What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Heya! Mam pytanko dotyczace sposobu odbioru przesylek pocztowych. Mianowicie chodzi mi o poste-restante:

Czy kazdy/kazdy seedbank moze przeslac mi w ten sposob przeylke?

Zamierzam wiekszosc przesylek otrzymywac w ten sposob, zeby starzy nie przechwycali. < chytry jestem co nie ;] -> i jaki skromny ;] > :D

@tomato - susza to moj najwiekszy wrog w tym roku. :cuss:

Pozdro 600 dla wyszstkich begginerow i pro ^^ !!! :wave:

Last edited:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^Moze to i dobry pomysl, ale poczta polska przyjmie taka przesylke tylko opisana dokladnym imieniem i nazwiskiem, i domyslam sie ze zanim ja odbierzesz to bedziesz musial wylegitymowac sie, brrrrr.

pozdr, kov

G

Guest

Witam, a wiec planuje pierwszego indoora i potrzebuje przeprowadzic prad do lamp itp. na strych, lecz to sie wiaze z pewnymi problemami.
Na dole zamieszczam taki niby maly plan, prad chcialbym poprowadzic do gory od swietlowki, niebieski kabel to moje odprowadzenie pradu, jednak prad ten bedzie dzialal tylko kiedy swietlowka bedzie swiecic w pokoju i tu mam do was prosbe czy widzicie jakies inne rozwiazanie aby prad poprowadzony na strych byl staly i niezalezny od wlacznika lampy, ten indoor ma byc ukryty wiec tych kabli niemoze byc widac.

Czy ma ktos pomysl jak to by mozna zrobic ??;> Jest jakis elektronik na forum ?:)

Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje :)

Last edited:

orangin

Member
Witam,
czlowiek uczy sie na bledach, ale ja mam nadzieje, ze do konca sezonu juz ich nie bede popelnial :/. Sposrod moich nasionek oznaczonych poczatkowo jako 5x passion f2 + 13x outdoor mix od pana S. i 5x maroc x grapefruit z femaleseeds ostało się na dzien dzisiejszy 9 roslinek, z ktorych nie wiadomo who is who.
Niestety, kilka z nich przelalem jakies dwa tygodnie temu biohumusem! Przestrzegam wszystkich nowych growerow, te gowna naprawde moga byc grozne! W kazdym razie, ja po swoim doswiadczeniu juz zawsze bede podlewal biohumusem ROZCIENCZONYM. Mam cicha nadzieje, ze deszcze wyplucza to badziewie z roslin i jeszcze cos z nich bedzie.
Z innych nowosci, to wczoraj wzialem sie w koncu do roboty i dokrecilem trzecia swietlowke do blachy na ciasto i ruszylem z pierwszym indoorem, gdzie na powierzchni 0,19m2 wsadzilem do kubeczkow 5x orange bud z nirwany. Niestety, po dziesieciu godzinach światla temperatura wzrosla dramatycznie do 32,9 st. Z wentylatorow juz wiecej nie wycisne, trzeba by dolozyc kolejny :/ A w zwiazku z indoorem mam pytanko: w tej chwili nasiona sa w kubeczkach 0,2. Kiedy przesadzac i do jakich donic? Najpierw do 1l a potem do wiekszych? Czy od razu do wiekszych? No i jakie donice 'ostateczne'? Popularne 11l chyba nie wchodza w gre, box ma wysokosc 80cm...

