What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

placjusz12

Member
witam wszystkich
niestety prawdopodobnie to koniec mojej przygody z outem w tym roku :badday:
tak jak pisalem roslinki omdlaly najpierw jedna a na drugi dzien druga
to easy sativa

da sie jej jeszcze jakos pomoc???
za wszelka pomoc dzieki
pzdr Placek

nol

Member
placjusz widze ze gleba była w porządku dopóki nie przeschła.teraz to musisz ją dobrze nawodnic.Duzo Duzo wody..a jezeli naprawde woda nie chce pic to poprzebijaj ja jakims kijem i wtedy podlej ale wez wlej conajmniej 15 litrów. No i urwij te najwieksze liscie bo w tej chwili obciązaja roślinę albo ją PRZESADZ

Last edited:

xy1

Member
placjusz12 said:
one staly w wodzie wiec to napewno nie brak wody

jak długo stały w wodzie??Dlatego że podlałeś czy dlatego że taka miejscówka - tereny podmokłe?? korzenie mogły im pognić, w takiej sytułacji to zostaje tobie:
1. wykopanie obczajenie czy korzenie żyją - sprawdzaj na korzeniach cieńszych od wkładu do długopisu(jeśli są lekko przezroczyste i po dość delikatnym chwyceniu ich w palcea następnie przesunięciu tych palców w kierunku końca korzeni są śliskie i schodzi z nich zewnętrzna warstwa to są zgnite) jeśli są zgniłe to postaraj się poszukać jakiś jeszcze żywych a pozostałe przytnij. Dla równowagi usuń słabsze gałęzie i największe liście a później przesadź rośliny - najlepiej do doniczek bo będziesz musiał przez kilka-kilkanaście dni często je spryskiwać,lub poprostu w bardziej suche miejsce.
2. porobienie z nich klonów(będziesz miał pełno klonów, zbiory z każdego z nich będą niewielkie ale razem trochę się tego uzbiera) - sprawdzone przeze mnie(klony brałem z kwitnących roślin w końcu lipca,na początku sierpnia i ukorzeniałem na dworze).

Viridis

New member
witam wszem i wobec teraz wam sie moge pochwlic co mi wyrosło
leb27
czarny diabeł by dr G
Bambata xErdPurT
Danish Passion
NL by P
Castlevania mix
Le27 x BG x ErdPurT
Czyli ww skrócie dokładnie to co Grunwald

massiwo

Member
siemano, siatke wywalilem tak jak chopaki radziliscie i trenuje w miare mozliwosci, w sumie mam ok 2 m wysokiego boxa wiec luz.
dzieci maja 28 dzien FLO
Super Skunk 2

sie zostaly 3 z 8.. dobre i to ;)

COB

COB

ostatnio zauwazylem ze SS2 pozolkly liscie na dole i jakis sie jasny zrobil, pewnie za malo wody bylo i zapodalem mu przez dwa dni po 1,5litra wody i chyba lepiej ;)
pozdrawiam
massiwo

bic

New member
@massiwo pozółkły bo mają za mało azotu, widac to na pierwszy rzut oka bo rosliny są bardzo jasne, na flo nie powinno się zaprzestawac podawania N. od braku wody były by oklapnięte

placjusz12

Member
xy1 miales racje korzenie zgnily ,a niestety klonow nie mialem jak zrobic bo jutro wyjezdzam
ten out uważam za zakończony dla mnie
wszystkim zycze dalszego powodzenia i niech wam rosnie jak najlepiej
ja myśle juz o kolejnym roku i moze ewentualnym indorku w najblizszym czasie
pzdr Placek

massiwo

Member
@bic: podlewam rosliny organicznymi nawozami bio bloom i bio grow tam jest duzo azotu, wiecej zapodac tego nawozu im ??

G

Guest

Czołem panowie. Dawno się nie odzywałem bo czasu nie było za bardzo.
Na polach gunwaldzkich, odkąd krzyżaków przepędziliśmy wszystko spoko.
Są też niespodzianki. Na przykład tysiące rozwijających się nasion na dwóch Leb27 :D Na szczęście jedna czysta też mi pozostała więc mam nadzieję posmakuję tej odmiany już na początku września.

Castlevania! Gdzie jesteś? Zobacz jaiego pięknego crossa zrobiłeś, z resztą pewnie widzisz u siebie... Właśnie zaczynają kwitnąć :D

Viridisa spot rzeczywiście bardzo przypomina moje hehe. Bambata x ErdPurT wymiata! Jest niesamowita. Tylko ciekawe czy u nas dojdzie. Zaczyna dopiero płeć pokazywać...

Pozdro1410

Last edited:

castlevania

Member
oo Grunwald widze ze ładnie ci idzie, no rzeczywiscie ładnie ten moj crosik ci wyszedł:) ja w tym roku troche pozno posadziłem, cos bedzie ale nie wiele, jakos nie mam czasu ostatnio zeby siedziec na forum pozdro chłopaki i powodzenia !!!!

Last edited:

Cinnamon

Member
@bandzior - podlewaj jeszcze zwykłym biohumusem, albo czymś z dużą zawartością azotu - jeszcze jest sporo czasu aby rośliny zaczęły kwitnąć ;).

@Grunwald - bardzo ładne drzewko :p. Też mam kilka roślinek od castle ale żadna nie wygląda tak jak Twoja.

@massiwo - nie lej tak dużo wody im - widać, że na wierzchniej części ziemi powstaje zielonkawy nalot - nie jest to groźne. Oznacza, że ziemia jest bardzo wilgotna. Lepiej jest przesuszyć roślinkę trochę niż spowodować gnicie korzeni.

Peace iG... :kissass:

massiwo

Member
@Cinnamon ten zielony nalot pojawil mi sie bardzo dawno temu i byl nawet jak rosliny mialy sucho.. poweidz mi ile lac wody ? ogolnie podlewam co 2 dni 1.5 litra na 3 rosliny.

pzdr
massiwo

Fish131

Active member
No to troche fotek z mojego boxa.

W pierwszej kolejnosci Euforie z Dutch Passion. Rosna niskie i zwarte :) W tygodniu zostana przesadzone do swoich docelowych doniczek :

Nastepnie klon C4 od Mohera (ktory rowniez bedzie miec wieksza doniczke):

Jak widac na zdjeciach klonik zostal przyciety w 2och miejscach:

A na koniec LR#2. W tygodniu przesadzam je w wieksze doniczki i ida pod sloneczko: