What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

T

technoMAXgrower

Skiełkowalem nowo porcyje ziarenek
na przodzie 10szt Chimera Mental Flos
w głebi 10 szt Cinderella 99 femi GNO już mi wyszły zadziwiajaco wszystkie równo wystartowały :) ida łeb w łeb
15szt Critical Mass Nice na te zioło bardzo licze jest to exclusywna odmiana topy tej odmiany mają byc wieksze niż w BB (Bigbud) Zobaczymy przekonamy sie jak bedzie rosło.
W kącie matka bonsai BCH (Blackcherry)

C99 rozpalam, za wasze zdrowie chłopaki!

6276DSC4864.JPG

:wave:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

max, dajesz ostro, mental floss bardzo chce sprobowac. wogle jeszcze nic od chimera niechodowalem.wszystko co kolo blueberry sie krenci jest dlamnie zajebiste,hehe
dawaj czensto znac jak ci idzie

peace

szok

Member
technoMAXgrower said:
W tle widać odbija sie od mylaru nieszczesliwy The Doctor, 2 sie tylko uchowały ale widać że ciulowo rośnie niemal cały wysechł, do harvestu nie uchowa sie chyba żaden żywy liść na nim,nie chce zawracać dupy franco z Greenhaus ale przez jego nasionka jestem [zawiedziony na całej lini] 200g w plecy

u mnie tez plecy, ak48 juz dawno sciąłem a the doctor dopiero dochodzi z tym ze u mnie nic nie wysycha,trzymam go gdzies z boku tylko zeby sie za prad zwrocilo...ale w sumie szkoda o nim gadac

madixx said:
Pytanie do tych co uprawiaja juz sporo indoor co myslicie o dawniu 650W hps na wega? bedzie duza roznica pomiedzy roslinami na wegu pod lampa 250W a 650? niechodiz mi o jakies w dlugie wegowanie na niewiadomo na jakiej powierzchni tylko no podchodowac z 3 tygodnie? mi sie wydaje ze lepiej bo taniej a efekt ten sam bedzie pod 250W a pozniej jak szalec to dozucic do tego 400W i jazda dobrze mysle?

madixx: wszystko zalezy od powierzchni jaka chcesz oswietlic. ja mam na veg 400w i sie tego trzymam bo zmiana na 250w wiaze sie z zakupem kolejnej lampy a w sumie to zyskam tylko te 150w roznicy miedzy 400setką a to juz sa grosze w oplacie za prad.czasem ta 400setka swieci na pol darmo ale przeciez nie bede liczyl kazdegowata bo to jest bez sensu.mam komfort przyjmujac w założeniu ze na veg swieci sie 400w i wrzucam tam co chce,kiedy chce i na jak dlugo chce(czego zresztą wszystkim życzę). poza tym moim zdaniem ilosc lumenow na veg ma znaczenie.nie jestem ci tego w stanie opisac musial bys obserwowac w każdym przypadku rosliny.jako przyklad podam tylko ze jest roznica miedzy roslinami pod epicentrum lampy a tymi z boku.
jesli chodzi o REquiem to jebiesz go bo sie zajebałeś i coś tam se wkręciłeś a przecież nie jest on jakimś bezmózgiem i wie na ile sobie moze pozwolic w relacjach prąd-rodzice. uwazam ze nikt z was/nas nie jest tutaj bezmozgiem skoro zajmujemy sie taką niełatwą przecież dyscypliną. więc po kij te wciski...

pozdro dla wszystkich
ps. wreszcie oderwalem sie po 3 dniach non stop od "The Crims", kurwa to jakas paranoja jest z tą grą...coś mi sie zjebało w stykach chyba...

Last edited:

castlevania

Member
chłopaki nie ma co sie stresowac, @RD moze i naprawde troszke za duzo nawijasz, wiem ze kto pyta nie bładzi ale poprostu duzo ludzi wchodzi tu raz na jakis czas i zamiast widziec jak w temacie "co w ogrodzie rosnie ci" widza wiesz twoje gadki z innym growerami, oczywiscie ten thread jest jakby ogolny, ale mysle ze powinnismy załozyc nowy o nazwie np "problemy" nie wiem czy taki był? bysmy tam pisali wszystkie problemy poczawszy od budowy boxa, wentylacja, swiatło, problemy z krzakami itd. poprostu wszystkie problemy dotyczace uprawy, nie wiem zastanowcie sie nad tym ! :joint:

btw: wracajac do tematu :kos:

DAY: 4

12071DSC01196-med.JPG

EDIT: 57fun - PAMIETAM SWOJEGO PIERWSZEGO GROWA W TAKIM PUDLE:) TYLKO U MNIE BYŁ EXTRIM BO WALIŁO NA ROSLINY 100W HPS, A CHŁODZENIE TYLKO DUZYM WIATRAKIEM NA SZCZYTY I HPSA HEH, ALE PRZYZNAM ZE FAJNE PALENIE BYŁO, AJ WSPOMNIENIA ;) POZDRO!

