What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

@ hodowca85

napisz prosze (moze prv, aby nie zasmiecac, jak inni niechca czytac ;-) ), max. info o orange budzie, ktorego uprawiales, jaki dal plon/w jakich warunkach, co z zapachem i wyciaganiem sie po przestawienie na flo, jaki jest efekt w porownaniu z innymi odmianami itd. @=_

BlinD

Active member
siemanko siemanko...

dzisiaj odchudziłem mojego krzaka bo rosl za duzy( no z zalem ale niestety musialem to zrobić) i wyszlo z tego... caly gar lisci i lodyg. Zalałem 1l mleka i pol kostki masła, po gotowaniu ok. 45min. i wyjeciu lisci wygladalo jak zielona farba.... A teraz wlasnie zaczynam jesc z tego budyń mam nadzieje ze zoladek psokojnie to przyjmie ;/

hodowca85

Member
Przecierz juz mówiłem ,ze niedługo wrzuce cały opis łacznie ze zdieciami od małego oraz ze smokeraportem do POLIsH STRAINGUIDE ,ale za jakiś czas!!!
Spokojnie...i cierpliwości ...hehe

Tu są foty OB outdoor które dzis zrobiłem:

Grapefruit:

(Erd x purp.t.) x Bambata ,pózniej wysadzana :

i na koncu malutkie Shaman DP i Maroc - ewidentny brak potasu

pozdro wyjadacze :bis:

G

Guest

hodowca85 - nie boisz sie ze ta kobieta ktora na pierwszy rzut oka wyglada mi na nieletnia (moze sie myle) sprowadzie na twe zielone pole jakas kleske ?

wiem z doswiadczenia ze laski na spocie sa niewskazane ,jak i wogule jakiekolwiek osoby.

btw. pieknie ci rosnie :respect:

ave :rasta:

g1enek

Member
Hodowco twoj nick jednak jest z zycia wziety ;) Bardzo piekne krzaki. Kiedy wysadzales ? Moje sa mniej wiecej takie jak te twoje ostatnie czyli lypne :) Ale z okolo 40 krzakow moze cos bedzie ( dodam ze 10 sie poszla jebac juz ).

Moj najwiekszy blad to miejscowki. Wychodzilem z pierwszego zalozenia zeby je jak najbardziej ukryc bezwzglednie jakie bedzie oswietlenie ;/ miejscowy typu lasy itpp itdd. Ziemia osmocote 3w1 _ saletra _ dolomit z chlorowitem _ + biohumus na poczatku. Ogolnie w ogle praktycznie nie podlewamy bo regularnie byly dszcze a szkoda bo biohumus by dal chyba wieksza robote.

any questions ;)

tomato

Member
Veteran
witam wszystkich po dlugiej urlopowej przerwie !!! zaraz jak przyjechalem do domu wybralem sie na spoty, minely trzy tygodnie od ostatniej wizyty.no i niestety wielka kapa..moze nie do konca ale nie jest dobrze.
na pierwszej miejsowce zastalem trzech facetow EMxHHxCHEMOxNL...pozatym zdziwilem sie ze sa takie jakies male i prawie wcale nie urosly..wyrwalem jadnego i okazalo sie ze korzenie nie przebily sie przez boczne scianki torfowych doniczek (dol usunalem przed posadzeniem) nie ma co, jestem bogatszy o kolejne doswiadczenie na przyszlego outa, hehe
no to jede dalej na rowerze, i kolejny spot, gdzie rosnie EMxHH - kobitka.ladnie poszla w gore, liscie tylko troszeczke oklapniete.jakies slabe mi zdjecie wyszlo, ale jestem bardzo z niej dumny !!!

EMxHH

i jeszcze jedno miejsce 2xDP i Maroc.tu malo sie nie rozplakalem...durbany jakies takie male, a maroc stracil prawie wszystkie liscie..strasznie liczylem na niego, ale bez tych lisci to juz chyba niewiele podrosnie...zastanawia mnie czy to jakies braki pierwiastkow, czy zwykla dlugotrwala susza doprowadzila go do takiego stanu
DP

Maroc

pozdrawiam !!!

E: Hodowca, piekne dziewczynki :headbange

Last edited:

rastaman

Member
tomato said:
maroc stracil prawie wszystkie liscie..strasznie liczylem na niego, ale bez tych lisci to juz chyba niewiele podrosnie...zastanawia mnie czy to jakies braki pierwiastkow, czy zwykla dlugotrwala susza doprowadzila go do takiego stanu
DP

Maroc

To wynik suszy, duzo zalezy od miejsca w ktorym rośnie. Podlej obficie woda z jakims naturalnym nawozem...jeszcze nic nie jest zaprzepaszczone! Zobaczysz odbije i bedzie niezle palonko :D Mialem podobny przypadek rok temu. Kolega juz ta rosline spisal na straty. Na koniec okazalo sie ze to bylo nasze jedyne ziolko jakie udalo nam sie dochowac (WW) :D wniosek? Nie mozna tracic nadzieji!

