What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Fish131

Active member
Biodizel said:
to co robi Fish to nie jest F2, a Fx, chyba F14, albo nawet wiecej?

Dokladnie z tego co mi wiadomo to ja teraz robie f6 lub f7, dokladnie nie pamietam heh...

Biodizel

Member
Fish, mi chodzilo raczej o to ze LR ktory mozna kupic to jest F13 (dlugi inbreed, breeder okreslil LR jako ibl z tego co pamietam), a jesli ty robisz juz x pokolenie, to bedzie z F19-20 hehe, ale to moze Fubar bedzie wiedzial ;) istna encylkopedia w tych sprawach

:wave:

Last edited:
G

Guest

Dzień 10

zapodaje im troche co2 w aerozolu, jock mnie zadziwia :lurk:

marna fota ale dałem im kolacje co2, nie będe szafki otwierał

Last edited:
C

Ca2

Uwielbiam otwierać koperty po szkole ;D Dziś prezenty od HC... SZACUN HOT SZACUN!!! RESPEKT!
Wszystko elegancko w całości.

buSka

Member
Siema =] To moj pierwszy post tutaj i w sumie pierwszy grow (wczesniej z nasion wyszly mi same facety i jedna herma [trefne nasiona, z chujowego zrodla wogole bleee :p]) a teraz rosie sobie blubbleberry (nareszcie kobita ! :p)
23 dzien flo - troche male kwiaty no ale jestem dobrej mysli, za jakis tydzien zmieniam lampe ze 150 na 400W to moze napuchna jeszcze =]]

Last edited:
G

Guest

panowie ja mam do was wszystkich mal prosbe odnosnie fot, prosze zmniejszajcie sowje zdjecia do przyzwoitych rozmiarow bowiem gdy mam otwierac foto 850kb z transferem 32kb/s to czlowieka krew zalewa a przeciez mniejszyc fotke to raptem pare sekund
any way wadna roslina buska
pozdr.

Biodizel

Member
maly update ;) niektore fotki sa juz troche nieaktualne

jedno z moich ulubionych (znalezione w necie), czy te oczy moga klamac? hehe

16155image002.jpg

GF

16155P1010480-med.JPG

zenska DF zapylona pylkiem LR

16155P1010484-med.JPG

16155P1010488.JPG

LR meski

16155P1010486-med.JPG

SM zapylona pylkiem SM

16155P1010487-med.JPG

Last edited:
G

Guest

Witam Panowie i Panie. Śledzę Was już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz się zarejestrowałem. Piękne kwiatki macie :woohoo:
Mam pytanko natury technicznej. Mam wentylator ale po zainstalowaniu rury strasznie obniżył swoją sprawność. Czy tego typu wentylatory , o podobnej wydajności będą lepiej ciągnąć od łazienkowych? Mam filtr węglowy własnej roboty, 150m3 bez filtra było ok, a teraz nie wiem co kupić.
Pozdrawiam i z góry dzięki :wave:

G

Guest

tak wiem, nie chodzi mi o wydajność w m3, tylko o typ wentylatora- kanałowy. Czym on się różni?

C

Ca2

mazur said:
gdy mam otwierac foto 850kb z transferem 32kb/s to czlowieka krew zalewa
32kb/s nie jest źle. Jak byś miał 56K łącze (orange iplus itp ) to rozumiał bym Twoje bóle.

G

Guest

panowie 32kb/s a nie 32kB/s
a 32kb : 8 to rzyczywista predkosc wynosi 4 kB/s wolniej jak modem kb kilo bity kB kilo bajty
pozdr

Azzzzzz

Member
Veteran
Filipek: Nie baw sie w lazienkowe chyba ze chcesz je uzywac do wietrzenia boxa, jesli chcesz podlaczac rure do chlodzenia lampy to tylko wentyle kanalowe, one sa specjalnie do tego zrobione i ich srednice sa przystosowane do rur.
Kanalowe sa mocniejsze od tych zwyklych lazienkowych.
Do odpowietrzenia lampy proponuje od 200 m3/h w gore, do wentylacji boxa dobry kazdy, choc wiadomo im wiecej tym lepiej.

ps. polecam wentyle Dospela, calkiem ciche i bezawaryjne jak narazie

LDV

Active member
co do przystosowania wentylatorów do rur:
kupiłem wentylator na allegro kanałowy dolmet czy jakos tam o przekroju 100mm i wydajnosci 100m3/h...
Rure kupiłem w jakims markecie budowlanym - swoją drogą takie rury są bardzo drogie jak na kawalki plastkiu.

I rura nie pasowała do wentylatora - była taka sama jak wentylator.

Wniosek: Albo na allegro sprzedawali wentylatory z wadami albo rura miała wady (wątpie bo w markecie, dosyc droga itd oryginalnie zapakowana i sikalafą), albo poprostu mialem pecha ;]
WIEC UWAZAJCIE NA TO

G

Guest

Dzięki za informacje. Sprawa wygląda tak, że do tej pory łazienkowy sprawował się całkiem nieźle, ale po NL przyszła pora na moje nowe dzieci NLxPapaya i one trochę śmierdzą. Zmontowałem więc filtr węglowy i tu już sobie łazienkowy nie radzi. Myślicie, że kanałowy o tej samej wydajności 150-200m3 "przeciągnie" powietrze przez rurę lepiej??

LDV

Active member
zależy jaki masz filtr węglowy, ja myśle ze 200 przy filtrze (podkreślam że zależy jakim) jest minimum... pozostaje jeszcze kwestia czy taki wentylator bedzie sprawnie pilnował temperatury...

pozdro

G

Guest

Skonczyla mi sie sativa z outdoora :(
Zszedlem zatem do piwnicy i przyniosłem sobie kilka sloikow totalnie zapylonej trawy... W smaku okropna ale stuka calkiem calkiem... joint na glowe i jest spox :)

I'm lovin' it :joint:

Last edited:

Latest posts

Latest posts