What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Rystal tak to mój 1 grow indoor :p Watpie czy panikuje ale one serio slabo rosna! :p
MZoe nie wszystkie ale ta jedna najwieksza to której mialem najwieksze nadzieje sie zatrzymała :/
Mysle ze jeszcze sie wyrobia do 3 tygodni :/
RD heh jednak odstawie te jebane nawozy :/ Podleje je jeszcze za 2- 3 dni raz bloom-em i koniec nawozów juz do końca...
Pozdrawiam PeAcE

hodowca85

Member
hej chłopaki !
(mój pierwszy post)
mam pytanko ...czy mozna zapylać rośliny z nasion feminizowanych ???
I czy powstałe nasiona będą OK ?! Czy moze z przyszłych nasion powstaną jakieś mutacje i hermy ???
Wie ktoś ??

Tak mozna zapylac rosliny z nasioch feminizowanych <lol2> Nie powstana zadne mutacje ani hermy ;p Bądz spokojny! :) ;p
Ale do zapyalenia jest ci potrebna meska i zenska! A jak kupujesz nasiona feminizowane to niemasz meskiej ... wiec niemasz czym zapylic zenskiej!
Chyba ze jakis grower ci uzyczy swojego pyłku :p
Podro

hodowca85

Member
hehe spokojnie ...nie musisz uczyc ojca robić dzieci ;)
wczoraj dostałem 4fem-Marocki , 4fem-Grapefriuty i 5fem-Orange Budów ,a jako gratis Gypsy rzucił mi 5 Blockheadów od Spice of Life :) i to właśnie będą moji przyszli tatusiowie :)

Mój Outdorowy Early riser:

a więcej w mojej galerii ;)

Last edited:

GRaSs

Member
Moim zdaniem Ogrodnik-PL16 jest przewrazliwony ;p bylem wczoraj u niego to przezywal ze cos im jest bo nie rosna ;p nie dziwie sie jak siedzi z nimi 24h na dobe to nie widzi co sie zmienia ;p ja jam mysle ze za 2 tyg juz beda nieźle napuchniete ;)
P.S. powiedzce mu cos bo mnie nie slucha zeby przystopowal z tymi nawozami bo to chuja daje a i tak nie urosna z dnia na dzien ;p

G

Guest

GRaSs said:
Moim zdaniem Ogrodnik-PL16 jest przewrazliwony ;p bylem wczoraj u niego to przezywal ze cos im jest bo nie rosna ;p nie dziwie sie jak siedzi z nimi 24h na dobe to nie widzi co sie zmienia ;p ja jam mysle ze za 2 tyg juz beda nieźle napuchniete ;)
P.S. powiedzce mu cos bo mnie nie slucha zeby przystopowal z tymi nawozami bo to chuja daje a i tak nie urosna z dnia na dzien ;p

Nooo Ogrodnik-PL16 nie siedz z nimi bo one sie stresują i wstydzą Ciebie
nawóz w nadmiarze niegdy nie pomoże ...
mamy ciepły styczeń idź se poszukać spota na outa :D

:wave:

Biodizel

Member
czy jest jakas roznica w czasie dojrzewania nasion pod HPS a CFL? czy zalezy on od dlugosci kwitnienia odmiany, czy jest mniej wiecej taki sam dla wiekszosci odmian? i ile u was on wynosil?

na oucie, zapyla sie i zbiera pestki jak sa gotowe, raczej sie nie zastanawia jak dlugo to trwa, raczej czy sie wyrobia do zimy, teraz te info by mi sie jednak przydaly

Last edited:

urban

Active member
Przewaznie zajmuje im to ok 4-5 tyg.Niewiem jak sie ma do tego rodzaj lampy , ale wydaje mi sie ze niema to duzego znaczenia.
No chyba ze sa to długo kwitnace odmiany , tak jak wspomniales.

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ten topik niema tu miejsca i bendzie kasowany. zawsze
wszystko co tu znajde co niema nic wpolnego z Co w ogrodzie rosnie Ci?
,wyzucam odrazu.

off topic thread zostal caly skasowany , proponuje zalozyc nowy,hehe

peace

Last edited:

Biodizel

Member
podobno rosliny meskie, ktore sie shermily maja jakas wartosc dla bredera, ktos moze wie cos wiecej na ten temat?

Last edited:

Lewar

Member
ze spaleniem roslin mam doczynienia nadal, biedne poparzone kwiatki hehe, prawie cale byly zolte, dolne liscie odpadaly. pomoglo przesadzenie do wiekszych donic, pare razy flush, powoli odzywaja (poczekamy zobaczymy, wieze ze za tydzien juz bedzie wszystko OK). oprocz tego dostaja odzywke IONIC grow, nawoz z przewaga N dopiero za jakis czas. dlatego uwazajcie za mlodu z nawozami, bo nie chcialbym zeby ktos sie wkurwial tak jak ja ;p

tutaj troche o tym macie
http://www.growthtechnology.com/nute-ionic-soil-coco.asp
mam od kumpla 100ml grow i 100ml bloom (pozdro dla niego !!!!!!)

hodowca85

Member
Który Cross wybralibyście gdyby była taka możliwość ??

