Ja stosowałem dawki ktore sa zalecane do pomidorów bo latwiej mi było wyliczyc ilosc substancji/ilosc wody.
Okres karencji od 3 do 14 dni w zaleznosci od rosliny ktora opryskujemy, wiadomo ze dokladnie niewiemy ile jest potrzebne dla konopii dlatego ja utrzymuje okres 14 dni.
Pryskam 2 x w sezonie , raz pod koniec sierpnia-poczatek wrzesnia i drugi raz po 7-10 kolejnych dniach na odmianach ktore dochodza mniej wiecej do 15 pazdziernika , bo odmian ktore dochodza wczesniej niepryskam wogole.
Mozna kupic opakowanie o wadze 5 g w cenie ok 6 zł , takie opakowanie w zupelnosci wystarczy na opryskanie wszystkich roslin no chyba ze ktos ma jakies poletko hehe.
Mi zostało jeszcze polowa z zeszlego sezonu.
Ten srodek moge polecic

massiwo

Member
siema to moj SS2 dzisiaj sciety, 59 dni FLO + 5 tygodni GROW ;)
to moj debiucik wiec sie bardzo ciesze hihihi

pozdrawiam i dzieki za wszystkie informacje
massiwo

sofronov

Member
siema GANJAH ... tak to wcześnie kwitnące kobietki PPP zapyliłem DP w tamtym sezonie.ale ten męszczak DP to mi w miare wcześnie zakwitł wtedy,za to kobietki DP mi wtedy wogóle nie dojrzały... no i wyszłedł teraz taki wczesny kros ... a zaczął kwitnąć ... ehh jakoś tak nie pilnowałem zabardzo ale podejrzewam ze tak jak w tamtym roku PPP czyli druga połowa lipca... a,czy chodzi ci u durbany? bo te to nie wiem,tak sie wlekły ze łeehh ..... a ty tesz masz PPP bodajże ? jak ci rosną? pozdro :joint:

a te durbany z nirvany to wogóle komuś fajnie dojrzewają ?

Last edited:

bogusik2

Member
TestyC99

TestyC99

A.topku.pucna.i.pucna:D...pieknie.wam.wszystkim.rośnie:) :headbange
U.mnie.troce.sie.wyprostowało.wszystko.i.też.zaczyna.wyqladać.smakowicie;)

3.pierwsze.fotki.to.C99.a.ostatnia.qrapefruit..

Ściolem.na.sprobowanie.pokaźneqo.topka.C99:D

Zaskakuje.mocą.i.sativkowo-kopliwym.I-Iajem:D
Wszystko.co.pisza.o.niej.w.broszurce.na.c.fr.pl.to.PRAWDA :jump: pzdr

hodowca85

Member
Wszyscy extra jadą...,widze ,ze kolejny sezon ,kolejne nowe doświadczenia za nami.Super !!!Oby tak dalej chłopaki, bo twozymy to wszystko SAMI.

Bogusik pieknie wyglądają te topki c99 mmmniam....
jak z zapachem ?

Ja dzis byłem u siebie na spociku i troche sie wkurwiłem.
Otóz problem tkwi w niedoborach moich roslin...ostatnio specjalnie kupiłem i zastosowałem "Canna terra flora" w ilosci takiej jak pisze na etykiecie i przychodze na spota a tu marne efekty,...myslałem ze niedobory znikną ,a okazało sie ze są jeszcze wieksze...
Doszedłem do wniosku ,ze nawóz ten jest poprostu "za słaby" ,ma (N-P-K:2-2-4).
Postanowiłem zwiekszyc dawke dokładnie 2x ,wtedy analogicznie nawóz powinien miec
(N-P-K:4-4-8) ,a to w połączeniu z "Canna P-K:13-14" da roztwór (4-17-22)-i myśle ze to bedzie idealna mieszanaka dla kwiatuszków na OUT co myslicie?...zobaczymy...hehe
a tymczasem:

Grapefruity juz lekko kwitną-mysle ,ze jak pogoda bedzie dobra to ok.15.pazdziernika bedą gotowe...ahhh oby tylko zdążyły...

Oranże też już przykwitają:) patrzcie jakie pheno sie trafiło hehe purpurowy orage bud bedzie :jump: ,ale tez ciekawe czy dojdzie...

