What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Biodizel

Member
poznalem czlowieka ktory zrobil ciekawy cross, dizzy ABC x DucksFoot

ciekawe jakie liscie beda mialy te rosliny, dizzy, webbed, a moze typowe?

:wave:

G

Guest

:)

:)

no to teras cos ode mnie do tego tematu :)
na pierwszym zdeciu moja piękna kicia :) ktora kurde zre liscie jak najeta jak tylko sie trafi okazaja :)

Tutaj moj mal lowryderek w osobnym boksie siedzi z jescze jedną panią i jendym panem mam nadzieje ze bedzie troszke pesteczek

no i na koncu moja szafa kurcze przegiolem zdeka za dlugo trzmalem klony schroma na vegu teras mi sie tak rozrosly ze szkoda dadac a to dopiero 5 dzien flo :). Zachowam sobie kilka klonow do wiosny Schrom x buddah sistar to jedna z moich ulubionych odmian :)

Biodizel

Member
kto tu mowil ze nasiona nie moga wykielkowac na roslinie? przyznac sie hehe

nie moje

161552seeds_sprout_on_plants2-med.jpg

co powiecie o tym? [dla rozrywki ;)]

161552seed-sexing-med.jpg

pamietacie moze mutacje Dizzy?

ABC i Dizzy to dwie rozne mutacje, choc wygladaja podobnie, ABC praktycznie wogole nie wytwarza trichomow, Dizzy pdobno jest calkiem mocna. Fet podjaol sie rozpropagowania Dizzy, jest bredeerem z Spiece Brothers seeds, ale cos mu nie spieszno do tego, wyglada na to ze zostawil ta odmiane dla siebie, podobno nie chce aby mialy ja inne osoby, bo przestanie byc juz stealth hehe

moze uda mi sie uzyskac kilka pestek mutant x DF, ale po ostatnich pm, cos mi sie wydaje ze do tego nie dojdzie hehe

Last edited:
G

Guest

czy mógłby ktoś przetłumaczyć co wyżej pisze bo ja nie dokońca daje rade
P.S niezła rozkminka z tymi pestkami jeszcze tego nie widziałem

Biodizel

Member
hehe, no ja stawiam ze to 99% jakis zart ;) ale obrazek jest od dosyc znanego i raczej powaznego growera

w pewnym uproszczeniu

*Nasiona 1, 3, 5 sa zenskie, powinny byc uzyte
*Nasiona 2,4 nie sa zenskie, powinny byc wyzucone

W czasie selekcji zenskich nasion, uzyj tylko tych ktore posiadaja idealnie okragle (jak wulkan), wglebienie na dole (w miejscu gdzie nasiona bylo przyczepione do rosliny). Tak jak 1,2,3

2,4 nie powinny byc uzywane, wyrasna z nich rosliny meskie oraz hermafrodyty. Prowadzac selekcje badz bardzo dokladny, mozliwe ze tylko 1/10 nasion bedzie spelnialo ten standard. Metoda jest w 100% dokladna.

Nasiona z ktorych wyrosną osobniki męskie oraz hermafrodyty beda wypełnione (zaglebienie), nierowne, albo nie jednolite. Meskie nasiona sa zazwyczaj nie regularne, wygladem przypominaja pilke do amerykanskiego futbolu. Gdy beda turlane po blacie stolu, beda wydawaly gluchy odglos. Zenskie nasiona sa prawie calkowicie okragle, turla sie je z latwoscia. Do determinacji plci, przydatne bedzie pinceta oraz szklo powiekszajace.

Last edited:
G

Guest

spróbuje przetestować tą metodę i będe miał pewność bo wierze że jest w tym coś prawdy

Biodizel

Member
tez to sprobuje przetestowac, moze juz na przyszlym oucie ;) choc moim zdaniem to jest jak wywolywanie deszczu, nie zaszkodzi, ale czy pomoze?

Plantator

Well-known member
Veteran
Czemu nie , nasion mam troche , też to przetestuje.w sumie ladne nasionka powinny i tak lepiej rosnąć więc to nie zaszkodzi:]

Biodizel

Member
chyba lipa bedzie z tymi pestaki, choc moze jeszcze nic straconego, trzymajcie kciuki

LR zenska, pico?

