What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

tomato

Member
Veteran
heh, nie wiem jak wy to robicie ze macie juz takie piekne kwiatki :headbange
u mnie kwitnie tylko maroc, a na jednym DP zauwazylem zaledwie kilka malych wloskow...mam nadzieje ze ta wielka łajza EMxHH w koncu sie ogarnie i pokaze na co ja stac...

maroc

DP#1

DP#2 "pies andaluzyjski"

EMxHH

pozdrawiam !!!

rastaman

Member
fajah said:
NAJMNIEJSZY LOWRIDER. Jak ktoś ma mniejszy to niech mi pokaze.

O proszę :D

13900DSC01610.JPG

Sorry za niewyraźnie zdjęcie :redface: To meski Low Ryder :joint:

Last edited:
G

Guest

haha niezle

on juz zakwitl czy rosnie? bo moj to juz sciety jest na zdjeciach.

pozdro

Fubar

Member
bamse said:
Witam
Wie ktos moze przez co taka mutacja moze byc spowodowana, spotkal sie ktos z czyms takim?
Lodyga glowna jest pofaldowana, wyglada jakby w srodku jej cos puchlo. Moze ma raka albo przepukline?

To early lr? ? // jaja sobie robisz?? moze --zapewne napewno..-- podlamales ja podczas naginania ;> po jakims czsie w miejscach uszkodzen narasta kapke tkanki//

nol

Member
bamse obserwuje podobne zjawisko na kilku roslinach.Pierwszy raz sie z tym spotkałem ale mozesz byc spokojny.Tak ma byc widocznie.aha roslin nie naginam robi sie podobnie.
Pwodzenia wszystkim w uprawie;)

Kanaba

Member
grunwald, zycze Ci z calego serca zeby sie roslinka przyjela... w tym sezonie tez przesadzałem gandzie...kwitnąca ES z tego samego powodu co Ty i niestety umarła :badday: wogle starcila zapach i zokla caly cas, ale to byc moze mój błąd bo przy przenoszeniu odpadł dosyc gruby korzen :p heh pzdr :) :wave:

bamse

Member
Fubar said:
To early lr? ? // jaja sobie robisz?? moze --zapewne napewno..-- podlamales ja podczas naginania ;> po jakims czsie w miejscach uszkodzen narasta kapke tkanki//

Nie robie sobie jaj, nie jest to ExLR, nie podlamalem jej podczas naginania(co i tak by nie mialo nic wspolnego, zazwyczaj przy nadlamaniu glownej lodygi nawet do polowy, nic sie nie dzieje, jedynie dzien moze oklapnie troche(no i pozniej jest narosl w tym jednym wlasnie miejscu uszkodzen a nie tak jak na zdjeciu)), niema zadnych uszkodzen.

Na dlugosci ok 1,5m na glownej lodydze ze wszystkich stron, w losowych miejscach, wystepuja poprostu zgrubienia, zreszta to co widac.

@nol
Nie martwie sie niczym, probowalem sie tylko czegos dowiedziec, poedukowac. Niema co sie martwic, pozatym wszystko jest w porzadku i nawet juz zaczyna kwitac ten malutki nl.

pozdrawiam

xy1

Member
@Bamse kilka lat temu moje rośliny miały takie narośla, ale nie przeszkadzały rośnie i normalnie kwitły. Podczas wilgotnej jesiennej pogody zgrubienia pojawiały się też na cieńszych gałęziach(ale nie na topach) a pod koniec kwitnienia w tych miejscach czarna drobniutka(meszek) pleśń wyrastała. Nie zwalczałem tego i wszystko było ok.

Fubar

Member
bamse said:
Nie robie sobie jaj, nie jest to ExLR,

a na zdjeciach nastepnych?
// oj na oko nie da sie oceniac co jest na focie ;) - ale wrazenie pozostaje// poza tym to nie na temat

nie podlamalem jej podczas naginania(co i tak by nie mialo nic wspolnego, zazwyczaj przy nadlamaniu glownej lodygi nawet do polowy, nic sie nie dzieje, jedynie dzien moze oklapnie troche(no i pozniej jest narosl w tym jednym wlasnie miejscu uszkodzen a nie tak jak na zdjeciu)), niema zadnych uszkodzen.

mozliwe, ze nie ma: - ale to co widze na zdjeciach kojazy mi sie wlasnie z typowymi naroslami po drobnym uszkodzeniu tkanki - cos na ksztalt narosli spowodowanej auksynami.

