fajah said:
bamse said:Witam
Wie ktos moze przez co taka mutacja moze byc spowodowana, spotkal sie ktos z czyms takim?
Lodyga glowna jest pofaldowana, wyglada jakby w srodku jej cos puchlo. Moze ma raka albo przepukline?
Fubar said:To early lr? ? // jaja sobie robisz?? moze --zapewne napewno..-- podlamales ja podczas naginania ;> po jakims czsie w miejscach uszkodzen narasta kapke tkanki//
bamse said:Nie robie sobie jaj, nie jest to ExLR,
nie podlamalem jej podczas naginania(co i tak by nie mialo nic wspolnego, zazwyczaj przy nadlamaniu glownej lodygi nawet do polowy, nic sie nie dzieje, jedynie dzien moze oklapnie troche(no i pozniej jest narosl w tym jednym wlasnie miejscu uszkodzen a nie tak jak na zdjeciu)), niema zadnych uszkodzen.
Na dlugosci ok 1,5m na glownej lodydze ze wszystkich stron, w losowych miejscach, wystepuja poprostu zgrubienia, zreszta to co widac.
Fubar said:mozliwe, ze nie ma: - ale to co widze na zdjeciach kojazy mi sie wlasnie z typowymi naroslami po drobnym uszkodzeniu tkanki - cos na ksztalt narosli spowodowanej auksynami....
widac takze sznurek: - tego rodzaju efekt moze // choc nie twierdze na 1000% ze jest tym spowodowany // powstac po minimalnych - uszkodzeniach - naderwaniach tkanki: spowodowanych naginamiem - poziomowaniem lodygi - nie musza byc one widoczne "golym"okiem - moze to cos innego - skoro twierdisz, ze nie moglo dojsc do zadnych uszkodzen.
Shaman Trip said:Pestki HH teleportowal mi NKOTS ... Wielkie Dzieki!
Peace!
heh, zgadzam sie !!! ja tez strasznie chcialem miec cindy w tym sezonie, ale jak chcialem ja zamowic to juz dawno byla wysprzedana....Wilk said:@Boguś ta C99 jest śliczna Szkoda że na outa nie zaopatrzyłem sie w tą odmianke