What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Fish131

Active member
weedsmoker said:
dlaczego wy zawsze kielkujecie nasiona na chusteczkach a potem do ziemi. Przeciez jak sie przenosi kielki to mozna go w bardzo latwy sposob uszkodzic. Nie lepiej wrzucic pestki do szklanki z woda az utona i potem dac do doniczki?

Jezeli chodzi o mnie to odpowiedz na to pytanie znajdziesz w moim poprzednim poscie. Ale przypomne. Kupilem paczke (pieciopak) nasion z DutchPassion. Ale ludzie z DP sie pomylili i zamiast 5 nasion w srodku byly tylko 4. Dla mnie idealnie bo do mojego boxa i tak nie zmieszcze wiecej roslin niz 4 tylko chodzi o to ze jakbym wrzucil wszystkie 4 nasiona do wody a pozniej do ziemi to troche poczekalbym sobie zanim wiedzialbym ze wszystkie nasiona sa ok i rosna... Mi zalezy zeby miec 4 planty w boxie, nie mniej nie wiecej, i jakby jakis nasiono nie wykielkowalo to dokupilbym cos aby zapchac miejsce. Wrzucilem je na chusteczki i dzieki temu po 40 godzinach wiedzialem ze wszystkie nasiona wykielkowaly.

Wiec kielkowalem tym sposobem zeby zyskac na czasie. Ale jezeli chodzi o to jak kiełkują nasiona zazwyczaj to robie tak jak Ty, czyli najpierw mocze je przez 2 h w wodzie, a następnie wkładam do ziemi.

Peace :joint:

BlinD

Active member
Siemanko!

Mam problem :
"posiadam" wynajeta na jakis czas szklarnie... jest nie moja wiec proboje roslinami sprawiac jak najmniej klopotu... ale jak to u mnie bywa " jak nie wiatr w oczy to h** w dupe" i rosliny jak glupie rosna przypominaja trtoche jak ze strasznego filmu... chca wyjsc ze szklarni dosłownie.. wczoraj bylem odwiedzic je i otwieram drzwi szklarni a tam wyskakuje lodyga.. liscie napieraja na szyby itd.
i pytanie : czy jak zaczne podlewac teraz spora iloscia naowzu PK to zahamoje wzrost na dlugosc i bedzie sie szykowac to kwitnienia (czy moze nawet troche przyspieszy?)
bo jak jeszcze miesiac ma w takim tepie rosnac to kos moze sie wkurzyc i wywalic mi je ;/

Wilk

Member
Ca2 said:
- HC chyba robi nasiona femi bo jak narazie to żadnego pewnego męszczaka nie ma a same pewne suczki ;D HC jak ty te nasiona robisz ??? Poprostu rewelacja.
heh, mam podobną sytuację :D Wszystkie SSxSS i WRxA są prawdopodobnie na 99,99...% kobitkami :rasta:

@blind, zacznij ostro tronować krzaka, jak juz liście przylegają do szyby to chyba źle :nono:
@bamse, bardzo ładne krzaczorki :smoke:
@Fiszu & VipGrower, powodzonka w następnym grow :wave:

A u mnie wszystko ładnie rosnie :rasta: Tydzień temu nagiąłem większość krzaków i widać że dało dobry efekt :canabis: Jedyny problem to pier... ślimaki. Stosowałem ślimakol ale to nic nie daje bo jest ich poprostu za dużo :badday: Ostatnio ktoś napisał że sól pomaga a w moim przypadku powinno się sprawdzić ponieważ rośliny są w wiadrach i im nie zaszkodzi :D

Ciekawe czy ten krzaczek NL będzie sobie już tak kwitł do końca ? :chin:

White Russian x Afghani #1

Sensi Star x Sensi Skunk #1

Passion

KOM x NL

EMxCHEMOxHHxNL

SSxSS & KOM x NL

-=VipGrower=-

New member
Heh udalo sie wyrwac na najblizej polozonego spota bo jest ich kilka i cyknac kilka fotek byly dosc pozno wysadzone wiec i nie sa za wielkie ale jak tylko bedzie wiecej sloneczka dojda do siebie :D nie powiem ktore to odmiany bo deszcze rozwalily oznaczenia Pozdro :D
:joint:
Ps. Slaba jakosc fotek bo telefonem robione nie zdazylem naladowac bateri do aparatu jakos zapomnialem po wiaderku :D :rasta:

Last edited:
G

Guest

witam wszystkich
zapodałem dziś nowe foty-ciekawych zapraszam do siebie :rasta:

Maroc X Afghani:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
BlinD- nawoz nie przyspieszy ci kwitnienia, roslina sama zdecyduje. Naginaj ja tak jak Wilk mowi...

Zreszta szczegolne brawa dla Wilka, swietnie trenujesz te swoje roslnki, reaguja doskonale na trenowanie :yes:

pozdr, kov

G

Guest

No Wilk dajesz czadu !!
juz mysle nad wiaderkami next out
- moze daj podkladke z gumolitu pod wiaderko i zrob fose z soli naokolo ,chyba ze masz w wiadrach dziurki pod spodem to lipa

deja vu ?

zajebisty grow :cuss: K++
:smoweed:

BlinD

Active member
dzisiaj wybralem sie do znajomka i zrobilem zdjecia... sorry za jakosc ale pozyczylem aparat i na szybkiego robilem foty ;/

jak na poczatku myslalem ze fajne rosliny beda gites itd. tak teraz po prostu nie ograniram tego ;/ proboje podwiazywac lodygi niektore ale tam jest za geso i nie ma miejsca

