What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Guerilla to guerilla. Za często nowości nie da się wrzucać ani spotów doglądać. Nadejdzie jednak ta chwila... :D
Pozdro1410

natural_sensi

New member
siemanko.Widze ze ladnie wam wszystko rośnie.Zadko sie tu udzielam(w sumie to prawie wogole) ale w koncu nadszedl czas.Przeczytalem ostatnio ze wszelkie robactwo mozna przegonic z roslinek poprzez spryskanie lisci wywarem z tytoniu.I zwiazku z tym mam pytanie.czy do tego wywaru wystarcza z 2-3 papierosy czy lepiej zakupic jakas duza paczke?jakie sa proporcje na taki wywar ? Ponizej sa zdjecia z moim problemem(chyba jakies mszyce czy cos)prosze o jakas rade.jak odzyskam aparat to cos podkoloruje..

tu zaatakowana ppp lub krzyzowka z tamtego roku(żenska)

a tu bardziej widac na lisciu top44

Pozdrawiam NS

LDV

Active member
Witam

Pare dni temu skompletowałem cały zestaw outdoorowych nawozów i środków ochorny roślin. Są tam trzy rodzaje nawozów na kwitnienie, dwa środki ochrony przed grzybami, pleśnią, gniciem oparte na dwóch różnych substancjach czynnych. I kwas giberelinowy - trzy saszetki po 10mg kwasu w kazdej. W tym roku będe pierwszy raz tego używał. Ze strony teoretycznej juz jestem troche przygotowany i wydaje mi się (hehehehe) że wiem w jakich stężeniach to dawać ;P.

Cena nawozów może odstraszyć ale dla przykładu ten nawóz zielony to sie stosuje w rozcieńczeniu 0,1%-0,3% i nawozi dolistnie co 3-5 dni. Więc taka torba 2kg starczy na długo.
Druga sprawa wygląda tak że nawozy te polecił mi gościu który zna się na temacie (ma szkółke z kwiatkami profeisonalną) i mówi że te nawozy są jednymi z najlepszych - mają bardzo dobrą przyswajalność i w ogóle zajebiste. hehehehe :)

A wszystko się prezentuje tak:

G

Guest

@LDV uważaj z tym dolistnym, bo MJ nie toleruje niektórych typów nawozów dolistnych. Np. zielony dom (czy jak to się zwie) zjarał mi w kilka godzin całego krzaka.
Fubar na HR mówił coś o kwasie https://talk.hyperreal.info/thread/67

Ale koniecznie zdaj relację jak podziałał

Last edited:

natural_sensi

New member
GanJah dzieki za szybka odpowiedz.Stosowales to moze kiedys?wystarczy jednorazowy oprysk czy moze kilka razy?mam nadzieje ze zadziala szybko bo to krzaczek ktory najszybciej pokazal preflowery i bedzie dobra matka na nasionka a szkoda zeby zniszczylo ja jakies robactwo...

G

Guest

@LDV napisz cos wiecej na temat tych dwoch środkow ochrony przed grzybami, pleśnią, oraz gniciem, jak sie dokladnie nazywaja (nie widze na fotce) oraz jak z dawkowaniem? Jaka cena i gdzie mozna je dostac?Bedziesz uzywal ich profilaktycznie? czy dopiero wtedy jak cos zacznie sie dziac zlego? Z gory thnx za odp.

GanJah, myśle, że same trociny dadzą rade:)

A to foty z wtorku 03.07.2007. Wszystkie mają troche ponad metr:

C99:

Maroc:
#2: #3:

Last edited:
G

Guest

trociny huja daja jak pada
zmiel troche szkla w mlynku do pieprzu
albo zastosuj sol

1139822_05_06_05.jpg

ja przyklejalem na naklejkach na kartonie i jakos sie sprawdzilo ,mimo deszczu jak wypieprzalem karton to na naklejkach byla jeszcze sol
mysle ze broken glass zdal by test na sqrwielach
wszystkiego trzeba sprobowac

Last edited:
G

Guest

Mi te skurwiele tez zjadly 2 roslinki ale sam sobie jestem winny, nie staostuje zadnych srodkow przeciw tym hujom :p

Wogole to troche zle ten out wyszedl, pozno wysadzalem i wogole, zostalo mi 11 roslinek a pestek bylo letko ponad 20 :(

Ale obiecuje ze w nastempnym roku zrobie taki oucik ze wam oczy wyjda :p

tomato

Member
Veteran
Mattry said:
Ale obiecuje ze w nastempnym roku zrobie taki oucik ze wam oczy wyjda :p
Mattry, zycze ci tego z calego serca !!! wiele osob pokazuje wypasione roslinki, wiec poprzeczka jest ustawiona naprawde wysoko, hehe

moj maroc pokazuje coraz wiecej purpurowych kolorkow, szczegolnie w gornych partiach i na lodygach do ktorych sa "przyczepione" liscie, ze tak powiem...tez tak macie ???

