What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Byłem dzisiaj z Viridisem na jego spotach. Bardzo ładnie rosną i kwitną mu roślinki. Ale nie o tym tu chciałem powiedzieć...
Jakieś 100 m od tych spotów wysialiśmy (nie posadziliśmy) trochę pestek Happy Mixa od HC. Dzisiaj pierwszy raz od wiosny poszliśmy sprawdzić co się tam dzieje...
Przeżyła jedna roślina. Ale za to to napewno jakaś niezwykła kobitka. HC rozpoznasz geny? A może ktoś z Was?

Dostała wodę z plantonem bo zaczyna powoli już chyba się szykować do kwitnięcia. To moja 15 kobitka w tym sezonie :D Tylko nie mówcie mojej żonie hehehe

Pozdro1410

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
Ca2,daj na przylepe gdzies kolo filtra tak by liscie sie nie moczyly w wodzie,nie wiem czy nie warto kostke waty nalozyc na pieniek bo korzenie i swiatlo sie nie lubia.

Hodowca sliczne planty,niech Ci topy puchna szybko i wieeelkie.

Peace

Hodowca Grunwald piekne krzaczki <mniam>
Moje poszly w niepamiec...
niedlugo jebne mzoe fotke tego maroca co przesadzilem jak przezył :(
pozdro

C

Ca2

Co się z tym klonem stanie...to zobaczymy ;) Dla mnie to tylko experyment.
Mam na dzień dzisiejszy inne zmartwienie. Otóż chciałbym w niedalekiej przyszłości zakupić nowe akwarium z nową szafką. Nową lampę i ogólnie zwiększyć przestrzeń uprawy oraz warunki poprawić. Jednak do tego czasu planuje zrobić reveg C'99. I tak się zastanawiam czy revegowane odgałęzienia na klony przeznaczyć czy przeprowadzić normalnego vega ok 15 dni. Ew. schować gdzieś jakieś klony, zeby nie stracić tych genów. Zapach tego weedu mnie poprostu powala. Zamiast cukierków dzieciom to lepiej chyba było by dać kabanika c99 ;D raczej bardziej by im smakowały topki niż landryki ;D Ja poprostu mam ochote zjeść te moje kloniki w całości. Polizać... skosztować ugrzyźć zapalić ... miażdży mnie to zielsko cholernie :D

Last edited:

wojek

Member
No ja już nawet na spoty nie chodzę bo ostatnio jak byłem to troszkę tam było wydeptane lepiej losu nie kusić. A miesiąc temu to mi coś 4 żeńskie NL wjebało.
Ogrodnik-pl16 moje kondolencje.
hodowca85 ładniutki busz zieleni
PZDR wszystkim z forum

G

Guest

Ogrodnik: wspolczuje wiem jakie to uczucie :) mnie tez okradli :) chuj w pape tym bandytom. odbije przy indoorze i za rok. teraz zostaly mi 2 marne kobitki.elo :joint:

G

Guest

Witam. Dzis na spocie bylem. Szczerze to jestem tak sobie zadowolony. W tym roku mam 5 roslin zenskich (3x shaman, 1x EMHH, 1x Casltemix). trzeba miec pecha by na 4 rosliny emhh miec 1 zenska :badday: No coz trzeba sie cieszyc tym co sie ma hehe.

Pozdrawiam :wave:

Muczaczo

Member
Hello! :wave:
U mnie wszystko już nawet ładnie kwitnie Maroc z FS, Passion #1 z DP oraz Easy Sativa z FS. Jedynie NL od femaleseeds nawet nie zaczął kwitnąć, tylko pre widać. Bydlak się zrobił niesamowity i do tego jeszcze go wichura połamała, ale się nie poddaje skubaniec :D. Na jednej ES ułamała się gałąź no i siłą rzeczy musiałem spróbować. Jestem zaskoczony jej działaniem. Nie wiem, pierwszy raz mam ten strain, ale myślałem, że będzie inaczej kopać. Miałem taki body stone, jak nigdy dotąd. Nie mogłem się ruszyć, w ogóle to nawet siedzieć nie mogłem tylko leżeć :D. Czy to możliwe, że to przez niedojzałe topy?

Poniżej Passion, naprawdę pięknie się rozrósł, prawdopodobnie będzie z niego dużo pestek, bo spóźniłem się z wyrwaniem potężnego samca P #1. Ktoś kiedyś narzekał na pestki od DP i musze powiedzieć, że ja też raczej od nich już nie kupię. Na 10 pestek wyrosły mi 2 ładne krzaki, a reszta jakaś zmutowana, karłowata, pomarszczona, wszystkie na tym samym spocie.

Coś dla icmagowych wielbicieli pająków. Co to za pająk ? Strasznie groźnie wyglądał :D

Pozdro

Last edited:
G

Guest

Tygrzyk paskowany - samica :D
fajne planty ... ogulnie tez sie zajebalem konkretnie samplem im x ha :D i tez body stone :joint:

pozdros

rastaman

Member
Musze przyznać, ze jestem pod wrażeniem. Pieknie wam rośnie

@Muczaczo
Wyglada na to, że ladnie kwitnaca dama z pierwszej foty ma niedobór magnezu. Napewno mlode topy maja mniejszy stosunek THC do CBD niz topy dojrzale co przeklada sie na faze jaka odczuwamy. Wiecej CBD powoduje Body Stone ale zeby niedojrzala, niezbyt mocna sativka az tak Cie poskladala? :nono: Moze to jednak cos innego :)

@gigi
pochwal sie co to za odmiana. Z tego co widze to jakas wczesna, smakowita sativa:joint:

VIVA SATIVA!
Pozdro :rasta:

gigi

Member
dobry trop to ES (easy sativa) :D i jestem z niej bardzo dumny jak jakies pytania to smialo bo potrzbuje jeszcze tego 1 posta bo mam na pm wiadomosci ale nie moge ich odczytac

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
Leptosoma said:
Mam tez pytanie glownie do Hot Cargo ale jesli ktos posiada taka wiedze bede wdzieczny za pomoc:
Ten grow bede robil eksperymentalnie,chcialem zastosowac na polowie roslin normalny soil mix + terapia nawozami hesi,druga polowe chcialem zrobic tak jak Ty to robisz ale mam problemy by kupic w uk dodatki jakich uzywasz,bat guano i worm castings juz mam ale reszty nie moge znalesc nigdzie w brytyjskich growshopach internetowych.
Czy taka fish/bone meal ze zwyklego sklepy nada sie do mixu?Jak bedzie trzeba zamowie u aliena ale koszty kosmiczne :bashhead:
Napisz mi tez prosze jakie powiniennem dac proporcje perlitu by uzyskac mix mozliwie zblizony do Twojego?
I juz ostatnie :D : Pamietam ze miales u siebie odmiany co teraz bede sadzil,masz jakies rady rady lub specjalne wskazowki co do nich?
Bedzie LUI,skunk special i ak47,o ile ak47 juz znam i cenie to za wszelkie uwagi o pozostalych dwoch bede ogromnie wdzieczny
:pointlaug

:

powinno byc dobre,sprubuj, fish meal powinien byc wysoki w nitrogen,bone w phosphorus. pul na pul moze byc dobry jak wyczjisz jakie dawki dawac.

co do odmian to wszystkie bardzo latwe i nieproblemowe.lubia byc nakarmione

powodzenia

peace

capta

Member
fish meal w kawałkach do donicy? czy jak to dodac? i czy kazda rybka sie nada:D?
bone w phosphorus? móglbys przyblizyc? od kurczaka bedzie ok?

w jaki sposób to zmixowac ? :confused:

pozdrawiam

Last edited:

franzPL

Member
Witam wszystkich na spotach nie byłem ponieważ pogoda jest w kratke wiec rosliny raczej zyja a nie chce za bardzo sie tam pokazywac moze w tym tygodniu pojde jedynie podlac pk13/14 na balkonie zostały 3 donice a w nich top44 w mixie coco z ziemia oraz top44 w ziemi jak i Twilightxbig bud szt 2 oraz top444 szt 3 w coco. Dwie donice poszły do boxa są to odmiany puźno dojrzewające a wiec w boxie nr 1 znajduje sie top44 oraz arjans siedza sobie w donicy 30l :)pod hps 400w w boxie nr 2 w donicy 20l siedzi sobie WW od bogusika pod hps 250W narazie zdjecia roslin z boxa moze niedługo jak zaczna kwitnac zapodam zdjecia wszystkich roslinek jakie posiadam :) pozdro

box nr 1

box nr 2

wymiary boxów

box nr 1 ma 102 szerokosci 70 głebokości 200 wysokosci
box nr 2 ma 68 szerokosci 70 głebokosci 160 wysokosci

Latest posts

Latest posts