What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

C

Ca2

hodowca: jednym słowem...grubo

Kilka fot ze spaceru.
Maroc x Grapefruit

Preflowerami sypie od dawna więc ciekawe kiedy zakwitnie. Generalnie jak na moje to bardzo ciekawy gratis do c.fr. 2 femi takiej sativki...mmm.

Dla kontrastu tłusta indyja :)
Bubbleberry x Afghani

Last edited:
G

Guest

tomato said:
fajah, bez urazy ale twoje planty wygladaja jakby siedzialy gora miesiac w ziemi, kiedy je wysadziles ??? :chin:

heh no bo i tak chyba jest. wysadzilem je jakos w czerwcu (na poczatku), po tych deszczach zajebanych. u mnie czesto pada dlatego takie male i wogole. ale teraz slonko to powinno byc ok. za rok wysadze wczesniej, bo balem sie ze moga nie wykielkowac jak tak zimno i deszcz leje, a musze je trzymac przy oknie bo innego miejsca nie mam.

pozdro

bogusik2

Member
I-Iodowca.bomba.jednym.slowem:D
Czym.qo.tak.upasleś?
Wszyscy.ładnie.kolorują.to.i.ja.cos.wzuce..
C99,qrapefruit...to.co.sie.wyciaqa..to.Maroc.x.qrapefruit..
Zdecydowanie.odmianka.nie.do.boxa:)-tendencje.takie.jak.Saman..
Doniczka.z.nim.i.durbanami.poleci.na.out...na.razie.naqiolem.troce..pzdr

orangin

Member
Widze, ze wzrasta i wzrasta wszystkim: gratulacje! Udalo mi sie przeszmuglowac fotoaparat wiec tez zapodam pare fotek z moich dwoch spotow. Wg mnie roslinki sa spalone przez skoncentrowany biohumus, ale moze wprawniejsi growerzy doradza jak sprawic, zeby cos z nich jeszcze bylo. Prosze o pomoc.

Spot1:
5 krzaczkow wczoraj podlane plantonem k

Czy to jest meski?: na rozwidleniu zawiazuje sie mala kuleczka z ogonkiem, cos w stylu zielonej kijanki :D

Spot2:
2 krzaczki tez podlane plantonem k :D
ten z lewej to maroc X grapefruit

I tu jeszcze moj mikro boks i 4x california orange bud.

Od poczatku oswietlam 12/12, czy urosna duze (nie wiem jakie wysokie donice im dac)?

hodowca85

Member
Hehe ,dzięki chłopaki :bis:

wiec pokolei:
pow. 0,56m2 (75 x 75cm),lampa HPS 400W green power (polecam).
Ziemia terra osmocote 2w1 + 1/4 czesci perlitu.
Rozsady:kubeczki 0,2L pózniej doniczki 5L ,a na koniec 20L wiadra.
Nawozy na veg:
Moj ulubiony bioflorin i troche biohumusu do storczyków.

Nawozy flo:
Nawóz florovit do kaktusów i innych sukulentów.

i pk13-14 canna pod koniec.

Zwróccie uwage na proporcje NPK we florovicie i bioflorinie,sa niemalze takie same jak canny...
Rosliny na poczatku (pierwsze 14 dni) były trzymane pod 5x21W philips 24h/dobe,w malutkim inkubatorze,pózniej poszły juz pod HPS do docelowego boxa.Po 24 dniach zmieniłem vega na 18/6.
Po 30 kilku dniach przełaczyłem na flo.
Rosliny od małego były trenowane i podwiazywane.
Niewiem ile wyszło wszystkiego , jak wyschnie to napisze.
To chyba wszystko:)
pozdrawiam :wave:

-----------------------------Edit : ---------------------------------

Grapefruit:

17869gf1.JPG

Last edited:
C

Ca2

orangin: twoje rośliny mają niedobory potasu i azotu (u mnie też od dołu liście zółkną). Te gdzie żółkną z zielonymi żyłkami i wyschniętymi brzegami nafaszeruj Plantonem K. Powinny szybko dojść do siebie.

bogusik2

Member
Moj.maly.eksperymencik.z.poźnym.wysadem.sadzonek.cos.nam.udawadnia;)
Niestety.rosna.słabiutko.i.coś.im.wq.mnie.doleqa.(oprocz.ślinakow.i.cobactwa)..
Durbany.zaniedbałem.i.dlateqo.sa.takie.małe..

No...ale.żeby.też.dostać.jakies.pozytywne.slowko.sfotkowałem.tez.7.roślinek.w.donicac:)
Rośnie.im.sie.bardzo.dobrze..pzdr

szok

Member
Ca2 said:
orangin: twoje rośliny mają niedobory potasu i azotu (u mnie też od dołu liście zółkną). Te gdzie żółkną z zielonymi żyłkami i wyschniętymi brzegami nafaszeruj Plantonem K. Powinny szybko dojść do siebie.

coś krecisz kolego...
jego rosliny sa popalone (....)