Tutaj nareszcie pierwsze kwiatki pokazała Bambata x Erd.B./Putp.T.
bedzie chyba przemocarne palenie bo zapach tych roslin jest niesamowity i wogóle jakies takie "dziwne" mozna powiedziec "unikalne" geny mają hehe

i na koniec moje kochane Marocki prawda ,ze piękne?Juz teraz pewnie niezle kopią ,ale ja wole poczekac i spróbowac ostatecznego produktu.
Mysle ,ze jeszcze ze 3 tyg. im zejdzie

POZDRO !!!!

E:własnie znalazłem zajebisty artykuł na jednym z portali pogodowych,napewno wielu z Nas poprawi humorki i pocieszy :) :jump:
oby tylko sie sprawdziło...hehe ;)

beztytuuwa0.gif
[/URL]

Last edited:
G

Guest

:wave:
Ladnie jedziesz hodowca! :yes:
Dzieki za dobre info pogodowe heheh, oby wyszystko sie sprawdzilo!
Ja niestety nie wytrzymalem...

Es/Maroc

Ps: Wszystkim pieknie rosnie!!! :headbange

placjusz12

Member
Mam pytanko do tych którzy uprawiaja euforie z dp . Jak wysoka rosnie? a dokladnie jaki wysoki box jej wystarcza?
byłbym wdzieczny za szybką odpowiedz
Pzdr Placek

Azzzzzz

Member
Veteran
Rosnie tak jak jej pozwolisz. Chcesz zeby byla mniejsza to dajesz mniejsza doniczke, czesciej przycinasz, naciagasz i nizej swiatlo trzymasz, oraz szybciej przelaczasz na flo (gdzies po 2 tyg ). Pamietaj ze w uprawie in to ty mozesz wszystkim sterowac i nie jest wazne czy to indica czy sativa ( choc sativy lubia sie wyciagac, ale jak bedziesz przycinal i kontrolowal to bedzie wszystko OK ).

Pozdr

LDV

Active member
A ja zapytam: czym pryskać? jakie preparaty, w jakim stężeniu pryskać i jakie są ich okresy karencji?

Okresy karencji masz w internecie.

Ja zakupiłem i będe używał naprzemiennie Amistar i Rovalar (czy jakos sie tak pisze) juz opisywałem to gdzies w tym topicu.

placjusz12

Member
dobra to powiem szczegolowo o co mi chodzi po 3-4 tyg weg na koniec kwitnienia jakiej wysokosci moge się spodziewac po eufori ? najprawdopodobniej zastosuje fim . pytam sie dlatego ze box dopiero powstanie
zgorki dzieki za odpowiedz

urban

Active member
GanJah said:
Ja mialem tez Durban'a od Nirvany, 2 lata temu i tez mi nie doszedl - z tego co pamietam to zaczal kwitnac jakos w polowie wrzesnia i z tego powodu sie troche wqrwilem na Nirvane i stwierdzilem, ze jesli brac Durban'y to tylko od DP. Jednak pozniej czytalem, wypowiedzi bodajze Urbana albo Bogusika, ze jezeli o stosunek jakosci do ceny to chyba bardziej oplaca sie brac tego z Nirvany. Tez gdzies czytalem opinie, ze ten Nirvany jest mocniejszy - byc moze dlatego, ze byl krzyzowany z jakims wczesnym skunk'iem a ten z DP jest oryginalny. Wiec ja za rok chyba zaryzykuje i wezme znowu tego z Nirvany. Byc moze mielismy obaj pecha, ze trafilismy na pozne pheno i dlatego nam nie doszly. ;)
Moze ktos zapoda jakas relacje czy mu Durban'y z Nirvany doszly calkowicie albo moze w tym roku juz ladnie kwitna?
Pozdro!
GanJah, do samego harvestu dotrwalo mi po 1 sztuce durbanow od DP i Nirvany.
Tego z nirvany skosilem wczesniej niz tego z DP.Nirvanowskiego kosilem jakos 20-30 wrzesien a z DP ok 10-15 pazdziernik.
Ten z DP super rozkrzaczona roslina i długie pozadnie nabite budsy o purpurowym kolorze.Super rzeski high - 1 lufa wystarczała na fajne ubakanie 2 osob no chyba ze sie duzo pali to trzeba jedna samemu spalic.Faze napewno dobrze moze opisac bogusik ktory dostal sampla i dr.greenthu ktory wypalił ze mna z kilka gram hehe
Ten z nirvany był mniejszy i mniej rozkrzaczony , był tez całkowicie zapylony ale budsy miał naprawde mimo to wieelkie.Highu nieopisze bo duzo tego ziolka rozdalem pod koniec sezonu odrazu, palac kilka luf.Moge napisac ze high naprawde roznil sie malutko od tego durbana z DP.Po rozdaniu i spaleniu kilku luf zostało mi 8g z ktorych zrobiłem makumbe ktora sam wypiłem czego miło niewspominam hehehe.
Patrzac cena/jakosc ja wybrałbym tego z nirvany bo jak za takie pieniadze to naprawde super ziolko wyszlo....dobrze ze troche kulek mi zostalo na przyszly sezon hehe
Oldschoolowa sativa godna polecenia :headbange