Na dlugosci ok 1,5m na glownej lodydze ze wszystkich stron, w losowych miejscach, wystepuja poprostu zgrubienia, zreszta to co widac.

widac takze sznurek: - tego rodzaju efekt moze // choc nie twierdze na 1000% ze jest tym spowodowany // powstac po minimalnych - uszkodzeniach - naderwaniach tkanki: spowodowanych naginamiem - poziomowaniem lodygi - nie musza byc one widoczne "golym"okiem - moze to cos innego - skoro twierdisz, ze nie moglo dojsc do zadnych uszkodzen.

xy1

Member
Fubar said:
mozliwe, ze nie ma: - ale to co widze na zdjeciach kojazy mi sie wlasnie z typowymi naroslami po drobnym uszkodzeniu tkanki - cos na ksztalt narosli spowodowanej auksynami....
widac takze sznurek: - tego rodzaju efekt moze // choc nie twierdze na 1000% ze jest tym spowodowany // powstac po minimalnych - uszkodzeniach - naderwaniach tkanki: spowodowanych naginamiem - poziomowaniem lodygi - nie musza byc one widoczne "golym"okiem - moze to cos innego - skoro twierdisz, ze nie moglo dojsc do zadnych uszkodzen.

Widzę że trzeba mieć tutaj wybitych mnustwo postów, bo inaczej to każdy uważa że się jest laikiem i nie czyta bądź olewa.

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
Shaman Trip said:
Pestki HH teleportowal mi NKOTS ... Wielkie Dzieki! :headbange

Peace! :wave:

nie za ma co, trzeba sie popierac :)

a skoro juz mnie wywolano to zapodam swieze fotki ze spotow, ktorych nie odwiedzalem od maja......
i wbrew moim obawom cos na tych spotach zyje i moze nawet wyda owoce.

z przyczyn niezaleznych nie mialem mozliwosci lazic na spoty.
w tym roku dalem ciala - slaba gleba, slaba opieka, to co nadal zyje to skromna czesc wysianych nasion. przezyly do tej pory dzieki wlasnej determinacji i checi przezycia wsrod polskich chwastow.

niemniej jednak mam nadzieje ze na jesieni cos skosze :D

pozdrawiam wszystkich growerow i pokazuje co u mnie rosnie chociaz chwalic sie specjalnie nie ma czym.....

bamse

Member
Po dokladnym obejzeniu jej stwierdzono, ze zgrubienia zaczynaja sie tez robic na odgalezieniach. Czyli nic innego jak poprostu przepuklina.
Noo patrzac jakostam logicznie to jakistam np sznurek uciskajacy lodyge mogl spowodowac jakas jej reakcje ze wlasnie o tak robi jakies zgrubienia ktore sie zalaczyly na cala rosline itd.
No ale ten sznurek jest tam dopiero kilka dni, a to juz zapewne owiele dluzej.

Tak na nastepnych jest exlr, 1 i 2 zdjecie, to wlasnie ulazki tych 4 kore rosna kolo siebie. Nastepne to t44, p1 i lebxwyd.
Co ciekawe na tym ostatnim, tam sa 2 lebxwyd kolo siebie. Jeden ten co widac juz ladnie kwitnie i drugi wyzszy 2 razy, liscie inny krztalt i budowa ogolnie(widac po lewej troche lisci). No i z kwitnieniem jest ok 3 tyg spozniony do tego malego.
Czyli ze co? Znaczy niekojaze za bardzo WYD ale to chyba indica bardziej niz lebanese i pozniejszy? Wszystkie 3 lebxwyd ktore mam maja tez wspaniala ceche ze lodygi od lisci(tylko lisci) sa dokladnie do polowy pobarwione na czerwono/rozowo/fioletowo. Dokladnie do polowy od gory. Kazda jedna lodyga od liscia. Bardzo mi sie podoba.
Spotykalem sie z takimi zabarwieniami roznymi, nie spowodowanymi tez jakimis niedoborami czy nad. Ale to na wszystkich lodygach, nieregularnieczy calkowicie ale nigdy tak wyrafinowanie, tylko na lodygach lisci i dokladne polowa gorna.
Spotkal ktos cos takiego? co to moze byc? cecha jakas genetyczna?

Last edited:
G

Guest

Mam pytanko do doswiadczonych growerow: Do ilu moga podrosnac moje HH skoro maja na spodzie troche saletry amonowej i maja po 40 cm?
Nie moge sie doczekac az zacznie mi kwitnac :D

E.: Chodzi mi o to czy oplaca sie tera stosowac fim? Czuje ze nie bo wtedy moze spowolnic sie wzrost. :chin:

peace! :laughing:

Last edited:

bogusik2

Member
Update

Update

:rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta:
Wreszcie.napykałem.coś.do.pożądneqo.updatu....
Fotki.C99.tym.razem.z.dobra.ostrością:)...są.bardzo.lepkie.i.owocowe:D
Łodyżki.już.sie.powoli.kłada.pod.cieżarem.topów.
Macro.speszial.for.siwy.niedźwiadek :wave: :muahaha: :headbange

3.spociki.z.najmniejszymi.roślinkami.jakie.mam.na.oucie;)
Te.małe.to.durban.poison.f2.by.Arkan.a.reszta.to.pesteczki.od.koleqi.z.Danii:)
Odmianki.m.in..B3/N7xErd/Purt,quirella.qold.x.Dannis.Passion,E.Rocket.x.DP...

