What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

BlinD

Active member
Nie no co do makumby to troche glupio mi pisac ale... tą 4tą osobą była moja mama bo byla taka w miare liberalna.. nawet z 3 ray zapalila i chciala tego sprobowac...
wszyscy jedli budyn tak, ze co lyzeczka prawie sie pospawalismy tylko ona zajadala ze smakiem i potem byl taki hardcore ze takie sranie w gaciach mialem jak byla na fali... w baniaku wiatrak ustawiony na max belt co sekunde i tylko modlenie sie zeby przeszlo i niestety starsza wiedziala o tej szklarni i roslinach to jak jej przeszlo do razu przeszla sie i zrobila pobojowisko z roslin.. na szczescie oszczedzila 3 rosliny clakiem ladne w donicach to palonka z nich conieco bedzie ;p

Lewar

Member
w boksie jeszcze 2 tygodnie wega i 12/12. w malych kwadratowych doniczkach rosliny z nasion, reszta klony.

z outa moze jutro jakies beda

C

Ca2

Lewar: za ciasno tam będzie po 2 tygodniach vega ;) tydzień max...
Też moje C'99 posadziłem w butelkach ;) wczoraj kolejnego klona do siebie wrzuciłem i już za chuj miejsca nie mam :D jak podrosną to jakiegoś WRxA wywale, żeby nie wadził bo dość duże wyrosły. Albo poleci SSk x JB co znów dziwacznie kwitnie...

xy1

Member
@ Ganja Man
Ad. 1 - co takie zasyfione ziemią??
ad. 2 - Przędziorek, lupa i jechane (górna i dolna część liści) jeśli chcesz być pewnym że to jest to.

@ kopernik witamy spowrotem, no to teraz będziesz miał ten sam problem co ja czyli 50 postów:(
Strasznie mnie kusi żeby pisać jakieś głupoty byle by tylko nabić te posty, ale powstrzymuje się jakoś!
Pozdro

Last edited:
G

Guest

Czesc Lewar ! mozna spytac jaka masz powierzchnie boksa ?dzisiaj w koncu zaczynam z indoorem boksik juz gotowy w 100% pestki kielkuja. zobaczymy jak to bedzie :D pozdrawiam

G

Guest

coz kazdy uczy sie na bledach, lepiej cudzych niz wlasnych, choc te drugie sie lepiej pamieta...

mysle ze berdzo im to nie zaszkodzilo, w zasadzie odrazu jak sie kapnolem ze zlie roztwor zrobilem to przepulkalem, ale troche dostaly po dupie /nevHaze/

a tu doszedl Shaman - i musze powiedziec ze jak na szamana to dziwny jakis, juz nawet posadzilem ich o pomylenie pestek w seedbanku, stuff jest tak aromatycznie jagodowy ze az powala..pachnie jak???hmm...szampon izotoniczny..jagodowy albo jakas maxymalnie jagodowa guma.. zbity zywiczny..dym haszyszowy ale lagodny dla gardla (ostatnie 10 dni szedl na Ripenie GHE i sadze ze to duzo dalo).. moc powalajaca ale nie dziala zbyt dlugo.. po godzince poltorej puszcza ... no i ta gastrofazka ;)

Lewar

Member

PPP f2, White Russian x Afghani, Top 44, Out Mix (Maroc/Purple x Passion #1), 130-140cm
gleba miejscowa+azofoska przekopana na 20-30cm, wysadzone w polowie maja. raz podlane biohumusem i raz nawozem do kaktusow, kupie jeszcze florovit.

cholery nie chca jeszcze kwitnac, pod koniec dnia maja troszke cienia. mialy dostac plantona to sklep byl zamkniety. w przyszlym tygodniu je odwiedze z ziomkiem to dostana jakies PK na pewno. powiedzcie mi, jak wam kwitna czy nie kwitna planty bo dopiero pierwszy raz sadze out i do tego troche skromnie :)

w dodatku nie wiem czy dojdzie, za mna widac pole ogorkow ktore dosyc czesto jest obrywane... ja bym odrazu poznal ze to krzak :headbange

pozdr.

Last edited:
G

Guest

No troche przypalowo. Z tego co wiem duzo mlodych ludzi idzie wlasnie na pole zbierac ogorki (praca sezonowa) i moga skumac o co chodzi. Krzaki zajebiste.

@Divinorum naprawde dziwny Shaman ale respect :)
@Grunwald rowniez wypas, kurde zadziwiacie mnie chlopaki :) Niezly cross zrobiles hehe mniam.

placjusz12

Member
BARDZO PROSZĘ O POMOC
ZOSTAŁY MI OST. 2 ROSLINKI KTORE ROSNA W JEDNYM DOŁKU JEDNA Z NICH Z NIEWIADOMYCH MI POWODÓW ZACZĘŁA OMDLEWAĆ I ŻÓŁKNĄĆ . ROSNĄ ONE NA DOŚĆ MOKRYM MIEJSCU. TA KTÓRA ZACZĘŁA ZOLKNAC OSTATNIO ZOSTALA PRZYGIETA DO ZIEMI PRZEZ WIATR MA OKOLO 1.3M .
CO MOŻE JEJ DOLEGAĆ?? BARDZO PROSZĘ POMÓŻCIE

CZY MOZE TO BYC WINA PH? TA DRUGA ROSLINKA ROSNIE NORMALNIE

Last edited:

