ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
siema
znowu mam problem niemam cyfrowki wiec opisze na lisciach sa jakies male punkty http://www.icmag.com/gallery/data/500/1134Thrips2.jpg do tego pomiędzy żyłkami pojawiaja się martwe brazowe palamy cos takiego tylko ze mniej jest ich niz na zdjeciu http://www.haszysz.com/choroby/ph.jpg myslalem moze ze ph jest zle wiec zmieszalem dolomit z woda i podlalem pare dni temu lecz niestety nic to niepomglo rosliny sa w doniczkach na dworze
pozdro
Wqrwia mnie ta odmiana! Uprawiam ją w bardzo dobrych warunkach rośnie szybko i zdrowo a jeszcze nie pokazała Płci! Junior z hyperreala sadził 0,5 miecha później odemnie a 13 lipca miał już samce, którym pękały jajca normalnie a u moich jeszcze nic ... Na zdjęciu jest 5 roślin 3 z przodu i 2 za nimi- jednym złowem gąszcz topków. Są po FIM'ie. Mają 2 miechy- male czy duze jak na swoj wiek??
straszna wariacja genów, niestabilny fenotyp.. breeder- Pan Salvia - wszystko jasne...
cannabis sativa ---- te plamy na pierwszych fotkach to na 99% obiawy żerowania wciornastków (patrz pod lupą): http://www.inwarz.skierniewice.pl/klucz/index.php?d=opis&id=287
obiawy różnie wyglądają u różnych gatunków roślin. W każdym razie zawsze są to srebrzyste lub szarosrebrzyste przebarwienia na blaszce liściowej spowodowane wysysaniem soków z tkanek. Jeśli nasz tylko po kilka pojedyńczych plamek na niektórych liściach to nic nie musisz robić. Jeśli prawie na każdym z liści są takie plamy i dotego zlewają się ze sobą to jak najszybciej pryskaj na robale.
Twój kolejny link to obiawy niedoborów, na tym się tak dobrze nie znam!
Siema!
Mam taki sam problem jak placjusz, tragedia, rosliny wygladaja co najmniej zle... Tez mysle, że to potas, widzialem cos takiego na w jakims artykule o ogorkach i niedoborze potasu, hehe.
Tymczasem delektuje sie Lowryderkiem. Zebralem z niego coś okolo 9 gram. Co do mocy to nie mam zadnych zastrzezen, daje rade, hehe - jedna lufka i styka. Ale w sumie za malo pale i nie mam do czego tego stafu porownac, zeby byla to ocena choc troche obiektywna (chyba drugi raz wiem jaka odmiane pale, hehe). Co do smaku wiele powiedziec nie moge - curing'u nie bylo i troszke mi sie przesuszyl. Dlatego wrzucilem skorke pomaranczy do sloika. A tutaj to co zostalo
Ja tez zebrałem lowrydera. Miałem troche więcej krzaków. Na moje oko wyszło coś koło 30-40 gram. Zapach moim zdaniem ma lowrydera niezaciekawy. Pachnie jak owoce + pikantna przypraw + zapach potu,. Dym pachnie podobnie tylko ze mocniejszym akcentem na to ostatnie. Dosyc mocno ususzony (ale tak ze sie topy nie rozsypują) top który długo leży pachnie jak trawa taka z przed domu. Ogólnie dosyć samosiejkowate wrażenie sprawia po zapachu ten lowryder.Topy wyglądają jak natura, ale jak się ściśnie i porobi z nich zbite kamienie to prezentują się całkiem elegancko.
Co do mocy... Pozostawia wiele do życzenia, ale czesze. Czesze tak na relaxik nie ma zadnego buuu (jak niby indyjki mają) bo jest słaby, nie ma za dużo "Zlewy po nim"
Ogólnie oceniam go jako "dobra natura" - taki opis troche osiedlowy ale przyrównując go do tego co miałem okazje kupować całe życie (a kupowałem wiele) własnie takie miano mogę mu nadać.
Osobiście nie kupiłbym takiego czegoś za 160-10g ale wszystko zalezy jakie kto ma mozliwosci. Ogolnie dobry na wlasne potrzeby ale szalu nima
LDV: dawno dawno temu... miałem Shark Special to dziwadło co po H krążyło i powstało w dziwnych mi nie znanych warunkach. Dziwnie nazwana krzyżówka wszystkiego ze wszystkim. Ale o dziwo One Shooter. LR do tego ma daleko. W sumie nie wiem jak LR ale wypowiadam się o LR#2 f2 dla sprostowania.. czesze fajnie ale nie ma kopa...nie czuć kiedy wchodzi pierwsza chmura. Bo dopiero po rurce dostrzegam kopnięcie i powoli nachodzi. Fakt...160pln za 10g to mocna cena..ale patrząc na osiedlowe warunki to wagowe 10g nawet warto by było za tyle kupić. Trafiały się gorsze shity ;/
PRZĘDZIOREK... kurwa...chyba SSk x JB w boxie to u mnie ma...bo jakieś cuda chodzą po roślinie. Czym to wytępić? Rozcieńczony spiryt salicylowy kosmetyczny da rade?
tak serio to te kwitnace to juz nie pamietam,albo passion albo santamaria i shaman niewybarwiony, sie polozyl biedak ale daje rade..to ten mutant potrojny..
a tu resztki NevH
@Ca2 - polecam diazol 500 ew - jakieś 7 pln dałem za niego. Wytępi wszystkie szkodniki .
Ładnie panowie dajecie z out'em
@P0lish-weed - nie spinaj się tak . To, że jakiemuś ziomkowi pokazały płeć nie znaczy, że u Ciebie będzie tak samo ! Może ma zupełnie inne warunki w jakich one rosną. Spokojnie w normalnych warunkach (czyt. pogoda słoneczna z opadami co pewien okres) rośliny pokazują płeć na początku sierpnia... - z tego co zaobserwowałem Na oucie nie da się przyśpieszyć kwitnienia
Witam
Hodowca85 , przepiękne roślinki , marze o takich ,takie malutkie a zarazem takie potężne hehehe , napisz prosze w skrocie coś o tym jak to wygladalo od nasionka , kiedy przełączyłeś na 12/12 ,ilo w lampa i ilo l donice czy byl jakis fim itp. z góry dziekuje , pozdrawiam
Wczoraj byłem na miejscówkach, porobiłem troche zdjęć, pogoda się zrobiła piękna cały czas było Ogólnie ten sezon będzie chyyyba gorszy od poprzedniego przez pogode...
A więc
tu jest mix NL(FS) DP(Nirvana) i chyba P#1(by Pan S)
Pasion#1
Tu Durbany
I na koniec PAsion#1
Dopiero je wczoraj pierwszy raz podlałem biohumusem:/ Późno ale dobrze że dały rade w te ulewy i nie padły:]
Mam pytanie a mianowicie kiedy można nawozić plantonem k i w jakiej ilośći?
Wiem że SLAW to przerabiał w zeszłym roku hehe coś nie pokazuje się ostatnio z plantami pewnie nie mieszczą się już w obiektywie
aaaa bym zapomniał jak wracałem ze spotów kumpel znał jakiś skrót i pojechaliśy jego skrótem. Wyszło z tego że się pogubiliśmy... Jeżdziliśmy po polanach w zborzu, ziemiakach i skakaliśmy z rowerami przez rowy z wodą, była przygoda:] Ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Jak wkońcu znaleźliśmy droge oczom naszym ukazały się piękne terenty porośnięte....