LDV

Active member
Może trochę za wcześnie aby wysuwać wnioski. Może niektórzy powiedzą, że akurat tam posadziłem takie pheno a gdzie indziej inne ale co do późnego zakwitania roślin jak już o tym mowa.

W tym roku sadziłem krzaki na trzech miejscówkach (ja sie opiekuje największą i daje jej zdjęcia, ale mam jeszcze dwie inne którymi opiekuje się mój człowiek). Na miejscówie której zdjęcia na tym forum widzicie kwiatki zakwitają dosyć późno.
Wniosek? Musi to być spowodowane prawdopodobnie stosunkiem składników odżywczych w glebie ewentualnie wilgotnością powietrza.
Wydaje mi się że właśnie dlatego GanJah tobie nie doszedł ten Durban. Za rok daje każdemu swojemu plantowi dolistnie zastrzyk potasu i fosforu już w pierwszej połowie sierpnia i dopierdalam tak dolistnie co jakieś 10 dni.]

@@@@@@@@@@@@@@@@@
Robi ktoś jakieś krzyżówki Maroca z czymś troche późniejszym i mocniejszym? Jak coś to piszę się na te pestki obojetnie na jakich warunkach hehehe. Niektórzy kupowali Grapefruit x Maroc i sadzili na outa. Jak sobie to radzi?
Ma ktoś na outdoorze K2 albo Top44 albo Ak48? Może pokazać zdjęcia w miarę aktualne tak żebym mógł porównać roślinki ze swoimi?

Pozdro

Last edited:

Kanaba

Member
Ładnie panowie zapipszacie, ładnie :D
Trzeba troche pokolorować, hyhy :rasta: PP i Maroc...
maja cos kolo 3 metrow

i tutaj sample... hehe zajebiscie kopie :jump:

Last edited:

EUFORIA

New member
Placjusz12 to zalezy jaka lampe bedziesz mial i jaki ci sie pheno trafi bo euforiia lubi byc zroznicowana jedna moze byc na 60cm a druga na 120cm wiec zalezy jak bedziesz je trenowal .
Ale oplaca sie ja uprawiac poniewaz zapach,smak i dzialanie jest do nieporowania z niczym innym !!!
Super high sativki z lekka nutka indiki powoduje euforyczne doznania ...

Last edited:

selasie

ganja
ICMag Donor
Siema!!

Dawno mnie nie bylo na forum z powodu klopotu z kompem ,juz jest luz..
Widze ze ladnie rosnie Wam..

Mam troche zdjec z wczorajszego wypadu na spot1
Nie stety odwiedzil to miejsce tydzien temu dzik ,rozwalil trroche roslin i zryl ziemie.. Po tygodniu rosliny ktore przetrwaly maja sie dobrze i ladnie rosna a te co nie daly rady pousuwałem..
Glownie na tym miejscu sa rosliny sadzone juz od kilku sezonow przez znajomego rolnika ,jest to jakas dosc wczesna sativka ale juz na niej znalazlem zalazki plesni a poza nia jest tam jeszcze troche odmian z pestek od ludzi z forum - napewno Mad Dog i pestki od @Plantatora te teraz ladnie zaczynaja kwitnac.. Jedna dziewczyna pokazala jaja i ja odrazu wycielem ,to ona:

a tu reszta fot z sp1

@LDV
Mam 2szt Maroc x Gf na innym miejscu ,puscilem je prosto i jeden ma ponad3,5m a drugi ze 3m wygladaja jak choinki ,zaczęły powoli kwitnac cos jak Gf @Hodowcy.. Na dniach dam fotki z pozostalych miejsc..

co do Durban Poison to ja posadzilem 2szt od Seedsmana i do dzis nie pokazaly plci..

Mam pytanie? czy to normalne ze na glownej lodydze przy odgalezieniach zrobily sie pestki?? Wyjelem juz z tydzien temu troche z roznych roslin (ES ,M x GF i inne) choc nie byly one zapylone i dopiero co kwitna?? czego z takich pestek mozna sie spodziewac??