Wilk

Member
Witam wszystkich :rasta:
Ładnie wszystkim rośnie :respect: :yummy:
Ja przez 2 tyg byłem na wakacjach u ciotki. odczpoczywałem na wiosce w byłym woj. kieleckim. Jeździłem na skuterze, paliłem i zwiedzałem okoliczne tereny :D Jestem pod wrażeniem ilości lasów. Jak dla mnie to prawdziwy raj dla outdorowców :canabis:
Dzisiaj wybrałem się na jedną z miejscówek(wiadra+ziemia z pola wykopana z miejsca gdzie kiedyś był gnojownik albo obornik, na wegu raz podlane Terra Vega, teraz na flo daje Planton S oraz Uniflor KK) . Krzaczki troche pożółkły od tych upałów ale na szczęście dają sobie zajebiście rade. Wszystkie już się określiły,a 2 następne NL oraz P#1 już kwitną. Na tym spocie wyciałem tylko 2 męszczaki na 17 roślin. Wogóle dużo kobitek wyszlo. Łącznie z bratem mamy ok. 40 żeńskich roślin. :yummy:

SSxSS #1

SSxSS #2

SSxSS #3

SSxSS#4

WRxA

P#1

Nl #1

Nl #2

WW

Pozdro Wilk :joint:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

no super rosnie wszystkim. problemy co niektuzy maja to duzo sie teraz naucza.
bo co zle to tylko ogrodnik moze wiedziec. tak sie my wszyscy uczymy.hehe

co umnie w indoorku? troche gensto i goronco,hehe ale zbiory jusz niedlugo.
tu pare photek.

pienkna kolorowa TRC Darlene

i wielki jak nienajwienkszy SOL-LUI

i na koniec SD-IBL

peace

G

Guest

@hodowca- twoj blockhead wyglada jag glowa rastamana ;) piekne dredziochy hehehe sliczna
@hot-ty juz nam nie kolorujesz jeno malarstwo najwyzszej klasy zapodajesz, CzerwonaKrolowa... MAX, jedna z twoich dziewczynek wlasnie sie kwiatkami pokrywa ;)
@placjusz foty.. jesli sa w jednym dolku(wykopanym z ziemia z ogrodnika np.)to jedna druga moze dusic, jesli zolknie to albo niedobory azotu(druga moze miec lepiej rozwiniety system korzeni i podkrada) albo nadmiar wody.. przy pH to liscie zazwyczaj plam dostaja..

G

Guest

Witam! Pieknie sie zieleni! Widze ze u niektorych w tle widac nawet zabudowania mieszkalne a mimo to roslinki pna sie ladnie w gore i nikt im w tym nie przeszkadza. hehe.. :]

Natknalem sie w necie na taka stronke:

http://chemia.plumbum.pl/174,artykul.html

Mysle, ze sie przyda, ale moze ktos zna lepsza? Szukam info na temat nawozow naturalnych wystepujacych w naturze, pierwiatkow jakie zaiweraja itp. itd..

pzdr!

xy1

Member
@ Ganja Man jeśli chcesz żeby tobie ktoś pomógł musisz jak najdokładniej podać warunki uprawy np:
pH gleby
czy i czym nawozisz
jak często podlewasz, jak długo stoi woda na podstawku i czy wilgotna jest ziemia przed kolejnym podlewaniem
jakie oświetlenie i jak daleko od roślin
w jakim są wieku te rośliny
I najważniejsze - postaraj się zrobić dokładniejsze fotki!!! Może wtedy ktoś rozpozna co to jest. Ja nie będę strzelał, bo nigdy nie miałem takiego problemu.

A i jeszcze jedno: patrzyłeś pod lupą na liście roślin uprawianych na dworze???

@ Hot zamurowało mnie!!!

Last edited:

Ganja Man

Member
No rosliny są na dworze podlewam jak mają sucho raz je nawoziłem biohomusem lupą niestety nie patrzałem bo nie mam dzisiaj opryskałem je talstar 100 ec moze cos pomoze
pzdr

bamse

Member
witam

4ExLR nagiete troche, jeden caly obstrzyzony od dolu, obok maly roximix

Prosze bardzo, lebxwyd widac sie powoli zabiera

to jakis bagseed

tu tez cos kwitnie

a tu jakiestam mlode suczki hehe, 2tyg veg 25dni flow
NL, FBxWR i klony z dwora ha, exlr, ww

xy1

Member
Ganja Man said:
Siema
Panowie mam pewien problem z moimi małymi na dworze co im dolega ??

Tylko te drobne punkciki co widać na 2 fotce są spowodowane przez przędziorki. Przy oporyskiwaniu postępuj według instrukcji(stężenie,ilość oprysków, częstotliwość) bo jak postąpisz inaczej to albo "spalisz" rośliny, albo nie wybijesz kurestwa do końca.

Zaczerwienienie liści wynika z czegoś innego!! Jakie jest pH??

prosto.pl

Member
siemano, pieknie Wam rosnie, az pozazdroszcze tym ktorym kwiatki juz kwitna;) u mnei w ogrodzie cos roslinka sie nie speiszy do tego, pare pokazalo jzu preflowery niektore jeszcze nie, ale mysle ze na nidach pokaza, jak myslicie zdaza dojzec do kocna? ostatnio podlewalem je biohumusuem i dzisiaj BioFlorinem z mala domieszka biohumusa, pasuej mi kupic jakis dobry nawoz na kwitnienie ktory bedzie im dawal kopa i szybciej beda kwitnasc, co polecicie? Chyba ze jest ktos w stanie sie podzielic jakims dobrym nawozem na kwitnienie w przyszlosci sie napewno odwdziecze, moze jakimis ziarnami, zastnawiam sienad zaplodnieniem swoich kwiatkow ale to jeszcze jest czas i nie wiem czy nasiona dojrzeja, takze prosze o odp. fachowca :) dzisiaj postaram sie wrzucic jakies fotki..

pozdrawiam