ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Witam! Nie chce zakladac nowego threada, mam takie pytanka: 1. Co sadzicie o przelaczaniu fotoperiodu odrazu na 12/12 (ew. 1 lub 2 tygodniach vega) czy roslinka moze sie wyciagnac? Czy moze zalezec od jej genow to ze potrzebuje dluzszego veg 2. Jak to jest z tymi klonami, niektorzy twierdza ze do ich zycia wystarcza 5 litrowa doniczka.
1.oczywiscie mozesz dac od poczatku 12/12,rosliny zaczna wbrew pozorom kwitnac niewiele wczesniej,dopiero po przekroczeniu krytycznej wysokosci a plon bedzie 3(na oko) razy mniejszy niz po 2-tygodniowym wegu.Jak masz mostly indica to radze wegowac ok 3 tygodni minimum,sative odpowiednio krocej.Jesli ograniczeniem jest wysokosc boxa pomysl nad trenowaniem.
2. Zalezy,jak robisz sog'a to owszem,pelnowymiarowej roslinie lepiej dac ponad 10L,roslinka to doceni i wynagrodzi kazdy Twoj wklad w polepszenie jej warunkow.
zycia (chodzilo mi o raczej o bohaterska smierc Ok mowisz ze tydzien wystarcza, zatem dam go topowi 44 x big bud a co z jackiem horrorem? Jest w wiekszoci sativa, starczy tydzien? (mam boxa 75 wysokosci ) bedzie ostry trening ale juz niejednemu udalo sie jacka wytrenowac
@Ogrodnik-PL16 - squadam kondolencje! Powinni tego kogos aresztowac i wsadzic do najciemniejszej celi! Ja tez sie boje o swojego spota bo ostatnio krecilo sie tam pare osob.
A reszta sobie gada jakby niby nic kuzwa! Pocieszcie chlopaka!
@Ogrodnik-PL16 przyjmij moje wyrazy współczucia nie ma nic gorszego niż stracić swoje ukochane. Modle sie aby moje i kumpla PP nie padły ofiarą jebanych złodzieji. Trzym sie i zawsze dobre chociaż te 20 gr.
Trzymaj się ogrodnik, wiem co czujesz. W tamtym roku po moich 7 krzakach zostały tylko dziury :/. No ale taki już jest ten Out...
Kurna, krzaki już pokazują pre i na 11 wysadzonych regular pestek by nasz master z forum, nie mogę wypatrzyć żadnego samca. Może się jeszcze ujawnią...
A ja również 99.9% żeńskich jak w przypadku femaleseeds. 99.9 przez to, że w boxie na BbxA były 2-3 męskie kwiaty.
Grunwald...widocznie dostałeś nasz przydział facetów
Witam widze, ze szabrownicy dzialaja skutecznie!
Przykro mi Ogrodnik!
Mi w tamtym tyg zajebali 4 klony NL, wczoraj podbijam na jednego spota niby wszystko ok (2tyg nie bylem) no ale cos mi nie pasuje ES jakas mniejsza dziwnie, hm patrze na lodyge przy ziemi a tu jeb! co sie okazalo jedno(z dwoch glownych) odgalezienie oderwane beszczelnie!!! I raczej nie wyglada mi to na dzialanie jakiejs zwierzyny,(ktos znalaz spota i oderwal w celu konfidencji?!, teraz mam paranoje...)Reszta nie naruszona, chodz dziwnie wydeptane...eh wiec czym predzej przenioslem Cinn w inne miejsce(jest w wiaderku), scialem Hashplanta (brakowalo mu z 1,5 tyg) i teraz mysle co tu dalej...zostal mi tam Maroc, ES (jedno odgalezienie na okolo 1,80cm) i dwa noname tez ladnie rozkrzaczone...Strasznie sie martwie zeby nie stracic ich, mysle wbic sie pozno w nocy i w jakies wiadra przesadzic i przeniesc w inne miejsce...Naprawde dziwne...No nic...cos musze wymyslec...
- wczoraj podczas wizyty na spociku wziąłem jednego klona (coś złamało szczyt Bubbleberry x Afghani i klon wisiał dosłownie na włosku. Dzięki temu nie wysechł i nadawał się na klonika). Trochę przeleżał w plecaku i zaczął więdnąć. Nie chciało mi się grzebać w nocy (byłem zjarany od 12:00 Bubbleberry x Afghani - cięzka jazda ojjj ciężka) więc wrzuciłem go do akwarium. Odżył. To mnie zainspirowało aby ukorzenić go właśnie w akwa
Obciąłem dolne 4 odgałęzienia i większe liście. Sznurkiem zakotwiczyłem do kamienia i ustawiłem w strumieniu z pompki. Napowietrzenie ustawiłem na drobne bombelki. I teraz zobaczymy jak szybko się ukorzeni. Nad nim kompakcik 20W 1.1k lum.
Greengirl, BARDZO ladnie, trzym sie brachu!!!
Ogrodnik16, troche lipne pocieszenie - mi rowniez zajebali 4,5/5 kwiatkow (2x Black Widow, 3x Erdbeer X Purpurea), nie byloby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, ze jedna sie ostala poza glownym szczytem. (na pocieszenie, czy podpuche?) To byly najladniejsze rosliny jakie mialem, wielkie nadzieje pokladalem w tej miejscowce na przyszly sezon, teraz jest spalona.
Ta co ostala przesadzilem wczoraj pozna noca w inne miejsce, ciezko bylo podkopac tak posa bryle korzeniowa, ale moze sie przyjmie...
kfjatek, z pestek od HC tez wyrastaja meskie, miales szczescie, winszuje
Dzieki Wszystkim Za Słowa Pocieszenia
No ale co zrobic... takich ludzi to WZIASC I ZA JAJA POWIESIC... chca palic to niech sobie sadza a nie ida na latwizne
Ale nieprzejmuje sie bo cos czuje ze niedlugo bd myslal nad indoorem to sobie odbije
pozdro
Tym co cos jeszcze mają a oucie zycze powodzenia
peace