Maroc(fem) x Blockhead(male)
Grapefriut(fem) x Blockhead(male)
Orange Bud(fem) x Blockhead(male)

Jestem w posiadaniu tych oto nasion:

I zastanawiam sie który cross bedzie najlepszy outdoor.

Last edited:
Maroc ladnie sprawowal sie na Oucie pokazal to w tym roku Slaw77 obczaj sobie w starym Co w ogordzie rosnie Ci ... Wiec cross moze bedzie tez ciekawy ... Na indorka polecilbym Ci Grapefruit x Blockhead poniewaz to fajny crosik :D

koyot

New member
Witam panowie, mam maly problem z cinamonka jakbyscie mogli zerknac...

mija 4tyg flow a roslina wyglada na 2tyg, pozatym bez sensu sie wyciagala <glownie nocami> .... i liscie rosna dosc male...

mysle ze pwoodem jest wypadek przy trenowaniu w glownym miejscu lodygi rozeszla sie lodyga na polowe<dzwiek byl przerezajacy>...stalo sie to na poczatku flow...

pokaze foty:

pewnie roslina bedzie dluzej kwitla, podobny wypadek mialem z roslina na outcie ktora uszkodzil jakis zwiez, dokwitla do konca 2-3tyg pozniej

myslicie ze moge jakos pomoc roslinie? czyms pryskac albo cos...zaraz po peknieciu naciagnalem spowrotem szczyty tak zeby sie ze soba spowrtem strzepily, jednak efekt taki jak na obrazku...^^ Myslalem zeby okryc jakims materialem albo tasma, taka z apteki...co wy na to dalo by to cos?

tutaj klon cinamona tej samej rosliny w 4tyg flow...bez porownania z matka, oblal sie juz po drugim tyg flow...cinamon to dobra odmianka na soga...

przy okazji grapefruit:

grape i cinamons

btw: tez mialem maroca na outcie,wygrzebalem fotke maroca niepilnowanego tzn... roslina posadzona poczetk czerwca, dwa razy bylem podlac w czerwcu, poczatek pazdziernika zastalem 50g zdrowych pachnacych perfumami topow ;] na in grape, orange x blockhead choc tej drugiej odmianki nie znam zbytnio

pozdrawiam koyot

Last edited:
G

Guest

koyot - nie przejmuj sie masz ten sam problem co paru innych tutaj...stres
wydaje mi sie że przy przycinaniu za krutko troche przyciełeś
miałem ten sam problem na oucie w 2004 jak łodyga rozeszła mi sie na pół w tym samym miejscu co Tobie
w panice i popłochu wziełem sznurek i obwiązałem mocno to miejsce tak ,że łodyga sie zeszła
ale po jakimś czasie dla testu odwiązałem i sie rozeszła spowrotem
ale nie zauważyłem żeby roslinie sie coś stało przez to "rozejście"
ona sama se to odbuduje ,konopie to skurwiałe hwasty
pozatym rosliny na moje oko wygladają prawidłowo.

btw. ile można średnio wyciągnąć z dobrego krzewu maroc ?
i jakby zrobić wszystko na bubblehash czy wyjdzie dobry?

koyot

New member
Maroc przy dobrych warunkach i sredniej pielegnacji powiniec 200g i wiecej... dac ploniku...znajomy posadzil w poczaek w czerwcu miala dosc dobre warunki i pielegnacje i ponad 200wki dała...zbior koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika...

palonko o niezlym potencjale, laapelem po nich ciezki fazy hehe...ciekawie pachnie perfumami/kwiataly fiolkiem czyms takim przy harv....

juz w sumie zamowilem paczke na next out hehe w porownaniu z purple pwoer i easy sativka wypadl najlpiej choc purple dorownywala moca...

Mam nadzieje ze cinamonka wyluzuje i zacznie w koncu z soba cos reprezentatowac;]

G

Guest

To na tym forum to juz mi sie coraz mniej podoba :/ Ludzie opanujcie sie, piszcie jak jest potrzeba a nie nabijacie posty na kazdym kroku :/

Big green bardzo ladnie :) wszystko zbite jak nie wiem :) RESPECT :wave:

Koyot nie lam sie, mi jak nawet bardziej pekla lodyga [ zfimowalem a nastepnie odrosty chcialem nagiac w rozne strony ] w miejscu rozgalezienia to rosla bardzo ladnie, niestety sie okazal meszczakiem.

Pzdr.

Last edited:

Latest posts

Latest posts