Last edited:

57fun

Member
i padły mi obie roslinki<bagseed>, nie wiem dlaczego ta co sie niezlamala też padła..:[, kupiłem dziś biohumusa forte, ziemie i keramzyt :], box juz czeka na sionki ale nie wiem czy wykiełkuja:[ , cały osprzęt oswietleniowy/bez osłony/ tzn. żarówka 150WHPS "PIŁA"+statecznik+cośtam cośtam<koleś mówił inna nazwe zapłonnika> wyniesie mnie 110pln+koszty kabla i oprawki E40<chyba> co daje max130pln na paragon, czyli jak pojdzie mówj sasiad na fakturke towyniesie mnie ok70-80 pln bez kabla i oprawki.

i foto mojego pupilka :]
http://img403.imageshack.us/my.php?image=pict0252yr5.jpg
http://img183.imageshack.us/my.php?image=resizeofasdlf1.jpg

Last edited:

Lewar

Member
siema wszystkim icmagowcom :rasta:

chore kwiatki z grow rooma sa juz w 12 i 7 litorytwch doniach, dzisiaj podanie zostana odzywka IONIC grow w polowie dawki. mam za to fotki i filmik z clonning & veg boksa (deska na sloikach :D ) 3 swietlowki rury 40w daylight

najladniejsze sztuki C4

jw-B52

8 dni byly w ciemnosciach a teraz juz 5 sie ukorzeniaja, ktores dadza rade na pewno. oprocz tego w srodku 3 Sensi Skunk x Johny Blaze, 3 White Russian x Afghani, 3 Schrom x Buddha Sister f2, 4 ukorzenione klony Grapefruit i 1 Cinnamon. co mnie pozytywnie zaskoczylo, przy jednym WRxA jeszcze na chusteczce ulamal sie kielek i myslalem ze nie wyjdzie, hah mylilem sie-jest tylko jeden dzien w tyle.

>>POLECAM<<
http://s003.wyslijto.pl/?file_id=16858312317451315999

pozdro :wave:

urban

Active member
No akurat tej seri zdjec niemam podpisanej.
Wzucilem tylko dwa zdjecia zeby niezasmiecac
Napewno cos z tego:
Killer Queen x lr
LuckyDip x lr
Fruitbowl x lr

Edit:lampa 400w , rosliny mialy krodki veg
2 zdjecia- dwa strainy :]

Last edited:

Fish131

Active member
A tak sie prezentuja moje maluchy z bliska:

Grapefruity:

Lowrydery:

Meski:

Zenski:

Dostalem maila i poplakalem sie ze smiechu hehe
Oto tresc "WITAMY TYLKO DO JUTRA DO 24 PROMOCJA !!! DO KAZDEGO ZAMóWIENIA 5 NASION GRATIS !!! WWW.CHWAST.PL" :bat:

Last edited:

57fun

Member
fiszu bedzieszapylał tego lowraydera..? musze jutro wrzucić nowe nasionka na wate i czekac zeby chociaż jedno wykiełkowało...i musze ciułac kaske na lampe dużo nie trzeba ale zawsze jest cos...

Fish131

Active member
57 nawet 3 Lowrydery bede zapylal heh.
Po to je zasadzilem!
Spodobalo mi sie robienie nasion :D
Pozdro!

Bio nawet dwa :D
||
||
||
\/

Last edited:

57fun

Member
hoho...aż nawet 3 :] opłaca sie hodowla lowraydera tak naprawde to w ile dni on dochodzi...i czy wart jest ceny bo chyba tani to on nie jest?

Biodizel

Member
Fishu, u mnie zenska LR jest jakas karlowata, za to LR#2, jest 2-3 razy wieksze, tak samo samiec LR, wiec glownie nastawiam sie na pestki LR#2 x LR
w dodatku 1 zenska SM bedzie zapylana 3 pylkami hehe, SM, LR, i cos z white russian (chyba WR x A, ale nie jestem pewny, wiem ze jakas ciekawa odmiana ;)), kazdy topek innym pylkiem, ciekawe co z tego wyjdzie
DF wygladaja na zapylone, preciki juz zmarnialy, zaczynaja tworzyc sie pesteczki

chwilowo bez zdjec, maly problem z bateriami w aparacie

LR#2 teraz po 270zł/10 nasion, nie jestem przekonany co do plonu, ktory wedlug breedera ma byc nawet 3-4 razy wiekszy od LR, zalezy czy robil LR x SM a pozniej inbreed czy x LR, x LR, xLR

to co robi Fish to nie jest F2, a Fx, chyba F14, albo nawet wiecej? przynajmniej tak gdzies wyczytalem, ale czy jakoscia sie beda roznily? raczej nie, przy tak duzym pokrewienstwie (dlugi inbreed), to jak IBL, choc moga sie zdazac mutacje

moim skromnym zdaniem, cena jest zbyt wysoka

:wave:

Last edited: