What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Cinnamon

Member
massiwo said:
@Cinnamon ten zielony nalot pojawil mi sie bardzo dawno temu i byl nawet jak rosliny mialy sucho.. poweidz mi ile lac wody ? ogolnie podlewam co 2 dni 1.5 litra na 3 rosliny.

pzdr
massiwo
Musisz wyczuć rośliny. Nie da się jednoznacznie określić zapotrzebowania roślin na wodę - składają się na to różne czynniki: temp., odmiana jaką masz, ziemia itd. ;)
Najlepszy sposób to wetknąć palec na 2-3 cm w ziemię i sprawdzenie czy jest wilgotna. Można również podlać je raz obficie i tak na oko zważyć doniczkę w dłoni - chociaż nie polecam takiej metody do większych roślin.
Jeżeli masz wysoką temp. w boxie to podlewasz częściej, jeżeli jest podobna jak w pokoju rzadziej :p.

Peace iG... :kissass:

G

Guest

massiwo said:
@Rystal to taki maly leniuch z Ciebie co ? ;)

a ty idziesz na spota z usmiechem na twarzy ? ;)

ja nie nawidze kleszczy ,komarow ,moch konskich ,metrowych jezyn ,pokrzyw ,upalu ,smrodo-zuczkow ,mrowek ,plecaka z woda i tych halucynacji sluchowych juz na miejscu.
ogulnie na spota chodze jak musze ... mogl bym wogule tam nie smiegac ...
ale potem czeka nagroda ...

11398P1140639.JPG

:lurk:

orangin

Member
Witam po weekendzie. Wczoraj wybralem sie na najmniejszego spocika; w strugach deszczu dotarlem do moich mutantow. W tym blocie pozytywnym akcentem byl stan moich dwoch roslinek. Rosna ladnie, chociaz najprawdopodobniej sa to chlopcy: na wysokosci 5cm obie rosliny rozgaleziaja sie, jakby mialy fima ;). Czekam na sensimille, albo chociaz na dobry pylek.
Tydzien boxowania moge podsumowac tym, ze wszystkie 5 oranginow wystartowalo z lupinek. Najwczesniejsze wyciagaja sie niestety, a nastepnej swietlowki nie doloze, gdyz albowiem temperatura przy trzech wlaczonych osiaga 34 stopnie.
Sory chlopaki, ze nie koloruje, ale jakby zona zobaczyla w aparacie zdjecia innych 'lasek' tobym mial ostre suszenie glowy :eek:D
Rystal, jak widzisz ja lubie las pod kazda postacia i ze wszystkimi dodatkami ;) (komarynki, deszcze niespokojne itepe.) A skradanie sie na spota z efektem surround jest po prostu za..iste :D

G

gelowas

2-14.08 jestem w Holandii, pierwsze dwa dni Eindhoven, pozniej Amsterdam do konca, jezeli ktorys z Was -szanowni growerzy- bedzie wowczas na miejscu i chcialby sie styknac prosze o PM,
pozdro!!

Lewar

Member
poczatek 12/12

widac ze nic im nie brakuje, tylko 6 dni a tak sie zmienily. liscie piekne ciemne nigdzie zadnej plamki. mam pewne obawy czy sie pomieszcza ale tralilisnki mnie uspokaja :D to tylko 250w wiec za duze nie porosna, chociaz nie wiemy -wczesniej tylko 400w.

po lewo star chief po prawo ppp. dwie takie do tego boksa pod 400w i byloby pieknie, jedyny problem: cicha i wydajna wentylacja.

t44 i lst, ciekawie wyjdzie na flo

c99(wieksza) i wr x a -to jeszcze ciekawsze jaki dadza plon. moze tak bedzie wygladala nastepna uprawa-las krasnali.

pozdrawiam

bogusik2

Member
Lewar.Slicznie.wam.idzie:)
Zapodam.foteczki.kwitnacej.matki.tej.C99.ktara.masz:)
2xMaroc(fem),PurplePeace,CF(fem),B3N3xErd/Purt,GuerrillaGold.x.DannisPassion...

Kwitnaca.C99.(Kloniki.od.Mućka.ladnie.wyrosly:D)pzdr

tomato

Member
Veteran
Rystal said:
a ty idziesz na spota z usmiechem na twarzy ? ;)
ja szczerze mowiac, tak !!!:rasta: moze dlatego ze robie to w godzinach gdy komary jeszcze spia i jest widno.wsiadam na rower, butle z woda leza sobie w koszyku, sluchawki na uszach...jak dla mnie gitara.

