LDV
Active member
@LDV uważaj z tym dolistnym, bo MJ nie toleruje niektórych typów nawozów dolistnych. Np. zielony dom (czy jak to się zwie) zjarał mi w kilka godzin całego krzaka.
dzieki za ostrzezenie.
zapytam sie goscia ktory mi to polecil czy jest taka mozliwosc ale wydaje mi sie ze nawoz ktory kosztuje 50zl za 2kg nie bedzie az taki hujowy bo za duzo na niego wydalem hahaha. No i nie bede nim nawozil dolistnie bo nie wiem czy bedzie chcialo mi sie chodzic na spota tak czesto z opryskiwaczem.
LDV napisz cos wiecej na temat tych dwoch środkow ochrony przed grzybami, pleśnią, oraz gniciem, jak sie dokladnie nazywaja (nie widze na fotce) oraz jak z dawkowaniem? Jaka cena i gdzie mozna je dostac?Bedziesz uzywal ich profilaktycznie? czy dopiero wtedy jak cos zacznie sie dziac zlego? Z gory thnx za odp.
Amistar 250 i Rovral flo 255. Nie mam pojęcia po co ci dawkowanie. Nie bede teraz szedł sprawdzić na ulotke poza tym gościu który mi to polecił troche inaczej mi mówił jak pryskać konopie. Mówił żebym jak tylko zacznie sie mokro robic pryskał co 7 dni naprzemiennie w dawce X - nie pamietam bede musial sie go jesienia zapytac jeszcze raz.
Ja zakupiłem w sklepie internetowym (poszukaj a znajdziesz) - tak samo dokladny opis bo ulotki sa w necie na pierwszym miejscu w googlach.
Ogolnie rzecz biorac to te srodki ochrony maja okres karencji maksymalnie 21 dni wiec po 21 dniach palac ziolo palimy czyste ziolo a nie ziolo z chemią ;]
Pozdro