What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

greengirl

Active member
Witam wszystkich. Przedstawiam parę fotek z mojego ogródka.

Miejsce pierwsze - zasilane kurzakiem. Początkowo przeznaczone na LRy, jednakże za sprawą przymrozków i innych czynników nieznanego pochodzenia z wysadzonych w końcowych dniach kwietnia 50 sztuk pozostała tylko 1 panna. Oto ona:

Rośnie sobie na skraju nowo zalesionej polanki - rośliny wysadzone w dniach 1-5 czerwca mieszaniną nasion LRa i MarOuta - te drugie to nasiona otrzymane przez poznanego miejscowego ogrodnika - jest to mix różnych genów uprawianych w Polsce od jakichś 10 lat. Całość wygląda tak:

Kolejne zdjęcie z poziomu ziemi:

Jak to zwykle bywa obok koleżanek pojawili się także panowie - niestety musieli opuścić to miejsce. Było ich około 22 i uporczywie zabierali światło ich żeńskim towarzyszkom dążąc do zbliżenia. Zostali brutalnie wyrwani i przeniesieni w inne miejsce - jak się przyjmą stworzą bank spermy.

Część roślin powitała mnie mocnym uściskiem dłoni - bardzo szerokie liście bardzo przypadły mi do gustu.

Niestety nie obyło się bez przykrych niespodzianek - tak wyglądało 8 roślinek - ciekawe co to za szkodnik to zrobił. 3 z nich kwitły - były to prawdopodobnie LRy.

A oto nowa mieszkanka polanki - wiem, że jest późno, ale może zrobię z tego parę nasion. Wysadzona dzisiaj: Swiss Bliss sztuk jeden.

A tutaj jedna z niespodzianek: bodajże Happy Mix by Hot Cargo:

Miejsce drugie. Rośliny wysadzone w końcowych dniach maja. Z racji niedostępności przeznaczone dla znanych genów z "pierwszej" ligi, mianowicie 5 White Russian x Afgani, 5 Jack Herrer x Afgani (dzięki Hot Cargo), WW od Fischa, Vortex x RS od Grzesia i paru innych dodatkowych roślin (LR, LRxMarout). Dzisiaj ledwo tam trafiłem przechodząc 2-krotnie obok "wejścia" ma miejscówkę - wydawałoby się ideał. Niestety ze względu na słabą glebę (chociaż do każdego dołka dodałem trochę ziemii "kupnej") i działania gryzoni efekty są mizerne. Dopiero dzisiaj zasiliłem rośliny kurzakiem, mam nadzieję, że coś pomoże. Przyznaję - dałem ciała na całej linii.

pozdro dla wszystkich icmagowych maniaków

greengirl

Last edited:

Wilk

Member
dzięki chłopaki :joint: :wave:

Rystal said:
- moze daj podkladke z gumolitu pod wiaderko i zrob fose z soli naokolo ,chyba ze masz w wiadrach dziurki pod spodem to lipa
wszystkie wiaderka mają pod spodem dziurki, czemu ma być lipa z tą solą ? Chciałem właśnie wysypać na około wiader tą sól.

weedsmoker said:
@Wilk moze sprobuj uzyc drutu miedzianego na slimaki http://www.rollitup.org/view.php?pg...=article&id=215
nie próbowałem tego jeszcze, ale sprawdzić nie zaszkodzi.

alijah said:
@Wilk ile litrowe sa te wiaderka?? I Czy bedziesz w nich trzymal planty do konca?? Pytam poniewaz wczoraj przesadzialem cinn i hashplnt z bardzo bez slonecznej miejscowki wlasnie w wiaderka 10 L podzirkowane dosc obficie od spodu, jestem pewnien ze beda miec lepsze o niebo warunki nic mialy wczesniej.
większość wiader jest 10L, jest także pare 15-stek i 20. W sumie plan jest taki żeby trzymać je tak do końca bez przesadzania. Sam jestem bardzo zaskoczony że tak dobrze sobie rosną w tych wiaderkach :rasta:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
zielono ,zielono
niedlugo bjalo, potem czerwono i gotowo,hehe

bendzie tszeba isc na spota zobaczyc co tam sie dzieje,mysle ze jeszcze dzisiaj zdanze.
to narazie teraz pare photek z indoorka

peace

Burek

Member
Hot masta killa po prostu :joint: wszystkim zresztą wypas rośnie

oto zdjęcia pewnych dziewczynek zaszytych w dzikiej naturze ;]

1 Purple Power

2 Purple Power

3 Purple Power

Low#2 x White Widow

peace

Fish131

Active member
Pieknie HC.
Wilku naprawde sietnie sie zajmujesz tymi roslinami!
Wielkie K plus dla kazdego!

A u mnie pierwsza Euforia wychodzi z ziemi.