...ale wczoraj.... nie wiem co mnie podkusilo, ale w ramach akcji dowadniania wyschnietych roslin pojechalem na miejscowke grubo po godzinie 20tej. zrobilo sie szaro, komary walily na mnie jak oszalale, ale najgorsze byly wszystkie wrazenia sluchowe. caly czas wydawalo mi sie ze ktos sie skrada, peka jakas galaz, no poprostu masakra. gdy juz wracalem polna droga, jakies 20 metrow odemnie przebieglo stado dzikow...nie wiem jak wy mozecie chodzic na spota o zmierzchu, ja napewno juz nigdy o tej porze tam sie nie wybiore....

a co w ogrodzie ? w przeciagu tygodnia podlalem rosliny trzy razy, i musze powiedziec ze wygladaja o niebo lepiej niz przed tygodniem.maroc pomalutku kwitnie i zmienilem mu diete na fosforowo-potasowa w postaci plantonu k.

maroc

DP

a tu kolejny durban, niestety najmniejszy ze wszystkich plantow. ostatnio poprostu go zlamalem i teraz lezy na ziemi i wszystkie odrosty pna sie w gore

w tym poplochu odwiedzilem jeszcze tylko jedno miejsce, podlalem EMxHH i wyrwalem meskiego NL. stoi teraz w wodzie na parapecie ale obawiam sie ze zrobilem to za wczesnie bo jajca ma jakies takie male i nie wiem czy cos sypnie...:chin:

pozdrawiam !!!

G

Guest

high tomato! :wave: z tego co widze to mam bardzo podobny problem z Maroc co Ty, ogolnie nie wiem co mu sie dzieje dostawal amu w postaci Biohumus i tak jak widac cos jednak jest nie wparzadku, moze dzis wybiore sie ma spota i podam mu cos z PK.(zaczyna delikatnie kwitnac)

Look:

Last edited:

hodowca85

Member
Blockhead Harvest

Wyszedł i wygląda lepiej niz myslałem ,hehe... po zapachu i wyglądzie stwierdzam ,ze jest to chyba jak narazie najlepsza genetyka z ,którą miałem styczność.Zobaczymy co bedzie po paleniu...:joint: hehe

17869macro.JPG

Pozdro jaracze-wyjadacze ! :headbange

p.s.Smoke raport za jakis czas w pl strain guide .

C

Ca2

Nie wiem dla czego...ale uważa, iż moje rośliny są małe i zatrzymały się we wzroście. Wszystkie już pokazały preflowery. Wszystkie żeńskie. Ale coś ta pogoda ostatnio chyba jednak spowolniła tempa. Na fotkach widzicie, że liście z dołu żółkną (N). I tutaj mam pytanie do obcykanych w nawożeniu outdoor. Dać jeszcze azotu czy już się wstrzymać? Dziś podsypałem je dolomitem i rozpracowałem paszkę Planton K na 5 dołków. Dużo..fakt...ale powoli z deszczem się będzie wchłaniać.

AHK x DP

Maroc x Grapefruit

Bubbleberry x Afghani

White Russian x Afghani
Dołek #1

Zmutowany mutant ;D

Dołek #2

Jeszcze kilka słów do HC.
Bubbleberry x Afghani - najbardziej kompaktowy strain jaki miałem okazje posiadać. Idealny cross na SoG. Czasami ze znajomymi listki sobie popalamy i bardzo wszystkim przypadły do gustu. Szczególnie jeden znajomek upodobał sobie ten stoned ;)

Teraz tylko wyprówać sobie żyły aby zakwitły i doszły choć w 90%.

Last edited:

massiwo

Member
chopaki mam pytanie skoro liscie sa zolte i ktos mowil ze niedobor azotu czy cos tam, a ja podlewam nawozem organicznym bloom gdzie jest azot to wiecej tego nawozu dawac ??

C

Ca2

dreadnattycongo: ten koszyk i ganja przypomniały mi motywy z Trailer park boys ;D
massiwo: bloom jest na kwitnienie... ale ten azot co jest to powinien dawać rade. Jeżeli rośliny dają lajtowo radę przy 100% dawki to możesz lekko zwiększyć ale lookaj na liście czy nie za ostro dostały.

G

Guest

A nie lepiej podac saletre amonowac? Lyzeczka lub dwie na pare litrow co jakis czas powinno zalatwic sprawe mysle :chin:

G

Guest

Dreadnattycongo wyczyść sobie obiektyw :D Ładny krzaczek :D Też mam na balkonie jedną suczkę. Nazywa się NL i jest zrobiona przez pana Plantatora :D
Tomato, Ca2 - super Wam idzie :D
Pozdro1410

Last edited:

Muczaczo

Member
Naprawdę ładnie wam idzie chłopaki, good job :D :respect:

Przedszkole:
Sch x BS, B x A, WyD x WR, Ak48 x A

Reszta na out:
Passion #1 od DP , NL od FS, Maroc od FS, ES od FS :D i ten słynny potężny NL od hodowcy z forum :)

...a ten bydlak pilnuje spotów podczas mojej nieobecności :D

Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych growerów!!!
Muczo

G

Guest

ca2 ja w tamtym roku mialem taki nawoz na poczatek kwitnienia, nazywa sie pelarvit. Jest tam troche azotu. Z tego co wiem na rozpoczecie kwitnienia nie mozna zrezygnowac calkowicie z azotu ale wiadomo ze spowalnia kwitnienie. Poszukaj sobie gdzies w necie skladu itd.

Choc do obcykanych growerow out nie naleze to mysle ze bylo by ok.
Pozdrawiam :wave:

Last edited:

prosto.pl

Member
kilka fot z piatku z 1 ze spotow, troche slabo oswietlone jest to miejsce slonce swieci tam przez ok.7-8h, dzisiaj zetne tam pare drzewek zaslaniajacych slonce