What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
powiec dokladnie jak,ile i co karmisz.
chyba nieuzywasz bloom i grow razem? bo jusz ras to widzialem,hehe

peace

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

dream holera jasna,grrrrrrrr..!!!!!!!! jak ja sie wkurwilem,sorry,hehe
grow uzywa sie teras jak lecisz na 24 swiatlo. jak pszelonczysz swiatlo na 12/12 to jusz niekarmisz grow,tylko bloom. grow na rosniencie,bloom na kwitniencie. razem ich sie nieuzywa.czy dobze mowie ty je wszystkie razem mieszales?hehe
teras tylko grow z tym micro to pewnie jak pisze.

peace

G

Guest

Z gownami kury (kurzak)trzeba chyba uwazac bo z tego co czytalem sa silnie zrace. Trzeba zneutralizować bardzo silnie rozcienczejac woda albo najlepiej zmieszac z ziemia zanim rozpocznie sie grow i tak z pol rou powinien mix przelezec (zkompostowac). Z tego co czytalem jeszcze lepszy od kurzaka jest nawoz z golebi.

Kiedys w jakims ogrodniczym widzialem kurzak do kupienia. Taki jest pewnie przyotowany do bezpiecznego armienia roslin.

Last edited:
HC Ale one jeszce nadal veg :D zapomnialem chyba to naposiac czy w ogole nawet na vegu sie nie miesza bo ja je od poczatku mieszam cale swiatlo jest 18/6 temp 28-15oC w nocy ale od dzis jest termostat czyli bedzie caly czas 26oC wilgotnosc chyba lepsza bo pare kubeczkow z woda chociaz powiez ze szybko ta woda tam paruje az jestem w szoku ... Tylko nie wiem jak z tymi nawozami juz sam czy ciagnac z nimi czy moze cos innego moze cos polecisz ...

Mam link do tego kurzaka :D
http://infofirma.pl/sklep_ogrodniczy_hurtownia_ogrodnicza/index.html?cat=9

Ale to chyba trzeba bylo jak sadzilem dodac ...

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
z tego co widze to te nawozy niesa do ziemi. moze jakies kwiaty je lubia, ale nie trawa w ziemi. musisz sam teras wytestowac te nawozy. ja bym wogle niedawal bloom. tylko grow i w pul dawce i opserwowac. jak teras chcesz zmienic cos to bendzie cienszko beo sa w duzych donicach i kozenie napewno jusz daleko.pszesadzanie odpada. jedyne to jak bys dokarmil jakas naturalnym nawozem o wysokim nitrogen. zanim to zrobisz pszelej je czysta woda asz wyleci nadole,poprostu wyplukaj co mozesz.troche balaganu se narobiles,ale to wszystko na dobre wyjdzie,hehe

peace

A zaopatrzyc sie w ten kurzak i znim cos sprubowac czy nie ... Bo moge sie w niego zaopatrzyc w szybkim czasie i sprawdzic czy da to cos... nio to zrobie im plukanie musze jutro sie tym zajac jakby nie wycofali biohumusa to bym jechalk juz od dawna na nim :( jak zwykle problemy... musze to jak najszybciej zrobic bo to 650w hps na vegu troche pradu rzre i w ogole chcialbym juz sprawdzic te odmianki :D

A co myslisz o tym ?? Nawozie jak sie nie doczytasz to napisze tu sklad ...

12888IMG_0500.jpg

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
mysle ze byl by dobry na rosniencie,12%N,uzywaj jak pisze,tylko teras one male to 1/3 co pisze daj im. ale jak jusz dasz je na kwitnienie,proponuje znalesc jakies naturalne dodawki na to o niskim nitrogen a wysokim phosphorus.

peace

Oka ale przplukac je jeszce przed tym ?? I moge normalnie wziasc roslinki pod kran i powli plukac niech i czy nie bedzie potem problemu z ph bo ta woda jest chyba twarda z karnu ... Dam 1/3 i podleje jutro ... i poczekamy moze teraz troche odbija ...