7983euf_080707.JPG

LDV

Active member
Witam

Blind oczywiście że nie będe pryskał gibrescolem w takim stężeniu jakie producent radzi używać na pomidory. Konopie to nie pomidory!
Ludzie pryskają tym z No Mercy i mówią że daje efekty...

Kilka aktualnych fotek z outdoora.

EGxLR F2 - bardzo dziwne krzaki... wyglądają jakby się revegowały. Niby mają kwiaty ale one w ogole nie dojrzewają... huj wie w ogole co te roslinki odpierdalaja.

A tutaj zdjęcie "kawałka" jednego z moich spotów... - tego zagrożonego tą cholerną samosieją. Uznałem że zostawie ją w spokoju mam duże szanse ze mi nie zapyli w sumie patrzac obiektywnie. Zajme się osobiście nia w przyszłym roku...
Na spocie rośnie TOP44, AK48, K2

A tutaj krzak który ma część łodygi mega grubą.. Jest to AHKxDP

Pozdrawiam

Fish131

Active member
LDV said:
Ludzie pryskają tym z No Mercy i mówią że daje efekty...

Ja pryskalem tym indoora i mysle ze faktycznie daje to pozytywny efekt. Jednak o prawdziwym efekcie za bardzo nie moge mowic, poniewaz aby go zobaczyc to trzeba by bylo przeprowadzic test- miec klony z jednej matki i zeby rosly w takich samych warunkach, nastepnie tylko czesc z nich potraktowac tym GA-Spray'em z NM. Wtedy bylo by widac roznice.
Niestety ja warunkow na takie testy nie mam- mowa oczywiscie o indoorze.

Tutaj fotka butelki tego Ga-Spray'u z NM. Konkretnie sklad. Moze sie komus przyda...

Co do tematu ktory zalozylem o pisaniu postow itp to nie spodziewalem sie tak wielkiego odzewu z Waszej strony. Doslownie zasypujecie mnie PMami z poparciem.
Dzieki!
Pozdr,
Fish

weedsmoker

Active member
jak patrze na te wasze planty to az mi sie smutno robi bo w tym roklu nawet niebede mial 1 grama palenia wszytko bylo ladnie do czerwaca. Bo musial jakis debil mi oberwac wszytkie liscie z plantow a juz mialy ok 1m!. W sumie 4 maroki femi i 4 skunki special femi 1 cinamon femi santa maria i pare ww poszly sie jebac chuj by szczelil ale jakos trzeba zyc ehh

D

DepczacyRobaki

Early special IN

Jak myslicie duzo jej jeszcze zostało zeby doszla?Zastanawiam sie czy podlewac juz sama woda czy dowalic jej jeszcze troszke nawozow? :chin:

HC jakzwykle respect dla ciebie http://www.icmag.com/ic/newreply.php#
joint
Depczący robaki mysle ze jeszcze z 3 - 4 tyg.. one dopiero zaczna ladnie przybierac na wadze :D

A ja dzis byłem z kumplem na spocie i oto relacja z niego :D
Jeden krzaczek meski wyrawny... reszta rosnie mizernie ale nadgonią...
A oto LR mysle ze jeszcze z tydzien i idzie pod nóz :

Oto Grapefruit x LR#2

Zdjecie102
Maroc

NL 1(plantator)

Całosc (niestety lipnie rosnie ale mysle ze nadgoni :D ):

Opinie i komentarze milo widziane :)

Pozdro PeAcE

C

Ca2

Ogrodnik-PL16; japierteges...ale cudny LR... takiego LR to warto w ogóle podlewać i nawozić... mi nic ciekawego z LR nie wyszło. Pierdole LRy na cacy..wole czekać do września ;) Pozdr 4 All

wojek

Member
To ja trochę za zielenię!!
SchromXBS

K.C-36

EM X HHX CHEMO X NL

Pozdrowienia wszystkim, a HotCargo ale masz wyjebiste krzaczyska jak zawsze

Last edited:

selasie

ganja
ICMag Donor
Spot#2

Mad Dog

GF x M

Easy Sativa

Durban Poison 2szt

Church

Oasis x LR

Passion1mix

myslalem ze to Kom x NL -cos musialem pomylic bo to chyba Lr ,tak pachnie ,wyglada i juz dojzewa

Calosc

Pozdrawiam..

C

Ca2

Mattry said:
A no wlasnie moglbys opisac jaki high jest po lr :p
Smak: ciekawy i nieco pikantny (LR#2 f2)
Zapach: podobna pikanteria...dziwny w pyte choć znajomy
Faza: typowy zamulator... jak dla mnie nic specjalnego i nie wart 180pln za nasiona f1.

Zamiast LR już lepiej w PC case skarłowacić jakąś porządną odmiankę. Plon wyjdzie podobnie ale mocowo zgniecie mózg.