WW 08.10.2006

eh... chyba stracilem bezpowrotnie cala galerie tego i uprzedniego outa :badday: (nie liczac tego co jest na icmagu) Zrobilem formata c: a mialem te zdjęcia zaszyfrowane. Teraz na nowym systemie nie mam do nich dostępu :badday: Za tydzień zapodam jakies nowe foty

Pozdro :rasta:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
sucho jest i cienszko rosnie trawa.
mam spoty gdzie kwiatki sa strasznie wysuszone i jak deszczu dobrego szybko niebendzie duzo pewnie padnie. no co zrobic? tak to jusz jest z outem,hehe

ale zato jedne miejsce w dolinie gdzie same gury naokolo i woda jest sporo w ziemi kwiatki rosna pozytywnie. no to zrobilem pare zdjenci tych wienkszych,hehe z tego spota zawsze mi rosnie ladnie. klonki troche byly stresowane jak je wysadzilem, ale zaczynaja sie ladnie rozwijac.
ciekawe co z tego bendzie? dzeszczu prosze ,duzo deszczu,hehe

peace

Mr.T

Member
co do suszy to ja zawsze sadze blisko rzek, kanałów i miejsc ogólnie dobzre nawodnionych także jeszcze nigdy nie miałem problemów z suszą

a co mojego ogrodu...white russian i skunk no.1 38 dzień flo

na pierwszym planie white russian

dwa szczyty skunka

skunk z bliska

i kolejny szczyt white russian

licze że w 8 tyg sie wyrobie

hodowca85

Member
Rystal said:
hodowca85 - nie boisz sie ze ta kobieta ktora na pierwszy rzut oka wyglada mi na nieletnia (moze sie myle) sprowadzie na twe zielone pole jakas kleske ?

wiem z doswiadczenia ze laski na spocie sa niewskazane ,jak i wogule jakiekolwiek osoby.

btw. pieknie ci rosnie :respect:

ave :rasta:

Jakiekolwiek inne osoby tak... ale:
Hehehe spokooojnie ...:) Ta kobietka to już prawie moja żona hehe...i wcale nie jest nieletnia tylko dobrze zakonserwowana :biglaugh: . Ona mi zawsze bardzo duzo pomaga i na spoty jezdzi ze mną nie od dziś.Z resztą nawet jak lesniczy albo jakakolwiek inna osoba zobaczy cie gdzies w gestwinach samego ,a z dziewczyną...to juz jest inaczej i masz lepsze alibi w razie kłopotów.Także mieć drugą osobę z którą ma sie wspólny cel w zyciu ,której mozesz zaufać ,robić z nią rzeczy ,które sprawiają Ci przyjemność, którą bardzo mocno kochasz...to najlepsze co może człowieka spotkać w zyciu... wg.mnie na tym to wszystko polega.

pozdro :headbange

G

Guest

@Hot - tutaj po prawdziwej saharze znow zaczelo kropic wiec jest szansa ze polskie niedopojone ziele w koncu sie nachlepta ile trzeba... piknie ci rosnie jak zwykle ze si epowtorze ;) poki co jedna z twoich na 12d flo pokazala jajeczka jeszcze nie wiem bo moze cos zapyle wiec poki co sobie rosnie dalej, reszta kielkuje

@hodowca - :D
hehehhe ale sie romantycznie zrobilo :)hihih a szczegolnie tutaj:
,robić z nią rzeczy ,które sprawiają Ci przyjemność, którą bardzo mocno kochasz...to najlepsze co może człowieka spotkać w zyciu... wg.mnie na tym to wszystko polega.

nie nie spoko ja sie w pelni zgadzam tez bez zony sie nigdzie nie ruszam...
pozdr :joint:
co do dziewczynek ;) piekne.. wszystkie ..

ps: ja zazielenie pozniej bo narazie matryce przyszlo mi czyscic.. ehhh
ps2: aaa.. wlasnie dobra akcja, w areofarmie dwie sztuki wlasnie wystawily.. UWAGA korzonki??!! rosna dogory nogami , rosly bo juz je obrocilem

Last edited:

BlinD

Active member
kurde... przez wczorajsza akcje z makumba straciłem praktycznie wszystkie krzaki jakie mialem w wypozyczanej szklarni...