Ok to zamowie te dwa nawozy co dales linki i pozniej napisze pm to powiesz jak z nimi dawkowac ...

Wielkie dzieki HC bo juz naprawde nie wiedzialem co jest nie tak ...

Last edited:

WeedTime

Member
requiem ja uzywalem te nawozy Advanced Hydro mniej wiecej tak jak mowi tabelka. ale bardziej interesowaly mnie odczyty z EC metra. z nimi jest tak ze laczy sie 3 razem - grow micro i bloom, ale tylko w czasie vega, ja dawalem grow jeszcze przez 20 dni po przestawieniu na 12/12 potem juz tylko bloom i micro. tez nie zabardzo chcialem dawac nawoz bloom w czasie vega ale gadalem z koleszka ktory robil test growy na stronie Adcvancedhydro.com i powiedzial ze tak jest najlepiej.

nie mialem zadnych problemow czy niedoborow, ale to sa nawozy do hydro, ja zdecydowanie nie polecam ich do gleby. wydaje mi sie ze w hydro one sie nawzajem uzupelniaja, i rosliny dostaja wszystko to co im potrzeba ale maja za duzo chemii (bufory pH itp) ktora w glebie jest wogole nie potrzebna i moze tylko zaszkodzic.

ja jakbym hodowal w glebie to tylko organic, teraz juz uwazam ze wogole nie ma sensu dawac chemie do gleby.. a zwlaszcza nawozy hydro do gleby....

ciekawi mnie czy duza jest roznica miedzy organic gleba a organic hydro ?! HC probowales moze szczyty z organic hydro ? mozesz jakos porownac ?

bardzo mnie to interesuje bo niewiem czy zaczynac bawic sie w organiczne hydro czy wrocic do gleby... bo to jest dosc trudne, bo np PH+/- tez musze miec organiczne a niewiem czy takie sa wogole? a jak bede przez cala uprawe dodawal normalne (chemiczne) to juz nie bedzie uprawa 100% organic... ogolnie hydro jest dla mnie o wiele wygodniej bo nie musze przesadzac roslin itp.. jedyne co musisz robic jak juz masz obcykany hydro grow i dobry grow room to sprawdzac pH i EC :) no i patrzec czy nie ma robakow ^^

pozdr.

Jedne 5tyg a drugie 4tyg wiec duzo i sa za male na taki dlugio czas wiec jeszce tydzien ida na flo poniewaz pozniej chce wystartowac z sytemem hydro ...

Siemka! :D
JAk zwykle wrzucam cos odemnie!
Krzaczki sa juz na 5 tyg flo - 35 dzien!
I rosna jednym słowem hujowo :badday: N
Niewiem czy to przez te jeb*** nawozy AwanceHydro czy co :/
Ale i tak wrzucam!
Na dodatek jeden z najladniejsych krzaczków sie zatrzymał w rosnieciu, od tygodnia nie przybral nic kompletnie na masie!! :yoinks: :badday:
Bd wdzieczny za komentarze i sugestie co może byc nie tak :/
RD niemartw sie :D hehe! Nie tylko tobie sie cos jeb** w boxie :D

Ogrodnik-PL16 moim zadniem odloz te nawozy na bok i sprubuj czegos innego naturalnego bo te nawozy sa strasznie slabe do ziemi taka jest moja sugestja na hydro byly ok ale do ziemi nie ja kupie cos naturalnego na veg z duza iloscia nitrogenu a na flo cos z duza dawka phosphorus a mala nitrogenu ... I tak chba bedzie najlepiej i jeszce zakupie dolmit zeby ph sie ustabilizowalo ...

Phosphorus - fosfor
Nitrogen - Azot

G

Guest

Ogrodnik-PL16 - I rosna jednym słowem zajebiście :D
Tylko Ty sie jakoś dziwnie miesiączkujesz,
zobaczysz na koniec bedziesz zadowolony

czy to Twój pierwszy grow ???

ja przy swoim partyzancie pierwszym też przechodziłem stresy
11398Zdj_cie_3_1.jpg

:wave:

Last edited: