What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

bandzior

Member
@prosto.pl rośliny spokojnie zdąrzą dojrzeć u mnie też nie wszystkie pokazały płeć zapłodnić rośliny też możesz nasiona spokojnie zdąrzą jeszcze dojrzeć
a ja dziś byłem na spocie wszystko ładnie rośnie w weekend wrzuce jakieś zdjęcia
pzdr

D

DepczacyRobaki

Siemka!Bylem wczoraj na spotach.Wszystko pieknie zapierdziela.Jednak nadal mam problem z dostaniem sie na 1ego spota gdzie mam wysadzone 6Eearly Special.Zrobilem im foty gdzies z 50m.Jak na moje oko to skoro juz je widac z tego miejsca w ktorym stalem to musza miec juz ponad 1,40m.

Teraz pytanko.Jak myslicie ile mi jeszcze czasu zostalo zanim samce zaczna sypac?Trzeba tam jakos dojsc pozbyc sie meskiego plemienia ale wody w kolo zamiast ubywac to przybywa.Ech... ta pogoda.

2a tygodnie temu podsypalem 3y roslinki passiona tym.Tak na probe bo byly bardzo male i mizerne.

Wyniki rewelacyjne.Rosliny dostaly maxymalnego kopa.Zaluje ze nie uzylem wczesniej tego nawozu no ale coz czlowiek caly czas sie uczy.

bamse, wilk, lewar -out'cik PIERWSZA KLASA
POZDRO!

C

Ca2

bamse: czemu te roślinki takie malutkie?? Jak na 2 tyg vega to straszne krasnale... świetnie wyglądają...jak spuchną to będzie rewelacjyjnie wyglądało.

Teraz pytanie... podobno sarny można odstraszyć wieszająć szmaty nasączone ropą.. ale czy smród talstar 100EC je odstraszy? Czy można ten środek stosować profilaktycznie?

greengirl

Active member
Witam wszystkich. W moim ogrodzie cześć roślin została stratowana, cztery z nich wyglądają tak:

Wygląda na to, że coś je przeżuło i zostawiło. Szkoda, bo miałyby teraz ok. 1,5m. Część dużych roślin zostało stratowanych (7-8) i raczej nic już z nich nie będzie - korzenie w 2/3 wystawały ponad ziemię. Do tego dochodzą także uszkodzone lowrydery - myślałem, że będzie morze zieleni z pięknymi pojedynczymi pąkami na górze i mini lowryderami na dole, ale niestety, te plany trzeba odłożyć na przyszły rok. Podejrzewam, że sprawcą tego czynu są sarny, choć śladów nie widziałem. Ogólnie z 20 roślin poszło do nieba.
Niektóre LRy już zebrałem, niektóre nadal rosną (co ciekawe bardzo dobrze w cieniu większych roślin).

Całość w chwili obecnej wygląda tak:

pozdrawiam wszystkich

greengirl

franzPL

Member
nowe fotki 26 lipiec 2007

2szt top44 klon troszke ponaginane sa roslinki ale nie moga byc za wysokie :D

top44 klonik oczywiscie

top44 oraz arjans w jednej donicy

te wieksze to 3 szt top444 mniejsze twilight x BB jeden juz został wyrwany facet :)

WW od bogusika oczywiscie klonik

roslinki podlane zostały dzisiaj pk13/14 w dawce 3ml na 5L wody na spoty ide ok poczatku sierpnia podlac rowniez pk13/14

G

Guest

pięknie wam sie zieleni.... u mnie zajebanych karzków 60 - nie mam nic ;(;(

Tym którzy mi skroili rośliny życze żeby kiedyś pouczli się tak ja ja teraz..

rberciol

Member
Smoku said:
pięknie wam sie zieleni.... u mnie zajebanych karzków 60 - nie mam nic ;(;(

Tym którzy mi skroili rośliny życze żeby kiedyś pouczli się tak ja ja teraz..

SMoku, wspólczuje Ci z całego serca, spróbuj ejszcze posadzić jakieś lowrydery jak masz, chociaż tak to zastąp. Ja dzisiaj wyrwałem swojego krzaka ponieważ ktoś wydeptał scieżkę i zajebał mi łopatę, która w workach była obok rośliny. Będzie wypita z mleczkiem. Dzisiaj przeraziło mnie jakieś szczekani, a bardziej były to odgłosy jakby jakiś pies bawił się piłką. To coś robiło tak jak mnie usłyszało - sarna? lis?. Szybko uciekłem, ale spot jest rewelacyjny, co prawda nei daleko poligonu, ale jest to taki pofalowany teren, łąka z średnimi brzozami (aktualnie rosną tam 3 mizerie i jedna w doniczce). No rośliny są i kikuty i jakieś ładniejsze: tutaj kilka z nich:

bogusik2

Member
Pieknie.wam.rosnie.-.wspolczuje.tym.okradzionym...wiem.jak.sie.czujecie:(
Moze.w.tym.roku.bedzie.lepiej...
Jak.na.razie.rosnie.calkiem.ladnie;)
Na.poczatek.info.z.boxa...roslinki.przelanczylem.dzis.na.flo..
Pierwsza.fotka.jest.sprzed.4-7.dni(skleroza)...
Roslinki.dostaja.bioumusa.i.PK.13/14

Dalej.ouciki...
Najpierw.dolek.z.5.sadzonkami.B3N7xErd/Purt...(pozdro.dla.pana.E.;))
Dalej.roslinki.w.doniczkac-5xMaroc.i.2xSaman.(fem)...
Dzieki.dla.Wilka.za.inspiracje.-.w.doniczkac.na.oucie.zajebiscie.rosna:)
Na.ostatek.ładnie.ukorzeniona.C99.-.pierwsza.tura.klonikow...