EDIT: wycofuje sie z tego co powiedzialem na temat kondycji tamtych roslin....

Last edited:

hodowca85

Member
na 100% mają niedobór P i K ,a nie....

Edit:
Zgadza sie BGW i azotu tez brakuje...

Niedobory:

Azot:

Potas:

Fofor:

Żelazo:

Magnez:

A tu przedawkowanie:

(widac zdrową,ciemnozieloną zieleń ,która zamieni z czasem sie w złoty ,szary kolor , lizcie zasychają tylko od koncówek,nie od brzegów)

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ladny grapefruit hodowca, jak ze smakiem?

tu pare SOL-LUI kture powoli jusz dochodza.
ten kwiatek mysle ze bendzie 6oz+ z niego,co moze byc muj rekord,hehe
jak narazie niemialem wiancej nisz 4oz+ z kwiatka

peace

Cinnamon

Member
Oooo hot wymiatasz - takie kwiatki mógłbym oglądać godz. chociaż wiadomo, że lepiej było by skosztować :].

@hodowca85 - ładnie, naprawdę ładnie. Ten budsik jest całkiem si - fajny prezent zamiast konwencjonalnych kwiatów :D - bukiecik z takich :D - nie obraził bym się gdybym taki dostał :jump:

Jaki jest przelicznik tych oz na polskie ?

Peace iG... :kissass:

G

Guest

Hot Cargo piekne te szczyty, prezentuja sie niesamwicie

hodowca85 no nie sposob tego nie skomentowac extremalnie ci to wyszlo bardzo ladnie

reszta tez widze ostro dziala powodzenia
peace mazur

weedsmoker

Active member
@HOT CARGO powiedz mi jak to robisz, ze ci zawsze takie potwory wyrastaja respekt dla ciebie, moze mi sie kiedys da cos takiego wyhodowac heh
@hodowca85 ladne topy az slinka leci i jeszce savitka

a umnie jakos ustabilizowalem ph, chyba trzeba zaopatrzyc sie w ph-metr, podlalem woda destylowana liscie troche pozolkly ale jakos zyje, klonik maroca ma juz 70cm szkoda ze niemam aparatu to bym fotke szczelil i niech ktos mi jeszce napisze ze maroca nieda sie ukorzenic poprostu bardzo dlugo sie ukorzenia ja czekalem miesiac az zaczal rosnac.
peace

Last edited:

nol

Member
obserwuje wasze poczynania i musze przyznac ze całkiem niezle sobie radzicie. Troche jestem w szoku ze tak ładnie niektórym z was już kwitnie. U mnie jakby powoli panienki mało zdecydowanie ale zaczynają.
na Focie są trzy indica pride z czego ta najwyzsza kwitnie od dwoch tyg jedna dopiero zaczyna a trzecia to nie wiem nawet czy jest kobietą

Pozdro

Somelier

Active member
HOT CARGO ale wielkie budy, duzo kalori maja te twoje nawozy organiczne hehe Respekt! Hodowca twoj grapefruit tez tlusty ze hoho bardzo fajnie to wyglada. Respekt dla wszystkich niezle wam rosnie. Ja mam pytanie do was otorz znalazlem w garazu u siebie duzy worek polifoski tylko ze ten nawoz lezy juz z 10 lat hehe na worku nie ma daty warznosci i nie wiem czy to sie jeszcze nadaje wiecie moze czy nawozy szcztuczne maja date przydatnosci ?? Ta polifoska byla by dobra na kwiaty NPK- 8%,24%,24%. Jak tkos wie to prosze niech napisze. Pozdro Peace !

LDV

Active member
Teoretycznie jesli nawozy sa przechowywane w dobrych warunkach (brk slonca, wilgoci i wysokiej temperatury) to moga lezec bardzo dlugo (pare dziesiat lat?).
Większość środków ogrodniczych (nawozy itp) nie ma podanej daty waznosci.
Ja bym na Twoim miejscu spokojnie tej Polifoski uzywał jesli ci pasuje stosunek NPK.

No panowie (hodowca i Hot Cargo) naprawde srogo wam urosło... Ale stajecie sie nudni szczegolnie HC bo zawsze jest tak zajebiscie ze albo 9/10 albo 10/10 hehehehehe
Jeszcze raz moje pełne podziwu gratulacje. Mamy sie od kogo tutaj uczyć.
A szok dawno nie pokazywał grubych budsów a tez mu ładnie wychodzą... Co się dzieje szok co, co się stało się? ;)

Pozdrawiam i słońca życze ;)

Latest posts

Latest posts