No.i.spocik.z.dwiema.donicami...2,szamany.+.5.maroców..
Na.innym.mam.kolejne.2.donice.z.Mxqf,qf,Maroc.i.Durban.P.:)
Mam.nadzieje.ze.tez.tak.ładnie.odbija...pzdr

Last edited:

bogusik2

Member
Edit:
Po.pierwsze.zaniedbałem.troce.qrapefruita.ktoreqo.w.boxie.jest.3/4. :spank:
Nie.wstawiajac.jeqwo.fotek:D...nadrabiam;p

Po.wtóre..obrewałem.kilka.zolciutkic.jak.złoto.i.krucutkic.jak.kruasant.we.
francuskiej.knajpce.o.8.rano.w.sobote,listków.qrapka:D :muahaha: :bashhead:
Zanurzyłem.je.niespiesznie,co.za.tym.idzie.dokładnie.i.topac.C99:D
Kiedy.już.całe.lepiły.sie.w.pacnacej.tropikiem.żywiczki....
<Piec.10.sekund.w.cybucu...podawać.z.łykiem.browca.i.czymś.na.qastro>
:jump:
Teraz.czuje.zajebista.moc.czystej.sativki:D..i.nie.moqe.nieodpłacic.nierobieniem.jej.sesji.fotoqraficznej... :redface: podjebałem.z.tymi.nie:spank:

Wilk

Member
Witam po krótkiej przerwie spowodowaną problemami technicznymi z moim windowsem :bashhead: oraz korzystając z okazji że mam w Zakopanem babcie wybrałem się tam z bratem na kika dni :joint: . Po przyjeżdzie zastałem troche szokujący widok :yoinks: na spotach. Krzaki rosnące w wiadrach oklapły i pogubiły mase liści, z każdego krzaka oberwałem pełną garść żółtych i spalonych od słońca liści. Teraz powoli dochodzą do siebie. Obficie zostały podlane wodą ze strumyka koło spota który prawie całkowicie wysechł, woda stoi tylko miejscami w większych zagłębieniach. Niektóre już kwitną, inne pokazały żeńskie preflowery ale dalej nie myślą zacząć kwitnąć :badday: , chodzi mi tu o SSxSS oraz WRxA.
SSxSS #1

SSxSS #2

SSxSS #3 oraz KOMxNL

Pośrodku WRxA #1

WRxA #2

NL by P. #1

NL #2
Niestety ta roślina straciła cały głowny szczyt ponieważ musiałem go odciąć bo na łodydze powstała pleśń i chyba jakiś grzyb :chin:

P#1

EMxCHEMOxHHxNL

Całość

@Boguś ta C99 jest śliczna :D Szkoda że na outa nie zaopatrzyłem sie w tą odmianke

Pozdro wilk :joint:

Last edited:

kempamc

Member
hehe
:D pewnie ze zmywalny
tusz do zembow:D taki do sprawdzania czy jakis osad nie zostal:D:D heh
jeszcze mnie nie pogielo zeby sobie cos takiego na stale zrobic:D po zapaleniu kolega dostal natchnienia i zaczal malowac najpierw swoja dziewczyne pozniej mnie:D lol.. ale ubaw byl

swietnie wam rosnie
ja sie szykuje na outa 2008 tzn pestki i w ogole bd wczesna wiosna kupowal
i nawozy..

mam zakaz uzywania boxa w domu bo mowia ze spale dom;/

mam tam 0.1m2 , 70cm wys. dla roslinki, pompke napowietrzajaca , wszytsko tam jest i hpsa 150w:p zamienie go na 100w i moze jakos ich przekabace chcialbym wkoncu wyhodowac ladna panienke.. do tej pory udalo mi sie 2 meszczaki wyhodowac reszta jakos nie zakwitla albo powiedla albo cos i lipa:(...

moze rusze niedlugo wszystko zalezy od sfer wyzszych;p

tomato

Member
Veteran
Wilk said:
@Boguś ta C99 jest śliczna :D Szkoda że na outa nie zaopatrzyłem sie w tą odmianke
heh, zgadzam sie !!! ja tez strasznie chcialem miec cindy w tym sezonie, ale jak chcialem ja zamowic to juz dawno byla wysprzedana.... :cuss:
i ciagle jej nie ma...

nol

Member
Wilk zajebisty ogródek . apropos ss mialem te roslinki z nasionek z nirvany dwa lata no i zaczynaly 20.08 do 1.09 kwitnienie ale jak zaczną to nabieraja masy w kosmicznym tempie. Osobiscie zaluje ze jej w tym roku nie mam bo naprawde warto.

Latest posts

Latest posts