No.to.jeszcze.wzuce.conieco;p
Kwitnaca.samoistnie.C99.(box)..zaraz.za.nia.fotka.3x.B3N7xErd/Purt.i.2.x.E.Rocket.x.Danis.Passion..
Potem.samiczka.qrapefruita.w.wannie.(prewencyjny.oprysk.antyprzedziorkowy)
No.i.na.koniec.moja.jedyna.pocieca;)..nie.ma.to.jak.zimne.piwko.po.robocie;ppzdr

bamse

Member
Ca2:
Wydaje mi sie ze masz na mysli np rosline ktora trzymam tam w rece. To klon ExLR wziety na ukorzenianie od razu pod 12/12. Te o ktorych mowa, to tylko polowa zawartosci boxa. Mysle ze na zalaczonym zdjeciu bedzie widac ze nie takie malutkie tamte sa. Choc moglyby byc juz bardziej rozwiniete, ale na poczatku byly pod 5x18swietlowkami, z 2 dniami bez nich. Ogolnie stresowo zyja dotychczas bo kiedystam pradu nie bylo 48h to sobie spaly, pozniej juz na flow hps sie przepalil(osram nav t 4y super,a chodzil tylko ok 10000h) i dopiero po 5dniach nowego zdobylem, pila wls250, 5000lum mniej :)

tutaj widac 5 takowych, z prawej z tylu, zmutowany rozciagniete cos, 2 NL w duzej donicy z prawej, to male to klon jakis; oraz 2 w duzej donicy z lewej z tylu(NL iFBxWR ponadto w srodku widnieje grubszy bud, to nagiety fbxwr z donicy z lewej sprzodu. Reszta to klony malutkie, ExLR, HA, WW. a no i zapomnialem jeszcze na pierwszym planie w samym srodku jest LR jakis dziwny, rozciagniety na boki. Jedyny wykielkowany sposrod kilkunastu pstet nadeslanych od niejakiego kolegi. Wogole to niewiem co on tam jeszcze robi pod ta lampą.

Last edited:
Siema
Wszystkim ladnie sie zieleni
Smoku, wyrazy kondolencji...guerrilla

Czas na deser.
18003DESER.jpg

18003DERERR.jpg

C

Ca2

Micro box jako eksperyment...nadal służy do celów badawczych. BubbleberryxAfghani... tej odmiany mogę zebrać najwięcej. A krasnal w boxie już oznajmił, że topy są zbite i twarde. WhiteRussianxAfghani z kolei luźniej kwitnie. Ale zobaczymy jak będą puchnąć. Będą niczym intro na krążku... takie wstępne żniwa :)
WRxA

BbxA

orangin

Member
rberciol said:
Dzisiaj przeraziło mnie jakieś szczekani, a bardziej były to odgłosy jakby jakiś pies bawił się piłką. To coś robiło tak jak mnie usłyszało - sarna? lis?

Spoko, nie przejmuj sie. Glownie szczekaja sarny, tj. koziolki :). Po prostu chlopaki bulwersuja sie, ze przyszedles bez zaproszenia. Akurat zwierzatka uwazam za swoich sprzymierzencow: skoro to ja je wystraszylem, to znaczy, ze nie ma tutaj ludzi i mozna wbijac pod roslinki. Kolo jednej miejscowki wyleguja sarenki i juz chyba sie przyzwyczaily, bo nawet nie chce im sie ostatnio za bardzo uciekac, kiedy przychodze. A zeby zwierzeta nie zarly moich roslin, staram sie za kazdym razem 'oznaczyc teren' ;)

Moje popalone nawozem roslinki daja rade, wypuszczaja kolejne pieterka nowych lisci. Wykrylem tez pierwsza kobitke :)

Last edited:

tomato

Member
Veteran
bylem wczoraj na spocie obficie podlac wysuszone roslinki i wygladaja juz troche lepiej. maroc i tym razem mnie zaskoczyl-zaczal kwitnac hehe...ciekawe czy posostale roslinki ktore sa na tej miejscowce pojda niebawem w jego slady...mam nadzieje ze tak. nastepnym razem uracze go plantonem k.
pozdrawiam

G

Guest

Witam! :wave:

Pokolorujmy delikatnie :joint:
Niestety nie wiem co jest co z racji "utraty rachuby w kieliszkach i skretach..." no ale misja sie udala malenstwa juz wszystkie pokazaly plec z racji tego faktu dzis dostaly mala dawke BLOOM`a z AH, mmm jedzonko heheh, w ekstremalnych okolicznosciach zostaly rowniez podgiete( az sie boje jak to mi wyszlo, wiecej nie pije i nie pale jadac na spota) heheh no ale mysle, ze bedzie ok. Wiec lecimy...przepraszam za zdjecia sytuacyjne no ale... :)

Dodam, ze niektore fotki byly robione jak dziewczynki slodko 'spaly'.

A na koniec odrobina refleksji nad urokiem naszej natury!

Pozdrawiam serdecznie! Zycze samych sukcesow w uprawie niech Wam Jah Blogoslawi!

Last edited:

g1enek

Member
Na poczatku 60 krzakow femi.
Teraz kolo 30.
3 sezon - wdocznie za male doswiadczenie
Z tych ktore zostaly to i tak bedzie lipa bo zjebalismy miejscowki , chcielismy je ukryc jak najbardziej nie zwarzajac na oswietlenie slonca ;(

w przyszlym sezonie zaOWNUJEMY