Fotka 1 rosliny:
gigantgo9.jpg

2 klony z niej:
2klonyrf4.jpg

liscie 1 rosliny napieraja na szybe:
napierawc1.jpg

i ostatnia roslina :
wycpm3.jpg

czy to mozliwe zeby bylo za malo swiatla w szklarni? sciany sa pobialkowane a szklarnia nie sotoi w idealnym sloncu ale nic nie zacienia jej... boro sliny oporcz tej wielkiej wyciagaja sie ;/

Last edited:
G

Guest

@Wilk ile litrowe sa te wiaderka?? I Czy bedziesz w nich trzymal planty do konca?? Pytam poniewaz wczoraj przesadzialem cinn i hashplnt z bardzo bez slonecznej miejscowki wlasnie w wiaderka 10 L podzirkowane dosc obficie od spodu, jestem pewnien ze beda miec lepsze o niebo warunki nic mialy wczesniej.

a tu marniutki HP ktory formuje malutkie kwiaty ale mysle ze to wina zaciemnionej miescowki, zostal przesadzony teraz sloneczko bedzie caly dzien.

Myslicie ze sie ogarnie i cos z niego jeszcze bedzie??

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Bless!!!

Last edited:

BlinD

Active member
hehe jakos nie mam serca tak ja szlachtowac czasami liscie wycinam tam gdzie gesto... pewnie z zalu ze wszytskich odcietych galazek robiłbym klony ;].. ale pomysle nad tym.. szczegolnie te co przylegaja do szyby bo wilgoc lapia i potem chyba plesn moze wejsc na nie

LDV

Active member
Blind Podobno wysokie stężenie fosforu i potasu stymuluje rośline do kwitnienia tak samo jak wysokie stężenie azotu hamuje kwitnienie. Nie jesteś w stanie dzieki temu przyśpieszyć kwitnienia o miesiąc ale na pewno o tydzień... W ogóle ciężko nazywać to przyśpieszeniem kwitnienia...
Po prostu rośliny w optymalnych warunkach rosną prawidłowo i dlatego naprzykład w hydro kwitną szybciej...

Polecam Ci gibrescol w odpowiedniej dawce. Producent pisze że największy wzrost plonu zauważają ogrodnicy których roślin rosną w zaciemnionych szklarniach (wzrost nawet o 90%). Są to dane do pomidorów ale wiesz - ja w tym roku bede wypróbowywał to ;P

Pozdro

selasie

ganja
ICMag Donor
Siema!!
Rosnie wam ladnie ,bedzie piekna jesien..

Bylem dzis na swoich dwoch miejscach , spot2 i spot3..
W miejscu2 cos wiebalo mi 4rosliny: EMxHHxNl ,EM i 2xMSxSH
Em x HH x NL byl meski i go odrazu wycielem..
Reszta roslin pokladla sie troche na ziemie i podwiazalem je do galezi .patykow..
Musze wyciac jeszcze galaz bo robi cien.. Zostalo jeszcze 2MSxSh ,Church ,PurplePower i Maroc i chyba cos jeszcze sam juz nie pamietam a nie moge znalezc rozpiski..

Ms x Sh SPOT3

Church SPOT3

W miejscu#2 wszystko zajebiscie i czuc fajne zapachy ,najwyzsze dwa passionmixy mialy po 2,5 metra ,mialy bo sa meskie i je wycielem ,meskie jeszcze byly niestety 2z2 NL#5 i jeszcze kilka w sumie chyba z10 dokladnie nie pamietam(Joy z rana) troche sie odrzu zrobilo wiecej miejsca dla dziewczyn ktorych jest coraz wiecej ,juz wiekszosc roslin sie okreslila.. Kilka roslin ponaginalem troche na boki by by mniejsze mialy wiecej swiatla.. zdjecia z miejsca#2 dam pozniej bo jescze nie zgralem..
Jutro sie wybiore w pozostale 2 miejsca gdzie tez nie bylem juz dawno a na bank sa meskie do wyciecia na bank..

BlinD

Active member
@ LDV

nie radze ci stosowac gibrescolu (szczegolnie w dawkach zalecanych i to jeszcze z Betoksone jak zalecaja) bo ja juz raz na indoorze tym experymentowalem i topy (o ile mozna bylo to nazwac topem) byly bardzo luzne, po prostu lodyzka na ktorej mial byc top zamista nie rosnac i formawac szczyt zaczela rosnac na dlugosc (gibereliny powoduja wzrost pedow bocznych) roślina wygladala tak :

moze sam gibrescol bedzie OK... ale z tego co moja siostra na uczelni rozmawiala z babka ktora opracowywala ten preperat to sam gibrescol ma male dzialanie, Betokson silnie dziala na rosliny..

G

gelowas

Wilk dobry jest
BlinD jest krolem
a ja dzis scialem 2 Lowryderki
4815Lowryder.jpg

dobra wioske odjebalem, bo na spota przenioslem cala donice balkonowa na czas wyjazdu i bez przypalu wyszlo

PYTANIE DO WAS
Bede 15-30.07 nad polskim morzem, Gdansk albo Rozewie, jezeli ktorys z Panow chcialby sie styknac na male conieco prosze o PM, a szczegolnie bylbym wdzieczny za kontakt z tubylcami, zeby kto nakierowal gdzie warto na balety sie udac. elo

EDIT: nie wiem ile to litrow, standard na balkon, zauwazylem, ze bryla korzeniowa nie zajela calego miejsca, takze za rok bede sadzic po 3szt.

Last edited:

Latest posts

Latest posts