G

Guest

orangin said:
Witam,
czlowiek uczy sie na bledach, ale ja mam nadzieje, ze do konca sezonu juz ich nie bede popelnial :/. Sposrod moich nasionek oznaczonych poczatkowo jako 5x passion f2 + 13x outdoor mix od pana S. i 5x maroc x grapefruit z femaleseeds ostało się na dzien dzisiejszy 9 roslinek, z ktorych nie wiadomo who is who.
Niestety, kilka z nich przelalem jakies dwa tygodnie temu biohumusem! Przestrzegam wszystkich nowych growerow, te gowna naprawde moga byc grozne! W kazdym razie, ja po swoim doswiadczeniu juz zawsze bede podlewal biohumusem ROZCIENCZONYM. Mam cicha nadzieje, ze deszcze wyplucza to badziewie z roslin i jeszcze cos z nich bedzie.
Z innych nowosci, to wczoraj wzialem sie w koncu do roboty i dokrecilem trzecia swietlowke do blachy na ciasto i ruszylem z pierwszym indoorem, gdzie na powierzchni 0,19m2 wsadzilem do kubeczkow 5x orange bud z nirwany. Niestety, po dziesieciu godzinach światla temperatura wzrosla dramatycznie do 32,9 st. Z wentylatorow juz wiecej nie wycisne, trzeba by dolozyc kolejny :/ A w zwiazku z indoorem mam pytanko: w tej chwili nasiona sa w kubeczkach 0,2. Kiedy przesadzac i do jakich donic? Najpierw do 1l a potem do wiekszych? Czy od razu do wiekszych? No i jakie donice 'ostateczne'? Popularne 11l chyba nie wchodza w gre, box ma wysokosc 80cm...

Siewki przesadzaj jak juz nabiora wigoru, moim zdaniem jest zbedne bawienie sie w przesadzanie po pare razy, niepotrzebny stres dla rosliny. Jezeli masz miejsce pakuj je od razu do wiekszych doniczek. Pamietaj o dobrej ziemi, i o rozcienczaniu biohumusa heheh. Im wiekszy litraz donic tym wieksze budsy! :)
Powodzenia!

Lewar

Member
Mattry said:
Witam, a wiec planuje pierwszego indoora i potrzebuje przeprowadzic prad do lamp itp. na strych, lecz to sie wiaze z pewnymi problemami.
Na dole zamieszczam taki niby maly plan, prad chcialbym poprowadzic do gory od swietlowki, niebieski kabel to moje odprowadzenie pradu, jednak prad ten bedzie dzialal tylko kiedy swietlowka bedzie swiecic w pokoju i tu mam do was prosbe czy widzicie jakies inne rozwiazanie aby prad poprowadzony na strych byl staly i niezalezny od wlacznika lampy, ten indoor ma byc ukryty wiec tych kabli niemoze byc widac.

Czy ma ktos pomysl jak to by mozna zrobic ??;> Jest jakis elektronik na forum ?:)

Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje :)
jedyne rozwiaznie to podlaczyc kabel do lampy przed wlacznikiem swiatla w pokoju. nie wiem jak to u ciebei wyglada, ale na pewno masz gdzies w pokoju jakas puszke z kablami. nic trudnego :rasta:

Shaman Trip said:
Heya! Mam pytanko dotyczace sposobu odbioru przesylek pocztowych. Mianowicie chodzi mi o poste-restante:

Czy kazdy/kazdy seedbank moze przeslac mi w ten sposob przeylke?
nie ma problemu, ja zawsze przesylki odbieram na poste restante nawet te zza oceanu :) mysle ze to nie robi roznicy seedbankowi co napisze na kopercie

G

Guest

puszka jest ale na korytarzu wiec odpada, z tym wlaczeniem przed wlacznikiem swiatla tesz nie da rady bo bym musial wiercic w scianie i prowadzic kabel tez w niej a to napewno bedzie widoczne.

musi byc jakies inne rozwiazanie

Lewar

Member
nie ma innego rozwiazania, obwod musi byc zamkniety a jak bedziesz mial ciemno w pokoju to za chuj tego nie zrobisz ;p

mozesz jedynie kabel podlaczyc jeszcze przed wylacznikiem w scianie.

beznazwy1kopianp3.jpg

masz wakacje? domownicy wyjezdzaja na 2-3 dni? srobokretem robisz dziurke w scianie, gipsujesz i zamalowujesz. chyba ze masz tapete, chociaz ja tez bym cos wymyslil hehe

powodzenia

G

Guest

Nigdzie nikt nie jedzie aczkolwiek sa takie momenty ze przez okolo 4h moge robic co chce, sciana od boku wyglada tak, a wiec czy jesli podlacze tak jak jest nizej na rysunku bedzie to dzialac ?? Na niebiesko zaznaczylem kabel ktory powinnien tam byc ale nie musi :p