16155P1010491-med.JPG

Last edited:

LDV

Active member
Biodizel z tymi nasionami to juz stare jest...
I nie dość że stare to nieprawda - na bank ;]

Jeszcze chyba na starym forum HR (zielonym) sie ludzie nad tym rozwodzili i ogolnie ta teoria została obalona ;]
Nawet teoretycznie idzie to wytłumaczyć na podłożu genetycznym że źeńskie nasiona od męskich się niczym nie różnią...

Pozdro

Biodizel

Member
z genetycznego punktu widzenia to raczej jest na korzysc tej teorii ;) skoro nasionko jest z gory zaprogramowane czy wyrosnie z niego roslina zenska czy meska

tak czy inaczej, ladniejsze nasiona beda chyba lepiej kielkowaly, a rosliny z nich lepiej i szybciej rosly, jak mowilem, nie zaszkodzi, ale czy pomoze?

tez mi sie wydaje, ze sie nie powinny roznic, to kwestia przypadku, jak nasionko wyglada, zalezy tylko od odmiany i przyoadku, a nie plci, ale o tym warto sie przekonac samemu

bardziej godna zaufania jest chyba metoda zakladania na pojedyncze galazki ciemnych toreb, zeby przekonac sie o plci rosliny, albo trzymac pod lampami, przelaczyc na flo, zaraz jak pokaze plec rewegowac i pobrac klony albo rosline na out, albo zainwestowac w nasiona zenskie

Last edited:
C

Ca2

@Biodizel: lowryder na wyjątkowo niskim zawieszeniu ;P
Kurcze nadal w LR nie widze nic ciekawego. Heh autoflow całą magią całym urokiem ;P

Biodizel

Member
mozna uprawiac na oknie, nie shermi sie, nie przestanie kwitnac nawet gdy bedziesz mial dlugo swiatlo w pokoju wlaczone zeby sobie poczytac, na oucie mozna miec kilka harvestow w ciagu roku, rosna bardzo niskie, mozna sadzic w niskich trawach, w crossach z sativkami LR moze dawac przyzwoite ilosci, dobrej jakosci ziolka (LR#2?), czysta przyjemnosc

Last edited:
Maly update nie wiem ale chyba nie bedzie ze mnie dobrego Growera ...
Wyadje mi sie ze roslinkom Ciagle czegos brakuje ...

SS x SS
1288812_01_2006.JPG

WRxA (mniejszy)
1288812_01_2006_1_.jpg

BxA (mniejszy)
1288812_01_2006_2_.jpg

WRxA (najladnieszy)
1288812_01_2006_3_.jpg

SSxSS (razem)
1288812_01_2006_5_.jpg

BxA (wiekszy)
1288812_01_2006_6_.jpg

WRxA (wiekszy z gory )
1288812_01_2006_7_.jpg

All sprzed tygodnia dla porowniania ...
1288812_01_2006_8_.jpg

Chyba ciagle jest im cos nie tak, juz za bardzo nie wiem co robie nie tak ...

C

Ca2

Biodizel: sadząc klony choćby odmian indoor na koniec lipca spokojnie mogę się zmieścić w standardową wysokość trawy do kolan. A plon będzie też ciekawy:) Ja mam swoje alternatywy na to i za jedyny plus uważam tylko autoflow.

ReQuIeM dReAm: dobrze karmisz roślinki :>

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hej dream ty je wogle karmisz?hehe
wyglondajo glodne,,nawoz wysoki w nitrogen potszebuja mi sie wydaje.
bardzo dobr nawoz co znam kogos kto tylko taki uzywa jest guwno kury.
taki nawoz jest bardzo dobry.100%naturalny i z czego widzialem bardzo pozytywny. sam kiedys musze nanim zobaczyc jak mi pujdzie. w polsce na jekies farmie co kury maja ,pewnie mozna wiadra tego zalatwic, zrobic mieszanki ,wytestowac sile, i dawaj masz nawozy naturalne i tanie mysle

peace

HC uzywam Advenced Blom,Micro and Grow i mysalem ze to wystarczy ... Ale jesli muwisz ze salbo je karmie to moze zwiekszyc dawke tam jest podane ze na pol to co sie daje do gleby to dam normalna jak pisza ... Albo sprubuje sie zaopatrzec w te guwna kury :D smiesznie to brzmi ale jesli ma to dobre dzialanie to bede je prubowal zaltwic ...
Dzieki za info ...

Ca2 nie zrozumialem Cie dobrze za pierwszym razem ... Teraz juz wiem o co chodzilo z tym karmieniem ...