wygladalo to tak ze w 4 osoby zjedlismy po 3/4 salaterki budyniu... :
1 osoba zgon... modlila sie zeby tylko przezyc... i belt co 20min
3 osoby do teraz czuja jeszcze ze faza ich nie opuscila
niestety 1 osoba co wymiekla przyczynila sie do tego ze w szklarni z rana zastalem wyrwane wielkie 2m krzaki.. ;/ bylo ich z 6 ;/ teraz zostaly 3 malutkie (1/1,5m) w doniczkach takei skarlowaciale to jak caly dym minie to moze wsadze na miejsce tamtych zeby coklowiek sypnelo plonem na jesien :)
K*** szkoda straszni mi tamtych roslin takie ladne monstery roslyy
A i uwazajcie z makumba naprawde potrafi pokarać ;]

G

Guest

Witam wszystkich! Nie ma co ale zapierdalacie panowie uff :) Ja dzis planuje odwiedzic moje dziewczynki, po 1,5 tyg mysle ze sie milo zaskocze :)

A tu pic co bedzie w ogrodzie roslo mi :)

Pozdrawiam!Bless!

G

Guest

@blind - hehehhe tez gotowalem przedwczoraj i skonczylo sie tak samo... poprzednio nic nie wyszlo wiec tym razem dorzucilem jedna niewyrosnieta ale dochodzaca NH.... do tej pory czyje kaca po niej :D

ejjj no jak to zemscil sie i wyrwal????
hmm... smutne

Last edited:

polak

Active member
Witam wszystkich i tych co mnie pamietaja jak i tych co mnie nie znaja :)

Dawno, oj bardzo dawno mnie nie bylo. Niestety brak dostepu do internetu ciagla tulaczka po kraju, masa pracy i obowiazkow nie pozwala mi sledzic tego pieknego forum...

Zeby nie zasmiecac napisze co u mnie rosnie, niestety nie mam zdjec postaram sie cos pokazac w nadchodzacym czasie ale nie moge niczego obiecac...

Z duzych planow skapa ilosc niestety w sumie planowalem okolo 50-60 krzaczkow i na planach sie skonczylo wiekszaosc sadzonek padla niestety z mojej winy, a raczej z winy braku czasu...

Tak wiec zostalo na placu boju tylko 5 roslinek 2 razy emxhhxnie pamietam no i afghanixbubbleberry, a pozostale big bud i hindukush nadal siedza w domu, wiem wiem glupi polak nie ma sie kiedy zajac krzakami...
te co sa na out radza sobie dobrze, nadzwyczaj dobrze jak na to ile poswiecam im troski te w boksie troche grozej gdyz padla lampa i bb siedzi w ciemnosci a hk w vegroomie...

jeszcze raz napisze, ze postaram sie zuploadowac jakies foty a tymczasem

pozdrawiam serdecznie

polak :)

p.s. ladnie wam rosnie chociaz nie obejrzalem wszystkiego co sie tutaj dzieje :)

G

Guest

polak said:
Witam wszystkich i tych co mnie pamietaja jak i tych co mnie nie znaja :)

Dawno, oj bardzo dawno mnie nie bylo. Niestety brak dostepu do internetu ciagla tulaczka po kraju, masa pracy i obowiazkow nie pozwala mi sledzic tego pieknego forum...

Zeby nie zasmiecac napisze co u mnie rosnie, niestety nie mam zdjec postaram sie cos pokazac w nadchodzacym czasie ale nie moge niczego obiecac...

Z duzych planow skapa ilosc niestety w sumie planowalem okolo 50-60 krzaczkow i na planach sie skonczylo wiekszaosc sadzonek padla niestety z mojej winy, a raczej z winy braku czasu...

Tak wiec zostalo na placu boju tylko 5 roslinek 2 razy emxhhxnie pamietam no i afghanixbubbleberry, a pozostale big bud i hindukush nadal siedza w domu, wiem wiem glupi polak nie ma sie kiedy zajac krzakami...
te co sa na out radza sobie dobrze, nadzwyczaj dobrze jak na to ile poswiecam im troski te w boksie troche grozej gdyz padla lampa i bb siedzi w ciemnosci a hk w vegroomie...

jeszcze raz napisze, ze postaram sie zuploadowac jakies foty a tymczasem

pozdrawiam serdecznie

polak :)

p.s. ladnie wam rosnie chociaz nie obejrzalem wszystkiego co sie tutaj dzieje :)

Welcome back :joint:
Przystopuj troszke :rasta: jakis maly relaks i wyprawa w plener strasznie dobrze dzialaja na mnie i odstresowuja skutecznie po calym tygodniu obowiazkow ;/ Jakas chwile prawie zawsze da sie zorganizowac zeby dogladnac pociech :jump: Zycze wiecej wolnych chwil by poswiecic sie pasji :)

A zeby nie bylo strasznego off`a bylem dzis na malej i szybkiej inspekcji niestety bez apatatu ;/ no ale nic straconego jutro musze wybrac sie tam spowrotem podwiazac co trzeba bo strasznie wyskoczyly ostanio :jump:
Pozdrawiam!

Last edited: