What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Fubar

Member
GanJah said:
Co do Maroc x Grapefruit, to u mnie podobnie jak u kolegow, zaczal kwitnac dopiero niedawno, wiec moim zdaniem jest to raczej pozna odmiana. Uwazam, ze to dlatego, ze panowie z FS zrobili tak jak brzmi nazwa krzyzowki i jak sie powszechnie sie stosuje w nazewnictwie krzyzowek (meska x zenska), czyli meskim pylkiem Maroc'a zapylili zenska Grapefruit. Z tego co gdzies kiedys czytalem, jezeli chodzi o uzyskanie mocniejszej i wczesniej kwitnacej rosliny powinno sie raczej krzyzowac mocna meska z wczesna zenska, bo wtedy jest wieksza szansa uzyskania przez nas porzadanych cech u nowej krzyzowki..

kierunek krzyzowania nie ma w 95% przypadkow wplywu na wynik.
- wplywa to jedynie na chechy ktore sa przekazywane przez cytoplazme- dziediczenie cytoplazmatyczne -

w wypadku terminu kwitnienia uwazam, ze wplyw ten jest zerowy.

Hybryda z FS jest na 100% F1 - i wczesnych roslin zblizonych do maroka mozna bedzie oczekiwac w F2 // femi? - oj chyba nie bedzie f2 ;)//
F1 najczesciej jest -- posrednie -- jesli chodzi o termin kwitnienia -
zmienniosc i prawdziwa zabawa zaczyna sie zawsze w F2 [ tyle, ze to imo cecha zalezna od poligenow - skrajnych sztuk jest zwykle malo - wiekszosc przypomina pod tym wzgledem F1 - tyle przynajmnjej wynika z mojego dosw- z mixami i polimixami]

A

adrianmenyo

yo

yo

Niestety nie wziolem aparatu na spota bo nioslem siatke ogrodzeniowa - wkur..ilem sie na te sarny i ogrodzilem sobie roslinki moze to je w koncu zatrzyma...

African durban poison x skunk#1 :joint: freebie od nirvany.

:joint: :bashhead: :joint: :bashhead: :joint: :bashhead: :joint: :bashhead:

nol

Member
adrianmenyo weż ufeflaj łodygi czyms żeby im nie smakowały te soczysteł łodygi. Ja pale fajki i po spaleniu kipem wysmarowywuje łodygi póki co działa.Mozesz tez obsusiac. Napewno tego nie ruszą albo cokolwiek

G

Guest

djff said:
nie bylem na spo tydzien i zastal mnie taki widok:

tylko gorne, swierze partie tak maja, starym jest ok
ma ktos jakis pomysl co to moze byc ?
wiem ze takich pytan jest troche ale bylbym wdzieczny jesli ktos odpowie...

Jak robiles te zdjecia po deszczu to napewno za duzo wody dostaja. moje tak wygladaly jak robilem im zdjecia po deszczowych dniach :/
slonce wyjdzie i wszystko bedzie ok.

G

Guest

DepczacyRobaki said:
Siemka!Bylem dzis podlac planty.
Passion zaskoczyl mnie strasznie pozytywnie kolorkiem :jump:

Śliczna jest!!Nie uwazacie?

POZDRO!:rasta:

cukierkowy kolorek :) oby taki się utrzymał to bedziesz mial marihuanowe landrynki ;) hehe

pozdro

G

Guest

kurde ciekawi mnie laczego wszyscy jak maja passiona to różowego a mi się trafił zieloniutki jasny

G

Guest

GrowFather said:
kurde ciekawi mnie laczego wszyscy jak maja passiona to różowego a mi się trafił zieloniutki jasny
Mi rośnie białopomarańczowy :D

G

Guest

fajah said:
Jak robiles te zdjecia po deszczu to napewno za duzo wody dostaja. moje tak wygladaly jak robilem im zdjecia po deszczowych dniach :/
slonce wyjdzie i wszystko bedzie ok.

hmmm caly tydzien nie padalo, sucho jak pieprz... a woda na nich to dlatego ze dostaly oprysk...

g1enek

Member
Witam witam bracia growerzy.

Dla mnie i moich ziomkow ten sezon jest totalnie nieudany. Z poczatkowych 60 krzakow zostalo w tej chwili moze 10 , z czego polowa jest godna uwagi.
Jak widze jak wam rosnie, to mnie doslownie rozpierdala w srodku ;o
Bardzo wam gratuluje ;).

Zapytam z ciekawosci , czy ma ktos jeszcze The Church ??
Tak wygladal moj 2tygodnie temu, niestesty zostal zajebany.

I to mniejwiecej to co nam zostalo.

Przyszly sezon bedzie nasz :muahaha:

xy1

Member
@g1enek-nie jest tak źle. Co prawda na komerkę z tego outa nie macie co się nastawiać, ale na zimowe wieczorki jak najbardziej!!
@bogusik2-Ja patrząc na takie puchacze chyba bym nie wytrzymał i bym je po malutku podskubywał :) K+ bo są pikne.

tomato

Member
Veteran
Przegląd Tygodniowy

Przegląd Tygodniowy

Przegląd Tygodniowy
22085maroc1_0109.jpg

wszystkie laski maja czuprynki :headbange
DP
22085DP_01091.jpg

maroc
22085maroc2_0109.jpg

EMxHH
22085EMxHH1_01091.jpg

bugsik, na przedostatnim zdjeciu twoja laseczka wyglada na calkiem dojrzala 17sto latke...:yummy: ja bym dal jej z tydzien i sie za nia bral...dla pewnosci spenetruj ja szklem powiekszajacym...
pozdro !!!

Flo

Member
djff czyżbyś chcial nam przekazać, że się mocno pizdnąleś w leba??

siemka.
zacznę od slów uznania. pięknie wam wszystkim rosną roślinki. i zajefajnie....
u mnie out to jedna wielka porażka. z kilku roślin zostala tylko jedna. powód? pogoda może nie strasznie deszczowa ale jednak dala się moim plantom we znaki. elegancka miejscówka z zeszlego roku, w tym okazala się beznadziejną. przez cale wakacje ziemia byla bardzo mokra ehhh.. kurewsko mokra. jak wspomnialem zostala jedna dama Vxrs ale tak brzydka i zaniedbana, że wstyd ją pokazać. więc nie pokaże.

dawno to bylo kiedy kolorowalem. teraz nadszedl czas aby się pochwalić nową uprawą in.
w końcu zebralem się i odpalilem aerofarma. mial być aero flo ale na to jeszcze przyjdzie czas.
tak wieć foty piątego dnia w aerofarm.

mialem na początku male problemy z ph ale już opanowalem sytuację o czym już pisalem w innym temacie więc nie będę się powtarzal.
pozdr.

R

retbatler

Ładnie rośnie Panowie.
Flo fajna techno-uprawa, nieźle pchacie tam temat z divinorum, kiedyś chciałbym spróbować hydro, a na razie kibicuję i grzebię się w ziemi zbierając bezcennne doświadczenia. :Bolt:

++++++ Maroc ++++++++++++ Passion#1 +++++++++ Easy Sativa +++++

Pozdro.
Rhett

G

Guest

@tomato, flo, retbatler pieknie panowie pieknie :)

Szybkie pytanko: sadzilem na miejscowce gdzie cos wczesniej sie palilo, widac ze byl pozar, drewno spalone itd, co tam moga byc za mineraly w ziemi ? slyszalem ze kiedys sie sypalo popiol tylko po co ? dzieki z gory :)

wojek

Member
Witam wszystkich widzę ,że pięknie wam rośnie wszystkim u mnie nie wiadomo bo nie chodzę nawet na spota jak byłem ostatni wydeptana trawa połamane pokrzywy i w ch.... śladów butów.
retbatler pięknie ci rośnie pestki od femaleseeds??????
PZDR

gigi

Member
ja tez dzis widzialem w huj nowych drozek z 15m od mojego spota ale spot w nienaruszonym stanie:D (wtapia sie)

Latest posts

Latest posts