Last edited:

Lewar

Member
tak albo od dolu. musisz wziac neonowke i zobaczyc gdzie prad jest ciagle. wydaje mi sie ze pod gniazdkiem a gniazdko dopiero otwiera/zamyka obwod i do gory idzie kabel do lampy.

edit:
nie zauwazylem zoltej swietlowki ;p musisz podlaczyc sie przed gniazdkiem

nol

Member
WW troszke mnie przerosła;)

no a tutaj kilka innych ww.nie mieszcza sie w kadrze.bardzo mi przykro z tego powodu;)

Last edited:
G

Guest

Kwitnące Leb27:

Akcja pestki :D W tym roku szczęśliwym ojcem zostanie [Leb27xBublegum]x[ErdbeerxPurpurea Ticinensis]

Po tygodniu siedzenia w szklance z wodą na parapecie zrzucił troszkę pyłku:

Który powędrował na najwcześniejszą z NL by P. :

Cikawe czy się udało...

Pozdrawiam Was wszystkich
1410

placjusz12

Member
heh widze ze wszystkim ladnie rośnie.
Kazdy mowi ze susza jest i wogule a u mnie to ciagle pada ostatnio takie wiatry byly ze roslinki 1.5m wylozylo ze rosna przy samej ziemi . Jak jest susza to mozna podlac a jak jest mokro to co sie zrobi?
pzdr Placek

davidkopernik

New member
hej witam wszystkich tu david roxyk kopernik
mialem straszne problemy zeby sie dostac tutaj znowu na forum a mojego starego loginu nieudalo mi sie uzyskac.
widze ze u was pieknie wszystko rosnie

G

Guest

@Mattry - sam kiedys chcialem zrobic cos podobnego ale raz, ze okazlo sie to trudne ze wzgledow technicznych to jeszcze ci sasiedzi! Zrezygnowalem z pomyslu i osobisci tobie tez to radze. Nie ma co ryzkowac! Za duzy przypal! Poza tym jezeli jestes uparty to powienines sie popytac na jakims forum elektrykow, ale mysle ze szybko sie skapniesz ze to jest trudniejsze niz myslisz, a przede wszystkim niebezpieczne. W piwnicy jest duzo przewodow pod wysokim napieciem. Nawet w gumowcyh rekawiczkach to mozesz se zrobic duu..ze kuku!

E.:
Originally Posted by Kov
^^^Moze to i dobry pomysl, ale poczta polska przyjmie taka przesylke tylko opisana dokladnym imieniem i nazwiskiem, i domyslam sie ze zanim ja odbierzesz to bedziesz musial wylegitymowac sie, brrrrr.

pozdr, kov

Jezeli tylko na tym problem polega to sie ciesze, bo to tak samo jak odbieranie przesylek ktorych listonosz nie mogl zostawic. Zreszta zawsze mozna przepisac przesylke na dane kumpla ktory i tak nie choduje ;]

pzdr!

Last edited:
byłem dziś na spocie obadać co i jak. Jestem pełen szczęścia bo 3 easy sativy zaczęły kwitnąć, purple power które dosadziłem tydzień temu idzie ostro w górę tak jak większe koleżanki które mają do metra czterdzieści (WW ciekawe kiedy zacznie kwitnąć) od metra dwadzieścia (ES). Tak bardzo chce mi się tej WW że musiałem na wszelki wypadek pobrać klony. Cały dzień mi zszedł na przywracaniu szafie jej szlachetnej funkcji. ostatecznie pod lampę trafiło 11 szczepek WW, a jak załatwię więcej doniczek to wysadzę freebe jakie dostałem z cfr.pl (WR[nosorożec] x LR )

Latest posts

Latest posts