22085maroc_3006_2.jpg

57fun

Member
ja bym nie polecał soli ponieważ jak ci sie ta sol rozpusci to nic ci nie uroście....sól uzywa sie do tepienia chwastow np. miedzy chodnikiem, albo tam gdzie sie nie chce miec roslinnosci, ja na swoich spotach mam pełno mrówek i one mi pilnuja zeby zadne gowno nie łaziło po ich terenie, nawet mnie czasami przeganiają :]

G

Guest

57fun - fakt ,ale sol ma byc na naklejkach lub tasnie a tasma na kartonie a nie w ziemi :p
u mnie sie w tym przypadku nic nie stalo a sqrwiele nawet se nie powachaly mojego bakanka :laughing:

ave :rasta:

massiwo

Member
czesc, zrobilem siatke jeszcze kilka oczek brakuje musze kabel z roboty zajebac ;) powiedz cie mi co zle zrobilem, zle bo za wczesnie dalem na FLO to wiem :) ale musialem dosadzac rosliny i maja ok 2 tygodni roznicy z reszta widac to ;)

5 dzien FLO

nie wiem czy to sa meny czy zeny... a waszym okiem jak to wyglada ??

maly szczycik w przyszlosci oby byl spuchniety ;)

D

DepczacyRobaki

Siemka!Dzis odwiedzilem spoty wiec zapodaje foty.

Passion

HH z prawej ES

Pamietacie tego klona HH ktorego przelaczylem w boxie na flo a pozniej wywalilem na out.Skarlowacial jakos dziwnie ale za to juz kwitnie.Obciolem od niej glownego topa usunolem fioletowe liscie i podlalem ja biohumusem zobaczymy co dalej z tego wyjdzie.

Jej foty

Pączek zapaszkiem odrazu przypomnial mi zeszloroczne zbiory HH.Mam nadzieje ze POWER bedzie ten sam MNIAM :D

Niestety do reszty roslinek sie nie dostalem poniewaz sa na wyspie a po tych ulewach woda jest nie do przejscia.Trzeba bedzie sobie jakies wodery skąbinowac. :chin:

POZDRO! :rasta:

Fish131

Active member
massiwo said:
nie wiem czy to sa meny czy zeny... a waszym okiem jak to wyglada ??

Slable zblizenie ale wg mnie wystarczajace aby zobaczyc te wystajace jaja heh. Moim zdaniem sa to meskie to tak na 99,999% a w 100% Ci powiem jak dasz dokladniejsze zblizenie.
Peace

Święty

New member
Dawno mnie nie było.. Na wstępie pochwale wszystkich hodowców - ładnie wam rośnie i oby tak dalej!! Dużo nowych twarzy (w sensie nowszych odemnie xD)- widać polska się ZIELNI xD

Moje 2żeńskie ML zostały juz dawno ściete i w większości "zużyte" :joint:hehe - ok. 7g z obu- ale wiedomo poczatki sa najtrudniejsze, następnym razem będzie lepiej. Od razu w tym miejscu wszystkich zachęcam do uprawy tej odmiany - mała, szybka i stosunkowo wydajna jeśli by ją odpowiednio hodować. Na łonce rośnie mi jeszce 1ML, ale najprawdopodobniej męski (nie mam obecnie czasu zająć się ścięciem, oraz identyfikacją).

Pragnę się również podzielić z wami 2nieszczęsciami które spadły na mój dom...
Pewnego niedzielnego popołudnia 2panów pojawiło się pod moim domem pragnąc zwrotu pożyczonego przed laty głośnika.. TEGO głośnika.. Tego samego w którym tak niedawno rosły spokojnie moje ML.. musiałem wszystko rozjebać i złozyc do stanu używalności w ciągu 1dnia- o dziwo głośnik gra i ogólnie wszystko gra, bo ML wcześniej już przeprowadziły się do pana F. (Jah Ble$$ u) hehe. Tym sposobem pozbyłem się boxa :badday:
Nieszcęście 2przydażyło się dzisiaj- na moim spocie pozostało 5małych dziurek po moich 5NL.. :badday: Najprawdopodobniej pewna stara i głupia baba co widziała przypadkim jak je sadziłem musiała je wyrwać...:badday:

Tym sposobem pozostało mi już wyłacznie 5 EMxCHEMOxHHxNL i 1ML...
Mam nadzieje, że innie mają więcej szczęścia..