ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
darek1917 niestety szanse sa nikle... bo z tego co wiem zamal kwitnie ok 16tyg :O wiec raczej niema szans ale mozesz porobic klony i jakiegos ciekawego boxa odpalić
pozdro
@darek1917 z tego co się orientuję to zamal kwitnie 12 czy tam 16 tyg.
Krzyżówka ze skunem skróciła ten okres ale nie wydaje mi się aby doszedł pomimo to.
I Ogrodnik mnie ubiegł
Box nie jest złym pomysłem ale jak dla mnie zbyt długo trzeba czekać na plon, chociaż może i warto bo zioło jest pierwszej klasy :
Zamal kwitnie 21 tyg min.
Zamal x nev haze wyrabia sie srednio w 15-17 tyg.
Ja po tej focie niewidze zeby on kwitł.
Miejscowke masz chyba troche zacienioną, wiec moze zacznie kwitnac troche wczesniej ale wg mnie i tak sie niewyrobi - moze zacznie kwitnac w takim czasie jak duckfoot?
szczerze powiedziawszy mam wrażenie że zeszłoroczny out lepiej wszystkim rosnał no ale nie ma sie co dziwic bo hujowa aura na dworze jest. no ale jeszcze troche lata zostalo więc miejmy najdzieje że pogoda sie poprawi i słońce przygrzeje
foty z 29 lipca
1 PP
widać że brakuje jej potasu podlałem więc roztworem biohumusa forte, więc chyba powinno pomóc. miał juz ktos tak? pomógł biohumus?
2 PP już łądnie kwitnie
3 PP największa
LR2 WW
wie ktos może ile jeszcze na oko zostało temu lowraiderowi??
Może na fotce nie widać dobrze ale z bliska widać ,że kwitnie!!!
Mysle podobnie jak GanJah, że zbiore cos tam o przyzwoitej mocy.
Dlaczego wybrałem taką odmiane hmm?? sam nie wiem,moze dlatego,ze chciałem mieć coś wyjątkowego.
Mam jeszcze na out Wiliams Wonder IX-1 który jest typowo indorowa odmiana i nie wiem co z tego będzie?? ale bardzo ładnie sobie radzi i pokazał juz płeć.
Jeśli chodzi o wybor odmian na tegoroczny out to myśle że troche przegiołem hehe
Jebać po mordach jebanych złodziei cudzego ziela!!! Szabrowników pierdolonych!!!
Druga odmiana jaką tego roku straciłem... Leb27... Trzy pięknie kwitnące damki... Dwie zapylone i jedna dziewicza... tydzień temu urwałem kwiatka na spróbowanie i do wczoraj go paliłem...już teraz miło wchodził... już się do palców zaczynało zioło kleić... zbiory szacowałem na drugą połowę sierpnia... Teraz już było minimum 100g...
Edit... jeśli komuś coś obiecywałem... nieaktualne...
Ja z bratem korzystając z okazji że pożyczył samochód podskoczyliśmy na dwie miejsówki. Na pierwszej 1 NL kwitnie już 6 tyg więc za 2-3 tyg przewiduje pierwszy w tym roku harvest Passion już ładnie kwtnie, włoski zabarwiają się na różowo , natomiast EMxCHEMOxHHxNL dopiero zaczął flo(zaraz wrzuce fotke bo widze że się nie załadowała). Reszta roślin pokazała fem preflowery ale jakoś jeszcze nie kwitną, myśle że to przez tą kiepską pogoda jaka panuje u mnie
Całość
NL
NL 2
Passion
EMxCHEMOxHHxNL
SSxSS 1
SSxSS 2
WW
SSxSS,KOMxNL
WRxA
WRxA 2
Zaraz wrzuce foto z drugiego spota oraz fotki z kolejnego spota z przedwczorajszej wyprawy
dzięki, sam się zastanawiam dlaczego tak szybko zakwitł, pierwsze włoski pokazał ok 15 czerwca . Na innej miejscówce też jest taki NL który tak szybko kwitnie. Ten rok to wogóle taki jakiś zwariowany
@Wilk - ten NL zaczyna dopiero kwitnąć, harvest może i tak ale na początku września dopiero. Jeszcze sporo mu brakuje...
Bardzo ładne roślinki masz tak na marginesie .
Widzę, że sporo osób wznieca się gdy wyskoczy kilka włosków. Od razu myślą, że pomidory kwitną ...
@Cinnamon, no nie wiem, ja licze czas od pokazania właśnie włosków a nie preflowerów. To kiedy powinno się powiedzieć że zaczynają kwitnąć ? To fotka tego NL z 18.06. Mi się wydaje że wtedy już zaczął kwitnąć.
cd. dzisiejszej wyprawy. Spot #2 i krzyżówki od pana P. Ta największa EMxCHEMOxHHxNL ma ok. 1,7m i NAPEWNO kwitnie. 4 pozostałe pokazały preflo ale jeszcze nie kwitną. Niestety te pozostałe mi się pomieszały.
A tu fotki z przedwczorajszych oględzin z 3 spota(1 SSxSS i 8 crossów P.) Tu także nie wiem co jest co. Domyślam się powoli ale jeszcze wszystko wyjdzie prawdopodobnie przy harvescie
Wilku na tej fotce z 18.06 pokazały ci sie pre. ten NL dopiero teraz zaczął na dobre kwitnąć.
kwitnienie zaczyna sie liczyc od dnia gdy na samym szczycie rosliny pojawiły sie pierwsze zalążki młodych kwiatków tak jak GanJah powiedział.
Na dworze jest troche inaczej bo breeder pisze te 8tyg. jak hodujesz w domu i jak jest 12/12 swiatło,a tak to patrzysz sam na rosline nie sygerujac sie zbytnio czasem podanym przez breedera.na moje oko bedziesz go trzymał do połowy wrszesnia.
z wycieczki krajoznawczej przywiozłem pare zdjęć, skunk#1, ES, MarocxEM, i jakies 6 sztuk ponad 2metrowych hawaii x maui waui
Fotki zapodam w wolnej chwili.
Pięknie rosną te hawajki, spodziewam się przynajmniej 3 metrów do cięcia
Jedna ma piękne feno: purpurowe łodygi i ciemno zielone liście